miałem spróbować Topix'a 3.5.7 ale, że uzależniłem się od MaxManila

, niech stracę... skuszę się na ten nowy MayOne z wgotowaną MaxManilą... zabieram się za pobieranie...
a istnieje coś takiego jak spis zawartego w ROMie oprogramowania?? bo na jego stronie/forum HTCPedia nie ma tych informacji

lubię wiedzieć co ROM zawiera... jaką ma wersję Opery itd...
jest też wersja ANDROID STYLE ale już screen'ów tego czegoś nie ma, więc marketing zerowy

a chętnie bym zobaczył jak to wygląda bez konieczności flash'owania
Połączone: Marzec 31, 2010, 14:46:15
ROM wrzucony...
pierwsze wrażenie pozytywne, ale są też braki/niedociągnięcia...
1. nie działa mi poczta push, skonfigurowałem i się nie synchronizuje, (ale to nie pierwszy ROM z takim problemem, pewnie usunięcie ustawień i zrobienie tego od nowa rozwiąże problem)
2. spodziewałem się, że taskbar będzie już miał kolorowe ikony (w tym najważniejszą ikonę - baterię z %-ami)
3. w ROMie brak programu RSS Hub

przyzwyczaiłem się do niego (był w każdym ROMie który miałem do tej pory)... szukam teraz instalki tego programu

4. straszny bałagan w Starcie, wszystko jest "wywalone" na wierzch, prawie nie ma katalogów, które fajnie segregują odpowiednie programy

jak już jest jakiś katalog to jego ikona w żaden sposób nie jest wyróżniona (tak by było wiadomo że to katalog z kolejnymi programami) ... choć ikony są rzeczywiście ładnie zrobione
5. zdecydowanie źle jest ustawiony akcelerometr, przesunięcie paluchem listy np. programów przy dodawaniu skrótów today, sprawia że lista prawie od razu przeskakuje na koniec :/ w zasadzie nie ma się przez to żadnej kontroli przy przewijaniu listy

(gdzie się to zmienia?)
6. nie ma u mnie ikony reprezentującej zakładkę Pogoda (załączyłem screen'a)