Witam!
Jakieś 4 miesiące temu zaczęły się problemy z moim THD.
Pierwszym objawem uszkodzenia był brak łączności z PC ( nie chciał połączyć się z żadnym PC ), gdy inne telefony HTC nie miały z tym problemu.
Następnie mój HD przestał czytać kartę pamięci. Początkowo myślałem, że to coś z kartą, lecz to samo tyczyło się jakiejkolwiek karty zaaplikowanej do mojego telefonu.
I ostateczny upadek THD nastąpił kiedy telefon łądował się pod portem USB. Wyłączył się po odpięciu od kabla i od tamtej pory nie ładuje się i nie włącza ( dioda ładowania także nie daje znaku życia ).
W związku z tym mam kilka pytań. Telefon jest kupiony od Orange ( zakupiłem go rok temu na wakacje ) i mam na nim wgrany HSPL oraz rom Bysia:
1. Czy gwarancja jeszcze obowiązuje ( telefon z lipca/sierpnia 2009 ) i czy nie będzie problemów z przyjęciem telefonu do serwisu?
2. Jeżeli będzie możliwość wysłania go do serwisu, jak powinienem dostarczyć telefon? Zapakowany oryginalnie w pudełko, razem ze wszelkimi akcesoriami, kartą, itd?
3. W jaki sposób skłonić serwis do wymiany przedniego panelu ( jest porysowany )?
Pozdrawiam.