Szybkie pytanko

• 12 Odpowiedzi
  • 1700 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szybkie pytanko
« dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:20:33 »
Witam,

Mieszkam w Holandii, mam HD-ka i nie mogłem się powstrzymać przed zmianą romu.
Telefon działa w Vodafone NL i miał SPL 1.19 z którego zrobiłem 1.56.
Wszystko pomyslnie zainstalowałem i wrzuciłem ROM experience.
Strasznie krzaczył i chaczył więc zmieniłem na Dutty's LEO 2.5.2 no i spox.
Telefon jakby dostał nowej mocy. Wszystko chodzi dużo szybciej i płynniej.
Jest jednak jedno (dla mnie bardzo ważne) "ale" ...
Pogorszyła się jakość połączeń internetowych. YouTube ładuje mnóstwo czasu a ulubione
polskie radio 3 (przez wmpmobile) buforuje co 10 sekund. JAK NIGDY !!!!!!
To wszystko śmigało idealnie na starszym ROM-ie. Zero buforowania ... tylko na początku oczywiście ;)
Włączałem i wyłączałem proxy ale nie pomaga to za bardzo. Grzebałem w ustawieniach połączenia ale efektu brak !

Czy zmiana ROM-u może mieć wpływ na prędkość i jakość połączenia.
Ustawnienia połączenia są jak na starszym ROM-ie więc jak widać może mieć ... tylko jaki i jak to poustawiać.
Wątpię żeby mój operator coś zmienił.

i jeszcze jedna sparawa ... w tych romach nie ma obsługi regulacji głośności przy wygaszonym ekranie przy podłączonych słuchawkach ?
błąd PROCESU "m_fnCreate fail!"

Proszę o pomoc zanim wrócę do dennego romu ale z radiem i dobrym połączeniem.

zmień temat  /copymaker
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2009, 10:05:43 wysłana przez copymaker »

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: Szybkie pytanko
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:45:11 »
Pogorszyła się jakość połączeń internetowych. YouTube ładuje mnóstwo czasu a ulubione

Wejdź w ustawienia baterii i zmień opcję "najlepsza bateria" na "najlepsza jakość" - masz włączoną oszczędność baterii przy połączeniach.

i jeszcze jedna sparawa ... w tych romach nie ma obsługi regulacji głośności przy wygaszonym ekranie przy podłączonych słuchawkach ?

Robisz hard reset przed i po wgraniu nowego romu? Jeśli nie pomoże proponuję zmienić rom.

ps. romy  Bysia wcale nie mulą. Wgraj ostatni 6.1 jego produkcji. Bardzo stabilny i szybki. Pozdrawiam

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2009, 19:54:34 »
Moim zdaniem też zmiana w ustawieniach na najlepsza wydajność powinna rozwiązać problem.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2009, 20:30:21 »
A może wrzuciłeś ROM z radiem, i ono coś pokrzaczyło? Najnowsze nie zawsze oznacza najlepsze...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2009, 20:40:00 »
esemku
temat - regulamin!  :-|

*

smokku

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2009, 00:29:47 »

Romy Dutty'ego zawierają nie tylko system ale i Radio, więc pewnie tu jest pies pogrzebany.

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Blackstone_Radio tu masz wszystkie ROMy dla Blackstone.
Własnie wrzuciłem sobie 1.17 i zachowuje się bardzo porządnie.

U Dutty'ego jest AFAIR rilphone 1.13, więc jeśli będziesz chciał spróbować radio starsze niż 1.13, to musisz wrzucić też rilphone.

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2009, 19:41:19 »
Witam i z góry dziękuje za odpowiedzi. Bawię się tym dopiero od niedawana i nie opanowałem jeszcze całego tematu.
Spróbuję jednak wszystko wyjaśnić jak ja to widze :).

Zainstalowany ROM:

OS version 5.2.23016
Manila 2.5.19182327.1
ROM v. Duttys HD WM6.5 Leo RE2 Test WWE
Radio 1.14.25.24

Wejdź w ustawienia baterii i zmień opcję "najlepsza bateria" na "najlepsza jakość" - masz włączoną oszczędność baterii przy połączeniach.

Robisz hard reset przed i po wgraniu nowego romu? Jeśli nie pomoże proponuję zmienić rom.

ps. romy  Bysia wcale nie mulą. Wgraj ostatni 6.1 jego produkcji. Bardzo stabilny i szybki. Pozdrawiam

ad1.  We właściwosciach baterii mam trzy zakładki (oczywiscie po angielsku):
Battery (z zaznaczonym zeby nie ładował przez USB)
Backlight (z zaznaczonym auto dostrajaniem)
Advanced (po ilu minutach co ma sie stac)
Przykro mi ale nie ma tu nic o czym piszesz.

ad 2. Hard reset wykonałem dwa razy po zainstalowaniu ROMU

A może wrzuciłeś ROM z radiem, i ono coś pokrzaczyło? Najnowsze nie zawsze oznacza najlepsze...

Tego nie wiem ale radio jest jak w początku wiadomości

esemku
temat - regulamin!  :-|

sorki ... newbie

Romy Dutty'ego zawierają nie tylko system ale i Radio, więc pewnie tu jest pies pogrzebany.

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Blackstone_Radio tu masz wszystkie ROMy dla Blackstone.
Własnie wrzuciłem sobie 1.17 i zachowuje się bardzo porządnie.

U Dutty'ego jest AFAIR rilphone 1.13, więc jeśli będziesz chciał spróbować radio starsze niż 1.13, to musisz wrzucić też rilphone.

Proszę o szczegóły tej wypowiedzi. Jestem zielony ... to pojdzie z tym leo ? jak mam to zrobic ? Może coś zrobiłem źle ?
Nie denerwujcie się z powodu braku profesjonalizmu. Ja na tym forum siedze już kilkanaście dni i jeszcze nie wszystko rozkminiłem.
Najbardziej podobał mi się ten ROM Bysia experience był prawie jak dutty tylko ze cos pewnie zakombinowalem i dlatego chaczyl.
Proszę o klarowny plan co mam zrobic krok po kroku. Będę bardzo wdzięczny :)
i pozdrawiam. To fajnie że na obczyźnie można jeszcze nawiązać kontakt z wyjadaczami :)

*

smokku

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 16, 2009, 20:58:21 »
Kliknij w link który podałem, poczytaj jak wgrać radio, ściągnij radio i wgraj. :)

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 01, 2009, 21:53:13 »
Przepraszam za późną odpowiedź. Zainstalowałem radio 1.17 i system śmiga jeszcze szybciej ale radio 3 nadal nie i youtube z i bez proxy ładuje co minute. Moze to ustawienia regionalne albo co  ?
wczesniej bylo ok i nie sadze zeby siec cos zmienila. Inny rom ? jakie radio dla jakiego romu ? podoba mi sie ten.
wszystko w poziomie moze byc bysio jesli taki jest jak ten i po polsku tylko jakkkkkk ?????
pomóżcie
dzieki

*

Offline kal8

• *
  • 50
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 01, 2009, 21:58:05 »
Myślałem że radio odpowiada tylko za gsm, gprs, wifi, gps, itp a nie za szybkość systemu ;) poprawcie mnie jeśli się mylę...

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 01, 2009, 22:36:57 »
Nie wiem jak to jest w  każdym razie widze o wiele wieksza szybkosc w menu start, albumie i zakladkach. Mimo to martwie sie ze spaprawlem sobie telefon bi inne aplikacje dzialaja inaczej niz na poczatku. Glownie You i to radio o ktorym pisalem. nadal buforuje.
Napisane: Październik 01, 2009, 22:17:37
i po padam w depreche ze nie uda mi sie tego zrobic  :worried:

*

Offline Carlito

• **
  • 163
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 02, 2009, 08:45:18 »
ad1.  We właściwosciach baterii mam trzy zakładki (oczywiscie po angielsku):
Battery (z zaznaczonym zeby nie ładował przez USB)
Backlight (z zaznaczonym auto dostrajaniem)
Advanced (po ilu minutach co ma sie stac)
Przykro mi ale nie ma tu nic o czym piszesz.
Ustawienia wydajności masz w zaawansowanych ustawieniach sieci wi-fi, nie we właściwościach baterii.

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 04, 2009, 08:30:11 »
witam ponownie

zmienilem tez wlasciwosci wifi jak pisaliscie ale ja sie wczesniej la zylem nie przez wifi tylko 3g

pliease help

natknalem sie w samym wmp na ustawienia celurar i inne rodzaje ale taz nie pomaga
jeszczedwi rzeczy
jaki country coxe w diallin dla holandii i czy youtube ma miec wlaczone proxy ?
thx