Serwis gwarancyjny HTC

• 36 Odpowiedzi
  • 37110 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Serwis gwarancyjny HTC
« dnia: Maj 08, 2009, 22:55:44 »
Witam
Czy ktoś  może wie czy we Wrocławiu jest serwis gwarancyjny.
Pozdrawiam

*

Offline elektrod

• *
  • 67
  • Sprzęt: mój pierwszy HTC -  Touch HD
Odp: Serwis gwarancyjny HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2009, 06:27:33 »
To jest chyba jedyny serwis gwarancyjny HTC w Polsce http://www.regenersis.pl/
ROM     : eXperience V 6.0
Radio   : 1.14.25.24

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2009, 13:39:53 »
W odpowiedzi na maila od HTC to stalem ,zeby wszelkie gwarancje kierowac do http://www.regenersis.pl/ a w razie niejasności pisac do HTC. Pozdro

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2009, 22:18:34 »
Witam
Proszę doradzcie czy koś się orientuje ila czasu ma serwis na naprawe gwarancyjną czy jest to wogle określone czy też nie i może to trwać ile się im podoba.Bo trzymają mojego htc już prawie miesiąc i ciągle to samo mówią że czekają na części.
Pozdrawiam

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2009, 22:30:49 »
Bylo na forum w kilku watkach...oddany na gwarancji moga trzymac ile chca.

*

Offline dzeus

• 21
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2009, 00:23:40 »
Witam,

Podbijam temat, gdyż adres http://www.regenersis.pl/ jest nieaktywny. Czy ten serwis pogwarancyjny już nie istnieje?

*

Offline Bonzoy

• **
  • 113
  • HTC TOUCH HD
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 15, 2009, 09:31:02 »
Witam,

Podbijam temat, gdyż adres http://www.regenersis.pl/ jest nieaktywny. Czy ten serwis pogwarancyjny już nie istnieje?

Istnieje, ostatnio miałem z nim sporo do czynienia. Po miesiącu oczekiwania naprawili mojego HD po czym poprawiali 3 razy ale w końcu się udało.
A na naprawę mają 2 tygodnie o ile nie czekają na części.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2009, 12:13:31 »
dzisiaj już ich strona normalnie działa
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline zoomol

• **
  • 129
  • Android n00b :D
  • Sprzęt: HTC Sensation (Non-branded) S-OFF & permroot
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 16, 2009, 15:42:41 »
A jakie mieliście problemy ze swoimi HDkami?

Mi ostatnio padło WiFi - w ogóle się nie uruchamia... Pisałem o tym w innych wątkach...
Generalnie to muszę przywrócić najpierw STOCKowego ROMa no i tu sie trochę nagimnastykuję - bo z lekka laik ze mnie...

...a w karcie gwarancyjnej napisane jest 14 dni roboczych na naprawę... czyli jakieś 3 tygodnie kalendarzowe :-/
HTC Sensation (Pyramid) :D
ROM: HyperNonSense 0.7>ICS 4.0.3
HBOOT: 1.27.1100 KERNEL: 3.0.16-g5e58c5e htc-kernel@18000-build-144 #1
RADIO: 11.22.3504.07_M, Kompilacja: HyperNonSense ICS v6 (firmware: 3.30.401.101)

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2009, 22:04:20 »
Od roku używam HD-ka i jak na razie odpukać bez żadnych problemów choć eksploatuję go bardzo intensywnie prywatnie i służbowo, flashowałem go sam nie wiem ile razy, raz zaliczył glebę z 1,5 m upadł na beton pozbierałem do kupy i po za otarciem na obudowie nic sie nie stało hula bez problemu.
Jedyny problem jaki się pojawił to wyrobiły się przyciski do regulacji głośności a dokładnie to spękały plastiki osłaniające styki, na razie nie oddaję do serwisu ponieważ czekał bym tygodniami na naprawę a tak drobną usterkę "naprawiłem" sam i wszystko hula  :ok:

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2009, 13:58:09 »
Heh... jakbym czytał o swoim HD'ku :P

Jak naprawiłeś te spękane plastiki od Vol Up/Down ?
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 20, 2009, 12:37:49 »
Witam,

Istnieje, ostatnio miałem z nim sporo do czynienia. Po miesiącu oczekiwania naprawili mojego HD po czym poprawiali 3 razy ale w końcu się udało.
A na naprawę mają 2 tygodnie o ile nie czekają na części.

Daja telefon zastepczy jesli jest zarejestrowany na firme?

Pzw,
MCC

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 21, 2009, 20:10:19 »
Czy HTC ma gwarancję międzynarodową - tzn. jak kupię urządzenie w Wielkiej Brytanii, to mogę zrealizować usługę gwarancyjną w PL?

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 21, 2009, 23:02:52 »
Mnie odmówiono. :cry: Poszukaj na forum moich postów to będziesz wiedział wszystko. Opisałem ich stanowisko na telefon z tamtego rynku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 22, 2009, 13:06:48 »
Heh... jakbym czytał o swoim HD'ku :P

Jak naprawiłeś te spękane plastiki od Vol Up/Down ?

Miałem zamiar wkleić kawałek plastiku ale tymczasowo wyciąłem kawałek sztywnego papieru i włożyłem w miejsce po plastikowej płytce, i jakoś samo tak się do dopasowało bez wklejania, że działa idealnie i nie wypada :proud:

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 26, 2009, 20:05:27 »
Witam , ja wczoraj odebrałem z serwisu , wymienili wyświetlacz wszystko ok , ale zepsuli aparat fot.
i z powrotem do serwisu !  :E

*

Offline zoomol

• **
  • 129
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 28, 2009, 19:52:57 »
Chooolerciaaaa....

Ja oddałem mojego HaDeka 12.10.2009 do serwisu (Orange w Poznaniu). Jak się domyślam, zanim przekażą telefon do swojego serwisu i później stamtąd trafi do REGENERSIS, to mijają wieki... :( no i prawda - sprawdzam dziś na stronie REGENERSISa po IMEIu status naprawy - a tam: data przyjęcia do serwisu: 21.10.2009, Status naprawy: NN...
Maatko, jak sobie pomyślę, że jeszcze muszę czekać z 2 tygodnie to mnie coś strzyka :| A jak sobie pomyślę, że mogą coś spie%$#@%@# to już w ogóle odechciewa się wszystkiego...
RADIO: 11.22.3504.07_M, Kompilacja: HyperNonSense ICS v6 (firmware: 3.30.401.101)

*

Offline zoomol

• **
  • 129
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 16, 2009, 23:59:54 »
No to ciach,

Odebrałem swojego Blackstone'a... Nareszcie, bo na zastępczej totoromoli już nie dawałem rady (jak to się człowiek szybko do dobrego przyzwyczaja :)).
Generalnie, miałem problem z WiFi - nie uruchamiało się w ogóle. Teraz, po wizycie w serwisie wymienili mi całe bebechy - tzn. płytę główną telefonu.
I tu mam pytanie: zmienił się numer IMEI aparatu, czy zgodnie z tym, powinienem otrzymać nową kartę gwarancyjną? Bo przecież, umowę mam na IMEI xxx, kartę gwarancyjną też mam na numer IMEI xxx, a z tyłu w karcie gwarancyjnej mam wbitą naprawę i nowy nr IMEI yyy... Jak to jest?????????

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 17, 2009, 08:32:47 »
a po co Ci nowa karta gwarancyjna skoro w starej masz wbity nowy numer IMEI?? no przecież tak jest prawidłowo... co chciałbyś mieć nową czystą kartę gwarancyjną bo taka lepiej wygląda? :)

a tak btw to ponad miesiąc czekania... poprostu rewelacja  :-|
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline zoomol

• **
  • 129
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 17, 2009, 19:30:23 »
a po co Ci nowa karta gwarancyjna skoro w starej masz wbity nowy numer IMEI?? no przecież tak jest prawidłowo... co chciałbyś mieć nową czystą kartę gwarancyjną bo taka lepiej wygląda? :)
Nie zrozumiałeś mnie... Chodzi mi o to, czy jeśli zostanie zmieniony numer IMEI, to czy gwarancja biegnie od momentu zmiany numeru IMEI (czyli od momentu, kiedy serwis zakończył naprawę)??? Urządzenie kupiłem w maju, teraz mamy listopad... Nie chodzi mi o kartę gwarancyjną, ale o okres gwarancji. Wiem, że gwarancja teraz wydłuża się o czas pobytu telefonu w serwisie, ale... czy w przypadku zmiany tak znaczącej, jak wymiana całego podzespołu bazowego (wraz z otrzymaniem nowego numeru IMEI, który jest różny od tego na umowie zawartej z operatorem komórkowym), gwarancja nie powinna być liczona od początku????
a tak btw to ponad miesiąc czekania... poprostu rewelacja  marudzi
...nic mi nie mów... :( porażka.
Historia wyglądała tak: telefon oddałem 10.10.2009 do salonu Orange - na stronie regenersis.pl zobaczyłem, że serwis w Wawie przyjął urządzenie dopiero 19.10.2009 Naprawa nastąpiła 09.11.2009. Ktoś z salonu Orange miał do mnie zadzwonić i powiadomić, że tel. jest do odbioru... Niestety... Gdybym "z gupia franc" nie zadzwonił i nie zapytał "Jak tam, kiedy telefon wraca?" to bym sobie jeszcze poczekał. Pracownik salonu powiedział że nie wie, że musi sprawdzić i oddzwoni do mnie. Po czym po 5 minutach dzwoni i mówi "No wie Pan, ale telefon czeka już na odbiór" - ja go pytam "od kiedy" a on "no właśnie przyjechał" :( Masakra - dzwoniłem w piątek 13.11.2009r.
Postanowiłem trochę im naprzykrzyć życia. Napisałem reklamację, że chcę 50% ulgi w abonamencie za ten okres, kiedy tel. był w serwisie - jako uzasadnienie podałem wadliwe działanie salonu i nie powiadomienie mnie w terminie o możliwości odbioru :)

*

Offline sinksink

• *
  • 73
  • Sprzęt: SGS2 , SGT10.1 , Kindle 4 Touch
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 24, 2009, 13:36:51 »
Kolego, mam nadzieje, że opiszesz nam jakie było stanowisko Orange na Twój list :D
Palm m500 -> Ipaq 3650 -> FS LOOX N500 -> HTC Touch HD -> SGS2 , Kindle 4 Touch , SGT 10.1

*

Offline zoomol

• **
  • 129
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 24, 2009, 13:40:22 »
Kolego, mam nadzieje, że opiszesz nam jakie było stanowisko Orange na Twój list :D
Nieomieszkam podzielić się "wrażeniami"... :ok:

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 27, 2009, 11:05:09 »
Jestem w szoku - naprawili mi w 1tydzien od nadania przez kuriera HTC w regenersis! Wyslalem w zeszly piatek po poludniu, otrzymali w wtorek a dzisiaj rano juz przesylka byla u mnie z powrotem!

Szacuneczek!

MCC

*

Offline sinksink

• *
  • 73
  • Sprzęt: SGS2 , SGT10.1 , Kindle 4 Touch
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 27, 2009, 11:25:38 »
Kolego za kuriera płaciłeś czy jak ??opisz co i jak ...będzie dla potomności :D
Palm m500 -> Ipaq 3650 -> FS LOOX N500 -> HTC Touch HD -> SGS2 , Kindle 4 Touch , SGT 10.1

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 27, 2009, 21:29:43 »
Kurier w obie strony 4 3 dla napraw gwarancyjnych. Podaje sie nr platnika i wszystko jasne. Uzywaja DHL

Pzw,
MCC

« Odpowiedź #25 dnia: Luty 02, 2010, 22:45:12 »
Witam
Ja swój HTC Touch Diamond kupiłem na początku stycznia i teraz żałuję że wogóle zdecydowałem się na ten tel.  Już w pierwszym tygodniu zaczeły wyskakiwać błędy programowe tak jak w normalnym windowsie, nie mówie już o tym że na wyświetlaczu co jakiś czas pojawiały się jakies paski przez co musiałem włączać tel od nowa bo nie dało się nic odczytać a o baterii już nie wspomne, na początku jeszcze trzymała 2 dni, formatowałem ją w odpowiedni sposób, teraz już jednego dnia nie wytrzymuje bez jakiej kolwiek zabawy oczywiście...ogólnie porażka tel...jedynie serwis mnie "chyba ratuje" ale po waszych opiniach na jego temat jakos powątpiewam że coś konkretnego zrobią w poprawie działania mojego tel :(

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 02, 2010, 23:01:34 »
Witam
Ja swój HTC Touch Diamond kupiłem na początku stycznia i teraz żałuję że wogóle zdecydowałem się na ten tel.  Już w pierwszym tygodniu zaczeły wyskakiwać błędy programowe tak jak w normalnym windowsie, nie mówie już o tym że na wyświetlaczu co jakiś czas pojawiały się jakies paski przez co musiałem włączać tel od nowa bo nie dało się nic odczytać a o baterii już nie wspomne, na początku jeszcze trzymała 2 dni, formatowałem ją w odpowiedni sposób, teraz już jednego dnia nie wytrzymuje bez jakiej kolwiek zabawy oczywiście...ogólnie porażka tel...jedynie serwis mnie "chyba ratuje" ale po waszych opiniach na jego temat jakos powątpiewam że coś konkretnego zrobią w poprawie działania mojego tel :(

Tej bateri sie nie formuje ( nie ma czegoś takiego jak formatowanie baterii sformatować to sobie możesz dysk) A bateria w diamondzie trzyma do 2 dni wiec nie masz co narzekać.

« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2010, 12:07:15 wysłana przez karaskiew »
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 04, 2010, 20:30:18 »
oj kolego widzę że mało wiesz o bateriach a narzekać mogę a nawet muszę bo bateria trzyma krócej niż 12 godzin bez żadnej zabawy oczywiście!

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 04, 2010, 21:09:20 »
oj kolego widzę że mało wiesz o bateriach a narzekać mogę a nawet muszę bo bateria trzyma krócej niż 12 godzin bez żadnej zabawy oczywiście!

Akurat w przeciwieństwie do ciebie wiem dużo więcej.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 04, 2010, 21:30:53 »

- baterie litowo-jonowe (lithium-ion) NIE WYMAGAJA FORMOWANIA (tzw formatowania)

- baterie litowo-jonowe NIE POSIADAJA EFEKTU PAMIECI

przygotowanie i dbanie o baterie litowo-jonową:

1) nie potrzeba tzw formatowania i zadnych cykli ladowania i rozladowywania (nie ma to ZADNEGO wplywu na pojemnosc baterii - bateria litowo-jonowa ma od nowosci pelna pojemnosc)

2) zaleca sie tylko czesciowe rozladowywanie baterii. czeste calkowite rozladowywanie (np az do wylaczenia sie telefonu lub pojawienia informacji o "slabej" baterii) wplywa na skrocenie zywotnosci baterii. co 30 cykli czesciowego rozladowania zaleca sie calkowite rozladowanie dla kalibracji baterii (nie majace nic wspolnego z formowaniem baterii i z jej pojemnoscia, a pozwalajace baterii na zsynchronizowanie poziomu elektrolitu ze stanem naladowania i dzieki temu wlasciwe informowanie telefonu o swoim naladowaniu)

3) zywotnosc baterii litowo-jonowej bardzo skraca wysoka temperatura (szczegolnie szkodliwa jest przy naladowanej baterii)

logiczne uzasadnienia:

-producenci sprzedaja telefony z juz naladowanymi bateriami a wiec formowanie nie mialoby juz sensu (zle uformowana bateria np niklowa (nie litowo-jonowa) moze miec przywrocona pojemnosc tylko przez specjalne urzadzenia)

-praktycznie wszystkie ladowarki do telefonow po naladowaniu baterii przestaja ja ladowac (mozna to zauwazyc np po tym ze bateria sie juz nie grzeje). procesem ladowania steruje procesor i to on wylaczy ladowanie gdy bateria osiagnie odpowiednie napiecie, trwa to ok 2-4 godz (w zaleznosci od pojemnosci baterii i wydajnosci ladowarki) i po tym czasie prad ladowania jest znikomy a niekiedy rowny 0. mylne jest myslenie ze ladowarka nadal laduje baterie, ona tylko dostarcza odpowiednie napiecie. tak wiec mozna trzymac baterie litowo-jonowa w ladowarce przez bardzo dlugi czas. niektore ladowarki maja nawet funkcje automatycznego doladowania co tydzien (ze wzgledu na samo-rozladowywanie sie baterii litowo-jonowych, coraz wieksze wraz z uplywem czasu)
Jak ktoś sie nie zna niech nie pisze pierdół.
Radijo 1.13.25.24