Witam wszystkich serdecznie
Od paru dni jestem posiadaczem HD`ka i juz mi chodzi po głowie fleszowanie
przeczytałem wszystko co mi potrzebne do fleszowania i wgrania nowego romu czy tez radia ale nurtuje mnie parę pytań o to one:
mój rom 1.19.61.1. WWE
moje radio 1.09.25.14
1) czy mogę na mój rom wgrać od razu np rom dutty`ego czy bysia czy muszę najpierw wgrać rom ROM version 1.56.405.1 na którym jest oparty rom Dutty`ego, poczytałem w wątku na xda lecz mój angielski jest troszkę nie wystarczający?
2) które radio polecicie żeby gps działał bez zarzutu bo jak na razie łapie sygnał i za moment się rozłącza nawet jak jadę przez pustynie gdzie naprawdę mam widok na pełne niebo bez żadnych chmur budynków drzew itp rzeczy które mogą zakłócać sygnał. Nawigacja IGO 8. poradźcie jakie ustawienia w hd odnośnie gps`a a jakie w igo ?jakie porty? prędkości?
3)siedzę w tel aviv`ie i nie mogę ustawić operatora, przy każdym uruchomieniu hd`ka wyskakuje komunikat ze operator nie został odnaleziony w bazie danych. Mogę wybrać kraje: UK i Botswana a z operatorów orange. PDA kupiony w Izraelu bez simlocka. Dzwonić i odbierać rozmowy oczywiście mogę.
4)mam kartę orange z Izraela ale za nic w świecie nie mogę ustawić gprs`a ktoś możne zna odpowiedz?
Dziękuję z góry za wszystkie rady i odpowiedzi.