problem z wgraniem hspl

• 16 Odpowiedzi
  • 4710 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marat

• 17
problem z wgraniem hspl
« dnia: Październik 12, 2009, 17:04:51 »
witam,jak w temacie mam taki problem i wyskakuje takie tło jak w załaczniku

*

smokku

Odp: problem z wgraniem hspl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2009, 17:32:03 »
Ten exe uruchamiasz na PC (po uprzedniej synchronizacji przez ActiveSync), nie na PDA.

*

Offline marat

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2009, 17:56:32 »
jak uruchamiam z pc to wyskakuje komunikat:,,aplikacja nie została prawidłowo zainicjowana(0x0000135).Kliknij OK,aby zakończyć aplikację.

nie mam pojecia co z tym zrobic

*

smokku

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2009, 18:04:16 »
Postępowałeś wg instrukcji z http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Blackstone_Flash3 ?

Nasz zainstalowany .NET? Zaktualizowane drivery ActiveSync? ZIP rozpakował się bez błędów?

*

Offline marat

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2009, 18:10:39 »
mam zainstalowanego .NET, synchronizacja dziala poprawnie , ZIP rozpakowal sie bez błedow( a jak mam Zaktualizowane drivery ActiveSync? bo tylko raz na poczatku ja zainstalowalem i dziala bez problemow od poczatku)
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 18:13:50 wysłana przez marat »

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2009, 18:18:21 »
podwiesze sie pod watek zeby nie robic trzody

przy probie wgrania hardspla 1.56 olinex   wyskakuje mi error 260 i nie wiem co poczac z tym fantem  :-?  Wedle rozpiski na xda wszystkie przyczyny uwazam za wyeliminowane.   fajerłole i inne antywiry off, siec off, popstrykane w activ sync  ... i bieda.  

co robie nie tak ?

edit

wyczytalem zeby w takim przypadku uzyc  "soft-spl"  ale nie wiem co to jest i gdzie tego szukac  :O

*

robi6969

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2009, 08:04:06 »
A moze na poczatek troche wlasnej inicjatywy i poszukac tu na forum bylo to dokladnie opisane nawet chyba czym spowodowany jest blad 260 :evil:
Tu cos na poczatek: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123708.0
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 08:18:02 wysłana przez robi6969 »

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2009, 08:57:25 »
jesli chodzi o mnie to zrobilem wszystko dokladnie tak jak przy poprzednich probach.... i przeszlo  :mrgreen:

hardspl zaladowany,   7.2 by bysio zaladowany  i szafa gra.

wielkie , ogromne piwsko sie nalezy koledze Scan ktory pomogl w ogarnieciu procedury wrzucenia softu na telefonik

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 31, 2010, 19:53:33 »
Ludziska mam problem z wgraniem HSPL -.- jestem newbie jeżeli chodzi o HTC, telefon mam od wczoraj - przeczytałem już ponad 30 postów i nie znalazłem podobnego problemu :/ a więc:
1) na sformatowaną (FAT32) kartę pamięci kopiuje plik RUU_Signed.nbh z paczuszki HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex zmieniając jego nazwę na BLACIMG.nbh
2) Karta ląduje w slocie wyłączonego telefonu, uruchamiam bootloadera (standardowo VolDown + Power)
3) Bootloader się włącza na sekund kilka i od razu białe tło z napisem Loading...
i tu jest problem bo potrafi tak nawet 30 min stać i nic się nie dzieje. :/
Kilka informacji o telefonie:
HTC Touch HD WM 6.1
SPL v.1.14

Próbowałem instalować HSPL za pomocą USB z PC ale wyskakiwał mi error 202 (a mam: ActiveSynh 4.5, .Net3.5, WinXP i połączenie z Active Synh, wywaliłem nawet GdataAV i wyłączyłem Firewalla)
-.- kur**ca mnie trafia bo nie wiem co robię źle
czekam na pomoc

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 31, 2010, 21:28:07 »
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 31, 2010, 23:44:10 »
nic nie pomaga... mam WinXP i przy połączonym fonie (kabelkiem z PC) oraz Bootloaderze USPL GUI v 2.5 wyskakują mi:

Otwieram menadżer urządzeń, szukam HTC USB Sync i próbuje nawet aktualizacji tych driverów (aczkolwiek czytałem że są do Visty) ale wyskakuje standardowy błąd że są do Visty i nowszych wersji Win.
Dodam jeszcze, że przed tymi akcjami zainstalowałem jeszcze raz .Net3.5 (opcja przy instalacji napraw) tak więc to też nie pomogło. Nie wiem czy tak powinno być ale ActivSync się nie kręci jak mam włączonego Bootloadera. Na telefonie jest niby napisane USB ale jak widać nic nie daje -.-

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 01, 2010, 09:51:08 »
Próbowałem instalować HSPL za pomocą USB z PC ale wyskakiwał mi error 202 (a mam: ActiveSynh 4.5, .Net3.5, WinXP i połączenie z Active Synh, wywaliłem nawet GdataAV i wyłączyłem Firewalla)
-.- kur**ca mnie trafia bo nie wiem co robię źle
czekam na pomoc
[/quote]

flashowanie krok po kroku:
http://smartmobile.pl/hard-spl-dla-htc-touch-hd-%E2%80%93-flashowanie-w-1-min

Do wgrywania romu lub HSPL potrzebna jest karta 1gb max 2 gb z większej raczej na pewno nie pójdzie.

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 01, 2010, 10:03:42 »
mam kartę 2GB i z niej cały czas korzystałem.
A linka sprawdzę pod wieczór. Tymczasem do zobaczenia ;)

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 01, 2010, 10:12:49 »
ale USPL-a wgrywa się bez ASyncha.
ASynch musi być zabity (ALT+CTRL+DELATE i zabijamy rapimgr, wcscomm)
po zabiciu asyncha, dopiero podłączamy HTC-a po USB i oidpalamy USPL

(wchodzimy w tryb bootowania na HD-ku)
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 10:15:08 wysłana przez Kielich »
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline Grass-Fighter

• 3
  • Pozdrawiam Forumowiczów.
  • Sprzęt: HTC Touch HD wjtk HD 1.4 PLK, Toshiba G500
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 01, 2010, 12:40:57 »
Witam
Mam dokładnie ten sam problem z wgraniem HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex.zip. Podczas połączenia przez USB wywala błąd 202 (.NET Framework 3.5 i 4.0 zainstalowane, Active Sync 4.5 pl, synchronizacja też ok.). Podczas próby wgrania z karty 1GB pojawia się napis loading i to w sumie wszystko. Dalej pomaga tylko wyjęcie baterii i ponowne uruchomienie.
Znalazł ktoś może jakieś rozwiązanie tego problemu?

Parametry HD-ka :
SPL : 1.54.0000
ROM : 1.56.404.1 (43972) NLD
RadioROM : 1.13.25.24
Protocół : 52.62.25.340

Chcę wgrać :

HSPL 156OliNex, ROM WJTK HD 1.4 i Radio ROM 1.17.25.09

Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam.
Za każdym razem kiedy chcę o coś zapytać na forum najpierw sprawdzam czy ktoś już tego nie zrobił.
Google -> szukaj -> czytaj !!! To takie proste :)

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 01, 2010, 19:15:46 »
ale USPL-a wgrywa się bez ASyncha.
ASynch musi być zabity (ALT+CTRL+DELATE i zabijamy rapimgr, wcscomm)
po zabiciu asyncha, dopiero podłączamy HTC-a po USB i oidpalamy USPL

(wchodzimy w tryb bootowania na HD-ku)
Będę Cię całował po stopach :D pokombinowałem i podziałało! a więc opisuje co zrobiłem :)
1)tak jak napisałeś zabiłem rapimgr i wcescomm
2)podłączyłem HTCka na Bootloaderze pod USB
3)uruchomiłem po kolei: blac_uspl.exe potem USPL.exe
4)przeszło bez problemów :D no i zacząłem się zastanawiać co dalej ;p
5)no to uruchomiłem instalację wjtkHD1.4.Sense - zaczęło się wgrywać ... 100% zrestartował się... szybciutko wyjąłem baterię żeby mu zrobić twardy reset. Twardy reset (VolUp + VolDown + Power -przy wył HTCku) zrobiłem 2 razy
6)ku mojemu zdziwieniu po chwili zachwycania się nowym widoczkiem odpalającego się HTCka dostałem po gębie 16kolorowym obrazem o.O
7)przy tej ilości pochłoniętych informacji przypomniałem sobie że miałem SPLa v 1.4 a ja wgrałem ROM dla v1.56
8)a więc uploadowałem SPLa dzięki temu postowi:  http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3930878&postcount=3
(jakby ktoś wolał po polskiemu to chętnie przetłumaczę-pisać na gg)
9)no i po upie momentalnie wszystko się poprawiło! :D na mej twarzy zawidniał banan :D
Kielich masz u mnie piwo... seryjnie :D Jakbym nie wywalił ActivSync to bym się dalej mordował - a morduje się już od soboty
A więc teraz pozostaje mi śpiewać wszem i w obec znaną piosnkę: http://italo-maniac.wrzuta.pl/audio/1y7k6dD7nrb/08._me_first_and_the_gimme_gimmes_-_i_believe_i_can_fly
Pozdrawiam!

*

Offline Grass-Fighter

• 3
  • Pozdrawiam Forumowiczów.
  • Sprzęt: HTC Touch HD wjtk HD 1.4 PLK, Toshiba G500
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 01, 2010, 21:57:27 »
od 4 nad ranem z tym g#&@em siedziałem kombinowałem, szukałem w necie.
W końcu oświecenie odznaczyłem opcję szybkiej synchronizacji nie wiem jak u was mój był po holendersku USB ann PC, napewno wiecie o co mi chodzi Ustawienia --> Komunikacja --> USB (tam pomiędzy opcją Active Sync a storeg device jest opcja szybkiej synchronizacji wystarczy odznaczyć ptaszka  :proud: ). Doszedłem do tego dopiero o 14 ale cóż warto było, telefon nie do poznania.

HSPL 1.56 OliNex, ROM WJTK HD 1.4 (manila 2.5), RadioROM 1.17.25.09 wszystko pięknie śmiga.

Pozdrawiam
Za każdym razem kiedy chcę o coś zapytać na forum najpierw sprawdzam czy ktoś już tego nie zrobił.
Google -> szukaj -> czytaj !!! To takie proste :)