HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania

• 474 Odpowiedzi
  • 87427 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: HTC TOUCH HD - moje wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #420 dnia: Sierpień 28, 2009, 22:13:35 »
Ekran z czujnikami pojemnosciowymi nie musi byc szklany :) np.  w niektorych laptopach masz przyciski pojemnosciowe (Dell XPS, niektore HP) ktore sa z tworzywa.

Co do ustawien i wylaczania hmm

Start->Settings

Zakladka System

Odpalasz Zasilanie

Zakladka Zaawansowane

W sekcji Zasilanie akumulatorowe:

Zaznaczasz: Wylacz urzadzenie, jesli urzadzenie jest nie uzywane przez (tutaj ustawiasz sobie czas jak szybko ma wylaczyc)
Opcja wyzej to po jakim czasie ma przyciemnic ekran...

Jesli to nie dziala to cos musi byc poknocone z software lub hardware... ale stawiam raczej na to pierwsze...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #421 dnia: Sierpień 28, 2009, 23:01:58 »
Jefe, za szybko się poddajesz, nie chce Ci się też rozejrzeć najpierw po forum bo były już podobne wątki o uginającym się ekranie, np. tutaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143110.0. Przejrzyj też jeszcze raz dokładnie ustawienia zasilania i podświetlenia - podobnie jak tplewa obstawiam że to kwestia ustawień w sofcie.

Coś kiepsko widzę z takim podejściem Twoją przyjaźń z WM i nadal da się wyczytać między wierszami, że w głębi ducha wolałbyś jednak iPhone'a.

Ale tak czy inaczej szacun za sokole oko - ja takiego ugięcia na pewno bym nie dostrzegł:
jak używam mojego HDka, to zauważyłem, że ekran się nieco "ugina" pod palcami. to jest normalne??  ma skok taki na ja wiem 0.05mm na środku.

;)  :ok:
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Jefe

• 17
  • Sprzęt: aktualnie NOKIA 3310 xD
« Odpowiedź #422 dnia: Sierpień 28, 2009, 23:21:14 »
Ekran z czujnikami pojemnosciowymi nie musi byc szklany :) np.  w niektorych laptopach masz przyciski pojemnosciowe (Dell XPS, niektore HP) ktore sa z tworzywa.

Co do ustawien i wylaczania hmm

Start->Settings

Zakladka System

Odpalasz Zasilanie

Zakladka Zaawansowane

W sekcji Zasilanie akumulatorowe:

Zaznaczasz: Wylacz urzadzenie, jesli urzadzenie jest nie uzywane przez (tutaj ustawiasz sobie czas jak szybko ma wylaczyc)
Opcja wyzej to po jakim czasie ma przyciemnic ekran...

Jesli to nie dziala to cos musi byc poknocone z software lub hardware... ale stawiam raczej na to pierwsze...

tak robilem i NIC nie dalo.. nie znam powodu takiego zachowania.... mam go 2 dni a juz mnie tak strasznie irytuje, ze sie go pozbede chyba dla świętego spokoju.

a podswietlanie zrobiłem.... przez resetowanie softu.....!!!!(i tu nie chodzi o czerwony guziczek pod pokrywa... w ogole nie mam pojecia po co on tam jest;/) nie bylo innej opcji....
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2009, 23:26:19 wysłana przez Jefe »
Rodzisz się oryginalny. Nie umieraj jako czyjaś kopia.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #423 dnia: Sierpień 29, 2009, 01:17:55 »
czyli zrobiłeś hard reset, jak rozumiem i bardzo dobrze! teraz masz czysty system i na spokojnie wszystko sobie poustawiasz/powgrywasz tak jak chcesz/potrzebujesz. Nie poddawaj się zbyt szybko. PDA to naprawdę niezły ułatwiacz i umilacz codziennego życia. Trochę samozaparcia na początek, nawet jak Cię teraz frustruje i będzie ok!
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #424 dnia: Sierpień 29, 2009, 08:53:18 »
Guziczek pod pokrywka to soft reset :) czyli taki jak mozesz wywolac programem i wylacznikiem :)

Nie wiem dlaczego tak sie u ciebie stalo, ale moze troche wiecej rozwagi przy softach zmieniajacych ustawienia/modyfikujacych rejestr. Jak i instalowanych programach. Ot roznie z nimi bywa - raz pewna klawiatura ekranowa po instalacji tak mi zwalila rejestr ze HTC sie juz nie podniusl :) nawet logo HTC sie nie chcialo wyswietlic. Wiec poszedl hardreset (dobrze ze mialem backup danych)...

Generalnie z mojej praktyki jak sie instaluje co popadnie i jak leci to konczy sie potem zwiechami WM :)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline Jefe

• 17
« Odpowiedź #425 dnia: Sierpień 29, 2009, 15:08:02 »
Musialem użyć opcji wyczyść pamięć magazynową... jeżeli to ten tzw. hard reset to średnio mi się to podoba.... szczerze mówiąc, jeżeli znajdę kupca, to prawdopodobnie się go pozbędę... a dlaczego?? telefon ma działać i służyć a nie, żeby się jeszcze z nim męczyć i się denerwować.... to jest moje zdanie...poza tym mam na nim simlocka a nie uśmiecha mi się trzymanie telefonu w orange....

może ktoś chce kupić htc hd?? :)

Jak i instalowanych programach. Ot roznie z nimi bywa - raz pewna klawiatura ekranowa po instalacji tak mi zwalila rejestr ze HTC sie juz nie podniusl :) nawet logo HTC sie nie chcialo wyswietlic. Wiec poszedl hardreset (dobrze ze mialem backup danych)...

Generalnie z mojej praktyki jak sie instaluje co popadnie i jak leci to konczy sie potem zwiechami WM :)

no dobra, Panie... a co jeżeli to mi się zrobiło 2 dnia użytkowania, gdzie w ejestrze nie grzebałem a jedyną zainstalowaną rzeczą było parlingo??

no i co "miszczu" :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2009, 15:10:38 wysłana przez Jefe »

*

smokku

« Odpowiedź #426 dnia: Sierpień 29, 2009, 15:10:42 »
200zł mogę dać

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #427 dnia: Sierpień 29, 2009, 16:55:54 »
Daję 210zł ;)

Jefe, co innego pisałeś na PM, co innego piszesz teraz. Zdecyduj się czy chciałeś prosty telefon do dzwonienia czy PDA do różnych fajnych zabaw. Bo chyba jednak to pierwsze. A skoro tak, to sprzedawaj sprzęta jak najprędzej, kup coś prostego co służy tylko do dzwonienia i nie marudź w kółko.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #428 dnia: Sierpień 29, 2009, 17:56:48 »
szczerze mówiąc, jeżeli znajdę kupca, to prawdopodobnie się go pozbędę... a dlaczego?? telefon ma działać i służyć a nie, żeby się jeszcze z nim męczyć i się denerwować.... to jest moje zdanie...poza tym mam na nim simlocka a nie uśmiecha mi się trzymanie telefonu w orange....
Kolego pierwszy raz słyszę żeby czysty WM (orginalny) bez grzebania wymagał HRtu, mam wrażenie że kupiłeś telefon który Cię przerasta (bez obrazy) i nie dajesz z nim rady. Każdą rzecz można zepsuć grzebiąc i kopiąc bezmyślnie, nawet naleśniki więc zrób HR po raz kolejny i przed zmianą czegokolwiek przeczytaj instrukcje komunikaty i opisy tego co instalujesz (wnioskuję ze WM jest Ci nieco obcy).  Nie obrażaj sie na HDka nie ma się co wkurzać, młody jesteś jeszcze masz czas na poważne problemy życiowe ;). A telefon sam z siebie nie przestaje działać, na pewno mu w tym pomogłeś (świadomie lub nie) ale nie pisz proszę że ma działać bo jak pisałem wyżej nawet prostą rzecz można spieprzyć w parę sekund, choćby wyłączając HDka podczas customizacji. Czasem człowiek wsadzi jakąś kartę SD na której jest soft np Automapa ktora to z kolei uruchomi się automatycznie pieprząc ustawienia usypiania fona itp. Nie ma się co wkurzać, weź się w garść ściągnij za 100 simlocka i ciesz się HDkiem nie patrząc zbyt krytycznie na niego (np uginający się ekran). Sprzedać zawsze możesz... pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo cierpliwości

...kupując lexusa rónież można się męczyć i denerwować... po tym jak wjechało się nim w drzewo... ) a w lexusie nie ma HRtu :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2009, 17:59:15 wysłana przez facet_ »
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline Jefe

• 17
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpień 29, 2009, 20:43:49 »
szczerze mówiąc, jeżeli znajdę kupca, to prawdopodobnie się go pozbędę... a dlaczego?? telefon ma działać i służyć a nie, żeby się jeszcze z nim męczyć i się denerwować.... to jest moje zdanie...poza tym mam na nim simlocka a nie uśmiecha mi się trzymanie telefonu w orange....
Kolego pierwszy raz słyszę żeby czysty WM (orginalny) bez grzebania wymagał HRtu, mam wrażenie że kupiłeś telefon który Cię przerasta (bez obrazy) i nie dajesz z nim rady. Każdą rzecz można zepsuć grzebiąc i kopiąc bezmyślnie, nawet naleśniki więc zrób HR po raz kolejny i przed zmianą czegokolwiek przeczytaj instrukcje komunikaty i opisy tego co instalujesz (wnioskuję ze WM jest Ci nieco obcy).  Nie obrażaj sie na HDka nie ma się co wkurzać, młody jesteś jeszcze masz czas na poważne problemy życiowe ;). A telefon sam z siebie nie przestaje działać, na pewno mu w tym pomogłeś (świadomie lub nie) ale nie pisz proszę że ma działać bo jak pisałem wyżej nawet prostą rzecz można spieprzyć w parę sekund, choćby wyłączając HDka podczas customizacji. Czasem człowiek wsadzi jakąś kartę SD na której jest soft np Automapa ktora to z kolei uruchomi się automatycznie pieprząc ustawienia usypiania fona itp. Nie ma się co wkurzać, weź się w garść ściągnij za 100 simlocka i ciesz się HDkiem nie patrząc zbyt krytycznie na niego (np uginający się ekran). Sprzedać zawsze możesz... pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo cierpliwości

...kupując lexusa rónież można się męczyć i denerwować... po tym jak wjechało się nim w drzewo... ) a w lexusie nie ma HRtu :)

Powiem tak... Owszem, to moj pierwszy kontakt z WM.
jednakże nie to,  że mnie przerasta(z wykształcenia i zamiłowania grafik informatyk), tylko po prostu nie lubię grzebać i męczyć się z telefonem...
co ja zrobiłem od pierwszego użycia??
otóż już mówię:
-jedyne grzebanie w rejestrze to była zmiana rotacji ekranu po przyciśnięciu i trzymaniu klawisza słuchawki.
- jedyne oprogramowanie, które wgrałem to parlingo
- i ostatnia rzecz (może to przez to) spróbowałem włożyć do niego kartę turbosim, żeby sprawdzić, czy zadziała nie zdejmowanie simlocka.

więc tylko tyle zrobiłem.... NIC WIĘCEJ. nie mogłem nagrzebać tak okrutnie przez 2 dni.
Przepraszam, ale naprawdę się zraziłem. pal licho, gdyby to był sprzęt za 700 zł z WM. ale to PDA za ponad 1.5k zł na WM i ma prawo działać poprawnie.

Daję 210zł ;)

Jefe, co innego pisałeś na PM, co innego piszesz teraz. Zdecyduj się czy chciałeś prosty telefon do dzwonienia czy PDA do różnych fajnych zabaw. Bo chyba jednak to pierwsze. A skoro tak, to sprzedawaj sprzęta jak najprędzej, kup coś prostego co służy tylko do dzwonienia i nie marudź w kółko.

a co do przydatności?? o ile na teraz nie zmieniam zdania i podtrzymuję to, co mówiłem. owszem ma dzwonić, wysyłać sms/mms, mieć WiFi.
to umie już sporo telefonów. jednak potrzebuję czegoś z dużym ekranem(przepraszam, powody osobiste i jak na razie nie czuję się zobowiązany do ich tłumaczenia, więc proszę o powagę) i myślałem, że taką możliwość da mi HTC.... owszem, dał... przez 2 dni.

cóż. może się kiedyś przekonam do arcydzieł Microsoft'a.

pozdrawiam wszystkich

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #430 dnia: Sierpień 29, 2009, 21:51:30 »
To musisz miec jakis uszkodzony model. Ja naprawde duzo kombinuje z tym telefonem, zwlaszcza z WM bo chce go lepiej poznac pod katem programowania. Odpalam sobie rozne porgramiki ktore pisze, a ingeruja one dosc mocno w system - ot chce sprawdzic sobie kilka spraw :)

Do tego jest to moj telefon sluzacy do pracy, wiec uzywam go bardzo czesto i nie mam jakis wiekszych jaj. Telefon dziala szybko i stabilnie, co ustawie to robi :) Jak dla mnie bardzo fajny sprzet :)

*

Offline Jefe

• 17
« Odpowiedź #431 dnia: Sierpień 29, 2009, 22:30:54 »
To musisz miec jakis uszkodzony model. Ja naprawde duzo kombinuje z tym telefonem, zwlaszcza z WM bo chce go lepiej poznac pod katem programowania. Odpalam sobie rozne porgramiki ktore pisze, a ingeruja one dosc mocno w system - ot chce sprawdzic sobie kilka spraw :)

Do tego jest to moj telefon sluzacy do pracy, wiec uzywam go bardzo czesto i nie mam jakis wiekszych jaj. Telefon dziala szybko i stabilnie, co ustawie to robi :) Jak dla mnie bardzo fajny sprzet :)

no to masz fart... gratuluje... ja się zraziłem, bo mój się sypie... szkoda, zważając na jego cenę, że niektórym się treafia dobry model a inni mają go dość po 2 dniach...

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #432 dnia: Sierpień 30, 2009, 00:44:34 »
sorry, ale nie wieże w to ze sam z siebie się sypie, kupowałeś z jakiejś sieci czy może z allegro i  ktoś wrzucił jakiś cud rom, ja mam swój od samiuśkiego początku istnienia i nigdy żadnych poważnych problemów, może po prostu szukasz dziury w całym, pamiętaj że nie można psioczyć na sprzęt nie mając wiele do powiedzenia na jego i jego OSa temat, a Ty wziołeś się akurat za grzebanie w rejestrze co dla nowych jest zakazane :) bo później są niestety takie efekty. Czasem użycie dziwnego edytora może coś skopsać więc proponuje zrobić HR i zacząć od początku bez ingerencji w rejestr chyba że tweakami (co też niezawsze może skończyć sie zwisem). Wziołeś sprzęt który jest bardzo wymagający od właściciela więc niestety troszkę pokory i cierpliwości a na pewno się dogadacie.
... i na cholerę ustawiałeś rotacje przez rejestr zamiast zrobić to w ustawieniach?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2009, 00:48:57 wysłana przez facet_ »
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #433 dnia: Sierpień 30, 2009, 00:54:46 »
no to masz fart... gratuluje... ja się zraziłem, bo mój się sypie... szkoda, zważając na jego cenę, że niektórym się treafia dobry model a inni mają go dość po 2 dniach...

Miałem nie zabierać głosu, ale nie wytrzymałem...
JeFe czy zechciałbyś wskazać nam tych innych?

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #434 dnia: Sierpień 30, 2009, 09:20:29 »

Miałem nie zabierać głosu, ale nie wytrzymałem...
JeFe czy zechciałbyś wskazać nam tych innych?

Dość maja go pewnie Ci którzy zamiast zacząć od przeczytania instrukcji grzebią w rejestrze nie mając o tym zielonego pojęcia.

Rozumiem, że jak kupujesz nowy telewizor to zaczynasz o rozkręcenia go i wprowadzenie kliku modyfikacji  :)

*

Offline Jefe

• 17
« Odpowiedź #435 dnia: Sierpień 30, 2009, 22:04:31 »
sorry, ale nie wieże w to ze sam z siebie się sypie, kupowałeś z jakiejś sieci czy może z allegro i  ktoś wrzucił jakiś cud rom, ja mam swój od samiuśkiego początku istnienia i nigdy żadnych poważnych problemów, może po prostu szukasz dziury w całym, pamiętaj że nie można psioczyć na sprzęt nie mając wiele do powiedzenia na jego i jego OSa temat, a Ty wziołeś się akurat za grzebanie w rejestrze co dla nowych jest zakazane :) bo później są niestety takie efekty. Czasem użycie dziwnego edytora może coś skopsać więc proponuje zrobić HR i zacząć od początku bez ingerencji w rejestr chyba że tweakami (co też niezawsze może skończyć sie zwisem). Wziołeś sprzęt który jest bardzo wymagający od właściciela więc niestety troszkę pokory i cierpliwości a na pewno się dogadacie.
... i na cholerę ustawiałeś rotacje przez rejestr zamiast zrobić to w ustawieniach?

telefon nowy, prosto z orange.... sam go 1 raz wlaczalem

na taka cholere ustawialem w rejestrze, bo normalnie nie bylo opcji przypisania rotare do klawisza.. trzeba to bylo odblokowac w rejestrze.

Dobra.. dziękuję Wszystkim za wszelką pomoc i krytykę. :)

dzisiaj się właśnie pozbyłem HTC, niech kto inny się z nim męczy. z mojej strony EOT :)
ale chętnie będę odwiedzał to forum, żeby poczytać poczynania innych z tym modelem :)
pozdrawiam i jesczze raz dziękuję za współpracę.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2009, 10:40:11 wysłana przez Jefe »

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #436 dnia: Sierpień 31, 2009, 11:07:03 »
no i spokój... Ty będziesz zadowolony bo nie będziesz miał problemu a My bo nie będziemy musieli więcej czytać Twoich ciągłych narzekań  :ok:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #437 dnia: Sierpień 31, 2009, 13:06:39 »
...eeee tak sobie myślę że to jakiś sabotażysta był... konkurencja z Iphona... :)

*

Offline Jefe

• 17
« Odpowiedź #438 dnia: Sierpień 31, 2009, 22:54:24 »
...eeee tak sobie myślę że to jakiś sabotażysta był... konkurencja z Iphona... :)

uwierz mi, że naprawde z czystym sercem i jak najlepszymi intencjami podszedlem do HTC. Serio... nigdy visty nie wysmiewalem a tylko chcialem ją ulepszyć...
win 7 jest genialny, chociaż niektórzy znowu "psiuczą" na niego... ale win mobile mnie po prostu dobił.... zraził mnie niesamowicie.... może źle zacząłem współpracę z htc, ale zobaczymy... może mi się poprawi, jak wyjdzie LEO :) jeszcze nic straconego.

*

robi6969

« Odpowiedź #439 dnia: Wrzesień 01, 2009, 07:25:19 »
Nie rozumiem jak mogles sie poddac po jednym dniu uzywania HD  :wink:, sam pamietam swoje poczatki z WM na innym urzadzeniu i rzeczywiscie troche sie motalem ale po wielu probach udanych i tez nie doszedlem do wniosku ze urzadzenia na WM to genialna sprawa, mam nadzieje ze przy kolejnym urzadzeniu dojdziesz do takich samych wnioskow  :ok:
Pzdr

« Odpowiedź #440 dnia: Wrzesień 01, 2009, 09:07:15 »

uwierz mi, że naprawde z czystym sercem i jak najlepszymi intencjami podszedlem do HTC. Serio... nigdy visty nie wysmiewalem a tylko chcialem ją ulepszyć...
win 7 jest genialny, chociaż niektórzy znowu "psiuczą" na niego... ale win mobile mnie po prostu dobił.... zraził mnie niesamowicie.... może źle zacząłem współpracę z htc, ale zobaczymy... może mi się poprawi, jak wyjdzie LEO :) jeszcze nic straconego.
No cóż. iPhone jest bardzo prosty w użyciu i myśleć przy nim nie trzeba za bardzo. Idealny dla gadżeciarzy.

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #441 dnia: Wrzesień 01, 2009, 10:05:13 »
kolejna osoba, która w życiu nie miała Iphone'a dłużej niż 5 minut w ręku i zamiast swoich opinii wyraża stereotypowe poglądy rodem z onetu...
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #442 dnia: Wrzesień 01, 2009, 10:11:21 »
kolejna osoba, która w życiu nie miała Iphone'a dłużej niż 5 minut w ręku i zamiast swoich opinii wyraża stereotypowe poglądy rodem z onetu...
kolejna osoba, która myśli, że zna wszystkich a po jednej wypowiedzi potrafi powiedzieć o niej każdy szczegół z życia.
Chłopaku zastanów się następnym razem. iPhona miałem i muszę stwierdzić, że kilkuletnie Nokie, m.in. n70 dużo lepiej sprawują się jako telefon niż dzieło Jobs'a.

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #443 dnia: Wrzesień 01, 2009, 10:52:28 »
bo iphone to jest pda z funkcją telefonu a nie telefon... sprawa wyjaśniona...
poza tym ja się odniosłem do Twojej wypowiedzi, w której przypominam napisałeś, że przy Iphonie nie trzeba myśleć i że jest dla gadżeciarzy! A to jest bzdura i stereotyp! I to jak dla mnie jest wystarczający dowód na to, że z IP nie wiele miałeś do czynienia... A jeśli faktycznie tak jest jak piszesz, że miałeś to urządzenie to kompletnie nie rozumiem tej wypowiedzi...
Poza tym proponuję skończyć ten off top, bo zaraz dostaniemy warny...

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #444 dnia: Wrzesień 01, 2009, 12:05:32 »
bo iphone to jest pda z funkcją telefonu a nie telefon... sprawa wyjaśniona...

hmmm tutaj to pojecie wzgledne, zwaszcza biorac pod uwage wielozadaniowosc OS-a z Iphone. Choc iphone to calkiem inny target, ale o tym sie nie wypowiadam. Kilka osob u mnie w firmie ma ten sprzet jak i wybrala prace na MacBook-ach - szkoda tylko ze w wiekszosci wypadkow zamiast MAC OS-a widnieje na nich windows :)

Oba sprzety maja swoje zastosowanie, osobiscie troche sie zastanawialem czy Iphone czy HD-ek. Wybralem HD-eka bo jest dla mnie bardziej przydatny i aby polaczyc go z systemem firmowym nie potrzebuje praktycznie nic kombinowac bo WM ma to wbudowane...

Niestety WM wymaga tez pewnej rozwagi bo tutaj latwo cos spierniczyc jak i mozemy trafic na zle napisane oprogramowanie. Apple po czesci te problemy rozwiazalo poprzez zakup przetestowanych aplikacji w iTunes. Ma to i zalete ze firma zarabia, a druga ze uzytkownik nie zrobi kuku instalujac cos co destabilizuje urzadzenie.

*

Offline beria

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung GT-I9100
« Odpowiedź #445 dnia: Wrzesień 01, 2009, 17:41:31 »
Od kilku godzin zabawiam sie HD :)

Pierwsze wrażenia - małe wyposażenie w kartonie. (brałem w orange) szczególnie brak ładowarki samochodowej i uchwytu. Dołączona folijka na ekran nie jest najlepszej jakości... (ale jest) Szkoda bo wywalając niemałe pieniądze chciałoby się mieć wszystkie gadżety już w kartonie. Na plus zaliczam kartę pamięci 8GB i zapasowy rysik. Słuchawki ok. Trochę zdziwiła mnie ładowarka, która jest w połowie kablem komunikacyjnym...

Głośnik daje dziwne echo podczas rozmów. Touch FLO działa ok, ale czasem trzeba dwa razy coś tapnąć żeby zatrybił (ROM Oryginalny - ver operatora 34.156.9.690; wersja pamięci 1.56.69.0 (44310) PLK; Data pamięci 03/17/09; wersja radia 1.13.25.24; wersja protokołu 52.62.25.34H; System WM6.1 (20769.1.4.5))

Wkurza nieco układ sms (jakby rozmowa na gg)

Wizualnie telefonik jest na 5+, ekran robi wrażenie, trochę przygniótł mnie wybór metod wprowadzania tekstu :) ale to na plus.

Wcześniej miałem Asusa P535 i touchFLO wydaje mi się trochę ciężki w pierwszych minutach użytkowania, ale zobaczymy jak to będzie w przyszłości... ;)

Aparat 5mpix nie jest zły ale do aparatów z innych telefonów (SE, Nokia) trochę mu brakuje.

Generalnie 9/10 zobaczę jak to będzie dalej. :)

(na jaki rom proponujecie wymienić? :)) aa i czy wymiana romu powoduje zdjęcie simlocka? (nawet nie wiem czy go posiadam, ale pewnie tak bo na obudowie baterii jest logo Orange ;)
Remember, AMATEURS built the ARK --- PROFESSIONALS built the TITANIC.

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC HD, Motorola Milestone
« Odpowiedź #446 dnia: Wrzesień 01, 2009, 17:57:41 »
Od kilku godzin zabawiam sie HD :)

Pierwsze wrażenia - małe wyposażenie w kartonie. (brałem w orange) szczególnie brak ładowarki samochodowej i uchwytu. Dołączona folijka na ekran nie jest najlepszej jakości... (ale jest) Szkoda bo wywalając niemałe pieniądze chciałoby się mieć wszystkie gadżety już w kartonie. Na plus zaliczam kartę pamięci 8GB i zapasowy rysik. Słuchawki ok. Trochę zdziwiła mnie ładowarka, która jest w połowie kablem komunikacyjnym...

Głośnik daje dziwne echo podczas rozmów. Touch FLO działa ok, ale czasem trzeba dwa razy coś tapnąć żeby zatrybił (ROM Oryginalny - ver operatora 34.156.9.690; wersja pamięci 1.56.69.0 (44310) PLK; Data pamięci 03/17/09; wersja radia 1.13.25.24; wersja protokołu 52.62.25.34H; System WM6.1 (20769.1.4.5))

Wkurza nieco układ sms (jakby rozmowa na gg)

Wizualnie telefonik jest na 5+, ekran robi wrażenie, trochę przygniótł mnie wybór metod wprowadzania tekstu :) ale to na plus.

Wcześniej miałem Asusa P535 i touchFLO wydaje mi się trochę ciężki w pierwszych minutach użytkowania, ale zobaczymy jak to będzie w przyszłości... ;)

Aparat 5mpix nie jest zły ale do aparatów z innych telefonów (SE, Nokia) trochę mu brakuje.

Generalnie 9/10 zobaczę jak to będzie dalej. :)

(na jaki rom proponujecie wymienić? :)) aa i czy wymiana romu powoduje zdjęcie simlocka? (nawet nie wiem czy go posiadam, ale pewnie tak bo na obudowie baterii jest logo Orange ;)

Hehe a ja Ci powiem tak:

1. Folia jest dobrej jakości, u mnie wytrzymała najdłużej, już dwie zjadłem nie oryginalne w czasie krótszym niż pierwsza

2. Układ sms, powiem Ci że polubisz :)

3. Cała masa oprogramowania na +

4. Ja polecam energyrom'a ale to jaki Ci do gustu przypadnie musisz sam zdecydować.

5. Aparat to taki tylko gadżet przy tym kombajnie.

*

Offline beria

• *
  • 71
« Odpowiedź #447 dnia: Wrzesień 01, 2009, 18:06:52 »
Hmmm... jednakowoż wydaje mi się, ze mając na P535 folijkę Brando jakoś lepiej ona działała. Poza tym może krzywą ją przykleiłem i boje się jej drugi raz przekleić :)

Na aparat nie narzekam :) Mam lustro do robienia zdjęć :) a HD to tylko gadżet pomocny ;) Ogólnie jestem zadowolony, ale mówię najbardziej doskwiera brak ładowarki samochodowej i uchwytu... :(

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #448 dnia: Wrzesień 01, 2009, 18:16:21 »
Pamiętajmy również, że TouchFlo można na szczęście wyłączyć lub w ogóle pójść w ROM bez tego ficzera, a tryb sms ustawić na tradycyjny niewątkowany więc te "mankamenty" to tak jakby nie istniały ;)  Brak zestawu samochodowego faktycznie jest minusem. Co do folii, miałem inne doświadczenia niż opisane wyżej i poszedłem w niezawodne Brando. Również polecam EnergyROM, ale to już kwestia gustu  :ok:

*

Offline beria

• *
  • 71
« Odpowiedź #449 dnia: Wrzesień 01, 2009, 18:32:32 »
Pamiętajmy również, że TouchFlo można na szczęście wyłączyć lub w ogóle pójść w ROM bez tego ficzera, a tryb sms ustawić na tradycyjny niewątkowany więc te "mankamenty" to tak jakby nie istniały ;)  Brak zestawu samochodowego faktycznie jest minusem. Co do folii, miałem inne doświadczenia niż opisane wyżej i poszedłem w niezawodne Brando. Również polecam EnergyROM, ale to już kwestia gustu  :ok:

Oczywiście, że można wyłączyć, ale skoro jest to czemu nie korzystać? ;)

Jak zmienić te smsy na standardowe? Szukałem i nic (ROMu póki co nie chcę zmieniać [w ASUSie sie bawiłęm w zmienianie i koniec końcow skonczyłem na oryginalnym ;) ] )

Brando oczywiście już niebawem :) Myślę też o jakimś etui (kabury na pasek odpadają...) może to: http://allegro.pl/item718354043_etui_guma_htc_touch_hd_folia_amortyzuje_upadek.html aczkolwiek mam mieszane uczucia czy pod taką gumę nie dostanie się np piasek i nie porysuje obudowy...?