Ekran

• 13 Odpowiedzi
  • 2212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kal8

• *
  • 50
Ekran
« dnia: Sierpień 23, 2009, 21:52:42 »
W moim HD-ku ekran (od połowy w górę) lekko się wciska do środka (nie tak jak dolna część która jest idealnie solidna) ale dotyk w całości tak samo dobrze działa... Myślicie że to jakaś wada fabryczna?

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
Odp: Ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2009, 09:12:45 »
No normalne zjawisko to napewno nie jest... Nawet sie nie zastanawiaj tylko szuraj do serwisu :proud:
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:16:04 »
Jak wszystko dobrze działa to co zareklamujesz ??
Będziesz udowadniał jakiemus sprzedawcy ,że pod pewnym kątem przy konkretnym świetle ekran dotykowy sie lekko ugina  :ohreally:
Nie zrozum mnie źle nawet rozumiem takie zaniepokojenie przy zakupie tak drogiego sprzętu, tylko możesz zostać dziwnie odebany  :O
Ale powodzenia napisz jak było...

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:24:01 »
ja też mam paki problem. Na śroku ekran się nieco ugina ale nie wiem czy to jest wada czy poprostu ten telefon tak ma

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:45:19 »
To normalne zjawisko szczegolnie na srodku ekranu.Tu morzecie dokladnie przeczytac jak dziala ekran dotykowy http://www.posnet.com.pl/accutouch.html

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2009, 12:10:13 »
gino82 no nie wiem czy takie normalne. Ja ani nikt z moich znajomych posiadajacych HD nie ma czego takiego jak uginanie sie ekranu dotykowego. Zgadzam sie ze to moze byc delikatne odksztalcenie ale tak malo zauwazalne ze trzeba sie uwaznie wpatrzec zeby to zaobserwowac.
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2009, 12:18:51 »
Masz racje-efekt widoczny jest tylko pod swiatlo,ale tez kal8 napisal ze lekko sie wciska...Wiec skoro jest to normalne zjawisko w tych ekranach to po co serwis?

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2009, 12:38:23 »
ja to czuje ze ekran sie nieco ugina ale to moze wina foli ten co jest w zestawie. Może ona się ugina ? Ja nie pracowałem na nim bez foli więc może w tym jest problem

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2009, 13:05:59 »
Nie wydaję mi się ,żeby to była wada.
Jak ekran jest sprawny to nie ma czego reklamować.
Ja tez na początku zauważyłem takie uginanie "tafli wody" w centralnej części ekranu i uznałem to za normalne.
Mam THD  juz 10 miesięcy i wszystko działa ok. :ok:
Po przeczytaniu tego postu zerknąłem jeszcze raz i teraz po czasie widzę ,że ekran "stwardniał" :wink: i już się tak nie ugina jak kiedyś...
Ludzie którzy maja THD częściowo rozumieją o czym jest mowa, ale nie liczcie, że sprzedawca was weźmie na poważnie  :E
i zrozumie wasz problem ,że ekran DOTYKOWY lekko ugina się pod dotykiem  :ohreally:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 08:47:17 wysłana przez Wonito »

*

Offline kal8

• *
  • 50
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 24, 2009, 19:21:38 »
To lekkie wciskanie się ekranu czuć użytkując telefon no ale w sumie dotyk działa idealnie... Telefon nie jest już na gwarancji więc nie wiem czy iść do serwisu. Nie chcę bulić paru stówek ;-)

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 25, 2009, 10:49:32 »
całkowicie normalna sprawa, jak sprzedawca zna się trochę na rzeczy to Cię wyśmieje ;]

*

Offline kal8

• *
  • 50
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 25, 2009, 18:52:04 »
ale całkiem normalne jest że tylko górna część ekranu się lekko wciska? od połowy w dół jest idealnie twarde jak blat stołu ;-)

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 25, 2009, 19:38:45 »
u mnie prawie cały się ugina wiec nie wiem jak to z tym jest

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 26, 2009, 00:03:53 »
w nowych palmtopach takich jak np HD jest to mało odczuwalne, ale na starszych np. na mym poczciwym wizardzie uczucie jest jak byś baterię macał ;]