bateria touch hd

• 9 Odpowiedzi
  • 1657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bateria touch hd
« dnia: Sierpień 24, 2009, 13:57:00 »
Witam.Mam od 3 miesięcy telefonik HTC Touch HD i mam problem z akumulatorem do tej pory miałem tak że trzymał mi cały dzień i dopiero ok wieczora spadała mi jedna kreska stanu baterii,na wyjeżdzie gdzie przez 2 tygodnie używałem telefonu sporadycznie ładowałem go 3 razy a od 2 tygodni mam tak że do ok godz 20 muszę telefon już ładować.Co to może być?I jak uszkodzenie baterii to czy ją reklamować?

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
Odp: bateria touch hd
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2009, 14:57:22 »
Witaj!
Sprawdź, czy w tle nie pracują cały czas jakieś programy (typu wifi, podłączenie do internetu z ściąganiem danych np. pogoda, kursy, itp) powodujące obciążenie procesora.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2009, 17:22:16 »
Wszystko mam wyłączone.nie mam czasu bawić się tym telefonem więc nic nie włączałem przypadkowo.Nawet juz robiłem rak że resetowałem telefon i dalej zjadał mi baterię w bardzo szybkim tempie.Teraz np po nocnym ładowaniu mam już jedną kreskę.

*

Offline kamil004

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2009, 18:48:01 »
a czy napewno zjada baterie? czy wskaznik oszukuje?

przeczytaj moj watek, moze cos ci sie podsunie jakis pomysl

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2009, 19:40:30 »
a czy napewno zjada baterie? czy wskaznik oszukuje?

przeczytaj moj watek, moze cos ci sie podsunie jakis pomysl
No niestety już teraz pika mi że bateria pada i trzeba naładować.ehh zareklamował bym ją ale zostanę przez miesiąc bez telefonu a po za tym i tak znajdą wymówkę że wszystko jest ok.Gdyby to był telefon to co innego a kiedys przy reklamacji baterii odrzucili mi bo napisali iż przy pierwszym uruchomieniu nie była formatowana ( a była ) i na tym był koniec reklamowania.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2009, 21:13:50 »
Trzeba walczyć o swoje. Ja bym ich po takiej odpowiedzi zaraz targał do Rzecznika praw konsumenckich. Trochę łażenia, ale masz na 99% wygraną sprawę.
A wracając do tematu, może po prostu trafiłeś wadliwą baterię, lub uszkodziła się w trakcie użytkowania. Jak nie chcesz kruszyć kopii z serwisem, to pozostaje wydać stówkę na allegro...

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2009, 21:25:18 »
Trzeba walczyć o swoje. Ja bym ich po takiej odpowiedzi zaraz targał do Rzecznika praw konsumenckich. Trochę łażenia, ale masz na 99% wygraną sprawę.
A wracając do tematu, może po prostu trafiłeś wadliwą baterię, lub uszkodziła się w trakcie użytkowania. Jak nie chcesz kruszyć kopii z serwisem, to pozostaje wydać stówkę na allegro...
UOKiK nic nie pomoże bo w regulaminie jasno napisali że baterię trzeba sformatować i serwis podpiera się jakimiś wydrukami że tak nie było a co do oddania baterii do serwisu-zrobił bym to chętnie ale nie mam zapasowej a dla mnie dzień bez telefonu w pracy to katastrofa.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2009, 21:36:58 »
No to pozostają Ci niestety zakupy...
BTW. dlatego ja mam właśnie 2 PDA ;)

*

Offline ergoy

• 16
  • Sprzęt: se p800 ; se p910 ;spv m650; htc sedna 6500 ; hd2
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2009, 15:05:07 »
zrób  reset patykiem u mnie programy do nawigacji powoduja problemy z bateriami na 2 różnych modelach HTC
po każdym uzyciu nawigacji ja musze zresetowac bo mi zjada baterie

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 26, 2009, 07:30:23 »
zrób  reset patykiem u mnie programy do nawigacji powoduja problemy z bateriami na 2 różnych modelach HTC
po każdym uzyciu nawigacji ja musze zresetowac bo mi zjada baterie
2 dni temu padła mi bateria a nie miałem ładowarki przy sobie i był wyłączony ok 2 godziny i odrazu się poprawiło.Resetowałem już telefon i nic to nie dawało ale jak poleżał sobie wyłączony to odrazu lepiej pracuje.Mam nadzieję że nie przez chwilkę.