Smoku, bardzo się cieszę z Twojej inicjatywy tworzenia odchudzonego ROMu. Też jestem zwolennikiem optymalizacji i nie powielania funkcjonalności. Próbowałem nawet wypiec samemu conieco, jednak filozofia Windowsowa mnie jeszcze na razie skutecznie zniechęca jako starego linuksowca...
Ideą wypiekanych ROMów jest nie tylko wrzucenie najnowszych wersji systemu. Głównie chyba zostało to wymyślone do tego, by w łatwy sposób instalować system wraz z dodatkami i konfiguracją pod konkretnego użytkownika (podobnie powstają dystrybucje WinXP itp).
Bysio nie ukrywa, że wypieka pod swoje wymagania tak jak jemu się podoba, a że się również podoba wielu osobom, stąd jego sukces.
Przed tobą jest większe wyzwanie, dajesz system "goły" i pewnie nieliczni zdobędą się na to by poświęcić czas i nerwy na to by samemu dopasować system do własnych potrzeb. To dość trudne, tym bardziej, że niełatwo znaleźć szczegółową dokumentację tych wszystkich nieczytelnych zapisów w rejestrach, gąszczu plików itp.
Mam taki pomysł, żeby może oprócz ROMu i dodatków, stworzyć jakiś dokument, w którym dopisywalibyśmy co i gdzie można pozmieniać by dopasować telefon do własnych potrzeb. Pewnie wielu z użytkowników tego forum ma pewne przemyślenia i doświadczenia i mogłoby coś w tej kwestii dopowiedzieć

Przymierzam się do testów twojego ROMu, jednak mam obawy, czy przetrwam tą walkę z dostosowywaniem i błędami