Moje uwagi do Bety (finalnie).
Nie testowałem wszystkich możliwych kombinacji i możliwości, nie mam na to czasu. Zainstalowałem betę i jeździłem z nią normalnie tak jak z wersją stabilną - i poza jednym zdarzeniem (napiszę o tym niżej) wszystko zdawało się działać OK.
Otóż, z miejscowości Głowno (łódzkie) jechałem na lotnisko do Warszawy. Wszystko pięknie prowadziło, taką trasą jak powinno, traffik włączony. Dwa dni później, z tegoż oto lotniska wracałem do miejscowości Głowno - pod sam dom bez najmniejszego problemu.
Jako ciekawostkę napiszę: Jechałem -> Głowno -> Łowicz -> Sochaczew -> Warszawa... i powrót tą samą trasą.
Wczoraj, musiałem odwiedzić miasto Łowicz, więc (mimo, że drogę znam już na pamięć, jest prosta jak drut) włączyłem automapę... i cacy, do Łowicza było pięknie i cudownie. I teraz do sedna... powrót Łowicz -> Głowno. Od samego wyjazdu z Łowicza automapa próbowała mnie 'zawrócić' na jakieś polne zjazdy, pojawiła się nawet droga której nie ma ?! Dosłownie przez całą drogę Łowicz -> Głowno automapa prosiła, abym skręcił w dosłownie każdą ulicę która się pojawiła. Czyżby to zasługa Traffik'a?
Uparcie jechałem prosto, była godzina 23 więc na trasie praktycznie byłem sam, a Automapa uparcie 'skręć, skręć, skręć...' - dojechałem pod dom... dosłownie już widziałem swoje mieszkanie, a ta w kółko... 'zawróć i skręć' w ulicę w przeciwnym kierunku... myślałem, że może przypadkiem zamiast swojej ulicy wpisałem coś innego... ale jak tylko podjechałem pod dom... Krzysiek: "Dotarłeś do celu.".
No to ja dziękuję... drogę Łowicz -> Głowno znam na pamięć, jest prosta jak drut. Jak mi AutoMapa taki numer wywinie gdzieś w Europie, zamiast jechać główną autostradą puści mnie nasypem kolejowym to będzie cudo...
p.s. znacie już datę releasu 6.0? sub. mi się kończy 10-tego - ciekawe czy się 'załapię'

jak nie, to chyba sobię daruję AM, trochę pojeździłem z Navigonem i chyba się skusze... ale to już OT