Uwagi z beta testów AM 6.0

• 320 Odpowiedzi
  • 94283 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
Odp: Uwagi z beta testów AM 6.0
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 03, 2009, 20:40:05 »
Ja chciałem wysyłać (plik TFD), pomijając anonimowość,
to się okazało, że na chwilę obecną nie są zainteresowani...
A co w tym dziwnego że nie są zainteresowani teraz (...)
A co ma beta do zbierania danych traffic, jak dane są zbierane od dawna właśnie za pomocą wersji 5?
To ma że tu jest wątek o 6.0b  :-? Bo chyba nie pisałeś tu o kłopotach z 5.5.3   B)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline dek

• **
  • 101
  • Sprzęt: hx4700 + AM 6.5
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 03, 2009, 20:45:57 »
Sprawdzone tylko przy wyznaczaniu - bez jazdy, ale:
na trasie Łódź - Sopot nareszcie omija Toruń obwodnicą, a co najciekawsze, to po włączeniu Traffic nie każe jechać przez Gdańsk tylko maksymalnie daleko obwodnicą trójmiejską i dopiero w Dąbrówce skręca do Sopotu. Bez Trafficu prowadzi po staremu przez zatłoczony Gdańsk.
Jechałem kilka razy na tym odcinku i to jest trasa optymalna, bez wprowadzania punktów pośrednich. Jeżeli w innych miejscach prowadzi podobnie, to jest to korzystna zmiana.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 03, 2009, 21:28:22 »
A co ma beta do zbierania danych traffic, jak dane są zbierane od dawna właśnie za pomocą wersji 5?

IMHO to AM dane gdzieś kupiła. A od wersji 5 zbiera dodatkowo jeszcze od userów AM.

Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 04, 2009, 23:30:10 »
No to pozwole sie tez dolaczyc do uwag. Wszystkie uwagi po 2 tygodniach jazdy z programem na Samsung Omnia - zostaly zgloszone do supportu

Droga do Zlota 59 - Zlote Tarasy - Warszawa:
- POI: CH Zlote Tarasy nie wystepuje
+ nastapilo dodanie zjazdu na mapie w dol slimakiem
- nadal system jesli znajduje sie na ulicy Zlotej lub Jana Pawla prowadzi do skrzyzowania z Chalubinskiego/Aleje Jerozolimskie i kaze tam nawracac zamiast wjechac na parking platny. Nawrot ten nie jest optymalny. Sa tam 4 zmiany swiatel: wjazd, skret w lewo 1, skret w lewo 2 i zjazd

Otepienie na Omni
- zauwazylem kilkanascie razy, brak reakcji ekranu dotykowego na przyciskanie funkcji w AM 6.0. W wersji 5.0 problem nie wystepuje. Naciskam prowadz do kilkakrotnie i dopiero po ktoryms razie system reaguje jakby pamietajac, ze bylo 5 lub 6 nacisniec (wchodza dziwne opcje z tego samego miejsca). Dzieje sie to na roznych klawiszach: menu, komputer etc.

Komputer pokladowy (moze po prostu sobie nie radze):
+ system pamieta odczyty po wlaczeniu mapy, ale teraz za kazdym razem trzeba resetowac. AB sa identyczne.
Czy nie mozna wprowadzic czegos na podobienstwo systemow z samochodow i tak np.:
A - pamieta ustawienia z ostatniej trasy i jest resetowany przy kazdym restarcie programu - reset automatyczny
B - resetuje sie w momencie razem z A, ale po wlaczeniu programu 2 raz ciagle pamieta odczyty - reset manualny (mozna by odczytywac np. liczbe km po wylaczeniu nawigacji w aucie i wlaczeniu w domu)
C - pamieta od resetu i trzeba go resetowac zawsze manualnie (np. na podobienstwo licznika przejazdu zasiegu do tankowania)
D - calosciowy - pamieta i sumuje kazdy przejazd - reset manualny

Ustawienia Praca Dom
- przydaloby sie moc ustawic praca 1 i praca 2
- nadal jezeli Dom lub Praca jest na terenie zamknietym z zakazem ruchu AM za kazdym razem pyta sie o zamkniety teren, ale nawigacje w tle rozpoczyna. Moglby ten komunikat przy dodaniu jako dom, praca, ulubione dawac sie odznaczyc. Ile razy trzeba ten system uczyc, ze na osiedle zamkniete (dom) moge wjechac? Ewentualnie mozliwosc wylaczenia ostrzezenia w opcjach
- w przypadku innych ustawien, komunikat moglby znikac po rozpoczeciu nawigacji (np. po 15 sekundach)
- dodatkowo program ruszajac z miejsca z zakazem ruchu tez pokazuje ten komunikat czyli wyjezdzajac z osiedla zamknietego ostrzega nas o tym - troche bez sensu

Setup:
- nadal nie obsluguje proxy
- program po instalacji kaze wlozyc karte do urzadzenia i po nieudanej instalacji wlozyc z powrotem. przy urzadzeniu typu omnia system pozwala na rejestracje po GPRS, wiec wlozenie ponowne do czytnika nie jest potrzebne. Setup moglby miec opcje - rejestracja wykonana na urzadzeniu - OK i zamkniecie. Obecnie trzeba klikac Anuluj
- w setupie na PDA, system moglby przechowywac imie, nazwisko, nr licencji i email z setupu na PC. Tak podczas instalacji musze wprowadzac te same dane raz na PC i drugi raz na PDA
- podzielcie instalacje Europa dla 6.o jak wyjdzie - 1.4 GB w jednym pliku to porazka. Rowniez moze lepsze archiwum do kompresji np. zipx?
- program powinien zostac rozdzielony od map. Przy wymianie programu, musze ciagnac wszystko: i program i mapy
- brak opcji pozostaw rozpakowane na dysku (byla w poprzedniej wersji)

W ustawieniach proponuje zrobic aktywne klawisze minimum i maksimum, a nie tylko te male strzalki przy potencjometrach. Strzalke palcem jest gorzej wcisnac niz nacisnac min/max.

Zglaszalem poprzednio, aby program proponowal miasto wykryte z GPS w opcji prowadz do. Teraz gdy jestem w WAW, ustawie Piaseczno i GPS wlacze w WAW to system standardowo podstawia ostatnie miasto czyli w tym przypadku Piaseczno, a moglby wzorem innych podstawiac miasto z pozycji GPS. Oszczedza to paru kliniec.

Kolory ikon.
W trybie noc kolor niebieski ikon zlewa sie z tlem. Mozna to jakos rozjasnic czy tez wyroznic?

Na Omni (generalnie urzadzenia z mniejszym ekranem) czcionki male w wyszukiwaniu np. POI sa nieczytelne z siedzenia kierowcy. Np. POI Auchan. Ciezko przeczytac, ktory to Piaseczno. Da sie to jakos powiekszyc?

Wybieranie adresu:
np. Jagielska. I teraz wyzwanie adresow 61 jest od 61 do 61 R - strasznie duzo przewijania. Nie da sie jakos podzielic np.:
Jagielska 61 - 61 G
Jagielska 61 H - 61 R
Jagielska 61 R - wzwyz
Obecnie jest sporo ale to sporo przewijania.

Miplo strasznie w nocy cos rzezbi i nie wiadomo czemu wyrzuca blad polaczenia.

Trafic (hmmm nie odczulem) - co oznaczaja kolory kropki? Czy mozna dodac np. zglos zdarzenie (i brac pozycje z GPS) i tu np w prosty sposob:
- korek
- wypadek
- objazd
- przed pojazdem, za pojazdem , drugi pas?
Wtedy trafic moglby nadawac info i wyswietlac na GPS ikone. Nie ma obecnie jak zglaszac korku w wyniku kolizji (cos ala CB) ;-)

Od wersji 5.5.3 i w wersji 6.0 AM sie gubi z odczytami GPS. I np. jadac Pulawska, skrecajac w Karczunkowska i od razu nawracajac wrzuca mnie gdzies na bocznice, zamiast trzymac na Karczunkowskiej.
Podobnie dzieje sie na Poleczki - jade Poleczki, a AM wrzuca mnie w sciezke obok Poleczki (rownolegla) zamiast trzymac. Sprawdzilem satelity - 3D widoczne 3 na zielono i 2 na zolto.

Klawiatura QWERTY moglaby byc wieksza.
Przydalaby sie opcja zapisz konfiguracje i importuj konfiguracje. Obecnie za kazdym razem konfiguruje od nowa :(((
Czas na wprowadzenie ladnych ikonek i klawiszy funkcyjnych. Widok 2D juz sie zestarzal :(

Czy w koncu bedzie mozna miec AM na PDA i na PC jednoczesnie (np. aby trase ustawic na PC i przeniesc do PDA)? Wystarczyloby np. aby druga kopia nieobslugiwala GPS.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 05, 2009, 00:06:10 »
Cytat: ererce
Sprawdzilem satelity - 3D widoczne 3 na zielono i 2 na zolto.

To znaczy ze sygnał był bardzo słaby, a pozycja niestabilna (wystarczy zgubić 1 satelitę z pola widzenia i tracisz fixa)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 05, 2009, 00:09:25 »
Dzisiaj mialem to samo. 5 satelitow na zielono 3 na zolto i prowadzil mnie rownolegla do Poleczki. GPS na Blackberrym nic takiego nie robil, a byl schowany wewnatrz auta, a omnia na uchwycie przy szybie :\

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 05, 2009, 09:32:10 »
Cytat: ererce
Sprawdzilem satelity - 3D widoczne 3 na zielono i 2 na zolto.

To znaczy ze sygnał był bardzo słaby, a pozycja niestabilna (wystarczy zgubić 1 satelitę z pola widzenia i tracisz fixa)

Tymi wskazaniami nie ma się co przejmować, to taki kolejny bajer w AutoMapie.

« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 05, 2009, 09:52:24 »
- nadal jezeli Dom lub Praca jest na terenie zamknietym z zakazem ruchu AM za kazdym razem pyta sie o zamkniety teren, ale nawigacje w tle rozpoczyna. Moglby ten komunikat przy dodaniu jako dom, praca, ulubione dawac sie odznaczyc. Ile razy trzeba ten system uczyc, ze na osiedle zamkniete (dom) moge wjechac? Ewentualnie mozliwosc wylaczenia ostrzezenia w opcjach
Odblokuj odcinek na swojej mapie i po kłopocie.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 05, 2009, 11:32:40 »
To jest rozwiązanie pod warunkiem, że korzysta się tylko z własnych blokad.
Pozostaje mieć nadzieję, że zmiana formatu pliku z blokadami niesie coś więcej niż samą zmianę rozszerzenia
i w wersji oficjalnej i nowym MiploSync pojawią się nowe możliwości.

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 05, 2009, 12:44:45 »
Witam

NO I MOJA AUTO MAPA PADŁA!!!

Jak to się stało:

Wytyczyłem sobie jak co dzień trasę do pracy z punktem przez bo miałem coś do załatwienia.
Przejechałem 3/4 trasy i zadzwonił do mnie telefon. Odebrałem i po skończonej rozmowie chciałem wrócić do AM.
Zauważyłem że AM się wyłączyła wiec ją odpaliłem. Zaczęła się odpalać, zniknął ekran powitalny, pokazał się pasek wyliczania trasy i za chwilę komunikat o szukaniu sygnału gps. Za chwilę pojawił się komunikat systemowy o braku pamięci i że powinienem zamknąć jedną z aplikacji. Była tam AM oraz Activ sync. (nie wiem skąd się w uruchomionych programach wziął AS, przy kolejnych odpaleniach też się pojawiał choć sprawdzałem przed uruchomieniem AM jakie programy są uruchomione i jaki jest zasób obciążenia pamięci który oscylował w granicach 62%) Próbowałem kilukronie i tel. cały czas się zawieszał. Próbowałem wyłączyć moduł tel., touch flow ale niestety program nie chce się odpalić. Teraz po kilkunastu nieudanych próbach podczas samego inicjowania AM program od razu się wywala.

Opisałem swój  przypadek bo być może komuś też to się przytrafiło.

Chyba mi tylko pozostaje jeszcze raz zainstalować AM6.

Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 05, 2009, 12:54:33 »
Przed reinstalacją, spróbuj usunąć lub zmienić nazwę katalogu z ustawieniami: Settings Files
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline morette

• 630
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 05, 2009, 13:07:37 »
Przed reinstalacją, spróbuj usunąć lub zmienić nazwę katalogu z ustawieniami: Settings Files

Zmieniłem nazwę katalogu i się odpaliła ale widzę że muszę wszystko na nowo ustwić czy może skopiować jakieś pliki do tego nowo utworzonego katalogu??

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 05, 2009, 13:15:56 »
Dzisiaj mialem to samo. 5 satelitow na zielono 3 na zolto i prowadzil mnie rownolegla do Poleczki. GPS na Blackberrym nic takiego nie robil, a byl schowany wewnatrz auta, a omnia na uchwycie przy szybie :\

niedawno mialem tez cos takiego. Satelitow widzial 7 na zielono. Pomoglo zamkniecie AM i wystartowanie na nowo

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 05, 2009, 13:17:18 »
Możesz spróbować kopiować po jednym, wtedy znajdziesz ten plik który padł/powoduje zamieszanie,
to może byc przydatna wskazówka w raporcie do supportu.

*

Offline oops2k

• **
  • 124
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 05, 2009, 14:01:11 »
Witam,

Ale czegos tu nie rozumiem. W takim razie po co plik odpowiedzialny za dane o ruchu znika z PDA po podlaczeniu go przy uruchomionej automapie? Wydaje mi sie wlasnie, ze on automatycznie wysyla sie do jakiegos serwera odpowiedzialnego za zbieranie informacji o ruchu. Wiec nie rozumiem narzekan ze Automapa nic nie chce - bo chce tylko to juz automatycznie sie generuje.
I mysle, ze jeszcze trzeba troche poczekac az przybedzie wiecej danych o ruchu aby mozna bylo mowic o precyzyjnym wyznaczaniu czasu przejazdu.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 05, 2009, 14:09:29 »

Dobra rada na przyszłość ja przynajmniej tak robię z każdą wersją. Po instalacji i zrobieniu sobie wszystkich ustawień robie kopie katalogu. Potem w razie czego jak znalazł.

*

Offline morette

• 630
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 05, 2009, 14:31:58 »

ZNALAZŁEM

Zrobiłem tak jak mi nocnyMarek polecił. Skopiowałem cały katalog Settings Files i zmieniłem jego nazwę na Settings Files1. Następnie  kopiowałem po kolei wszystkie pliki z folderu Settings Files1 do Settings Files. Plikiem odpowiedzialnym za wywalanie się programu był plik am.settings. 

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 05, 2009, 16:14:25 »
to co opisze zdarzyło mi się dziś po raz drugi, bo po raz drugi pojechałem w długą trasę, dziś około 500km. Do rzeczy: ustawiam przed wyjazdem sobie trasę z punktu A do punktu B. Dług trasy 500 km. Jadę, program nawiguje, jest super, postanawiam z jakiegos powodu zatrzymać się na postój , zatrzymuję się, wyłączam AM całkowicie. Po kilku minutach odpalam ją ponownie. Program pyta czy ma ponownie obliczyć trasę (rozumiem to, mam włączone AMtraffic) , zgadzam się na to i program przelicza mi trasę ponownie, oczywiście uwzględniając punkt A i punkt B, wiec trasa znów ma 500 km. I teraz uwaga ! Włączam gps, program znowu rekalkuluje mi trasę bez pytania o pozwolenie i co widze po rekalkulacji na włączonym gps-ie i na pilocie, widzę, że moja trasa ma juz prawie 1000 km  :O :O :O :O A dlaczego , bo zamiast mnie nawigować od miejsca postoju do końca trasy, czyli do punktu B, program każe mi zawracać do punktu A, czyli dawaj 350 km z powrotem, żeby spod domu odbić sie ponownie w kierunku punktu B. Rewelacja  :O :O :O

p.s zgłosiłem do supportu
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 16:19:28 wysłana przez Treker »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 05, 2009, 17:27:24 »
... Dług trasy 500 km. ... widzę, że moja trasa ma juz prawie 1000 km... czyli dawaj 350 km z powrotem, żeby spod domu odbić sie ponownie w kierunku punktu B.
Eeetaaam. 850 km to nie prawie 1000  :wink:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 05, 2009, 18:56:18 »
HTC Touch HD - stock'owy rom, wyłączony tfl3d, SPB Mobile Shell 3.5

Nigdy żadna wersja AM nie raportowała o braku pamięci - dzisiaj miałem dwa razy komunikat o braku pamięci  :O.
Żeby było śmiesznie przed uruchomieniem było około 98 MB ramu wolnego, po pojawieniu się komunikatu bez wyłączenia AM około 73-75 MB ramu - niektóre urządzenia po uruchomieniu "czystego" OS nie mają 75 MB to jakaś głupota  :O  :-| .

Obu przypadki wystąpiły w momencie kiedy nie chciałem się "podporządkować" trasie wyznaczonej przez AM i co chwilę proponowała np. zawracanie albo powrót boczną drogą.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 18:59:43 wysłana przez Borg »
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 05, 2009, 19:06:00 »
Pamiętasz miejsce gdzie to sie działo?
Taki objaw zdarzył mi się raz we wcześniejszej wersji, gdy zrekalkulowana trasa
trafiła na błąd mapy i na tym błędzie się zapętliła (na mapie nie było wyjazdu z tego miejsca)

ps.
jeżdżę z ~25MB wolnego RAMu i jest OK.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 05, 2009, 20:03:17 »
Jutro wracając z pracy jeszcze raz pojadę tą trasą z tymi samymi ustawieniami, ale faktycznie przed komunikatem o błędzie  dosyć dziwnie AM "skakała" po otaczających drogach.

ps. Z drugiej strony na forum widziałem już też jakiś zapis o błędzie pamięci na HTC Touch HD i AM 6.0 bety - mam nadzieję że nic nie zmajstrowali.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 05, 2009, 20:19:24 »
Ja dzisiaj miałem komunikat "Nie można zakończyć wyliczania trasy" lub coś w tym stylu. Dodam, że stało się w miejscu, gdzie jestem praktycznie codziennie.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 05, 2009, 20:22:57 »
To jest rozwiązanie pod warunkiem, że korzysta się tylko z własnych blokad.

Albo dodaje się je z własnego pliku do blokad Miplo  :ok:

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 05, 2009, 20:26:12 »
Dużo zabawy mało frajdy (przy częstych synchronizacjach).
Wiodący program nawigacyjny mógłby się w tej wersji już z tym uporać.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 05, 2009, 21:05:02 »
Pięć kliknięć. Menu>Trasa>Blokady>Dodaj z pliku>PLIK

*

Offline zlotekmic

• 19
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 06, 2009, 15:51:02 »
a ja nie testowałem AM 6 a mam pomysł na prostą (wydaje się)  funkcje, która sprawi że AM będzie fajniejsza/funkcjonalna oraz będzie charakteryzowała się czymś czego nie mają inne nawigacje (z tego co się orientowałem w innych nawigacjach) :)

Funkcja to zrzut ekranu lub bardziej pasowało by powiedzieć "wyznaczonej trasy" do .jpg . Mapki zrzucają się do podkatalogu znajdujacego się w katalogu instalacyjnym AM (czyli na takiej pamięci gdzie jest więcej miejsca). Taką mapkę można by wysłać  mms'em na komórkę innej osoby :) ta osoba sobie odbiera mmsa i odpala go jako fotkę na której mamy mapkę i zaznaczoną trasę. taki "odbiorca"wiedziałaby gdzie dojechać np "na grilla" lub mogłaby podpiąć komórkę do kompa, przerzucić taką mapkę na kompa i ją wydrukować ku uciesze innych członków wyprawy :)

zaleta:
1) marketingowa - zdjęcie obarczone było by logiem programu, który wygenerował mapkę (czyli AM)
2) funkcjonalna - bajer który działa, który nie zawsze się przydaje, ale który jest wtedy kiedy go potrzeba - no i jest niezastąpiony w tym przypadku (zwarzywszy że nie każdy ma nawigację, nie każdy nosi mapę, i nie każdy w awaryjnych sytuacjach ma dostęp do internetu)

wiem że temat dotyczy testów tego co już jest ale skoro jest to wersja demo to można by i o tym pomyśleć, mam nadzieje że osoby zaangażowane w rzeczywisty rozwój (a nie zmiany dla zmian) zauważą tą sugestię :)

pozdr,

żeby nie zaśmiecać forum odpiszę na odpowiedzi tutaj, więc:
Moja odpowiedź w przypadku zrzutu ekranu poprzez "raportowanie..." o którym pisze kolega poniżej mojego posta jest prosta :) czym więcej prostych funkcji (nawet tych opartych na tym co juz jest) tym program jest bardziej funkcjonalny :] skoro już coś takiego jest to niech będzie wykorzystane w dwojaki sposób: niech programiści dodadzą "batonik" o nazwie "wyślij mapkę" i będzie gitara! no proszę to łatwiejsze niż się zdaje - wystarczy wkleić batona korzystając z już dostępnej funkcji i ustalić lokalizację docelową zrzutu w formacie .jpg :) proste rozwiązania są najlepsze. ot co.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2009, 14:08:23 wysłana przez zlotekmic »
HTC DIAMOND
ROM: FireROM 8.4.1 Full PLK 8MB PP
RadioRom: 1.15.25.14

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 06, 2009, 15:54:22 »
Akurat zrzut ekranu to AutoMapa ma od dawna nawet Twoja wersja.
Użyj funkcji "Raportuj błąd" to się przekonasz...

*

Offline piona

• 358
  • Sprzęt: Mio Moov
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 06, 2009, 18:00:21 »
a ja nie testowałem AM 6 a mam pomysł na prostą (wydaje się)  funkcje, która sprawi że AM będzie fajniejsza/funkcjonalna oraz będzie charakteryzowała się czymś czego nie mają inne nawigacje (z tego co się orientowałem w innych nawigacjach) :)

Funkcja to zrzut ekranu lub bardziej pasowało by powiedzieć "wyznaczonej trasy" do .jpg .

A nie lepiej wysłać smsem współrzędne GPS ??? Każdy wpisuje i spokój. A do tego działa w każdej nawigacji :]
piona

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 06, 2009, 18:04:01 »
Czytałeś nieuważnie, zlotekmic pisał:  "nie każdy ma nawigację".