Witam wszystkich przedświątecznie,
choć jest to mój pierwszy post na tym forum, to czytam je codziennie od bodaj 2 lat (zresztą może właśnie dlatego nie miałem dotąd powodów by o cokolwiek pytać - po wnikliwej lekturze porad innych forumowiczów radziłem sobie z wszystkimi bolączkami).
Śledzę również wszystko, co dotyczy tematu AM.
Odnoszę jednak wrażenie, że skoro Aqurat wpadł na pomysł zasięgnięcia opinii Szanownych Kolegów, to może wykorzystajmy to, na ile się da.
Od chyba 3 stron sugerujecie Panowie rozwiązania, moim zdaniem dziwaczne - a to pasek postępu nie tu, tylko tu - a dać pasek sygnału satelit itd. - moim zdaniem zbyteczne bicie piany. A czy nie lepiej podpatrzeć jak rozwiązano to w innych programach nawigacyjnych?!
Nocny Marek (chwała mu za ogrom wiedzy, którą się dzieli), pokazywał już wygląd iGO.
Ja zamiast kolejnego paska (w tym wypadku siły sygnału) zamieniłbym go na mini ikonkę satelity obok poziomu naładowania i dałbym jej 3 tryby w kolorze: czerwony - brak sygnału, żółty - słaby, zielony - "pełna moc"

. Przecież tak naprawdę, nikt w czasie jazdy i tak nie jest w stanie poprawić widoczności satelit. Po co zatem informacja, czy widzimy 9, czy tylko 4?
Kolejna sprawa, na którą nikt do tej pory nie zwrócił uwagi - po kiego grzyba w panelu wyświetlać aktualną godzinę - a bo to nie mamy wbudowanego zegara na desce rozdzielczej (w dzisiejszych "normalnych samochodach", to jest standard)?
Zamiast tego proponowałbym, wzorem iGO, mniejszą strzałkę kolejnego manewru, po tym najbliższym (w gęstwinie miejskich uliczek, gdy musimy pomanewrować, uważam to za przydatną funkcję). W demo iGO 8 widziałem, że ta druga strzałka jest też zamieniana na np. znak zakazu skrętu.
Spieszę uprzedzić ataki namiętnych obrońców AM - sam z niej korzystam (LEGALNIE), natomiast iGO nie posiadam i nie zamierzam kupić - jednak nie widzę powodu, by mając po temu sposobność daną przez AM, nie wykorzystać jej do stworzenia idealnego programu...