Beta2 AutoMapy 4.0 testy rozpoczęte

• 919 Odpowiedzi
  • 147021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Dżeju

« Odpowiedź #330 dnia: Grudzień 24, 2006, 22:41:25 »
Kolego Piotrze, przekopałem cały ten wątek i tylko trzy osoby są podobnego zdania z Twoim, co do trybu 3D  ;)
Na iGO jeździłem przez 9 dni, zaś TTN6 używam na bieżąco za granicą i osobiście uważam, że tryb 3D w AM4 pasuje mi najbardziej  :D , tym bardziej, że możesz go sobie prawie że, dowolnie konfigurować, np.: skalę (którą można zablokować - konkurencja tego nie ma !), grubość linii, itd.

*

Offline wisnialand

• 29
    • http://www.wladek.net
  • Sprzęt: Mio 550 + GOODRAM 1GB SD, AutoMapa 4.1.2 i etui :)
« Odpowiedź #331 dnia: Grudzień 24, 2006, 23:09:27 »
Cytat: "Dżeju"
Kolego Piotrze, przekopałem cały ten wątek i tylko trzy osoby są podobnego zdania z Twoim, co do trybu 3D  ;)
Na iGO jeździłem przez 9 dni, zaś TTN6 używam na bieżąco za granicą i osobiście uważam, że tryb 3D w AM4 pasuje mi najbardziej  :D , tym bardziej, że możesz go sobie prawie że, dowolnie konfigurować, np.: skalę (którą można zablokować - konkurencja tego nie ma !), grubość linii, itd.

Podzielam zdanie kolegi  3D w AM tez mi bardzo pasuje i dowolna jej konfiguracja ustawiam sobie horyzont na 65 stopni odpowiednią skalę i wszystko super widać w przód, a zbliżając się do skrzyżowania zoomuje tak że wszystko widać jak na dłoni jeszcze jak poprawią nazwy ulic a mam nadzieję ze poprawią to już będzie całkiem bomba     :O~

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #332 dnia: Grudzień 25, 2006, 04:06:40 »
I Wam rowniez, betatesterzy AM, z okazji Swiat, wszystkiego najlepszego, niewyczerpanej cierpliwosci I wiary w lepsze jutro.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #333 dnia: Grudzień 25, 2006, 11:47:08 »

Jestem ciekaw zatem na jakiej skali jezdzisz? Jak mialem 15m to calyczas mialem powiekszone, jak ustawilem na 100 m jak w w 3.9.7 to ulice sa cienkie niczym nitka do zeba, pogrubiajac ja to przy powiekszeniu przy manewrze na kilkupasmowej trasie jest ona szeroka na caly ekran.....
To ze mam inne zdanie  I uwazam wyglad za nieergonomiczny to nie proba prowadzenia dyskusji "ktory to program jest super a ktory jest be" bo mam I jeden i drugi I mkje uwagi wyplywaja z zyczliwosci bo napawde chcialbym by powstalo cos fajnego ......
Poza tym wydaje mi sie ze w tej becie sa czasem za pozno komendy..... mialem taki przypadek jadac wielopasmowa trasa w W-wie, ze dopiero 100m przed skretem "krzyknal" by skrecic..... a to bylo za pozno by z lewego pasa przejechac na prawy gdy wszyscy jada 70- dlatego wydaje mi sie, ze wrzucenie komunikatu "przygotuj sie do skretu" (np za 800m).....
Czy wie ktos po co w ustawieniach jest opcja "3D" automatyczny skoro w glownym "menu" jest "3D"???

Pozdrav
ISTQB Certified Tester

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #334 dnia: Grudzień 25, 2006, 11:48:41 »

Jestem ciekaw zatem na jakiej skali jezdzisz? Jak mialem 15m to calyczas mialem powiekszone, jak ustawilem na 100 m jak w w 3.9.7 to ulice sa cienkie niczym nitka do zeba, pogrubiajac ja to przy powiekszeniu przy manewrze na kilkupasmowej trasie jest ona szeroka na caly ekran.....
To ze mam inne zdanie  I uwazam wyglad za nieergonomiczny to nie proba prowadzenia dyskusji "ktory to program jest super a ktory jest be" bo mam i jeden i drugi i moje uwagi wyplywaja z zyczliwosci bo napawde chcialbym by powstalo cos fajnego ...... i warto czasem by posluchac uwag innych, ktorzy uzywaja produktow na ktorych jezdzi 80% europy zamiast brac uwagi emocjonalnie jako atak.....
Poza tym wydaje mi sie ze w tej becie sa czasem za pozno komendy..... mialem taki przypadek jadac wielopasmowa trasa w W-wie, ze dopiero 100m przed skretem "krzyknal" by skrecic..... a to bylo za pozno by z lewego pasa przejechac na prawy gdy wszyscy jada 70- dlatego wydaje mi sie, ze wrzucenie komunikatu "przygotuj sie do skretu" (np za 800m) nie byloby glupie.....
Czy wie ktos po co w ustawieniach jest opcja "3D" automatyczny skoro w glownym "menu" jest "3D"???

Pozdrav
ISTQB Certified Tester

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #335 dnia: Grudzień 25, 2006, 12:41:11 »
Ehh zamiast się kłócić to zgłaszajcie uwagi do programistów Automapy .Jak  zrobi to jedna osoba to pominą  ten problem . Jak to zrobi z 50 osób to uznają że warto się pochylić nad zagadnieniem . Ja jeszcze nie dostałem odpowiedzi w sprawie bety a szkoda . Przy mojej pracy byłby program wałkowany na wszelkie sposoby . Czasem sobie pyknę 300 km dziennie w terenie mieszanym .
Navroad 350

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #336 dnia: Grudzień 25, 2006, 13:45:17 »
Cytat: "Gufer-posepny"
Ehh zamiast się kłócić to zgłaszajcie uwagi do programistów Automapy....

Swiete slowa, nie ma co sie klocic ale zglaszac.... zglosilem i to jest najwazniejsze bo taki jest cel tych betatestow.... nie mam zamiau dac sie wciagnac w klotnie bo efekt tego moze byc jeden, ze jak beda testy bety3 to nas pomina a ja chcialbym miec swoj wklad w  przyczynienie sie do powstania lepszego produktu bo zyczliwie patrze na Automape.
Wesolych Swiat!

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Dżeju

« Odpowiedź #337 dnia: Grudzień 25, 2006, 14:18:17 »
Cytat: "Gufer-posepny"
Ehh zamiast się kłócić to zgłaszajcie uwagi do programistów Automapy ...  

Ech, no my się nie kłócimy, tylko wymieniamy poglądy, a info do AM idzie prawie co dzień, tak więc spokojnie kolego  :)

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #338 dnia: Grudzień 25, 2006, 15:37:19 »
No to dluzsza trasa z AM4 B2 za mna... Niestety zachwycony to nie jestem, ale nie jest tez tragicznie.
Wyznaczylem AM4B2 trase Warszawa Torun przez Sochaczew, Gabin, Łąck, Włocławek. AM4 zaproponowala mi droge do Płońska, później cofnięcie się do Sochaczewa i dalej wg zaznaczonych punktow - zamiast 221 km - 416 :-)

Zwisy wykluczaja normalna prace - zwiesila mi sie na tym odcinku podczas jazdy i chodzenia po menu ze 30 razy. Mialem juz dosc resetowania i na 110 km przed celem przeszedlem na iGO.

Widok 3D - jest lepiej niz bylo, ale nadal chcialbym, aby ta mgla nie narzucala sie tak mocno. Nazwy ulic nie powinny byc wyswietlane w sposob: Ksiedza Jana Twardowskiego tylko skrocone lub odwrotne: Twardowskiego Ks. Jana. Tak czesto konczy sie to skrotem Ksiedza J....  :(

Dodatkowo support AM ma wakacje bo na zaden z bledow zgloszonych nie odpowiedzial.

To tyle ze swiatecznego posta.

Wesolych i Spokojnych :-)

« Odpowiedź #339 dnia: Grudzień 25, 2006, 21:12:47 »
Witam
Niestety czytając forum widzę,że problem zawieszania wer beta to chleb powszedni.Myślałem początkowo,że moje Mio jest głównym powodem zawieszeń.Zauważyłem ze w czasie kiedy soft szuka GPS to "grzebanie" w menu w tym czasie to pewna zwiecha.Dzisiaj zrobie "fest" reset,zainstaluje na gołym systemie i zobaczę jak podziała,tylko obawiam się że ten sposób nie będzie miarodajnym testowaniem softu.
Aha Ererce support AM nie odpowiada na zgłaszane błędy.Wysłałem już trochę i potwierdzenia nie dostałem.
pozdrawiam

Zdrowych i Spokojnych Świąt

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #340 dnia: Grudzień 25, 2006, 21:33:44 »
Miomiau napisał:

Aha Ererce support AM nie odpowiada na zgłaszane błędy.Wysłałem już trochę i potwierdzenia nie dostałem.
pozdrawiam

Myślę że AM nie będzie potwierdzać indywidualnie każdych zgłoszeń, niech się zajmą analizą programu i usuwaniem błędów

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #341 dnia: Grudzień 25, 2006, 22:36:39 »
Cytat: "stafid"
Miomiau napisał:

pozdrawiam

Myślę że AM nie będzie potwierdzać indywidualnie każdych zgłoszeń, niech się zajmą analizą programu i usuwaniem błędów

Nie chodzi o potwierdzanie bledow, bo to mnie nie interesuje. Chodzi o odpowiedz na problemy zgloszone w zeszly weekend.
Poprzednio, dosc szybko przychodzila informacja o zalogowaniu zgloszenia i prosba o dodanie informacji.

Juz kiedys opisywalem, ze dla mnie brak systemu informacji dla beta testerow, o zgloszonych przez siebie bledach jest jednym z najwiekszych mankamentow podejscia do testow beta przez AM.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Re: mam Asusa i jakoś śmiga
« Odpowiedź #342 dnia: Grudzień 26, 2006, 00:46:22 »
Cytat: "piotr.lutynski"
Szkodaze nawet w wigilie nie potrafisz wyrzec sie niegrzecznego tonu wyzszosci  ...
udowadniac sobie, ze samemu ma sie tylko racje a inni ludzie sa glupcami ...
nie powinienes tak kategorycznie wypowiadac swoich pogladow...
samcznego karpia

:surprised: słucham?? to o mnie?
Bo ośmieliłem sie mieć inne zdanie i po Twoim grzecznym i niekategorycznym 'I wymaga przebudowania...'
napisałem kategorycznym i niegrzecznym tonem wyższości 'MZ masz ...'
(MZ jeśli nie wiesz, to to samo co IMHO - sktót od 'moim zdaniem')

Wiesz, zadedykuję Ci zamiast życzeń fragment tekstu jednego niegłupiego forumowicza:
warto czasem by posluchac uwag innych, ...zamiast brac uwagi emocjonalnie jako atak...
Posłuchaj go, bo warto.
A ja przepraszam, lecz jeśli znów kiedyś się zdarzy, że będę miał inne niż Ty zdanie
i będę miał ochotę je wyrazić, to tak też uczynię, niezaleznie od tego
czy potraktujesz to po prostu jako mój głos w dyskusji, czy uznasz za jakiś atak ...
dlatego wydaje mi sie, ze wrzucenie komunikatu "przygotuj sie do skretu" (np za 800m) nie byloby glupie.....

Czy nie temu przypadkiem służą ustawienia komunikatów nawigacji, a dokładnie:
'Pierwszy' (na 35-49s przed manewrem) z limitem aktywacji
'Powyżej' (od prędkości powyżej 70, 80, 90, ... 140 )?

Po to żeby nie trzeba było włączać go ręcznie.
I uprzedzając następne pytanie ... po to, żeby można było również
przełączyć sobie wtedy, kiedy ma się ochotę.

Wiesz też o tym, że jeśli jakąś opcję w menu uznasz za zbędną,
to możesz ją sobie po prostu usunąć?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline pado4

• 31
    • kontakt pado4@tlen.pl
« Odpowiedź #343 dnia: Grudzień 26, 2006, 09:37:33 »
Nocny nie podniecaj sie tak.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #344 dnia: Grudzień 26, 2006, 11:06:39 »
Cytat: "pado4"
Nocny nie podniecaj sie tak.

Nie widzę tu podniecenia, tylko próbę rzeczowego wyjaśnienia stanowiska.

« Odpowiedź #345 dnia: Grudzień 26, 2006, 12:45:17 »
Jest Kolega Nocny podniecony i to na 100%

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #346 dnia: Grudzień 26, 2006, 13:05:55 »
Cytat: "nowy103"
Jest Kolega Nocny podniecony i to na 100%

EE tam - przecież wszystko co napisał Nocny_m to prawda - odpowiedział tylko na krytykę, wygłaszając swoje zdanie. Toż to typowa dyskusja.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #347 dnia: Grudzień 26, 2006, 14:33:14 »
Nie bede sie klocil...  nie jestem pamietliwy i juz wybaczylem.....

Co do tematu dyskusji to moim zdaniem program powinien byc tak skonfigurowany i to juz zaraz po instalacji defoltowo by zapewnial aptymalna, nabardziej  ergonomiczna obsluge. Program ma byc uzytkowy dla wszystkich a jak szewc, ktory nie jest fanem informatyki zostanie kilka razy wywiedziony w pole bo po instalacji ma skale 15m i nie zdazyl dojrzec manewru to sie zniecheci sie i wyrzuci to do kosza .... no chyba, ze producent aplikacji otworzy regionalne biura, w ktorych program bedzie  konfigurowany po zakupie i instalacji - to taki obrazowy przyklad :-)
Odnosze wrazenie, ze aplikacja jest napisana przez programistow (bo jest) dla programistow a nie z mysla o uzytkowniku, ktory bedzie to uzywal - dlatego instalacja powinna moim zdaniem miec zoptymalizowane ustawienia i powinna byc opcja przywracania do "ustawien fabrycznych" bo opcji jest duzo, bardzo duzo i uzytkownik moze sie w tym pogubic.....

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #348 dnia: Grudzień 26, 2006, 14:39:58 »
bo opcji jest duzo, bardzo duzo i uzytkownik moze sie w tym pogubic

Nie przesadzaj , gdzie ty widzisz bardzo duzo opcji ?
Przebrniecie przez wszystkie mi zajmuje jakies 2 minuty.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #349 dnia: Grudzień 26, 2006, 14:47:06 »
dlatego instalacja powinna moim zdaniem miec zoptymalizowane ustawienia i powinna byc opcja przywracania do "ustawien fabrycznych" bo opcji jest duzo, bardzo duzo i uzytkownik moze sie w tym pogubic.....
Pozdrawiam

Z tą "optymalizacją" to jest tak, że dla jednego będzie, a dla drugiego wręcz przeciwnie. Jakiś kompromis na pewno uda się osiągnąć. Pomysł z przyracaniem ustawień fabrycznych jest dobry - ja akurat może bym tego nie potrzebował, ale znam takich, co grzebią, zepsują i później płacz, jak się ratować.

*

Dżeju

« Odpowiedź #350 dnia: Grudzień 26, 2006, 14:52:52 »
   ... Odnosze wrazenie, ze aplikacja jest napisana przez programistow (bo jest) dla programistow a nie z mysla o uzytkowniku, ktory bedzie to uzywal - dlatego instalacja powinna moim zdaniem miec zoptymalizowane ustawienia i powinna byc opcja przywracania do "ustawien fabrycznych" bo opcji jest duzo, bardzo duzo i uzytkownik moze sie w tym pogubic.....

Pozdrawiam

Tylko nie to  :terrified: , AM jest i powinna być programem, w którym w dowolny sposób można sobie konfigurować wszystkie - dosłownie wszystkie parametry nawigacji - dlatego tak ją lubię  :))  
Jeśli ktoś potrzebuje program, w którym praktycznie nic się nie konfiguruje (poza POI, skórką nocną, i podobnymi pomniejszymi dup.. ere... lami), to niech sobie kupi TomTom  >:)  Mam, więc mogę się wypowiedzieć od strony użytkowania tegoż programu.

Na szczęście co widać po Becie 2, AM idzie w odpowiednią stronę - tj. praktycznie wszystko można w programie skonfigurować pod siebie  :D

Zaś odnośnie pierwszej instalacji, to zgadzam się z kolegą Piotrem, że powinna być przeprowadzona z opcjami zoptymalizowanymi dla starszych ludzi, którzy od nawigacji wymagają tylko tego, aby dojechać z pkt. A do pkt. B  :) - czyli ikonka "Przywróć ustawienia fabryczne" by się przydała.

*

kichu1979

« Odpowiedź #351 dnia: Grudzień 26, 2006, 15:31:25 »

Na szczęście co widać po Becie 2, AM idzie w odpowiednią stronę - tj. praktycznie wszystko można w programie skonfigurować pod siebie  :D

Zaś odnośnie pierwszej instalacji, to zgadzam się z kolegą Piotrem, że powinna być przeprowadzona z opcjami zoptymalizowanymi dla starszych ludzi, którzy od nawigacji wymagają tylko tego, aby dojechać z pkt. A do pkt. B  :) - czyli ikonka "Przywróć ustawienia fabryczne" by się przydała.

A to jest bardzo dobry pomysl, poza tym przydaloby sie jeszcze, zeby to samo zrobic z opcjami. Statystyczny niekumaty Kowalski jak zacznie buszowac w opcjach to nie bedzie wiedzial do czego polowa sluzyc.

Lepiej byloby chyba, wydzielic podkategorie "zaawansowane" i tam wrzucic 80% tych niestandardowych opcji, zas w ustawieniach glownych moglyby zostac tylko te najbardziej podstawowe opcje, takie z pkt widzenia tego Kowalskiego.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #352 dnia: Grudzień 26, 2006, 15:39:56 »
no i o to właśnie chodzi, tylko żeby ustawienia początkowe były troche lepiej dobrane ;) bo jeśli będą takie jak do tej pory to sporo osób może się zniechęcić do automapy.
To że prawie wszystko można sobie ustawić samemu to duży plus, tylko żeby na początku było wszystko jak najoptymalniej ustawione (żeby było co zepsuć ;) przy eksperymentowaniu)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #353 dnia: Grudzień 26, 2006, 19:55:55 »
Czy ktoś wie kiedy kończą się testy beta czwóreczki?

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #354 dnia: Grudzień 26, 2006, 20:25:51 »
Raczej nikt nie wie .Przewidywanie tego to taka sama zabawa jak przewidywanie ilości śniegu na sylwestra .

W lutym mogłaby być . Będę miał fundusze wtedy . Na razie wymiana odbiorniczka GPS i jakieś skórzane ubranko dla paleciaka :) .
Navroad 350

*

Jinks

« Odpowiedź #355 dnia: Grudzień 26, 2006, 20:49:26 »
To że prawie wszystko można sobie ustawić samemu to duży plus, tylko żeby na początku było wszystko jak najoptymalniej ustawione (żeby było co zepsuć  przy eksperymentowaniu)

Popieram całkowicie. Ja w swojej praktycznie niczego nie ruszałem. Jak AM 4.0 ma być taka,że na wstępie trzeba będzie ręcznie przebrnąć przez 26464653673746474874847484 opcji,żeby były takie ustawienia jak w trójce,to ja się wypisuję. :)) Co nie oznacza,że nie powinno sie niczego dać zmienić. Jak chcą to mogą nakaszanić opcji,zanim pokaże się mapa będzie 86 ekranów z konfiguracją wszystkiego,ale skoro potrafili od biedy skonfigurować trójkę, to niech skonfiguruja 4.0. A jak inni chcą sobie wszystko zmieniać od godziny i daty po kolor obwódki kursora to niech sobie zmieniają.

« Odpowiedź #356 dnia: Grudzień 26, 2006, 21:29:42 »
Duża ilośc opcji konfiguracyjnych w becie bardzo przypadła mi do gustu.Ja to po prostu lubię.Jestem typem "grzebacza" i potrafię poprawnie wykorzystac te udostępnione i ukryte opcje softu.
Ale tak jak piszecie dla całkowitego laika może to byc jakimś tam problem.Ale pewnym rozwiązaniem jes to,że soft działa zaraz po instalacji na wartościach "domyślnych" i dołączenie instrukcji typu"quick start guide"(oprócz właściwej,obszernej której i tak większośc nie czyta)opisującej najbardziej podstawowe opcje niezbędne do startu softu.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #357 dnia: Grudzień 26, 2006, 23:25:17 »
Sluchajcie Koledzy, jedno nie przeczy drugiemu..... moze Byc opcja "factory settings" i moga byc usta ienia uzytkownika.....
Mi tez podobaja sie ustawienia ale wyglada narazie, ze te obecne ustawienia sa niezoptymalizowane a wystarczy by ktos z AM przejechal sie I poustawial jak nalezy.
Co do wynioslego stwierdzenia o TomTom to choc go nie mam to nalezy przyznac z pokora ze ma ze 40% rynku europejskiego I warto czerpac z dobrych przykladow.
Mozna np stworzyc dwa profile:
1) Typowy z zoptymalizowanymi ustawieniami fabrycznymi I ograniczona iloscia opcji
2) Zaawansowany z mozkiwoscia ustawienia wszystkiego

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #358 dnia: Grudzień 27, 2006, 00:29:13 »
Takie pytanie.
Czy przy zgłaszaniu do supportu,wysyłając log,czy po wysłaniu kasujecie z pda.

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #359 dnia: Grudzień 27, 2006, 09:47:44 »
a właśnie... czemu Automapa do tej pory nie wprowadziła czegoś takiego jak profilu czy kreator konfiguracji ogólnej już na samym początku (prz pierwszym odpaleniu) ?
przecież byłoby wygodnie aby wprowadzić profile i te kreatory które podzieliłyby użytkowników na "Podstawowych" i "Zaawansowanych".
nie wiem.. co wy o tym sądzicie?

ad2:
na święta jak zwykle wyjazd do rodzinki i 360 km do pokonania (czyli taka miła jazda do celu).... niestety am4beta2 za nic nie dała mi się ujarzmić.
zwis za każdym razem po odpaleniu... ehh... nie mówiąc o braku niektóych dróg.
już nawet magiczny Enter do zapisu błedów nie pomagał bo zwisy były tak często i tak wredne że po 30 minutach walki miałem dość, a siostra miała ochotę pocketa przez okno wyrzucić z frustracji nad robieniem soft-reseta

i bądź tu człowieku dobry i pracowity
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI