Beta2 AutoMapy 4.0 testy rozpoczęte

• 919 Odpowiedzi
  • 145021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

tramp

« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 15, 2006, 14:55:06 »
emigrus sprawdzasz czy zostały naruszone ew. prawa patentowe ? :)))

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 15, 2006, 15:21:31 »
Czy wy na prawde nie wiecie na czym polegaja testy beta? Bo mnie to wyglada tak, ze pare osob zgrala instalke wogole nie czytajac co AM napisala i o co prosi. Zgraliscie po to tylko zeby sie pobawic.

Jacy betatesterzy taka bedzie finalna wersja AM !
I wszystko na temat ...

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 15, 2006, 15:24:44 »
Cytat: "tramp"
emigrus sprawdzasz czy zostały naruszone ew. prawa patentowe ? :)))

no ba, trzeba sledzic konkurencje :))) i w razie czego... :)) a tak powazne co z tym 3D ?
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline manyg1

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC TyTN
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 15, 2006, 18:52:19 »
Dużo jest użytkowników AM którzy dostali zaproszenie do beta testów i dalej po wypełnieniu formularza zgłoszeniowego nic się nie dzieje, czy może każdy kto do tych testów się zgłosił dostał dostęp do programu? Ja w każdym razie nie dostałem takiego dostępu a tylko potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia. Fakt, że potwierdzenie przyszło z automatu natychmiast.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:00:23 »
Cytat: "manyg1"
Dużo jest użytkowników AM którzy dostali zaproszenie do beta testów i dalej po wypełnieniu formularza zgłoszeniowego nic się nie dzieje ...

Dużo? skąd wiesz?
Bo ja wiem o kilku którzy już testują i zaledwie o kilku którzy czekają.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline oops2k

• **
  • 124
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:08:35 »
Cytat: "ravel"
Jacy betatesterzy taka bedzie finalna wersja AM !
I wszystko na temat ...

A ja bym tak sie o to nie martwil - na pewno jest wielu testerow ktorzy sprawdzaja i nie pisza na forum ...

*

Offline manyg1

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC TyTN
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:18:48 »
No to ja należę do tych, którzy czekają. Są jeszcze takie osoby na forum?

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:21:41 »

ziomek, jak przyjemnie :D  - też czekam

*

Offline ZGR

• 17
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 15, 2006, 20:27:59 »

Też czekam ...

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 15, 2006, 20:36:43 »
Dużo jest użytkowników AM którzy dostali zaproszenie do beta testów i dalej po wypełnieniu formularza zgłoszeniowego nic się nie dzieje, czy może każdy kto do tych testów się zgłosił dostał dostęp do programu? Ja w każdym razie nie dostałem takiego dostępu a tylko potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia. Fakt, że potwierdzenie przyszło z automatu natychmiast.

"Beta Testerów" obejmuje klauzula poufności.
Co można napisać-piszą,reszta leci do supportu.
Czekaj na swoja kolei,może i Ty potestujesz nową Bete.
Pozdrawiam - Jarek

« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 15, 2006, 20:40:56 »

a czytales dokladnie przed otrzymaniem wiadmosci info na www?

Dziękujemy za zainteresowanie programem beta testów AutoMapy 4.0.

System rejestracji zgłoszeń prześle automatyczne potwierdzenie otrzymania zgłoszenia. Nie jesteśmy jednak w stanie zagwarantować wszystkim chętnym udziału w testach. Program beta testów ma z natury rzeczy ograniczony zasięg. Dlatego też przesłanie zgłoszenia nie daje gwarancji udziału w testach.

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 15, 2006, 22:22:45 »
Cytat: "marcus"
Cytat: "debart"

A jak jest z płynnością grafiki w 2D/3D? Czy skacze jak stara AM/Desti/AP czy grafika animowana jest płynnie jak w TT lub IGO?

nic nie skacze, grafika animowana działa płynnie, ale pointer jest nieruchomy
tylko moim zdaniem, ten czarny kolor pointer-a jest mało czytelny

No tak nie do końca - zwróć uwagę na nazwy dróg i ulic. Skaczą jak głupie. Co więcej algorytm jest na tyle zabawny, że czasem po pełnej nazwie ulic jest wielokropek. Poprawiło się to od B1, ale nadal pewnie nad tym AM pracuje.

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 16, 2006, 08:26:25 »
żeby nie było że sami jesteście do dołączam się do bólu czekania.
pewnie i tak się nie doczekam, ale przynajmniej warto pomarzyć, że można by w końcu przesłać trochę rzeczy i cieszyć się tym, że może kiedyś napiszą podziękowania na stronie za wykrycie jakiegoś ważnego błedu ;) ;)

niektórych z testujących wręcz błagam. kontaktujcie się z supportem. to was nie kosztuje dużo czasu, a dla tysięcy/milionów? użytkowników może być zbawieniem kilka waszych uwag
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 16, 2006, 11:52:54 »
Cytat: "edmun"
żeby nie było że sami jesteście do dołączam się do bólu czekania.
pewnie i tak się nie doczekam, ale przynajmniej warto pomarzyć, że można by w końcu przesłać trochę rzeczy i cieszyć się tym, że może kiedyś napiszą podziękowania na stronie za wykrycie jakiegoś ważnego błedu ;) ;)

niektórych z testujących wręcz błagam. kontaktujcie się z supportem. to was nie kosztuje dużo czasu, a dla tysięcy/milionów? użytkowników może być zbawieniem kilka waszych uwag

Spooko, testujemy, sprawdzamy i raportujemy :) A na forum siedzimy w miarę cicho, bo tego się od Beta testerów wymaga - nie? Można chyba tylko wspomnieć, że wszyscy wielbiciele widoków 3D i innych bajerów w zachodnich programach, teraz już nie będą mieli wielu argumentów w dyskusji "o wyższości programu X nad AM". I dobrze im tak! :)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 16, 2006, 13:03:45 »
Cytat: "angler22"
Można chyba tylko wspomnieć, że wszyscy wielbiciele widoków 3D i innych bajerów w zachodnich programach, teraz już nie będą mieli wielu argumentów w dyskusji "o wyższości programu X nad AM".

I to jest najbardziej optymistyczne  stwierdzenie w tym wątku. Mam tylko nadzieję, że nowe algrytmy wyznaczania trasy równeż dorównają "zachodnim programom".  :proud:

*

Jinks

« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 16, 2006, 17:48:40 »
I to jest najbardziej optymistyczne stwierdzenie w tym wątku.

wszyscy wielbiciele widoków 3D i innych bajerów w zachodnich programach, teraz już nie będą mieli wielu argumentów w dyskusji "o wyższości programu X nad AM".

Będą mieli,oj będą. ;)
Zawsze znajdą się ludzie, którzy AM będą nie cierpieć "z zasady". Taki ci zawsze szpilkę wbije.
Jakby nowa AM np. miała coś czego żadna konkurencja by nie mogła mieć np.zaimplementowaną opcję czytania w myślach,że nie trzeba byłoby stukać palcem, czy rysikiem, tylko po prostu pomyślałbyś gdzie chcesz jechać i AM natychmiast wyznaczyłaby trasę, to natychmiast taki delikwent wrzask by podniósł,że on sobie nie życzy,żeby jakiś tam program czytał mu w myślach. :))
I nic tego nie zmieni. Tutaj przynajmniej wymiana zdań opiera się to na rzeczowych argumentach.

*

Offline shado

• **
  • 102
  • Sprzedam uszkodzone Mio A201 i pokrowiec, uchwyt
    • http://www.skocz.pl/deco/
  • Sprzęt: Mio A201 Kingston2GB AM4.0.1
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 16, 2006, 18:15:13 »
Cytat: "ajed"

I to jest najbardziej optymistyczne  stwierdzenie w tym wątku. Mam tylko nadzieję, że nowe algrytmy wyznaczania trasy równeż dorównają "zachodnim programom".  :proud:

Jak na razie był komentarz, że wyznaczanie optymalnych tras może jeszcze nie działać poprawnie. Jak dla jest problem trochę z tym testowaniem, bo większość dróg w mojej okolicy nie istnieje na mapie. Nie mogę jeździć tylko autostradą ;)
Sprzedam uszkodzone Mio A201 i oryginalny skórzany pokrowiec oraz uchwyt samochodowy

*

Offline tlen

• 27
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 16, 2006, 19:38:04 »
Mam tylko nadzieję, że nowe algorytmy wyznaczania trasy również dorównają "zachodnim programom".  :proud:

W moim odczuciu algorytmy wyznaczania trasy poprawiły się. Na razie stwierdzam to na przykładzie jednej trasy, którą wcześniejsze wersje AM wyznaczały zupełnie nie tak jak trzeba. Ku memu zaskoczeniu nowa wersja robi to bezbłędnie a co więcej oferuje zdecydowanie więcej możliwości wyznaczenia trasy. Co do 3D to grafika jest animowana płynnie, no może napisy ulic czasami przeskakują jakoś dziwnie. Zoom'owanie jest a jakże a pointer jest nieruchomy z lekko animowanym kółkiem.

*

Offline Radef

• *
  • 76
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 16, 2006, 20:25:57 »
Cytat: "tlen"
Mam tylko nadzieję, że nowe algorytmy wyznaczania trasy również dorównają "zachodnim programom".  :proud:

W moim odczuciu algorytmy wyznaczania trasy poprawiły się. Na razie stwierdzam to na przykładzie jednej trasy, którą wcześniejsze wersje AM wyznaczały zupełnie nie tak jak trzeba. Ku memu zaskoczeniu nowa wersja robi to bezbłędnie a co więcej oferuje zdecydowanie więcej możliwości wyznaczenia trasy. Co do 3D to grafika jest animowana płynnie, no może napisy ulic czasami przeskakują jakoś dziwnie. Zoom'owanie jest a jakże a pointer jest nieruchomy z lekko animowanym kółkiem.

I to powinno Cię martwić . Według mnie wyznaczanie trasy w dużym stopniu zależy od map. Od tego jak są kategoryzowane drogi itp. Może się okazać że po aktualizacji map na 3w wszystko wróci do "normy". >:)

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 16, 2006, 20:36:57 »
Panowie oblatywacze a powiedzcie mi ile B2 ma pojemności i ewentualnie ile będzie miała finalna czwórka ?

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 17, 2006, 09:27:24 »
Cytat: "MaDuch"
Cytat: "MietasM"
Czegoś tu nie rozumiem albo przeczytałeś nasze posty po łebkach. Jest w AM4 opcja "Zarządzaj ekranem i energią". Gdy jest zaznaczona program utrzymuje podświetlenie cały czas, a po wyjściu z niego wracają ustawienia pocketowe. Przecież nikt Ci nie kazał zmieniać ustawień pocketa tylko zaznaczyć w/w opcję NA STAŁE w Automapie. A zaręczam Ci, że jeżdżę dużo i wcale nie zmieniam ustawień po każdym wejściu do samochodu.

Właśnie u mnie ta opcja nie działała. Stąd moje podejrzenie, że AutoMapa poszła podobną drogą co Navigo i AutoPilot. Teraz po reinstalacji programu wszystko jest OK.

Odszczekuję hau hau hau - opcja nadal nie działa.

Pierwsze wrażenie było, że działa dopóki ekran nie zgasł i okazało się, że wrażenie powstało z tego, że mając poprzednio problemy z zarządzaniem podświetleniem ustawiłem dużo dłuższy niż zazwyczaj czas do wyłączenia podświetlenia.

Nadal muszę w tej sytuacji kombinować z ustawieniami, a niechciałbym tego robić.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 17, 2006, 10:19:03 »
Cytat: "stafid"
Panowie oblatywacze a powiedzcie mi ile B2 ma pojemności

Trzeba było przeczytać wątek od początku - AM Beta 2 ma 348 MB
i ewentualnie ile będzie miała finalna czwórka ?

A skąd to ktokolwiek ma wiedzieć :surprised:

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 17, 2006, 15:50:24 »
348 MB?????
w takim razie ile pamięci operacyjnej jest potrzebne dla AM4B2?
nie będę specjalnie wymieniał PPC na jakiś nowszy model tylko dlatego że mam za darmo AM4 do ściągnięcia (oczywiście kiedy wyjdzie).

ehh... dla niektórych może karty nie starczyć dla nowej AM, nie mówiąc już o tych co dostali w zestawie 256 MB i nie mają jak wymienić na większą.

no ale wraz z postępem są też i wymagania. więc jak mamy to wszystko pogodzić
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 17, 2006, 16:01:29 »

i ewentualnie ile będzie miała finalna czwórka ?

A skąd to ktokolwiek ma wiedzieć :surprised:

Jeżeli już padło pytanie o wielkość. Wyczytał ktoś może (bo może mi gdzieś to umknęło), czy finalne mapy będzie można kupić osobno (np. tylko mapę Wrocławia), czy będzie sprzedawana tylko, jako pełna mapa Europy i zajmowała będzie ponad 500 MB? Nie wiem, czy mam już się w nową, większą kartę pamięci zaopatrzyć.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 17, 2006, 16:02:49 »

Dużo mniej, niż wersja 3.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 17, 2006, 16:02:49 »
348 MB?????
nie będę specjalnie wymieniał PPC na jakiś nowszy model tylko dlatego że mam za darmo AM4 do ściągnięcia (oczywiście kiedy wyjdzie).

ehh... dla niektórych może karty nie starczyć dla nowej AM, nie mówiąc już o tych co dostali w zestawie 256 MB i nie mają jak wymienić na większą.

no ale wraz z postępem są też i wymagania. więc jak mamy to wszystko pogodzić

Program zajmuje ok 9 Mb, a mapy - zależy ile ich zainstalujesz (to chyba oczywiste). Już teraz można w Becie wybrać sobie obsza map, który nas interesuje. Nie ma powodu, by pełne mapy z wersji 3,9 zaadoptowane do finalnej wersji AM 4,0 były znacznie większe, niż w tej chwili (mówimy o Polsce!)

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 17, 2006, 16:49:24 »
Powiem szczerze że niewiele wiem n/t koncepcji AM4 więc zacznijmy od podstaw (nie bijcie!). Czy AM4 będzie zupełnie nowym rozwiązaniem (engine), czy też będzie rozwinięciem dotychczasowej AM3xx ?
Bo jeśli nowym to ciekawy jestem czy pierwsza wersja finalna AM4 będzie mieć logikę wyznaczania trasy niegorszą od obecnej wersji 3.9.7?
Bo ja bynajmniej nie chciałbym być "cetatesterem" ... :P

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 17, 2006, 18:33:23 »
Cytat: "niezawodny"
Czy AM4 będzie zupełnie nowym rozwiązaniem (engine), czy też będzie rozwinięciem dotychczasowej AM3xx ?

Całkowicie nowym. Tak przynajmniej twierdzi producent. I ponoć dlatego tyle trwało jej opracowanie
Cytat: "niezawodny"
Bo jeśli nowym to ciekawy jestem czy pierwsza wersja finalna AM4 będzie mieć logikę wyznaczania trasy niegorszą od obecnej wersji 3.9.7?

Pożyjemy zobaczymy. Na razie cieszy to, że będzie możliwość wyznacznia kilku rodzajów tras. A jak to się w praktyce sprawdzi, trzeba będzie chyba poczekać na wersję finalną, bo beta ma zupełnie inną mapkę od wersji finalnej.

*

Offline oops2k

• **
  • 124
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 18, 2006, 10:22:33 »
Co do map to nie bedzie juz planow poszczegolnych miejscowosci. Polska bedzie sprzedawana jako calosc ze wszystkimi planami (czyli tak jak teraz XL)
Natomiast nie wiem czy ktos zauwazyl jak nowa AM szybko kalkuluje trasy po zjechaniu z wyznaczonej. Dla mnie jest bomba - robi to szybciej niz TT, a do tego napisali, ze nie jest wlaczony algorytm ktory rekalkuluje tylko czesc trasy (aktualnie jest tak, ze liczy cala do konca). Wiec jak to jeszcze poprawia to bedzie odjazd.
Generalnie powiem wam, ze jesli mapy zachodniej Europy beda tak dokladne jak w TT to nie bede mial watpliwosci jaki program wybrac do nawigacji.
A chcialbym jeszcze aby AM poszla w strone map Slowacji, Chorwacji, Wegier i Slowenii. Jakby zrobili dokladne mapy tych panstw to mogliby zgarnac ladny kawalek rynku we wschodniej Europie!

*

tramp

« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 18, 2006, 10:38:06 »
nie chwal bo podniosą cenę, trzeba pisać, że to badziewie :)))