Beta2 AutoMapy 4.0 testy rozpoczęte

• 919 Odpowiedzi
  • 146781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #300 dnia: Grudzień 22, 2006, 14:07:43 »
Cytat: "kwieto"
Tyle ze ja rozwiazalbym to troche inaczej (i akurat ta informacja w AM 4 chyba jest) - mianowicie chcialbym aby program wyswietlal zarowno nazwe ulicy w ktora bede skrecal, jak i nazwe ulicy po ktorej aktualnie jade.

Lubię programy, które wyświetlają taką informację - szczególnie gdy jestem poza miastem i są to nie nazwy ulicy lecz numery dróg. Wówczas rzut oka na pocketa i widzę:  E12 next: E14 (zmyślam, ale wiadomo w czym rzecz). Wówczas mogę na dłużej zapomnieć o nawigacji i śledzić (jak za dawnych lat) drogowskazy. Czasem tak jest pewniej  :proud:
Cytat: "kwieto"
Wyswietlanie nazw ulic pomaga natomiast w przypadku gdy jedzdzisz po miescie ktore w gruncie rzeczy dosc dobrze znasz (i poruszasz sie po nim sprawniej niz przy pomocy nawigacji), ale nie koniecznie dokladnie kojarzysz nazwy ulic w danym miejscu (np. wiem ze musze skrecic w Idzikowskiego z Pulawskiej ale niekoniecznie wiem jak daleko mam do tego skretu).

Rozumiem. To informacja na jaką czekałem od Kichu1979  ;)
Inna rzecz, że jeżeli piszemy o takim właśnie zastosowaniu pocketa (lokalizator, nie nawigator) to znaczy, że znasz teren. Wówczas wielkość liter, nie powinna mieć aż takiego znaczenia. Ponieważ i tak znasz "z grubsza" nazwy ulic czytasz je niejako "skrótowo", rzutem oka właśnie, zatem czcionka może być mała. No chyba, że jest tak miniaturowa, że w ogóle jej nie widać  :(

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #301 dnia: Grudzień 22, 2006, 16:31:35 »
Cytat: "GPS maniak"
To informacja na jaką czekałem od Kichu1979  ;)
Inna rzecz, że jeżeli piszemy o takim właśnie zastosowaniu pocketa (lokalizator, nie nawigator) to znaczy, że znasz teren. Wówczas wielkość liter, nie powinna mieć aż takiego znaczenia. Ponieważ i tak znasz "z grubsza" nazwy ulic czytasz je niejako "skrótowo", rzutem oka właśnie, zatem czcionka może być mała. No chyba, że jest tak miniaturowa, że w ogóle jej nie widać  :(

Owszem.
Nie wiem jak jest w becie AM 4.0 (bawilem sie nia troszke na ostatnim spotkaniu w W-wie, ale nie zwracalem wtedy uwagi na takie detale), natomiast w TT ta informacja jest bardzo ok.
TT natomiast brakuje tego o czym pisalem wyzej - informacji zarowno o drodze po ktorej jade, jak i drodze w ktora mam skrecic (jest tylko ta druga)
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #302 dnia: Grudzień 22, 2006, 19:55:03 »
dlatego am4b2 świetnie to rozwiązuje. pisze zarówno o tej na której się znajdujemy i o tej na której mamy się zaraz znaleźć.
co do 3d... niestety nie udało mi się jak na razie porównywać z innymi produktami. dla mnie w skali od 0 do 10 jest około 6-7.
co do nazw wyświetlanych.
tak jak to kolega ładnie zaznaczył.

przykład:
jedziemy 60-70 km/h, przy dużym ruchu ulicznym i słyszymy w radiu że ulica XXX jest zakorkowana. ponieważ jeździmy tamtędy dosyć często, to wiemy że automapa często tamtędy nas prowadzi. wiemy że można szybko odbić gdzieś na wcześniejszym skrzyżowaniu na ulicę YYY, ale niestety nie stoimy sobie na czerwonym, aby szybko przekonfigurować automapę. łapiemy więc pocketa, pokrętłem czy innym przyciskiem oddalamy widok aby mieć więcej ulic na ekranie i nagle widzimy naszą YYY za 200 m po lewej stronie.

powiedźcie mi teraz... czy nie jest przydatne?
jak skręcimy w tą ulicę to za kilka sekund automapa dostosuje się do naszego wyboru i dalej znowu pójdzie jak spłatka.
więc dlatego szybki rzut oka na ekran powinien właśnie dostarczyć nam takich informacji. i dlatego nazwy ulic powinny być odrobinę większe.
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #303 dnia: Grudzień 22, 2006, 20:23:49 »
Cytat: "edmun"
niestety nie udało mi się jak na razie porównywać z innymi produktami. dla mnie w skali od 0 do 10 jest około 6-7.

Ja używałem i poprzednią AM i Destinatora i iGO i tą Betę i co do 3D daję jej 2 może 3 (w odruchu świątecznym). iGo daję 9 (nie 10 bo zawsze może być lepiej).

Pozdr
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #304 dnia: Grudzień 22, 2006, 20:28:50 »
dlatego am4b2 świetnie to rozwiązuje. pisze zarówno o tej na której się znajdujemy i o tej na której mamy się zaraz znaleźć.

To lubię.
ale niestety nie stoimy sobie na czerwonym, aby szybko przekonfigurować automapę. łapiemy więc pocketa,

A tego nie lubię - zwłaszcza jak takie zabawy uskutecznia gość, który jedzie za mną albo na przeciw mnie  :]   :proud:

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #305 dnia: Grudzień 22, 2006, 21:21:47 »
Szlag mnie trafia z tym testowaniem. Teraz po 3 dniach zawiesza się non stop nawet jak w domu się bawię w menu. Czy ktosik z Asusem ma (miał) podobne problemy? Jeżeli tak to podpowiedzcie co nieco bo zwymiotuję.

*

Offline sebikolo

• **
  • 123
  • Sprzęt: FS N560
« Odpowiedź #306 dnia: Grudzień 22, 2006, 22:01:32 »
Trasa Łódź -> Sieradz - ok. 60 km

W połowie drogi AM4 mówi, że do jalbliższego manewru pozostało pod 790 TYSIĘCY KILOMETRÓW !!! Wartości dokładnie nie pamiętam. Czyżby prócz EU były również w planch mapy naszej galaktyki ? :-)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #307 dnia: Grudzień 22, 2006, 22:36:37 »
Cytat: "stafid"
Szlag mnie trafia z tym testowaniem. Teraz po 3 dniach zawiesza się non stop nawet jak w domu się bawię w menu. Czy ktosik z Asusem ma (miał) podobne problemy? Jeżeli tak to podpowiedzcie co nieco bo zwymiotuję.

Tez tak miałem, ale jak wczoraj przeinstalowałem program z SD na PDa (mapy zostały na karcie) To narazie nie zawiuesiło mi się ale narazie na czas świąt ja zawieszam testy bo znam już słabe strony, poinformowałem suport o moich problemach a także dałem wskazówki co do wyglądu 3D. do reszty wracam po świetach a na czas świąt bede uzywał iGo bo musze bezspiecznie dojechać do rodziny a wpatrując się w to nieczytelne 3D to mogę nie dojechać...

Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt i Szcześliwego Nowego Roku.[/url]
ISTQB Certified Tester

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #308 dnia: Grudzień 22, 2006, 23:01:16 »

Gdzie zainstalowałeś sam program? Przy instalacji na karcie, mój A716 działał jako tako, do momentu jakiejkolwiek próby włączenia GPS (wtedy natychmiast zwiecha). Wystarczyło jednak wrzucić program na wbudowany Flashdisk i problem zniknął (noo prawie :).

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #309 dnia: Grudzień 23, 2006, 01:12:42 »
więc uogulniając temat bety4, moge powiedziec ze jestem zadowolony.
jest wiele funkcji ktorych mi brakowalo.
jednoczesnie moge dopisac kilka bledow, ktore wciaz mnie denerwuja (np. jak mozna bylo usunac opcje Ustawienia z menu GPS... tak musze cofac sie caly czas do glownego menu)
jak i wiele innych niedociagniec ktore mozna udoskonalic (nie po to zglaszalem sie jako beta tester aby teraz siedziec cicho << wszystko poszlo do supportu oczywiscie).

tak wiec chwilowo oceniam am4beta2 na ocene 6 w skali od 0-10.
jutro sprawdze ja dokladniej.

dobranoc wszystkim.
na dzisiaj starczy
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #310 dnia: Grudzień 23, 2006, 02:45:41 »
jak mozna bylo usunac opcje Ustawienia z menu GPS... tak musze cofac sie caly czas do glownego menu

MietasM już wspominał, że menu jest konfigurowalne :)
Ja już mam ustawienia GPS również w menu GPS,
mam też koniec i minimalizuj na pierwszej stronie Menu, a 'O programie' na drugiej ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

kichu1979

« Odpowiedź #311 dnia: Grudzień 23, 2006, 03:12:31 »
[Rozumiem. To informacja na jaką czekałem od Kichu1979  ;)

Koledzy byli szybsi :)

No wlasnie w tym jest problem. Nazwy ulic (na mapie) nie na pasku pilota wyswietlane sa taka czcionka ze majac zajeta pozycje za kierwonica, a pocketa przymocowanego "do przedniej szyby" ledwo co widac co tam jest napisane. W kazdym razie szybko i rzutem oka przeczytac jest wlasnie bardzo bardzo ciezko.

Funkcja jak to nazwales lokalizator wymaga aby soft wyswietal wlasnie nazwy ulic na mapie, a nie na pasku "pilota" (aktualna / nastepna), bo
ta druga opcja wymaga wytyczonej trasy. Natomiast gdy jezdzimy z wlaczona nawigacja po miescie (ale bez wyznaczonej trasy) soft
sluzy nam ladnie jako lokalizator + ostrzegajka o fotoradarach itd.

W 3.9 mozna bylo sobie powiekszyc wielkosc czcionki i wszystko dalo sie odczytac w czasie jazdy, w 4.0 czcionka default jest za mala. Powinna byc
jakos tak o polowe wieksza.

Ponadto wydaje mi sie, ze okno pilota i komputera pokladowego tez moglby miec wieksze albo bardziej kontrastowe czcionki. Teraz jest
bardzo ladnie kolorostycznie "pastelowo", natomiast rozwiazania proste
i kontrastowej (bialy na niebieskim np w odpowiedniej wielkosci) sa jednak czytelniejsze.

*

Dżeju

« Odpowiedź #312 dnia: Grudzień 23, 2006, 06:58:51 »
Cytat: "kichu1979"

(...) Ponadto wydaje mi sie, ze okno pilota i komputera pokladowego tez moglby miec wieksze albo bardziej kontrastowe czcionki. Teraz jest
bardzo ladnie kolorostycznie "pastelowo", natomiast rozwiazania proste
i kontrastowej (bialy na niebieskim np w odpowiedniej wielkosci) sa jednak czytelniejsze.

Myślę, że do AM4 będzie taki sam programik do skórek jaki jest do trójki i sprawa załatwiona, każdy sobie dopasuje kolory jakie mu się podobają.
Jeszcze odnośnie zwiech - to ja mam program i mapy na karcie SD i po przejechaniu ok. 350 km i kilku godzin zabawy z AM4 tylko jedna zwiecha, tak więc na HP iPAQ hw 6515d pracuje elegancko  :))

Co do 3D to w porównaniu z TT, AM4 jest o wiele lepsze (moje subiektywne odczucie oczywiście). TTN6 nawet nie może stanąć przy AM4  ]:>

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #313 dnia: Grudzień 23, 2006, 11:37:39 »
W 3.9 mozna bylo sobie powiekszyc wielkosc czcionki i wszystko dalo sie odczytac w czasie jazdy, w 4.0 czcionka default jest za mala. Powinna byc jakos tak o polowe wieksza.

Ponadto wydaje mi sie, ze okno pilota i komputera pokladowego tez moglby miec wieksze albo bardziej kontrastowe czcionki.

Wieksze czcionki owszem, ale tylko jako opcja (jak w AM3),
gdyby miały być większe na stałe, to z kolei ja bym protestował.
Jeszcze większe okno pilota?
To już mapy wcale nie będzie widać, (chyba, że w trybie VGA)
a moży Ty masz włączoną opcję 'Pilot w wersji minimalnej'?
Co co zwiększenia kontrastowości zgoda, byle bez przesady.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #314 dnia: Grudzień 23, 2006, 11:48:52 »
Cytat: "nocny_m"

Wieksze czcionki owszem, ale tylko jako opcja (jak w AM3),
gdyby miały być większe na stałe, to z kolei ja bym protestował.
Jeszcze większe okno pilota?
To już mapy wcale nie będzie widać, (chyba, że w trybie VGA)
a moży Ty masz włączoną opcję 'Pilot w wersji minimalnej'?
Co co zwiększenia kontrastowości zgoda, byle bez przesady.

Zgadzam się, już w tej chwili przy pełnej wersji "pilota" i wyświetlaniu obu nazw ulic, miejsca na mapę niewiele na ekranie zostaje. Osobiście z racji dość dobrego (jeszcze) wzroku i małego samochodu, problemów z odczytem nazw ulic w AM4Beta2 nie mam (zresztą z informacją o radarze też nie). Odpowiada mi tak, jak jest. Jeśli zmiana czcionki na większą, będzie przymusowa dla wszystkich to zaprotestuję :)

« Odpowiedź #315 dnia: Grudzień 23, 2006, 13:45:42 »
[Rozumiem. To informacja na jaką czekałem od Kichu1979  ;)

Koledzy byli szybsi :)

Możesz mi wierzyć, albo nie, ale ja naprawdę nie jeżdżę tak, jak to opisał Kwieto. Poznań to w końcu nie Warszawa, no i jeżdżę po nim (jako kierowca) od dobrych 30-stu lat. Dlatego byłem ciekaw, po co komu taka - dodatkowo rozpraszająca uwagę - informacja, jak nazwy ulic na mapie.

Generalnie jestem wakacyjnym kierowcą (w Poznaniu jeżdżę bez GPS,  chyba że testuję jakiś sprzęt/soft) i nawigacją samochodową interesuję się raczej z punktu widzenia tras właśnie wakacyjnych. Takich z Poznania do miejscowości "X". Tu zawsze używam nawigacji z wytyczoną trasą, a nazwy ulic we Wrocławiu, Łodzi, Krakowie czy Bratysławie lub Wiedniu i tak nic mi nie mówią, zatem są one - z mojego punktu widzenia - całkowicie zbędne. Przy takim podejściu do zagadnienia - dla mnie są ważne:
- krecha trasy,
- strzałka nawigatora wraz z odległością do następnego manewru,
- komunikaty głosowe, najlepiej takie które informują nie tylko o najbliższym, ale także o następnym manewrze.
- dodatkowo miłe są informacje na temat odległości do celu i godziny przybycia do celu.
Nazwami ulic nigdy nie byłem zainteresowany. Poważnie !

Kwieto jednak opisał problem "warszawski" na tyle obrazowo, że teraz wiem o co biega  ;)

*

Offline manyg1

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC TyTN
« Odpowiedź #316 dnia: Grudzień 23, 2006, 17:30:22 »
MietasM już wspominał, że menu jest konfigurowalne  
mam też koniec i minimalizuj na pierwszej stronie Menu, a 'O programie' na drugiej ...

Może kolega uchylić rąbka tajemnicy w którym pliku i gdzie w nim szukać opcji do zmian rozmieszczenia przycisków w MENU. Mnie oryginał też do gustu specjalnie nie przypadł.

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #317 dnia: Grudzień 23, 2006, 17:46:05 »
Cytat: "angler22"

Gdzie zainstalowałeś sam program? Przy instalacji na karcie, mój A716 działał jako tako, do momentu jakiejkolwiek próby włączenia GPS (wtedy natychmiast zwiecha). Wystarczyło jednak wrzucić program na wbudowany Flashdisk i problem zniknął (noo prawie :).

Dzięki ale powiedz mi co mam poczynić technicznie, czy wgrywać wszystko od nowa (nie wiem czy można) czy któryś plik z SD przekopiować do .... (dokąd?). Pozdrawiam

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #318 dnia: Grudzień 23, 2006, 18:24:05 »
Cytat: "manyg1"
MietasM już wspominał, że menu jest konfigurowalne  

Może kolega uchylić rąbka tajemnicy w którym pliku i gdzie w nim szukać opcji do zmian rozmieszczenia przycisków w MENU. Mnie oryginał też do gustu specjalnie nie przypadł.

Kolega MietasM już to uczynił, wystarczy przeczytać wątek ... żeby się dowiedzieć,
że to plik ppc.skin.commands, a 'co i jak' to już się trzeba domyśleć po zawartości.
(na czczęście tekstowej nie binarnej  :D )

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #319 dnia: Grudzień 23, 2006, 20:14:41 »

Dzięki ale powiedz mi co mam poczynić technicznie, czy wgrywać wszystko od nowa (nie wiem czy można) czy któryś plik z SD przekopiować do .... (dokąd?). Pozdrawiam

Ja po prostu przegrałem katalog Automapa EU z karty SD na flashdisk, oczywiście pomijając katalog z mapami. Czyli wszystkie pliki z głównego + katalogi Debug, Data Files i Settings i chodzi. Na początku raz podskakiwało o plik POI, ale zaimportowałem na nowo i śmiga.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #320 dnia: Grudzień 23, 2006, 20:42:08 »
Cytat: "plusfoto"
praktycznie zero zwiech.

To powiedz czemu iGo ani razu mi nie zawiesil palmtopa przez 2 miesiace a w  AM4.0 w ciagu 3 dni zaliczylem ok 40-50 zawieszen?

pozdr
ISTQB Certified Tester

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #321 dnia: Grudzień 23, 2006, 21:00:53 »
Cytat: "may"
Jakby to powiedzieć.......AM 4.0 to beta ??

Zgadza sie tylko, ze niektorzy, ktorzy nigdy nie mieli w reku innego produktu tego typu, zachwyceni, ze wogole pojawilo sie w 3D pisza ze wszystko jest ok. Nie sest ok I musza przede wszystkim poprawic 2 rzeczy: stabilnosc by nie wieszala sie oraz wyglad mapy 3D (ulice, strzalki mapy, przechodzenie przed manewrem z 3D do 2D) - pisalem wczesniej o tym.  Prywatnie mam AM 3.9.7, iGO 2006SE I AM4.0 beta2.  Wlaczylem sie w beta-testy by przyczynic sie do powstania lepszego  produktu i chcialbym by tworcy tego programu czerpali z dobrych wzorcow I mam nadzieje, ze wezma ood uwage moje wskazowki :-)

Pozdr
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #322 dnia: Grudzień 24, 2006, 10:07:05 »
bardziej niż po kodzie pocztowym wolałbym nawigacje z adresów z książki adresowej
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #323 dnia: Grudzień 24, 2006, 11:53:58 »
Cytat: "Qbik"
bardziej niż po kodzie pocztowym wolałbym nawigacje z adresów z książki adresowej

O to, to  :O~

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
mam Asusa i jakoś śmiga
« Odpowiedź #324 dnia: Grudzień 24, 2006, 12:09:10 »

Na Asusie 636 (bez "N") calość zainstalowałem na karcie SD i program chodzi w miarę OK. Zawieszał się parę razy, ale właściwie prawie tylko w przypadmku wjechania na drogę, której program nie zna, czyli według jego mapy to była jazda "po polu". Uzywam XCPU scalar z podkręceniem procesora do 512. Może to wpływa na fakt, że zwiechy mam na tyle żadkie, że jeżdzę sobie po Wwie i okolicach na AM4 z zadowoleniem.

*

Offline puniek

• 4617
Re: mam Asusa i jakoś śmiga
« Odpowiedź #325 dnia: Grudzień 24, 2006, 12:52:17 »
Cytat: "WalZych"

Na Asusie 636 (bez "N") calość zainstalowałem na karcie SD i program chodzi w miarę OK. Zawieszał się parę razy, ale właściwie prawie tylko w przypadmku wjechania na drogę, której program nie zna, czyli według jego mapy to była jazda "po polu". Uzywam XCPU scalar z podkręceniem procesora do 512. Może to wpływa na fakt, że zwiechy mam na tyle żadkie, że jeżdzę sobie po Wwie i okolicach na AM4 z zadowoleniem.

A ja mam PDA z fabrycznym procesorem Intel 624Mhz i mialem juz ok 40-50 zawieszen, ze w koncu myslalem, ze (jak ktos to pieknie to ujal) myslalem, ze zwymiotuje a sprzet mam sprawny bo iGO na  przestrzeni 1,5 miesiaca nie zawiesi sie ani razu.  Program jest jest niestabilny I wymaga przebudowania obraz 3D - mam nadzieje, ze te betatesty pomoga.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #326 dnia: Grudzień 24, 2006, 14:27:37 »
Cytat: "piotr.lutynski"
I wymaga przebudowania obraz 3D

Nie zauważyłeś jeszcze, że tylko Twoim zdaniem?
Nikomu więcej w tym wątku to nie przeszkadza
(chyba że nie zauważyłem, co w tak dużym temacie też jest możliwe)
MZ masz skażone wyobrażenie o 3D przez IGO.
Skażone w tym sensie, że przyzwyczaiłeś się do IGO i uznałeś je za wzorzec.
Owszem, nie widziałem jak tryb 3D w IGO przed manewrem przechodzi w 2D
(nawet na początku zupełnie nie wiedziałem o co Ci z tym chodzi),
ale wcale nie uważam, że to jedynie słuszna opcja i każdy program
ma pokazywać manewry w ten sam sposób.

A co do zawieszeń, u mnie jest wyraźnie lepiej (przynajmniej jak dotąd)
po odznaczeniu w ustawieniach GPS opcji 'czytaj port w osobnym wątku'

*

Offline wisnialand

• 29
    • http://www.wladek.net
  • Sprzęt: Mio 550 + GOODRAM 1GB SD, AutoMapa 4.1.2 i etui :)
« Odpowiedź #327 dnia: Grudzień 24, 2006, 18:44:06 »
A ja chciałem złożyć wszystkim życzenia aby Auto Mapa  dobrym programem była i przez najlepsze drogi nas prowadziła :)

Pod choinką dużo prezentów,
a w życiu mało zakrętów,
karpia wielkiego,
lecz nie smażonego,
w pysznej galarecie,
a przepis trzymasz w sekrecie,
śniegu w bruk,
a w sylwestra będzie huk!

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #328 dnia: Grudzień 24, 2006, 21:03:40 »
Cytat: "piotr.lutynski"
I wymaga przebudowania obraz 3D

Nie zauważyłeś jeszcze, że tylko Twoim zdaniem?

Szkodaze nawet w wigilie nie potrafisz wyrzec sie niegrzecznego tonu wyzszosci a gdybys uwaznie czytal to znalazl bys I podobne opinie innych..... Radze wiecej sluchac innych ludzi zamiast probowac za wszelka cene udowadniac sobie, ze samemu ma sie tylko racje a inni ludzie sa glupcami..... samcznego karpia.

Pozdr
ISTQB Certified Tester

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #329 dnia: Grudzień 24, 2006, 21:15:36 »

Owszem, nie widziałem jak tryb 3D w IGO przed manewrem przechodzi w 2D
(nawet na początku zupełnie nie wiedziałem o co Ci z tym chodzi)....

Moze wlasnie dlatego nie powinienes tak kategorycznie wypowiadac swoich pogladow....?
Nie wiem skad jestes ale jesli mieszkasz w Warszawie lub tu bywasz to moge wygospodarowac 15 minut by pokazac Ci o czym mowie...
ISTQB Certified Tester