Wrażenia po ok. 1300km z aAM (tydzień na Mazurach).
Podczas jazdy na Mazury LiveDrive ładnie pominął Łomżę skrótem. Droga co prawda nie każdemu by się podobała, ale widziałem potem, że niemała część kierowców z tego skrótu korzysta (i wcale nie SUVami

)
W drodze powrotnej SmartDrive też znalazł ładny, mały skrót i nie jechałem przez Pisz (tylko czemu tym skrótem nie jechałem na Mazury?)
Po dopracowaniu się najlepszej platformy programowej do obsługi GPS aAM zaliczyła tylko po dwa razy zgubienie sygnału na kilka sekund podczas 430-kilometrowej trasy (dwa razy podczas jazdy na Mazury i dwa razy podczas drogi powrotnej).
W czasie jeżdżenia po Mazurach testowałem różne konfiguracje kerneli i radioromów więc było z tym różnie.
Zimny fix w ok.8-10 sekund bez przestawiania GpsPlus na ON w AngryGPS.
Po tym co zobaczyłem w NE żadnego skakania kursora w aAM nie zauważam.

Minusem jest:
- konfiguracja wyświetlania i ostrzegania POI (jeden wielki babol) - poradziłem sobie plikami z wersji na Windę;
- wielkość ikonek POI (support wielce zdziwiony! );
- komunikaty LiveDrive "X km prosto" po każdorazowym przeliczeniu trasy, po pobraniu danych o ruchu (ale już wiem co z tym zrobić - jeszcze raz dzięki JD-MM
); - niezaktualizowana baza POI (nieusunięte nieaktualne punkty i brak opisów)
- brak trasy bezpiecznej (bo trasa Łatwa potrafi niezłe cuda wyczyniać).
- gubienie sygnału
Plusy:
- Mapy, mapy, mapy - cała reszta może się schować;
- możliwości personalizacji programu (nawet pomimo tego, że sporo z wersji na Windowsa jeszcze nie przeszczepiono);
- interfejs (nie widziałem lepszego, ładniejszego i ergonomiczniejszego);
- Asystent Pasa Ruchu (mnie się podoba);
- Routing - jak na razie trasa szybka z jedną tylko niespodzianką (ale ta niespodzianka była kiedyś asfaltowa
); - błyskawiczne przeliczanie trasy (po zjechaniu).
Więcej nie pamiętam.