Automapa Android beta 3

• 449 Odpowiedzi
  • 166465 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Automapa Android beta 3
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpień 04, 2012, 12:23:38 »
Kto miał darmowo ten miał :(
Długie oczekiwanie pozbawiło wielu instynktu samozachowawczego i zaczęli klikać gdzie popadnie.
Plik instalacyjny apk ze strony AutoMapy dalej działa i daje możliwość testowania przez siedem dni bezpłatnie.

Dla mnie problemem bety3 jest dalej wiele błędów i tak mało poprawionych funkcji w stosunku do bety2, Aqurat poddał się i współpracuje z zewnętrzną firmą Javart bo sam miał problem z ogarnięciem tematu Android lub woli dochody bez specjalnego wysiłku.
Co w aAM nie działało i co dalej nie działa wiadomo z wpisów wyżej (wiele funkcji menu dalej jest bezużytecznych bo nie ma znaczenia czy coś zostanie wybrane czy nie to i tak jest jak było), więc jak ktoś już napisał RC to prawie gotowy produkt jest w tym przypadku żartem, żartem a właściwie bezczelnością jest informacja na stronie Aquratu jak dobrym pomysłem było sprzedawanie tego nie dokończonego czegoś i jakie skutki finansowe osiągnięto.
Aqurat został teraz właściwie pośrednikiem - mapy robi ktoś, program pisze ktoś a oni mają za zadanie dobrze to sprzedać i popisywać się zdolnościami PR jacy sa trendy sprzedając betę w rok po innych którzy oddali dawno w pełni działające programy.

@slawrumia - wolę działająca betę niż wersje pełną nie działającą
Działać to ona działa tak jak auto z folią przyklejoną zamiast szyby i dwoma dojazdówkami zamiast oryginalnych kół oraz anteną do radia zrobiona z wieszaka na ubrania - jechać się na tym da ale daleko do pełnego zadowolenia.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 14:06:53 wysłana przez ycbo »

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #211 dnia: Sierpień 04, 2012, 15:05:14 »
@ycbo zgadzam się tutaj z każdym Twoim zdaniem. Bezczelność producenta (patrz już obecnie pośrednika handlowego) jest tutaj nieograniczona. Ja byłem jednym z tych $$%&(% co w przypływie emocji kupili betę nie zaglądając nawet na stronę www. Jeżeli następna wersja nie będzie wyraźnie "do przodu" w stosunku do obecnej bety3, to były to ostatnie pieniądze wydane w ten wypiek i to nie małe pieniądze , bo całe 44,90 :(
Dalej będzie jak w myśli przewodniej kolegi @Sygma.
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #212 dnia: Sierpień 04, 2012, 15:37:45 »
Długie oczekiwanie pozbawiło wielu instynktu samozachowawczego i zaczęli klikać gdzie popadnie.
...
Dla mnie problemem bety3 jest dalej wiele błędów i tak mało poprawionych funkcji w stosunku do bety2, Aqurat poddał się i współpracuje z zewnętrzną firmą Javart bo sam miał problem z ogarnięciem tematu Android lub woli dochody bez specjalnego wysiłku.
Co w aAM nie działało i co dalej nie działa wiadomo z wpisów wyżej (wiele funkcji menu dalej jest bezużytecznych bo nie ma znaczenia czy coś zostanie wybrane czy nie to i tak jest jak było), więc jak ktoś już napisał RC to prawie gotowy produkt jest w tym przypadku żartem, żartem a właściwie bezczelnością jest informacja na stronie Aquratu jak dobrym pomysłem było sprzedawanie tego nie dokończonego czegoś i jakie skutki finansowe osiągnięto.
...
Dokładnie tak  :-| niestety... Mocno liczyłem na coś więcej, na nowe rozwiązania a tymczasem dostaliśmy starego, cuchnącego kotleta w świeżej panierce. Jestem rozczarowany tą wersją  i myślę, że większość sądzi podobnie, tym bardziej jeśli dali się ponieść i tak jak ja wykupili już 90-dniową subskrypcję. Po opadnięciu emocji związanych z pojawieniem się tej bety RC i po testach stwierdzam, że owszem, program działa, ale z błędami więc trudno o podobne zadowolenie jak z wersji na WinCe. Jeśli tak wg producenta wygląda program Release Candidate, to nie mam pytań  :shock:. Mam aktywną licencję na WinCe, ale męczyło i męczy mnie nadal zabieranie dwóch dodatkowych urządzeń (GPS + telefon z obsługą DUN),  więc z niecierpliwością czekałem na aAm i mimo, że miałem już wykupiony roczny abonament na NaviExperta znów zaufałem Aquratowi, ale obawiam się, że po raz ostatni. Cóż, za przyzwyczajenie do programu płaci się frycowe. Najwyższy czas olać sentymenty.
Odnoszę wrażenie, że decydenci w Aquracie oderwali się od rzeczywistości i wierzą jedynie w marketingowe wpisy "zachwyconych klientów". Panowie, nie tędy droga...
A wracając do cen, szczerze wątpię aby AM utrzymała dobrą sprzedaż po zakończeniu promocji. Skoro posiadacze Iphone'ów skamlą na forach o wersję "działającą inaczej"  :wink:, trudno przypuszczać, żeby w przypadku Androida miało być inaczej. Zwłaszcza, że jedyną "zaletą" legalnej wersji jest dostęp do LD, którego jakość jest... dyskusyjna  :]

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 15:41:07 wysłana przez statler »

*

Offline meszugga

• 48
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #213 dnia: Sierpień 04, 2012, 16:16:38 »
Przejechałam z aAM z Warszawy do Gdańska i z powrotem i ogólnie jestem zadowolona z prowadzenia, mam ogromny żal do Aquratu za funkcjonalność programu, przykład poniżej jest jednym z kilku.
W Gdańsku postanowiłam zmienić ustawienia wyświetlania i ostrzegania o radarach przenośnych czyli "Możliwy radar" bo miejsca te są od dawna nie aktualne a jest ich tyle że to zwyczajnie denerwuje i znieczula, równie dobrze można co kilka minut nadawać komunikat "Możliwy radar na całym terenie kraju".
Po wyłączeniu nic się nie zmienia, komunikaty i ikonki dalej mają sie dobrze i robią swoje, wierzyć mi się nie chce że w wersji RC nie chciało się nikomu sprawdzić czy włączenie i wyłączenie działa, mieli na to ponad pół roku, to jest zwykłe NIECHLUJSTWO.

« Odpowiedź #214 dnia: Sierpień 04, 2012, 18:44:30 »
Zgadzam się w pełni, co do oceny polityki rynkowej Akuku.  :wink:
Jestem po ponad 600 km jazdy i testów na SGII. Potwierdzam następujące problemy:
1. Niezależnie od ustawień trasy, przy włączonym LD, aAM proponuje często zjazd na krótkie, alternatywne odcinki lokalnych dróg, pomimo braku jakichkolwiek przeszkód na drodze głównej (komplikuje to jazdę i znacznie spowalnia przejazd).
2. Podczas jazdy często gubi fixa (znikają wtedy na chwilę wszystkie dane z pilota).
3. Po pobraniu danych o trafficu (tak mi się wydaje), na trasie pojawia się znacznik punktu startowego i trasa jest przerysowywana (na szczęście dane nie są wyliczane od nowego punktu).
4. ETA, w przypadku konieczności przejazdu drogą gruntową, jest obliczana kosmicznie - pokonanie 2,5 km odcinka wg aAM miało zająć 25 minut.
5. Ustawienia POI to nieporozumienie nawet w wersji beta.

*

Offline darecki81

• 45
  • Sprzęt: Samsung SM-G388F
« Odpowiedź #215 dnia: Sierpień 04, 2012, 19:13:44 »
A nie możesz usunąć trasy normalnie? Z menu?
A jest gdzieś opcja "usuń trasę" ?
 bo ja tego nie znalazłem

« Odpowiedź #216 dnia: Sierpień 04, 2012, 19:20:15 »
W Gdańsku postanowiłam zmienić ustawienia wyświetlania i ostrzegania o radarach przenośnych czyli "Możliwy radar" bo miejsca te są od dawna nie aktualne a jest ich tyle że to zwyczajnie denerwuje i znieczula, równie dobrze można co kilka minut nadawać komunikat "Możliwy radar na całym terenie kraju"
W pełni się z Tobą zgodzę. "Możliwy radar" wyświetla mi się na drodze, którą od kilkunastu lat jeżdżę do domu z centrum miasta i ANI RAZU nie widziałem tam radaru. Komunikat nie ostrzega o niczym, bo równie dobrze można go nadawać losowo co parę minut.

*

Offline SkyStar

• 30
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II i Mio A701
« Odpowiedź #217 dnia: Sierpień 04, 2012, 19:29:13 »
A jest gdzieś opcja "usuń trasę" ?
 bo ja tego nie znalazłem
przycisk "trasa" z dolnego menu programu. a następnie systemowy przycisk opcji

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #218 dnia: Sierpień 04, 2012, 20:04:57 »
czytając powyższe posty jeden wniosek mi się nasuwa, który producentowi sie na pewno nie spodoba, ale ^$$&%^ mnie to obchodzi. Produkt aAM w takim kształcie na pewno warto mieć przy sobie ze względu na mapę, ale bulić za niego ciężką kasę........ . Ja podobnie jak ktoś tam wyżej znowu zaufałem w ciemno automapie pomimo faktu, że dokładnie 3 tygodnie wcześniej wykupiłem naviexperta na cały rok za 90 złotych. Dość tego, już swoje zapłaciłem !!! A z tym możliwym radarem, to cholery można dostać. Mam ustawione tylko fotoradary stacjonarne, ikona na drodze ledwo widoczna, odległość do tego punktu ledwo widoczna, wyświetla mi się opis tego fotopstryka na 1/5 ekranu, choć odznaczałem to w ustawieniach i te wszechobecne możliwe radary, których NIE MA w rzeczywistości. Tak to niechlujstwo i dowód na zero testów po stronie TFU-rców.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #219 dnia: Sierpień 04, 2012, 20:16:39 »
Mi na SGS3 nie podobają się wielkości czcionek, POI, APR itp. Za małe to wszystko jest na ekranie HD. Powiększenie w Menu samych czcionek oczywiście nic nie daje....

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #220 dnia: Sierpień 04, 2012, 20:20:34 »
Powiększenie w Menu samych czcionek oczywiście nic nie daje....
U mnie daje, ustawiłem na wielkie i nawet powiększyły mi się na tyle, że na ekranie 3,2 cala widzę nazwy ulic (etykiety mam wyłączone, bo to beznadziejne jest). Zobaczcie jak na google play stoi w ocenie nasze nowe cudeńko :E

Z innej beczki - sprawdziłem, że nowe dane SR z windows mobile pasują do bety 3. Jedynie hubnet z wAM nie pasuje, trzeba zostawić ten oryginalny. Plik speeds.a mam gdzieś, ale events,a jest pożyteczny, dlatego uaktualniłem sobie bete3 :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2012, 21:16:54 wysłana przez SpokoKoko »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #221 dnia: Sierpień 04, 2012, 23:24:54 »
3. Po pobraniu danych o trafficu (tak mi się wydaje), na trasie pojawia się znacznik punktu startowego i trasa jest przerysowywana (na szczęście dane nie są wyliczane od nowego punktu).
Nie wydaje Ci się.
Do tego po kilku sekundach komunikat "przez X km prosto".
Szlag człowieka może trafić przy dłuższej jeździe (wyłączenie w menu komunikatu "O trasie po jej wyznaczeniu" nic nie daje).
A czary goryczy w tym przypadku przepełnia fakt, że jest to byk z bety2.

Połączone: [time]Sierpień 05, 2012, 00:06:32[/time]
A z tym możliwym radarem, to cholery można dostać...choć odznaczałem to w ustawieniach i te wszechobecne możliwe radary, których NIE MA w rzeczywistości. Tak to niechlujstwo i dowód na zero testów po stronie TFU-rców.
Jakiś pomysł na to:
http://pdaclub.pl/forum/nawigacja-gps-android/automapa-android-beta-3/msg1590843/#msg1590843
Nie jest to ideał

ale... ;)

Z innej beczki :)
To co dziś zaproponowała trasa łatwa woła o pomstę do nieba.
Ja rozumiem unikanie lewoskrętów. Ale nie rozumiem unikania lewoskrętów na skrzyżowaniu gdzie są światła (załączam).
Wcześniej też ten typ trasy (start Lublin Herbowa9, koniec Lublin Jaśminowa 45) zamiast poprowadzić do skrzyżowania Al. Kraśnickich z ul.Nałęczowską (tu jeden lewoskręt "na światłach") poprowadzić chciał najpierw w lewo ("na światłach") z Kraśnickich w Morwową i potem z Morwowej (skrzyżowanie bez świateł) znowu w lewo w Nałęczowską.
W metrach to może i jest oszczędność ale w czasie na pewno nie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2012, 00:19:01 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #222 dnia: Sierpień 05, 2012, 00:16:49 »
Poza trasą szybka nie ma sensu kombinować z innymi opcjami.
Dzisiaj z mrągowa do gdyni zaoszczedzilem 12km a straciłem ze 30 min po opcji optymalna
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Smerfik

« Odpowiedź #223 dnia: Sierpień 05, 2012, 00:34:21 »
AutoMapa dawno nie została niczym wyróżniona. Ostatni order, to "Tytuł Superbrands 2012"... cokolwiek to oznacza.
Czytając Wasze "męki", najbliższe wyróżnienie jakie czeka naszą ukochaną AM, to medal "stęchłego kartofla".
Żal d--ę ściska, jak się obserwuje "wyczyny" AQ w temacie jakości swojego produktu.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #224 dnia: Sierpień 05, 2012, 00:37:32 »
Z jednej strony masz rację ale z drugiej konkurencja to dziadostwo ergonomiczne, organoleptyczne, konfiguracyjne.
Albo mapy z ubiegłego roku (Sygic)  :-?
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Smerfik

« Odpowiedź #225 dnia: Sierpień 05, 2012, 00:48:08 »
Pełna zgoda.
Z wymienionych przez Ciebie powodów pozostaję przy AM (WM). Całe szczęście, że wersje windowsowskie pomimo zawartych w nich baboli, są o niebo lepsze od opisywanej przez Was androidowej.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpień 05, 2012, 07:18:38 »
A może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tylko aAM można pobrać legalnie z Marketu/Google Play? Czemu NaviExperta muszę pobierać pokątnie (klikając uprzednio "pobieranie z niezaufanych źródeł"), podobnie MapęMap przy abonowaniu triala?

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpień 05, 2012, 07:33:09 »
Z jednej strony masz rację ale z drugiej konkurencja to dziadostwo ergonomiczne, organoleptyczne, konfiguracyjne.
Albo mapy z ubiegłego roku (Sygic)  :-?
Automapa androidowa już teraz spokojnie zgarnęłaby nagrody za produkt roku, najbardziej oczekiwany produkt roku i to właśnie z powodów jakie OchKarol podałeś. Wszyscy pracują na sukces automapy. Poza samym producentem robi to konkurencja i klienci, a przy aAM klienci dali show bezkrytycznego zaufania, włącznie ze mną, ale już uspokajam się, bo szał minął :E

*

Smerfik

« Odpowiedź #228 dnia: Sierpień 05, 2012, 10:06:24 »
... przy aAM klienci dali show bezkrytycznego zaufania, włącznie ze mną,
Płacenie za betę i to jak widać nie uwzględniającą wcześniej zgłaszanych baboli, to chyba coś więcej niż show. Tym razem AQ nabiła w balona nawet swoich najbardziej zatwardziałych fanów. Akcja wywołuje reakcję - śmiem przypuszczać, że większość "jeleni", następnym razem najpierw sprawdzi rasę kota w worku, zanim go kupi ... a później, nawet jak się okaże, że kot jest pełnej krwi i bez wad, odkuje sobie kasę wcześniej wydaną na bubla aAM ... i to często z nawiązką. Później znowu będziemy czytali przydługie teksty o wyższości piratów z Polski, nad tymi z Karaibów. Z drugiej jednak strony, trudno mieć pretensje do AQ, że znaleźli się jelenie, gotowi zapłacić za betę. Świat stanął na głowie :O~

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpień 05, 2012, 10:19:40 »
ja jednak zostanę na jakiś czas przy WM i jego AM
myślę  że w ciągu roku sytuacja zostanie opanowana i aAM będzie taka jak w WM
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #230 dnia: Sierpień 05, 2012, 10:19:55 »
Nie wydaje Ci się.
Do tego po kilku sekundach komunikat "przez X km prosto".
Szlag człowieka może trafić przy dłuższej jeździe (wyłączenie w menu komunikatu "O trasie po jej wyznaczeniu" nic nie daje).

Ja tam się nie znam ale właśnie tak chyba działa praca z livedrive. Dokładnie takie samo zachowanie jest w wersji wAM - czyli co jakiś czas (w opcjach jest to chyba ustawione na 2 minuty) pobiera dane LD i jeżeli dane o sytuacji drogowej zmienią mu się to od punktu obecnego próbuje wyznaczyć nową trasę.

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #231 dnia: Sierpień 05, 2012, 10:57:43 »
A może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tylko aAM można pobrać legalnie z Marketu/Google Play? Czemu NaviExperta muszę pobierać pokątnie (klikając uprzednio "pobieranie z niezaufanych źródeł"), podobnie MapęMap przy abonowaniu triala?
Podobne pytanie padło nie tak dawno na forum NaviExperta. Przeczytaj od tego postu

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #232 dnia: Sierpień 05, 2012, 12:08:19 »
Komunikat nie ostrzega o niczym, bo równie dobrze można go nadawać losowo co parę minut.
Może tak zrobili? :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

• 6498
« Odpowiedź #233 dnia: Sierpień 05, 2012, 21:04:04 »
Podobne pytanie padło nie tak dawno na forum NaviExperta.
I co ten post (i następne) ma(ją) niby wyjaśniać? Innych polskich, "pełnokrwistych" aplikacji nawigacyjnych poza aAM w Google Play nie ma i tyle.

Jak zwykle, AM zabije innych konkurentów (także spoza marketu) mapami, bo ani TeleAtlas, ani Navteq, ani Imagis czy eMapa nie zagrażają, póki co, ilością i dokładnością danych Geosystemowi/Aquratowi/Miplo.

Ponieważ odszedłem od WM/WP definitywnie dwa lata temu, jeździłem przez ten czas na wszystkich chyba androidowych nawigacjach GPS poza AM. Ale każdego niemal babola mapowego tych aplikacji, które dotknęły mnie w trasie, sprawdzałem na PC-towej wersji AM. Absolutna większość takich konfrontacji mapowych pokazywała wyższość AM. Więc wyłem przez te dwa lata za AM.

Teraz "żadne krzyki i płacze mnie nie przekonają", że białe jest czarne.
Zaś aAM już jest #1 na liście Top Grossing Apps w Google Play.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #234 dnia: Sierpień 05, 2012, 21:19:47 »
Teraz "żadne krzyki i płacze mnie nie przekonają", że białe jest czarne.
Zaś aAM już jest #1 na liście Top Grossing Apps w Google Play.
Zapomniałes dodac że chodzi o POLSKĄ listę top grossing, a to zasadnicza różnica.
w Top Grossing Apps w google play jest na topie Navigon.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #235 dnia: Sierpień 05, 2012, 21:26:46 »
No to sobie wybierz czy wolisz mieć mniej aktualne mapy, czy też program który wydawca sprzedaje jako betę z góra błędów. Ja już wybrałem.

*

• 6498
« Odpowiedź #236 dnia: Sierpień 05, 2012, 21:40:13 »
Zapomniałes dodac że chodzi o POLSKĄ listę top grossing, a to zasadnicza różnica.
Przecież nie ma jeszcze mapy EU. Który z etranżerów kupi aAM bez (interesujących go) map? W dodatku w wersji RC.

No to sobie wybierz czy wolisz mieć mniej aktualne mapy, czy też program który wydawca sprzedaje jako betę z góra błędów. Ja już wybrałem.
Ja też. Góra błędów to jest w każdej aplikacji. Zarówno mapowych, jak i bugów w sofcie.
Z iAM był niezły korowód. A teraz to całkiem niezawodna appka.
Kupiłem iAM w ciemno, aAM też. Pierwszego zakupu nie żałuję (od v.3), nie sądzę bym żałował drugiego.
Pierwszą wersję AM kupiłem prawie 10 lat temu. Każda nowa wersja i nowa platforma przyprawiały o rwanie włosów z głowy, o ile nie o łysienie samoistne. A potem AM stawała się nie do zastąpienia. Zawsze.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #237 dnia: Sierpień 05, 2012, 21:52:51 »
Nie ma co biadolić. Wiadomo, że najważniejsze są mapy i producent o tym wie i dlatego może mieć klientów w głębokim poważaniu, bo i tak kupią (te mapy, żeby było jasne). Choć w przypadku aAM to muszę im oddać honor - program jest bardzo ładny w sensie wizualnym. Dalej, to już inna bajka.
Przykry jest dla mnie fakt, że producent nie ma ochoty na kontakt z klientami, co dobrze widać na facebooku automapy (zero odpowiedzi na zadawane pytania testerów) oraz jak odpowiadają na pytania zadawane na email, tzn w ogóle nie odpowiadają. Przykre to jest. Za ten element "współpracy" np szanuje producenta naviexperta, który miał odwagę i na swojej stronie uruchomił firmowe forum, gdzie ludzie pytają i otrzymują odpowiedzi przedstawiciela producenta. A co mamy za to na stronie producenta AM ? Same przechwałki i jakieś totalnie przelukrowane bezkrytyczne wypowiedzi niby użytkowników programu rodem z PRL-u. Żałosne. W każdym razie możemy tu sobie narzekać do woli, a wiadomo, że i tak będziemy jeździc z automapą, bo jest najlepsza i nikt mi nie wmówi, że taki Sygic jest lepszy, bo zwyczajnie sam się oszukuje. Jeździłem z sygicem i wolę nie dzielić sie swoja opinią o dokładności tego programu, bo nie chcę zasmucić przedmówcy Vonskiego :)

« Odpowiedź #238 dnia: Sierpień 05, 2012, 22:08:00 »
Ja jeżdżę na CoPilot i AM może się głęboko schować. Nie ma to jak wypowiedzi szalikowca :-)

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #239 dnia: Sierpień 05, 2012, 22:26:35 »
:E