Automapa Android beta 3

• 449 Odpowiedzi
  • 166461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa Android beta 3
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpień 02, 2012, 11:02:04 »
Am też każe skakać z wiaduktu  w Żywcu - odkąd zbudowali nową drogę w koło jeziora Żywieckiego;p Zawsze jak jadę do Soblówki odstawia ten numer, niezależnie od typu wybranej trasy, godziny przejazdu, czy też fazy księżyca :)

Szkoda że nie chcesz odpowiedzieć w którym to dokładnie miejscu, dostałeś PW żeby nie przeoczyć mojego wczorajszego pytania w tym wątku, byłeś na forum wczoraj,  dziś już 2 razy ...
zaczynam podejrzewać że używasz jakiejś mocno leciwej wersji AM, a błąd który opisujesz nie istnieje.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpień 02, 2012, 13:04:25 »

Trochę to męczące jak "Marzenka" mówi co chwile ile mam jeszcze prosto

Pozdrawiam
Ustawienia (trybik) > Dźwięki > Komunikaty > Sygnalizuj prosto > Gdy do manewru > Nie sygnalizuj.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpień 02, 2012, 15:55:52 »
apropos dźwięków, to mnie zasmucił fakt, że ostrzeganie o fotoradarach to tekst marzenki "RADAR i tu odległośc do tego punktu" , a na windowsie mamy "FOTORADAR np 70 KM/H i odległość do punktu" . Poszli po najmniejszej linii oporu, chyba żeby program mniej ważył, bo ten ogólny dźwięk chyba zaszyli w kodzie programu, albo gdzieś jest tylko ja go nie namierzyłem. W każdym razie nie podoba mi sie takie podejście do tematu pt "byle na skróty"
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpień 02, 2012, 16:23:08 »
U mnie sygnalu GPS nie gubi ale za to jak zjade z trasy ktora wyznaczyla to nie przelicza trasy na nowo.Po prostu konczy sie nawigowanie i wraca nawigacja dopiero wtedy kiedy powroce na wyznaczona wczesniej trase.Dwa razy juz sie to dzisiaj zdarzylo po miescie czyli na krotkich odleglosciach(5-6km).

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpień 02, 2012, 16:32:13 »
aAM jest zdecydowanie szybsza - wyznaczona trasa, ta sama na obu o tej samej godzinie :
aAM - 230 km - dojazd za 2,42
wAM - 230 km - dojazd za 3, 17

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpień 02, 2012, 16:38:17 »
apropos dźwięków, to mnie zasmucił fakt, że ostrzeganie o fotoradarach to tekst marzenki "RADAR i tu odległośc do tego punktu" , a na windowsie mamy "FOTORADAR np 70 KM/H i odległość do punktu" . Poszli po najmniejszej linii oporu...

Skleroza w tym wieku? Ojooojjj! :O
W wersji windowsowej ostrzeganie iest identyczne, a jeśli masz komunikat  "FOTORADAR np 70..."
to znaczy, że sam ściągnąłeś sobie np. z miplo indywidualne dźwięki do tej kategorii.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpień 02, 2012, 18:27:18 »
Skleroza w tym wieku? Ojooojjj! :O
W wersji windowsowej ostrzeganie iest identyczne, a jeśli masz komunikat  "FOTORADAR np 70..."
to znaczy, że sam ściągnąłeś sobie np. z miplo indywidualne dźwięki do tej kategorii.
No już taki młodziutki nie jestem :E A co do komunikatu, to wiesz, że możesz mieć rację :) Ja pewnie podmieniłem już dawno dźwięki i zapomniałem, że oryginalnie jest ubogo. Ciekawe, czy podobną operację można wykonać podmieniając ikony na większe oraz dźwięki na "swoje". Dzieki NM za oświecenie mnie.

Połączone: Sierpień 02, 2012, 20:53:31
aAM jest zdecydowanie szybsza - wyznaczona trasa, ta sama na obu o tej samej godzinie :
aAM - 230 km - dojazd za 2,42
wAM - 230 km - dojazd za 3, 17
Nie sądzisz, że jest to spowodowane różnymi wydaniami danych SR ? W aAM masz chyba z 26 czerwca, a w wAM, jeżeli aktualizujesz to o 1 miesiąc młodsze.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2012, 20:53:31 wysłana przez SpokoKoko »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpień 02, 2012, 21:19:50 »
Cytat: SpokoKoko
Nie sądzisz...
Nie sądzę, to raczej będzie kwestia jakichś ustawień (niekoniecznie dostępnych w menu), profili ...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2012, 21:21:51 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpień 02, 2012, 21:29:37 »
W sumie to nie wiem, czemu akurat @ycbo poruszył ten problem. Przecież on zawsze deklaruje, że ETA nie ma dla niego żadnego znaczenia, bo to głupoty są :E

« Odpowiedź #189 dnia: Sierpień 03, 2012, 03:18:55 »
Dla mnie polityka Aqratu jest genialna. Ktoś wpadł na pomysł: po co płacić beta testerom za testowanie naszego niegotowego produktu? Niech beta testerzy płacą nam za możliwość wykonywania dla nas pracy!

Sparafrazowali to: John F Kennedy 'Ask not'
"Nie pytaj co Aqurat da Ci za twoją pracę. Zapytaj co Ty dasz Aqratowi by móc ją wykonać!"

Łaskawie dali promocyjną cenę na betę  :E :ok:

Ktoś zna inne przypadki sprzedawania bety? Jakoś nie widziałem nigdy niedopieczonego chleba w piekarni, ani prawie gotowych butów w obuwniczym.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 03:26:35 wysłana przez tpiatal »

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #190 dnia: Sierpień 03, 2012, 05:43:49 »
A ja mam jak zwykle problem:
Sony Ericsson Xperia x10 mini pro: Błąd parsowania Wystąpił problem podczas parsowania pakietu.
I co z tym fantem począć ??  :mysli:
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

« Odpowiedź #191 dnia: Sierpień 03, 2012, 08:21:59 »
Dla mnie polityka Aqratu jest genialna. Ktoś wpadł na pomysł: po co płacić beta testerom za testowanie naszego niegotowego produktu? Niech beta testerzy płacą nam za możliwość wykonywania dla nas pracy!
Akuku już dawno traktuje użytkowników swojej nawigacji jako stado napalonych frajerów  :E  Żenujące jest to, że mu się udaje.

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #192 dnia: Sierpień 03, 2012, 08:30:38 »
Ja tylko się chciałbym dopisać publicznie do listy jeleni... Może tym razem czegoś się nauczę...
A opcja zwrotu w sklepie Play już zniknęła - pewnie upłynęło ileśtam godzin od instalacji
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #193 dnia: Sierpień 03, 2012, 08:34:43 »
Ja tylko się chciałbym dopisać publicznie do listy jeleni... Może tym razem czegoś się nauczę...
A opcja zwrotu w sklepie Play już zniknęła - pewnie upłynęło ileśtam godzin od instalacji

Wystarczy 15 minut.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #194 dnia: Sierpień 03, 2012, 09:01:35 »
Dla mnie polityka Aqratu jest genialna. Ktoś wpadł na pomysł: po co płacić beta testerom za testowanie naszego niegotowego produktu? ...
Przecież to nic nowego Auart od dawien dawna postępuje jak przystało na dobrego hodowcę ( zajmuje się artystycznym strzyżeniem jeleni  :mrgreen: )
Z drugiej strony - skoro ludziska kupują - to czemu nie sprzedawać  ...
Słyszałem że podobno ktoś, kiedyś sprzedawał Kolumnę Zygmunta ....

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #195 dnia: Sierpień 03, 2012, 09:17:00 »
Można porównać ze starym ale jarym OziExplorerem, beta na Androida jest darmowa a dodatkowo jeśli ktoś się zdecyduje wykupić licencję w okresie "beta", to płaci 1/3 ceny za 'lifetime".

*

Offline darecki81

• 45
  • Sprzęt: Samsung SM-G388F
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpień 03, 2012, 10:33:54 »
nie wiem jak u was , ale u mnie nie mam możliwości usunięcia wytyczonej trasy  :O
usunę cel i start , a jak przejdę do mapy to ta trasa dalej jest
tak było w beta 2 i teraz w 3 też

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #197 dnia: Sierpień 03, 2012, 10:37:32 »
A nie możesz usunąć trasy normalnie? Z menu?
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpień 03, 2012, 12:31:47 »
Ja też mogę się dopisać do listy "jeleni".
Zakupiłem na 90 dni bubla, który na moim HTC One S ( android 4.0.4) nie działa.
Wczoraj testowałem  zachowanie na moim telefonie i telefonie syna ( Samsung) - u niego zero problemów, u mnie kłopoty ze startem nawigowania i brak przeliczania trasy.
Błąd w rozumowaniu polegał na tym iż zaufałem firmie - skoro sprzedaje wersję beta, to znaczy iż jest na tyle dopracowana , że mogą się przytrafić co najwyżej drobne błędy. Na ich stronie jest napisane , że nie obsługuje tylko Androida 4.1, a jak widać na moim przykładzie nie jest to prawda.
Jestem przed wyjazdem urlopowym i chciałem zabrać ze sobą tylko telefon. A tak "muszę się przeprosić" z moim Auro.
Dziś do nich zadzwoniłem i dowiedziałem się że muszę czekać na odpowiedź na maila ( po co jest ta pomoc telefoniczna ???), a godzinę temu, w odpowiedzi na maila dostałem" dziękujemy za zgłoszenie, przeprowadzimy weryfikację" - czyli tak jak pisałi poprzednicy- za moje pieniądze AM przeprowadza sobie testy.
Ale ze mnie frajer.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 12:34:38 wysłana przez Adamela »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpień 03, 2012, 12:49:17 »
Nie obraźcie się koledzy, ale kupowanie bety jest równie mądre jak jej sprzedawanie przez Aqurat.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #200 dnia: Sierpień 03, 2012, 13:07:18 »
Nie obraźcie się koledzy, ale kupowanie bety jest równie mądre jak jej sprzedawanie przez Aqurat.

Brawo ! To jest post najlepszy w całym wątku :) Tylko mądrzejszy tutaj okazał się producent :( Ja też melduję się jako jeleń. SpokoKoko, w skrócie od dziś "jeleń" :E . Zaraz sobie podpis poprawię :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 13:13:43 wysłana przez SpokoKoko »

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #201 dnia: Sierpień 03, 2012, 13:58:54 »
W sumie to nie wiem, czemu akurat @ycbo poruszył ten problem. Przecież on zawsze deklaruje, że ETA nie ma dla niego żadnego znaczenia, bo to głupoty są :E
Właśnie po to aby pokazać że ETA to bzdurna informacja która jest nie tylko nie wiarygodna ale też z księżyca a tam drogi są inne.

Polityka  w sprawie sprzedaży bety jest wyborem i prawem tej firmy, wybór należy do potencjalnego kupca.
Aqurat dał możliwość pobrania pliku apk ze swojej strony i po instalacji program działa przez 7 dni BEZPŁATNIE, jest czas na podjęcie decyzji, jeżeli ktoś nie wytrzymał i dokonał zakupu a teraz żałuje to ma pełne prawo nazywać siebie jeleniem z wątpliwym powodem do dumy.
Czytałem na tym forum o zapobiegliwych sposobach zakupu dwóch abonamentów jednocześnie na 90 + 90 = 180 dni.
Informację o tym że jest to beta i może nie działać poprawnie też czytałem i musiałem przed pobraniem kliknąć że rozumiem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2012, 14:52:04 wysłana przez ycbo »

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #202 dnia: Sierpień 03, 2012, 14:01:00 »
Ja też nie wiem jak można bete kupować, szczególnie jak się nie wykorzystało jeszcze darmowych 7 dni :E
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #203 dnia: Sierpień 03, 2012, 14:54:08 »
Ja też nie wiem jak można bete kupować, szczególnie jak się nie wykorzystało jeszcze darmowych 7 dni :E
Kto miał darmowo ten miał :(

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #204 dnia: Sierpień 03, 2012, 16:01:26 »
(...)
po instalacji program działa przez 7 dni BEZPŁATNIE
(...)

Na fanpejdżu AM był wpis kogoś, u kogo te 7 dni trwało 2 dni.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #205 dnia: Sierpień 03, 2012, 16:41:23 »
Miło się czyta te gorzkie żale... Żeby było jasne, na ile przejmie się nimi producent, to proszę tutaj notkę: http://www.automapa.pl/?PEI=10866&article_id=252537

A wracając do kwestii technicznych: na Galaxy Note (ICS LQ3) działa bardzo dobrze. Skończył się problem z ładowaniem. Żadnych problemów z fixem i stabilnością (zarówno utrzymania pozycji gps, jak i całej aplikacji). Prowadzi całkiem przyzwoicie (przejechałem ponad 700km) i właściwie niczym specjalnie nie irytuje...

Brak części funkcjonalności znanych z wersji WM - a ja akurat lubię mieć możliwość pogrzebania trochę głębiej. W aAM wszystko uproszczono, ale kosztem niektórych możliwości.
Nie ma możliwości (lub ja nie umiem) przełączać się w czasie nawigacji pomiędzy ostatecznym celem podróży i VIA (żeby na przykład pokazywał odległość i czas do VIA, a nie do końca)
Niezlaeżnie od ustawienia w konfiguracji GPS i tak zawsze przy starcie usiłuje odpalić GPS, co wnerwia, jak na przykład chcę tylko w domu w fotelu przeglądać mapę. Żeby to uciąć trzeba wyłączyć dostęp do GPS w ustawieniach systemowych.
Ogólnie moim skromnym zdaniem interfejs użytkownika z wersji WM (szlifowany przez wiele wersji) był naprawdę dobry i niepotrzebnie na siłę go zmieniali. Można było spokojnie zostawić.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #206 dnia: Sierpień 03, 2012, 21:30:00 »

Brawo ! To jest post najlepszy w całym wątku :) Tylko mądrzejszy tutaj okazał się producent :(
Okazało się, że mimo wszystko w Aquracie mają smykałkę do interesów  :ok: Wykorzystali bezbłędnie długi okres oczekiwania od ostatniej bety i prawidłowo przewidzieli, że będą chętni aby wreszcie kupić program, nawet kolejną betę... I drugi majstersztyk, to promocja 19,99 PLN za 90 dni. Cena 59,99 jest IMHO nierealna i przecież musieli sobie zdawać sprawę, że nawet najbardziej napaleni amatorzy aAM nie rzucą się do zakupów. A tak nałapali jeleni na produkt, który jakością nie przewyższa poprzednich bet.

Jeleń statler :(

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #207 dnia: Sierpień 03, 2012, 21:57:47 »
@statler witaj w klubie :E

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #208 dnia: Sierpień 04, 2012, 11:42:56 »
apropos dźwięków, to mnie zasmucił fakt, że ostrzeganie o fotoradarach to tekst marzenki "RADAR i tu odległośc do tego punktu" , a na windowsie mamy "FOTORADAR np 70 KM/H i odległość do punktu" . Poszli po najmniejszej linii oporu, chyba żeby program mniej ważył, bo ten ogólny dźwięk chyba zaszyli w kodzie programu, albo gdzieś jest tylko ja go nie namierzyłem. W każdym razie nie podoba mi sie takie podejście do tematu pt "byle na skróty"
To już nie można podstawić dowolnego własnego dźwięku ?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #209 dnia: Sierpień 04, 2012, 12:04:38 »
Przecież beta jest za free 7 dni jak komuś działa ok to może sobie kupić
Na ios wypuścili pełną a zadziałała u mnie dopiero po 2 czy 3 aktualizacjach, wolę działająca betę niż wersje pełną nie działającą
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB