Automapa Android beta 3

• 449 Odpowiedzi
  • 166695 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fido2001

• 14
  • Sprzęt: LG NEXUS 5 v4.4.3
Odp: Automapa Android beta 3
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpień 01, 2012, 12:28:17 »
Idąc dalej tym wątkiem brakuje w AM wyboru nawigacji do adresu z kontaktów.

O tym właśnie pisałem.... :)

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpień 01, 2012, 12:33:36 »
Może ktoś podpowie jak usunąć punkt ulubiony który wcześniej dodałem?

*

Offline Daneczek

• 25
  • Sprzęt: SGS III.
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpień 01, 2012, 12:48:09 »
Może ktoś podpowie jak usunąć punkt ulubiony który wcześniej dodałem?
Wejdz w POI masz na dole -biały pasek ulubione itd.......

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpień 01, 2012, 13:06:29 »
Mam na Leonie dwa systemy i dwie AutoMapy – wAM i aAM, testuje tę na Androidzie i znajduje błędy i nie dogodności których mimo długiego czasu pracy nad tym programem ciągle jest wiele np.
Nie zapamiętują się ustawienia wyświetlania POI – aAM i tak wyświetla je po swojemu.
Brakuje wiele funkcji programu nawigacyjnego, np. wyznaczania trasy po współrzędnych.
Brakuje mi możliwości zmiany lub wyłączenia pól w pilocie, ja nie korzystam z ETA i nie chcę patrzeć na to co się tam wyświetla bo to co się tam pokazuje jest kompletną bzdurą.
Brakuje mi możliwości wybierania celu z kontaktów, Primo już dawno to ma i nie muszę przepisywać danych do ulubionych.
Zdaję sobie sprawę z tego że jest to Beta i kilka rzeczy być może kiedyś zostanie poprawionych, w wAM trwa to nie przerwanie i końca nie widać. Miałem nadzieję że wersja RC będzie bardziej zbliżona do końcowej, a to że da się z nią jeździć niczego nie usprawiedliwia, potwierdza tylko dewizę firmy "A może się uda", podpieranie się przez Aqurat firmą współpracującą też nić dobrego nie wróży, choć będzie powodem do zwalania winy na innych tak jak w przypadku błędów w mapach – to nie my to oni.
W smutny nastrój wprowadza mnie czytanie narzekań o wygórowanej cenie tego programu, o tym że to nie na Polską kieszeń, że za drogo i wielu po prostu nie będzie na program stać, więc na innych  forach są już prośby o craki i inne możliwości ominięcia zabezpieczeń.
Nie chcę być źle zrozumiany i przekonywać o tym że cena tego przydatnego (mimo wszystko) programu to po za promocją 120,00 PLN na rok, to 10,00 PLN miesięcznie lub 33 grosze dziennie, więc jeżeli jest to suma nie do przełknięcia to malkontenci powinni szukać czegoś tańszego lub bezpłatnego bo stękanie na forach niczego nie zmieni, tak jak nie obniży ceny pisanie że chleb jest zbyt drogi i wielu chodzi głodnych.
Martwienie się o kondycję finansową producenta i rokowanie mu upadku oraz podpowiedzi co ma robić aby zwiększyć zyski są podobnie naiwne i śmieszne.

*

Offline fido2001

• 14
  • Sprzęt: LG NEXUS 5 v4.4.3
« Odpowiedź #154 dnia: Sierpień 01, 2012, 13:20:12 »
A ja mogę płacić nawet 2 stówy na rok aby tylko moje słowa któs wysłuchał. Jeżeli będę widział że chłopaki się starają na pewno nie sięgnę po pirata tylko kupię druga licencję (jedną na MIO już posiadam) - tym razem na andka. Chłopcy z Aququ ;)  muszą w końcu zrozumieć że robią program dla ludzi a nie dla siebie. Jeżeli głos ludu czegoś pragnie i jest to uzasanione siłą argumentu to bieremy i kodujemy aby było i basta! Ja chcę zapłacić. I oficjalnie na forum oświadczam że dam więcej jak trzeba będzie ale niech bedzie za co...
A co do piratów to kij im w oko. Tacy krwiopijcy nawet jak soft będzie za 20zł to i tak "kupią" pirata na torrentach.

Jak coś ma być dobre musi kosztować - w każdej branży. Za moment google udostępni mapy offline i wtedy dopiero będą jaja bo największy problem z mapami google to non-stop dostęp do neta. Przy mapach offline google zdobędzie sporą ilość zwolenników. Np. mnie :)

na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony z AM na MIO. Błędy które sie pojawiają są w moim przekonaniu nieszkodliwe. Ale życzę sobie aby AM na andka nie było zwykłym klonem tej wersji z WM tylko od nowa napisana aplikacją wykorzystująca możliwości otwartości systemu z robocikiem w logu...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2012, 13:27:06 wysłana przez fido2001 »

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #155 dnia: Sierpień 01, 2012, 13:40:15 »
Zaznaczone macie "kompensuj opóźnienie..." ?
Może to to?
Ja akurat miałem zaznaczone na 1,3s. Po tym zdarzeniu odhaczyłem tą opcję, Sprawdzę jak będzie dalej.

*

Offline xenium11

• 268
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpień 01, 2012, 13:55:23 »
Można dodać własne kolory map i folder ikons?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #157 dnia: Sierpień 01, 2012, 14:51:54 »
Zdaję sobie sprawę z tego że jest to Beta i kilka rzeczy być może kiedyś zostanie poprawionych
No właśnie nie do końca... To jest RC, więc w wersji finalnej poprawią jakieś babole ale nowych funkcji na pewno nie przybędzie.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #158 dnia: Sierpień 01, 2012, 15:35:14 »
Można dodać własne kolory map i folder ikons?
map na pewno tak, bo od razu to zrobiłem po wgraniu programu, tzn podmieniłem plik z kolorami map z wersji windowsowej.

Połączone: Sierpień 01, 2012, 15:38:54
Czy ktoś wie czy mozna podmienić dźwieki fotoradarów, bo teaz producent poszedł totalnie na łatwiznę i program nie dość, że woła radar zamiast fotoradar, to jeszcze nie mówi tak jak w wersji  wm np fotoradar 70 km/h , co dla mnie było bardzo dobrą funkcjonalnością. Teraz dla każdej prędkości jest jeden komunikat "radar 500 metrów"
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2012, 15:38:54 wysłana przez SpokoKoko »
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
« Odpowiedź #159 dnia: Sierpień 01, 2012, 18:16:20 »
Ciągle mam problem z ładowanie podczas używania aAM. Gdy miałem Samsung Galaxy S2 to się nie ładował mimo podłączenia do ładowarki 2A. Teraz mam Samsung Galaxy S3 i jest tak samo.
Oczywiście dotyczy to tylko aAM. Czy ktoś z Was też tak ma ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #160 dnia: Sierpień 01, 2012, 18:17:57 »
wreszcie podesłali mi numer licencji - a przecież wystarczyło by zamieścić go razem z zamówieniem ze sklepu googla  8)

Na jaki adres pisałeś? Bo ja wczoraj wykupiłem licencję 90 dni, zapłaciłem via google play, dostałem potwierdzenie na maila o tym, że zapłata została przyjęta, ale dalej mam licencję trial. Próbowałem kontaktu przez google play, niestety bez odzewu.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #161 dnia: Sierpień 01, 2012, 18:44:48 »
wreszcie podesłali mi numer licencji - a przecież wystarczyło by zamieścić go razem z zamówieniem ze sklepu googla  8)

Na jaki adres pisałeś? Bo ja wczoraj wykupiłem licencję 90 dni, zapłaciłem via google play, dostałem potwierdzenie na maila o tym, że zapłata została przyjęta, ale dalej mam licencję trial. Próbowałem kontaktu przez google play, niestety bez odzewu.
pomoc@automapa.pl
w treści zamieściłem potwierdzenie zakupu ze sklepu googla
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
« Odpowiedź #162 dnia: Sierpień 01, 2012, 18:46:14 »
Mi w nowej aAM brakuje przede wszystkim dwóch rzeczy: nawigowania do Kontaktów (jak czytam to nie tylko mi :) ) i opcji Objazd - omijania niespodziewanych blokad czy innych utrudnień; dość często z tego korzystam na WM.
Reszta mi pasuje, bo zawsze uważałem że AM na WM, której używam od dawna, jest mocno przekombinowana. Uproszczenie aAM jest IMO krokiem w dobrym kierunku.
A że cena i sposób licencjonowania nie są najszczęśliwsze, trudno - to w tej chwili bardziej problem  firmy Aqurat niż mój.
aAM nie jest przecież produktem pierwszej potrzeby :)

*

Offline xenium11

• 268
« Odpowiedź #163 dnia: Sierpień 01, 2012, 19:18:05 »
Po okresie ważności automapy np 90 dni nie mozna juz korzystać z wytyczania tras i nawigowania.Ale czy bedzie w czasie jazdy pokazywać aktualną pozycje GPS?

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #164 dnia: Sierpień 01, 2012, 19:21:32 »
przestaw sobie datę urządzenia na 1 listopada i sprawdź :) Ludzie to mają dylematy ja nie mogę :E

*

Offline xenium11

• 268
« Odpowiedź #165 dnia: Sierpień 01, 2012, 19:36:43 »
Nie napaliłem sie jeszcze na AM,pytam czysto teoretycznie,ale jak nie możesz...

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #166 dnia: Sierpień 01, 2012, 19:47:09 »
Mi się kiedyś przestawiła data na 1980r i pisało, że koniec licencji i się wyłączała.
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #167 dnia: Sierpień 01, 2012, 19:53:13 »
Ciągle mam problem z ładowanie podczas używania aAM. Gdy miałem Samsung Galaxy S2 to się nie ładował mimo podłączenia do ładowarki 2A. Teraz mam Samsung Galaxy S3 i jest tak samo.
Oczywiście dotyczy to tylko aAM. Czy ktoś z Was też tak ma ?
Ja nie mam. Na S3 ładnie się ładuje, ładowarka Motoroli, model P513.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #168 dnia: Sierpień 01, 2012, 20:27:22 »
dziś byłem zmuszony za radą supportu przetestować całkowite odinstalowanie programu z wyczyszczeniem katalogu Automapa włącznie, tzn zostawiłem tylko katalog z mapą, a reszta folderów out do kosza. W googlu play w sekcji "moje aplikacje" odnalazłem Automapę i zainstalowałem z tego linku od nowa. Instalacja bezproblemowa, licencja na 178 dni też z automatu się wczytała. Niby to oczywista sprawa, ale napisałem, żebyście nie musieli się obawiać takich przymusowych akcji, to działa prawidłowo :)

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #169 dnia: Sierpień 01, 2012, 21:20:06 »
Nie zapamiętują się ustawienia wyświetlania POI – aAM i tak wyświetla je po swojemu.
Zapamiętują się ale niedokładnie :)
Tak bym to opisał  :mrgreen:
Wystarczy wejść i wyjść do kategorii nadrzędnej i już w całej gałęzi podrzędnej masz domyślnie włączone wyświetlanie informacji o POI (to w ogóle się samo włącza) albo co innego.
Ja prawie odniosłem sukces  :E ale ustawiam wszystko na raz. Najpierw wyłączam wszystko (ostrzeganie i wyświetlanie) i potem jazda.

Ale do poprawy to cudo jest, jest.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline buran

• 28
« Odpowiedź #170 dnia: Sierpień 01, 2012, 21:22:24 »
Próbowałem 2gi raz zapłacić za 90 dni i mam tę opcję zablokowaną w AM (szary napis). Czyżby zdalna regulacja programu? :(

edit:
chyba mieli wczoraj, przed północą, jakąś awarię - bo dziś z rana można już było "zakupić" następne 90 dni.

...ja już dzisiaj nie mogę kupić kolejnych 90 dni.

*

Offline piotr19772

• **
  • 132
  • Sprzęt: Tomtom GO 740 Live
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpień 01, 2012, 21:31:14 »
Ja tez zainstalowałem z strony automapy do testów na HTC Desire C działa ale nie mogę testować ponieważ jestem poza granicami :(
Ale ogólnie program działa :) szybko łapie fixa z GPS-a nawet w domu :)
TT GO 740 Live ;)
Od dnia (05/03/2012) Navcore 9.401.862279.1 mapa (22/05/2011) v870.3406
Od dnia 26/07/2012 HTC Desire C

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #172 dnia: Sierpień 01, 2012, 21:34:30 »
Po tych kilku dniach mogę śmiało powiedzieć, że doszły dwa problemy:
  • Praktycznie zawsze, po około 10-15 minutach jazdy podczas jazdy z aAM sprzęt gubi sygnał GPS. Przeważnie po chwili go odnajduje, lecz po chwili znowu gubi i po kilku, kilkunastu sekundach znów odnajduje.
    Takie przerwy trwają 5 do 15 minut non stop i potem jest już ok.
    Choć czasem aby "złapać sygnał" na nowo potrzebny jest restart urządzenia.
    Zauważyłem, że temperatura baterii oraz warunki pogodowe czy otoczenie nie mają żadnego znaczenia.
    Co ciekawe to odbiornik gubi sygnał (w systemowym AngryGPS nie widać żadnego satelity) ale sytuacja taka nie ma miejsca podczas jazdy z NaviExpertem, czy Nawigacją Googla.
    Zimnego fixa urządzenie łapie w ok.10 sekund a hot fix jest prawie natychmiastowy
  • Podczas włączonego LiveDrive, zaraz po tym jak kolor minipaska na pilocie zmieni się na pomarańczowy skacze kursor wzdłuż trasy (przeważnie do przodu, niedaleko), stawiany jest nowy punkt start i po kilku sekundach komunikat "Przez X kilometrów prosto".
    Podczas dłuższej niż 10 minut trasy jest to dość uciążliwe (mniej skakanie kursora a dużo bardziej komunikat).
    Wyłączenie LiveDrive "rozwiązuje" problem.

Ma ktoś takiego coś?  :O
Pozdrawiam
Karol

« Odpowiedź #173 dnia: Sierpień 01, 2012, 21:58:31 »
No i dzisiaj dłuższa jazda, bo 2x 100 km i chyba jest coś nie tak

1. W domku ustalona trasa, i niby wszystko OK, a tu mały ZONK. Wystarczy nie na tym skrzyżowaniu skręcić, żeby aAM zgłupiała. Nie przelicza na nowo trasy tylko wyrzuca błąd "Brak możliwości wyznaczenia trasy". Pomaga dopiero wyłączeni i ponowne włączenie aAM. Wygląda tak, jakby nie mogła znaleźć współrzędnych startu. Po zatrzymaniu na dłuższych światłach i ponownym wprowadzeniu celu ruszyło. Nie działa to jednak podczas jazdy.

2. Jak jedzie się jak chce to wszystko na razie działało

3. Nie gubi sygnału i bardzo szybko łapie pozycję.

Wszystko na SG3 z T-Mobile.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpień 01, 2012, 22:59:55 »
Nie wiem czy to zamierzone ale już dwa razy aAM zjechała z trasy podczas demo.
1. Najpierw wytyczyła trasę.
2. Potem komunikat "Utrudnienia w ruchu" i wytyczenie nowej trasy
3. Ale  miejscu gdzie "stara" trasa rozjeżdżała się z "nową" kursor "pojechał" nową trasą.

Te komunikaty LD są celowe i przypadkowe w demo czy wynikają z pobrania bieżących danych?
Zobaczymy co odpowie beta-team :)
Pozdrawiam
Karol

*

Offline grzesk

• *
  • 69
  • Sprzęt: SG A5(2016)
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpień 01, 2012, 23:05:50 »
...

Co do pierwszego Twojego problemu to akurat u siebie nie zauważyłem czegoś takiego.
Na drugi zwróciłem uwagę na to wczoraj na trasie 17 km i było jak piszesz. Trochę to męczące jak "Marzenka" mówi co chwile ile mam jeszcze prosto

Pozdrawiam

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpień 01, 2012, 23:14:01 »
No dobra... zainstalowalem, skorzystalem i nie kupie... Produkt to nie jest RC, a dopiero beta 1.1
Nie lubie jak ktos mi wciska kit i pisze, ze to super system. Nie chce czekac na setke tips & tricks, ktore spowoduja, ze AAM sie do czegos nada. Nie chce hackowac systemu robic  tryliona poprawek etc.
Korzystam z Galaxy Note, mam standardowy ROM i w porownaniu do AAM... wole google maps offline (i nie skrecam na wiadukcie w lewo;) )
Jak na razie to na postoju:
- 5 crashow aplikacji
- AAM gada do mnie po polsku, ale wyswietla napisy po angielsku i nie moge tego zmienic
- nie ma map EU
- interfejs nie jest jakosciowo powalajacy... taki klon z sadu owocowego... nie ma nic w nim z nowosci i ZERO integracji z mega opcjami jakie daje Android (vide posty wyzej kolegi Fido2000)
- brak integracji z innymi aplikacjami (czy to corp email, czy google email, czy to kontakty)
Za niedorobiony produkt, ktory kosztem ilus set osob bedzie sie rozwijal - dziekuje, ale nie skorzystam.

PS. Nie wiem co to jest firma JAVAART (wystepuje w ekranie O AAM), ale podtrzymuje glos z innego mojego posta... w tym czasie zespol programistow moglby stworzyc megaprodukt, ktory wymiotlby konkurencje z rynku... niech wracaja do stolu i do specyfikacji. Na dzien dzisiejszy - wysiadam. Nie przedluzylem licencji na AM WM (ktora mam od planu WAW, bo po prostu nie widze sensu). Google Maps w EU doprowadzil mnie wszedzie gdzie chcialem, a street view - powala no i opcja offline cache...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2012, 23:19:40 wysłana przez ererce »

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpień 01, 2012, 23:46:09 »
Mnie niestety z jakiegoś powodu nie chce przeliczać trasy. Dziś sprawdzałem na dwóch trasach i ciągle to samo. Wyznacza trasę i jak jadę zgodnie z nią to jest O.K. Jak tylko zmienię przebieg, to wskaźnik się przesuwa zgodnie z moją lokalizacją, trasa zostaje taka jak pierwotnie wyznaczono, zero reakcji - nie wyznacza nowej. Wyznaczam jako optymalną, mam HTC ONE S.
O co może chodzić ??
Teraz odinstalowałem AM i usunąłem pliki z karty + instalacja od nowa. 
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2012, 23:58:27 wysłana przez Adamela »

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpień 01, 2012, 23:57:14 »
Po tych kilku dniach mogę śmiało powiedzieć, że doszły dwa problemy:
  • Praktycznie zawsze, po około 10-15 minutach jazdy podczas jazdy z aAM sprzęt gubi sygnał GPS. Przeważnie po chwili go odnajduje, lecz po chwili znowu gubi i po kilku, kilkunastu sekundach znów odnajduje.
    Takie przerwy trwają 5 do 15 minut non stop i potem jest już ok.
    Choć czasem aby "złapać sygnał" na nowo potrzebny jest restart urządzenia.
    Zauważyłem, że temperatura baterii oraz warunki pogodowe czy otoczenie nie mają żadnego znaczenia.
    Co ciekawe to odbiornik gubi sygnał (w systemowym AngryGPS nie widać żadnego satelity) ale sytuacja taka nie ma miejsca podczas jazdy z NaviExpertem, czy Nawigacją Googla.
    Zimnego fixa urządzenie łapie w ok.10 sekund a hot fix jest prawie natychmiastowy
  • Podczas włączonego LiveDrive, zaraz po tym jak kolor minipaska na pilocie zmieni się na pomarańczowy skacze kursor wzdłuż trasy (przeważnie do przodu, niedaleko), stawiany jest nowy punkt start i po kilku sekundach komunikat "Przez X kilometrów prosto".
    Podczas dłuższej niż 10 minut trasy jest to dość uciążliwe (mniej skakanie kursora a dużo bardziej komunikat).
    Wyłączenie LiveDrive "rozwiązuje" problem.

Potwierdzam pkt.  1 i 2 - notorycznie gubi sygnał (szare tło i dźwięk znajdowania sygnału GPS)

Dla mnie to wczesna beta nad którą należy jeszcze popracować i to solidnie.

Zła obsługa POI (ostrzeganie i wyświetlanie) , brak synchronizacji  POI , brak wielu funkcji znanych z WinCE/WM .

Mnie wręcz odrzuca od tej koncepcji programu i na 100% jej nie kupię - no cóż iAM po roku stała się dopiero wersją używalną i w tym przypadku pewnie będzie podobnie!

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpień 02, 2012, 06:55:56 »
OchKarol i kolego z Nysy potwierdzam gubienie sygnału gps. Zgłaszałem to dwa dni temu do supportu, poprosili mnie o zapis sladu, który im wysłałem. Już więcej sie nie odezwali. Ja od wczoraj jeżdżę już na zewnętrznym gps, na którym nie mam już najmniejszych problemów - sygnał jak żyleta.
OchKarol natomiast u mnie problem z wewnętrznym gps dotyczy gubienia sygnału, natomiast jak sygnał jest, to kursor nie skacze. Ja co prawda od razu po zainstalowaniu programu wyłączyłem LD oraz wykasowałem speeds.a :E , bo nie trawię tej technologii w automapie. Może dlatego program tu działa mi stabilnie. Co do gubienia i powracania sygnału gps, to na betach 1 oraz 2 zdarzało mi się to, ale rzadziej, w becie3 to jest nie do zaakceptowania. Oczywiście na innych navi typu NE, czy Sygic zero problemów z gps-em. Ewidentnie widać, że te gubienia sygnału, czy skakanie kursora to bugi przeniesione z windowsa mobile. Użytkownicy AM na HD2 wiedzą o czym piszę :E . Tam też jeździłem w pewnym momencie na zewnętrznym gps. I nie dajmy sobie wciskać kitu, że to wina słabego odbiornika w urządzeniu skoro inne navi działają bez problemów tego typu. Beta3 podoba mi się ogólnie ale do poprawki !!!!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2012, 09:12:20 wysłana przez SpokoKoko »