Mam na Leonie dwa systemy i dwie AutoMapy – wAM i aAM, testuje tę na Androidzie i znajduje błędy i nie dogodności których mimo długiego czasu pracy nad tym programem ciągle jest wiele np.
Nie zapamiętują się ustawienia wyświetlania POI – aAM i tak wyświetla je po swojemu.
Brakuje wiele funkcji programu nawigacyjnego, np. wyznaczania trasy po współrzędnych.
Brakuje mi możliwości zmiany lub wyłączenia pól w pilocie, ja nie korzystam z ETA i nie chcę patrzeć na to co się tam wyświetla bo to co się tam pokazuje jest kompletną bzdurą.
Brakuje mi możliwości wybierania celu z kontaktów, Primo już dawno to ma i nie muszę przepisywać danych do ulubionych.
Zdaję sobie sprawę z tego że jest to Beta i kilka rzeczy być może kiedyś zostanie poprawionych, w wAM trwa to nie przerwanie i końca nie widać. Miałem nadzieję że wersja RC będzie bardziej zbliżona do końcowej, a to że da się z nią jeździć niczego nie usprawiedliwia, potwierdza tylko dewizę firmy "A może się uda", podpieranie się przez Aqurat firmą współpracującą też nić dobrego nie wróży, choć będzie powodem do zwalania winy na innych tak jak w przypadku błędów w mapach – to nie my to oni.
W smutny nastrój wprowadza mnie czytanie narzekań o wygórowanej cenie tego programu, o tym że to nie na Polską kieszeń, że za drogo i wielu po prostu nie będzie na program stać, więc na innych forach są już prośby o craki i inne możliwości ominięcia zabezpieczeń.
Nie chcę być źle zrozumiany i przekonywać o tym że cena tego przydatnego (mimo wszystko) programu to po za promocją 120,00 PLN na rok, to 10,00 PLN miesięcznie lub 33 grosze dziennie, więc jeżeli jest to suma nie do przełknięcia to malkontenci powinni szukać czegoś tańszego lub bezpłatnego bo stękanie na forach niczego nie zmieni, tak jak nie obniży ceny pisanie że chleb jest zbyt drogi i wielu chodzi głodnych.
Martwienie się o kondycję finansową producenta i rokowanie mu upadku oraz podpowiedzi co ma robić aby zwiększyć zyski są podobnie naiwne i śmieszne.