AutoMapa Android - beta 2 mapa 1110

• 390 Odpowiedzi
  • 166427 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

PapaD

Odp: AutoMapa Android - beta 2 mapa 1110
« Odpowiedź #240 dnia: Kwiecień 16, 2012, 21:19:11 »
.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2012, 18:51:08 wysłana przez PapaD »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #241 dnia: Kwiecień 16, 2012, 22:21:34 »
Może po prostu załatwcie sobie tą wymianę plików na PW i będzie po problemie?

*

PapaD

« Odpowiedź #242 dnia: Kwiecień 17, 2012, 07:02:34 »
.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2012, 18:51:24 wysłana przez PapaD »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #243 dnia: Kwiecień 17, 2012, 09:56:06 »
Nie ma co byc cicho, bo jak ktoś będzie chciał znaleźć to poszuka i znajdzie.
I nie chodziło mi o zamieszczanie linka, bo nie jest dla mnie istotne, czy zostanie wycięty czy nie, tylko o to czy link do cracka bezpłatnego oprogramowania powinien być traktowany, jako niezgodny z regulaminem.
Bo nielegalny jest na pewno (to wiadomo, bo w licencji na pewno jest zapis o zakazie dekompilowania programu). Natomiast w regulaminie tego forum napisane jest o płatnym oprogramowaniu.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #244 dnia: Kwiecień 17, 2012, 10:34:16 »
.... czy link do cracka bezpłatnego oprogramowania powinien być traktowany, jako niezgodny z regulaminem.
......
  Według mnie nie jest istotne czy za coś płacisz  tylko czy używasz tego zgodnie z licencją . Jeśli w licencji jest że można za darmo używać (jakiegoś programu) przez miesiąc to używanie przez rok jest nielegalne mimo że program był za free  B)
W regulaminie Forum jest na początku tego co cytowałem : "....dostępu do nielegalnego oprogramowania...... " 
Z innej beczki - są programy za darmo do użytku domowego . Używając go biznesowo robisz to nielegalnie mimo że masz go za darmo
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2012, 10:36:40 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #245 dnia: Kwiecień 17, 2012, 11:10:18 »
Żeby ukrócić dyskusję. Obchodzenie zabezpieczeń czyli w tym wypadku obchodzenie ograniczenia czasowego, podpada po k.k. stąd też jest nielegalne i na tym forum niedozwolone. Proponuję na tym zakończyć dyskusję. A wszystkim którzy by chcieli protestować to przypominam, że używanie np. triala photoshopa po wygaśnięciu czasu triala też jest przestępstwem, to samo tyczy się AutoMapy i bez znaczenia, że beta i że darmowa. Adobe też nie pobiera pieniędzy za triala...

Myślę, że analogia jest jasna i wyjaśnia wątpliwości, dlatego od teraz wszelkie dyskusje na temat przedłużenia działania AM będą odpowiednio nagradzane.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #246 dnia: Kwiecień 17, 2012, 11:24:01 »
O ja pierdzielę! Coś mi się zdaje, że wrzuciłem granat w zakisłe bagienko :). Przynajmniej dyskusja się ożywiła. Dobre i to.

Powiem szczerze, gdyby te pacany od Automapy miały rozum, to pozwoliliby normalnie zapłacić za bezterminowe użytkowanie bety z prawem przejścia na wersję komercyjną, kiedy tylko się ukaże. Zapłaciłbym natychmiast. Ale jako, że są pacany, to musiałem sobie znaleźć linki, o których tu wyżej była mowa. I mimo, że zwykłem zdecydowanie płacić za oprogramowanie (nie mam żadnych piratów na telefonie, notebooku ani w ogóle nigdzie), to w tym konkretnym przypadku nie czuję specjalnych wyrzutów sumienia.

Na chwilę obecną to tyle. Nie słyszał ktoś, kiedy planują wersję komercyjną? Albo ile jeszcze bet trzeba będzie przetrwać?...

Połączone: [time]Kwiecień 17, 2012, 11:26:29[/time]
(...)Myślę, że analogia jest jasna i wyjaśnia wątpliwości(...).

Analogia nie do końca jest trafna, bo Photoshopa mogłem kupić (i oczywiście kupiłem), a tutaj stoję z kasą w zębach, a nikt jej ode mnie wziąć nie chce. Ale z drugiej strony, czysto prawnie rzecz ujmując, to rację pewnie masz.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2012, 11:27:06 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #247 dnia: Kwiecień 17, 2012, 11:27:35 »
... to musiałem sobie znaleźć linki, o których tu wyżej była mowa. ...
No to mi teraz pojechałeś  :( ;)
Pozdrawiam
Karol

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #248 dnia: Kwiecień 17, 2012, 11:40:27 »
No sorki! "Pojechanie" było niecelowe.  :grin:
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #249 dnia: Kwiecień 17, 2012, 12:13:01 »
myślę że jak ktoś posiada długą historię zakupu automapy i posiada aktualną licencję na jakieś urządzenie to sąd raczej nie skarze go za to że przedłużył sobie betę, co więcej sądzę że twórcy automapy nie będą sobie strzelać w kolano (bo stopy to już mają dawno przestrzelone) i wszczynać oskarżenia. Swoją drogą AM mogła by wprowadzić opcje żeby zapłacić za wersję okrojoną (dotychczasową betę) jakieś mniejsze pieniądze np. przez SMSy i dalej używać wersji okrojonej, z funkcjami jakichś anonimowych automatycznych raportów.
i tak mnie zastanawia czym inżynierowie AM są tak zajęci że nadchodzi sezon wyjazdów a wersji na andka niema?

Połączone: Kwiecień 17, 2012, 12:13:56

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #250 dnia: Kwiecień 17, 2012, 12:20:27 »
i tak mnie zastanawia czym inżynierowie AM są tak zajęci że nadchodzi sezon wyjazdów a wersji na andka niema?
Windowsowa beta może w drodze?
Pozdrawiam
Karol

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #251 dnia: Kwiecień 17, 2012, 12:31:49 »
myślę że jak ktoś posiada długą historię zakupu automapy i posiada aktualną licencję na jakieś urządzenie to sąd raczej nie skarze go za to że przedłużył sobie betę, co więcej sądzę że twórcy automapy nie będą sobie strzelać w kolano (bo stopy to już mają dawno przestrzelone) i wszczynać oskarżenia. Swoją drogą AM mogła by wprowadzić opcje żeby zapłacić za wersję okrojoną (dotychczasową betę) jakieś mniejsze pieniądze np. przez SMSy i dalej używać wersji okrojonej, z funkcjami jakichś anonimowych automatycznych raportów.

Rozumiem, że jak mam kupionego Windowsa XP to mogę sobie ukraść Windowsa 7 ?

Jak napisałem jest nielegalne i dalsza dyskusja na ten temat jest zbędna...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #252 dnia: Kwiecień 17, 2012, 13:03:40 »
Jak wielką satysfakcję musi mieć facet od PR i dlaczego nie wypisuje na stronie AutoMapy stwierdzeń : Nasz produkt spóźniony o dwa lata jest tak DOBRY że nawet nie działający w pełni i z wyłączonymi w połowie kluczowymi dla działania ustawieniami, pożerający ogromne ilości energii (zawsze można się zatrzymać i doładować telefon z wyłączoną aAM a potem jechać dalej) jest dla wielu tak niezbędny że krakują, paczują, omijają zabezpieczenia, kłócą się na forach czy to legalne czy nie.
Dlaczego mają się starać skoro każde wydane dzieło jest akceptowane i jest powodem do westchnień. Aqurat powinien wydać Bete2 jako końcową, komercyjną i już miał by klientów przynoszących w zębach pieniądze.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #253 dnia: Kwiecień 17, 2012, 14:52:58 »
Coś w tym jest...

Z drugiej strony mam kupione licencje na Sygic i Navigon. Kupiłem, jak jeszcze mowy nie było o aAM. I przykrością informuję, że jak już mam odpalić nawigację, to wolę tę kulawą i okrojoną Automapę od tamtych "wypasionych" komercyjnych wersji. Jeśli ktoś używa nawigacji wyłącznie w sposób: "Wskaż destynację i prowadź do niej", to może i wystarczą, ale jeśli oczekuje się od programu więcej, sporo więcej, to ta zakichana Automapa okazuje się walić konkurencję na łeb. O jakości map Polski już nie wspomnę.
I pewnie znowu chłopaki z Aqurat podrośli po mojej wypowiedzi, ale piszę, co myślę. Z drugiej strony, może by twórcy innych aplikacji podciągnęli swoje "dzieła" na nieco wyższy poziom i przewidzieli, że zechcą z nich korzystać także bardziej zaawansowani (i wymagający) użytkownicy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2012, 14:54:31 wysłana przez Marek.S »

*

PapaD

« Odpowiedź #254 dnia: Kwiecień 17, 2012, 16:23:25 »
.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2012, 18:51:42 wysłana przez PapaD »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #255 dnia: Kwiecień 17, 2012, 17:29:59 »
Dobre mapy wcale nie bronią Aquratu bo to nie ich mapy, tylko dlatego że mamy cienkich piratów i nie możemy przenosić map np. do iGO trzyma tę firmę jeszcze na rynku.
Nikt normalny i szanujący samego siebie nie kupuje smartfona z Androidem i czeka rok, półtora na zmiłowanie ze strony Aquratu i znosi cierpliwie podłe traktowanie z ich strony oraz brak jakiej kolwiek informacji - rzucimy kiedyś co mamy a i tak będziecie się cieszyć.
Zachwyty nad tym co dali do testowania utwierdzają ich w słuszności postępowania.
Jeżeli chodzi o przykład z serialem to zapewniam że nigdy nie oglądałem ani jednego odcinka z tego i innych tytułów i czuję się świetnie.

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #256 dnia: Kwiecień 17, 2012, 18:03:27 »
Aqurat powinien wydać Bete2 jako końcową, komercyjną i już miał by klientów przynoszących w zębach pieniądze.

Ależ niczego więcej nie należy się od Aquratu spodziewać ;) Załoze się o małe piwo że wersja finalna będzie odblokowaną betą2.

Jeśli ktoś używa nawigacji wyłącznie w sposób: "Wskaż destynację i prowadź do niej"

Przepraszam, a mogę się dowiedzieć jak inaczej się używa nawigacji?? Bo ja od 5 lat tak właśnie używam ;) I jakoś nie widzę potrzeby żeby to zmienić ;) Noo czasem daję opcję prowadź do POI lub przez punkty pośrednie, ale to raz na 10 przypadków.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #257 dnia: Kwiecień 17, 2012, 19:00:32 »
Administracja pochyla się ze zrozumieniem nad biednym AQ, a nie wykazuje nic zrozumienia np. dla M$, kiedy z jego bibliotek (rozumiem udostępnionych na serwerze M$) pichci się ROM-y.

No ale ROM-y adminów kręcą, a nawigacja mniej, to i lody kręcą.

Podobnie złamanie systemu i ustanowienie roota jest OK, takie drobne złamanie kodu, kto by się tym przejmował.

I wiele, wiele innych.

*

PapaD

« Odpowiedź #258 dnia: Kwiecień 17, 2012, 19:14:05 »
.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2012, 18:52:00 wysłana przez PapaD »

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #259 dnia: Kwiecień 17, 2012, 19:18:35 »
A ja ze wzgledu na brak aAM przerzucilem sie na googla. Wszedzie mnie doprowadzil, daleko mu do am, jesli chodzi o wszyte funkcje etc ale jak się zrobią offline i dorzuca asystent oraz kategorie dróg to automapa pójdzie w diabły. Ich traffic jest w Warszawie doskonaly.
Naprawdę nie jestem w stanie pojąć, że aqrat mając takie mapy zamiast zrobić mega aplikację wypuszcza beta gniota.mogliby rozwalić konkurencje w 3 d. Wystarczy zainwestować w zespół i rzucić im wyzwanie.

*

Offline LegiaWarszawa

• **
  • 104
  • Sprzęt: I9100
« Odpowiedź #260 dnia: Kwiecień 17, 2012, 23:56:20 »
Wtrace sie do dyskusji jak zwykle ciekawe i owocnej. Wedlug mnie wiekszosc dostepnych na rynku navi powinna udostepnic czas testowania na przynajmniej miesiac. Zazwyczaj jezdzi sie mniej wiecej tymi samymi trasami i mysle ze wiekszosc z nas nie ma przez tydzien okazji przetestowac tras. Poza tym ja lubie testowac zachowanie navi na dwoch, trzech takich samych trasach po dwa trzy razy. W ten sposob bylem w stanie w ciagu tygodnia przejechac dwa razy taka sama trase powyzej 200km w dwie strony na 2 nawigacjach, na trzecia juz nie starczylo czasu.
Nie wiem jak to jest ale na tej samej trasie wszystkie potencjalne fotoradary pokazala tylko nokia ovi maps na nokii 5800 z symbianem. Trase wytyczyla taka sama jak Am i sygic oraz nokia drive z wp7. Am beta 1 pokazala tylko kilka fotoradarow. Tak samo sygic, ze 3 mniej niz ovi. Wszystkie pokazal yanosik i odtad zaczalem go czesciej uzywac w trasie, niestety ten na andku na sgs1 wykrzaczyl nawet telefon... Ten na wp7 dziala bardzo dobrze. Najdokladniej i najmniej glupot pokazuje am w miescie, nokia drive czasem dziwnie kaze jechac, podobnie jak ovi maps. Yanosik w ogole jakby nie mial zamiaru pokazac gdzie powinno sie skrecac, ma duze opoznienia. Google maps super pokazuje korki ale niesamowicie wkurzajaco sie wczytuje kazdy kawalek mapy, nie da sie z tym jechac, navi powinna mowic a nie wymagac koncentracji mojej uwagi na sobie.
Wniosek, musze potestowac naviexperta i navigona.
Jak narazie po miescie jesli musze uzywam nokia drive, bo am przestals dzialac
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2012, 08:33:40 wysłana przez xspojlerx »
ostatnio była: Nokia 5800, E72, Desire_Z, SGS i9000
jest: SGS II i9100 oraz Samsung Omnia W i8350
i narazie nie zamierzam zmienic ani na SGS III ani na Note2 :D

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #261 dnia: Kwiecień 18, 2012, 03:39:19 »
A ja ze wzgledu na brak aAM przerzucilem sie na googla. Wszedzie mnie doprowadzil...
Raz spróbowałem. Jak kazał mi jeździć po pasach zieleni oraz skakać z wiaduktu to już tego nie robię.  :mrgreen:

... daleko mu do am, jesli chodzi o wszyte funkcje etc ...
We wszystkim mu daleko oprócz jednego - nie gubi sygnału.
Ale nawigacja Googla to finalny produkt a aAM to beta.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #262 dnia: Kwiecień 18, 2012, 22:01:37 »
Nie wiem jak korzystasz, ale ja przez ostatni tydzien jezdze tylko na googlu i nie ma skakania na pasach i skrzyzowaniach, a w aAM bylo. Nie pcha mnie przez zielen etc. Moze jezdze po zbyt cywilizowanych miejscach. BTW, Google maps, ma czeste updaty i dodatkowo powoli przylaczaja sie informacje ze street view co dla mnie jest plusem.

A jesli chodzi o aAM to dla mnie ich dzial PR oraz produktu jest w ciemnym lesie. Pieniadze na ulicy, klienci chetni, brak konkurencji, dobre mapy, a im sie nie chce. Rowniez algorytmy maja, wiec nie ma tu mowy o jakims wielkim programowaniu. Produkcja automapy zaczela sie w garazu i tam zostala. Nie widze tu jakiegos sensownego planowania. Android to nie jest system z zeszlego tygodnia, a w rok to zespol programistow moze niezly system dla duzego przedsiebiorstwa wykrecic...

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #263 dnia: Kwiecień 18, 2012, 22:17:10 »
Nie piszę o skakaniu a wytyczeniu trasy przez pas zieleni i skręt w lewo na wiadukcie w drogę, która jest pod wiaduktem.
Takich jaj w AM czy aAM nie widziałem.
Moze jezdze po zbyt cywilizowanych miejscach.
Jak dla mnie Lublin jest dośc cywilizowanym miejscem, żeby takich głupot na mapie nie było.
Dwupasmowa droga w Lublinie oddana do uzytku ponad 20 lat temu i od tamtej pory układ sie nie zmienił (np. skrzyżowanie Armii Krajowej z ul. Ułanów).

BTW, Google maps, ma czeste updaty
I co z tych aktualizacji jak w mapach takie zaległości, ze szkoda gadać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 00:00:03 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline LegiaWarszawa

• **
  • 104
  • Sprzęt: I9100
« Odpowiedź #264 dnia: Kwiecień 18, 2012, 22:43:23 »
Moze Wy koledzy piszecie o czyms innym, jeden o google navi a drugi o mapach google, ktorych ja bym nie nazwal nawigacja a obie uzywaja chyba tych samych danych dotyczących korkow.?

Połączone: Kwiecień 18, 2012, 22:43:53
Moze Wy koledzy piszecie o czyms innym, jeden o google navi a drugi o mapach google, ktorych ja bym nie nazwal nawigacja a obie uzywaja chyba tych samych danych dotyczących korkow.?
ostatnio była: Nokia 5800, E72, Desire_Z, SGS i9000
jest: SGS II i9100 oraz Samsung Omnia W i8350
i narazie nie zamierzam zmienic ani na SGS III ani na Note2 :D

« Odpowiedź #265 dnia: Kwiecień 19, 2012, 00:31:29 »
Co do gubienia gps'u i skakania, najzwyczajniej aplikacja google może się do tego nie przyznawać (zgubienie gps sygnalizowane jest po sporym opóźnieniu?), a odpowiednie algorytmy filtrują skakanie podczas postoju, przez co ruszenie sygnalizowane jest z większym opóźnieniem? Ja niestety się nie wypowiem, bo  w mojej dystrybucji andka ktoś o maps zapomniał...

A jeszcze takie pytanie dotyczące drugiej bety, u Was też nie było komunikatu radar (chodzi o budki dla szpaków), u mnie hołek tylko odległość podawał.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #266 dnia: Kwiecień 19, 2012, 00:50:13 »
Tu nie ma żadnego gubienia GPS. Po prostu odbiornik ma swoją dokładność do tego dochodzą zakłócenia, błędy obliczeń, zaokrągleń i pozycja wychodzi trochę inna.

Porządny program to wykrywa i eliminuje. Kiepski do bólu chce to pokazać. Zresztą niektóre odbiorniki GPS mają nawet taki tryb filtrujący takie zmiany. Trzeba tylko chcieć z tego korzystać.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #267 dnia: Kwiecień 19, 2012, 09:54:43 »
Nie piszę o skakaniu a wytyczeniu trasy przez pas zieleni i skręt w lewo na wiadukcie w drogę, która jest pod wiaduktem.
Takich jaj w AM czy aAM nie widziałem.

A ja widziałem. Nawet chyba tutaj na forum wrzucałem.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline VanB

• *
  • 96
  • Sprzęt: MDA Vario III / V

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #269 dnia: Kwiecień 22, 2012, 17:27:36 »
Dotknęło mnie w piątek "przegrzanie" baterii.
Samochód postał na słońcu i było w nim naprawdę gorąco (telefon mam w uchwycie nad deską - pod szybą przednią). Podłączyłem telefon do ładowarki, włączyłem AM i w drogę.
Po kilku minutach przywitał mnie komunikat:
"Bateria jest zbyt zimna lub zbyt gorąca - odłączono ładowanie" (lub coś w tym stylu).
Nawet bym go olał, ale po kliknięciu ok komunikat natychmiast powracał, zasłaniając cały ekran.  :-|
Odłączyłem więc ładowarkę, włączyłem klimę (bez nawiewu na maksa) i po kilku minutach podłączyłem ładowarkę.
Do końca podróży było już ok.
Pozdrawiam
Karol