Musiałbym poczekać z naniesieniem na mapę tej czy innej drogi, ale ile procent dróg w Polsce zmienia się w ciągu miesiąca czy max 2 miesięcy? Trzeba mieć pecha, żeby chcieć jechać akurat tym krótkim odcinkiem, który dopiero co oddali. W Zachodniopomorskim nie oddali chyba żadnego sensownego odcinka dróg w ciągu ostatnich paru miesięcy. W zamian za mapę aktualną "tylko" na kilkanaście/dziesiąt dni wstecz dostałbym program który prowadzi mnie tak samo o każdej porze dnia i nocy i jest przewidywalny.
Nie mam nic do SR, LD, Traffic'ków, margaryny i czworokątów z murzynami, ale do czasu, gdy mam wolną wolę i mogę sobie wybrać czy coś mi odpowiada czy nie. Tutaj pozbawili mnie wyboru tego, czy chcę być prowadzony "normalnie", czy z uwzględnieniem ruchu archiwalnego, danych o ruchu z 3 źródełek na odcinku 20km, przepowiedni Nostradamusa i fazy księżyca. O ten brak wyboru mam największy żal.
Może faktycznie istnieje możliwość stworzenia jakiegoś algorytmu, który jako tako by funkcjonował i usprawniał podróż, ale skoro giganci jak Tom Tom na razie nie czują się na siłach by coś takiego wprowadzić, to nie podejrzewam o takie zdolności programisty Aqratu, który potrafi spierdzielić funkcję działającą poprawnie od 10 wersji nawet się do niej nie dotykając.