AutoMapa Android - beta 2 mapa 1110

• 390 Odpowiedzi
  • 162637 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: AutoMapa Android - beta 2 mapa 1110
« Odpowiedź #360 dnia: Maj 20, 2012, 19:06:58 »
Może ktoś podpowiedzieć jak zainstalować automapę na androida w HTC HD2. Program sie instaluje ale po uruchomieniu wyskakuje że niekompletne czy cos. Dzieki

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #361 dnia: Maj 20, 2012, 19:15:16 »
Może ktoś podpowiedzieć jak zainstalować automapę na androida w HTC HD2. Program sie instaluje ale po uruchomieniu wyskakuje że niekompletne czy cos. Dzieki

Zainstalować program zainstalujesz, ale nie pokorzystasz, bo beta testy się skończyły. Program po instalacji musi dociągnąć m.in. mapy, ale już teraz tego nie zrobi z racji zakończonych testów. Chyba musisz poczekać na finalną wersję.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #362 dnia: Maj 20, 2012, 19:21:29 »
Mi instalator pod koniec kwietnia mapy pobrał normalnie i aAM się zainstalowała (nie wiem jak teraz).
Potem do użytkowania tylko muszę pilnować aby datę cofnąć na wcześniejszą niż 10-04-2012, wyłączyć autoaktualizcję daty i godziny w systemie oraz odciąć urządzenie od internetu.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #363 dnia: Maj 20, 2012, 19:25:23 »
Mi instalator pod koniec kwietnia mapy pobrał normalnie i aAM się zainstalowała (nie wiem jak teraz).
Potem do użytkowania tylko muszę pilnować aby datę cofnąć na wcześniejszą niż 10-04-2012, wyłączyć autoaktualizcję daty i godziny w systemie oraz odciąć urządzenie od internetu.

U mnie niestety też gdzieś w tym okresie już AM nie chciała pobrać map  :O Ale to Aqurat i nie takie rzeczy się widziało ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #364 dnia: Maj 20, 2012, 21:43:45 »
Jak nie chce ciągnąć map to można użyć tych  z wersji WM  ale... sam program też ciągnęło z netu, jak jest tylko instalator to nic z tego :(
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #365 dnia: Maj 27, 2012, 22:49:09 »

« Odpowiedź #366 dnia: Maj 29, 2012, 22:39:27 »
witam właśnie jestem po przesiadce na andka4.0 i mam problem z auto mapką o ile udało mi się ją odpalić po przeinstalowaniu to nie mogę tak jak w beta1 wrzucić swoich mapek europy bo wyskakuje mi błąd licencji, kiedy wrzuce pliki mapy polski to działa. czy ktoś wie dlaczego w becie1 działało a tutaj nie.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #367 dnia: Maj 30, 2012, 23:40:03 »
Czy ktoś znalazł sposób na odblokowywanie odcinków w aAM?

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #368 dnia: Maj 30, 2012, 23:46:00 »
Już pytałem o to i nikt się nie zgłosił  :(
Pozdrawiam
Karol

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #369 dnia: Maj 31, 2012, 03:14:11 »
Mogliby dać w końcu w pełni funkcjonalną. Taki kadłubek na dłuższą metę jest irytujący. No chyba, że ma zadanie zniechęcić resztę ewentualnych klientów.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #370 dnia: Maj 31, 2012, 08:03:39 »
Wystarczyłoby, żeby te wersje testowe wydawane były jedna po drugiej (a nie z takimi przerwami), z aktualną mapą i funkcjonalnością coraz większą.
NE się nie boi dawać pełnych wersji beta dla wszytskich.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #371 dnia: Czerwiec 01, 2012, 13:12:10 »
Nie mamy informacji czy prace nad aAM dalej trwają, nie mamy informacji od firmy czy w ogóle będzie wersja na Androida.
Jak na razie wiemy że Aqurat sobie z wersją na Androida nie radzi i oczekiwanie trwa w nieskończoność, zlecenie wykonania programu innej firmie jest nie honorowe, a przerabianie starego programu z Win CE może nigdy nie dać zadawalających wyników.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #372 dnia: Czerwiec 01, 2012, 16:00:44 »
Zauważyłem dzisiaj nowe wady aAM.

1. Włączam radio, aAM i nawigacja milczy. Jeżeli zamiast aAM mam nawigację Google, to wycisza radio na czas komunikatów.

2. Na mapie wyświetlane są ulubione. Ale nie można z mapy do nich nawigować. Żadnej reakcji. Ulubione w menu powoduje wywalenie aplikacji. Co dziwne dodawanie punktów działa. Tzn. pojawiają się na mapie. I tylko tyle do nich dostępu.

« Odpowiedź #373 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:34:41 »
Ta firma w ogóle jeszcze działa?

Od wypuszczenia bety na androida minęły wieki a finalnego produktu oczywiście nie ma. Beta, to jest z założenia coś, co ma pozwolić na przetestowanie niemal finalnego produktu. To co wypuścili, to może była jakaś wczesna alfa...

Na WinCE też przecież wszystko stoi. Kiedy ostatnio cokolwiek się zmieniło w programie? Od ponad pół roku zmieniają tylko mapy, a program pozostaje taki jaki jest(wg mnie pozostawia bardzo wiele do życzenia).

Program w wersji 5.5.3 odpowiadał mi niemal w 100%. Dodałbym do niego jedynie ograniczenia prędkości i niczego więcej nie było trzeba. Zabrali się za LD i wyszło jak wyszło...

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #374 dnia: Czerwiec 07, 2012, 09:04:51 »
Masz rację w 100% kolego, totalne dziadostwo. Jak dla mnie to już maja pozamiatane. Nawet jak wydadzą wersję na androida, to nie kupię tego programu w podziękowaniu za takie podejście do klientów, a jestem klientem tej firmy, tylko na wersje windowsową i to od paru lat.
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #375 dnia: Czerwiec 07, 2012, 09:14:03 »
Kiedy ostatnio cokolwiek się zmieniło w programie?
...
Program w wersji 5.5.3 odpowiadał mi niemal w 100%.

To w końcu źle, że się nic nie zmienia czy dobrze?
Pozdrawiam
Karol

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #376 dnia: Czerwiec 07, 2012, 10:47:40 »
Popatrzmy i pomyślmy logicznie

od dwóch lat nie dają rady wydać  wersji  7.0 na WM . fakt

od dwóch lata nie dają rady z traffikiem i livedrajwem też fakt. zrazili sobie tym sporo użytkowników.

od ponad dwóch pracują nad wersją na Appla -z marnym skutkiem, drugi fakt

od roku jest wersja początkowa na Androida-i od roku nie tknięta, trzeci fakt.

o czym to świadczy to każdy sobie dopowie ;)

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #377 dnia: Czerwiec 07, 2012, 12:02:58 »
Ideal sięgnął bruku ? :)

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #378 dnia: Czerwiec 07, 2012, 12:22:43 »
Ideal sięgnął bruku ? :)
AutoMapa nigdy nie była ideałem, co najwyżej znośnym jak na warunki w tym kraju panujące programem.
aAM to tylko dowód na to że wszystko się w firmie sypie.

*

mariusz-jagi

« Odpowiedź #379 dnia: Czerwiec 07, 2012, 12:32:54 »
ale Nagrodę za program nawigacyjny roku 2012, zapewne otrzyma he he

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #380 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:11:15 »
A ja nie czekając już dłużej na aAM właśnie sobie zainstalowałem naviexperta 8.0 i im dłużej się nim bawię, tym bardziej mi się podoba. Za dwa dni jadę z Warszawy nad morze. Jeżeli NE zda egzamin, to automapa straci klienta na swój produkt przyszłości.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2012, 17:58:47 wysłana przez SpokoKoko »

« Odpowiedź #381 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:27:33 »
Kiedy ostatnio cokolwiek się zmieniło w programie?
...
Program w wersji 5.5.3 odpowiadał mi niemal w 100%.

To w końcu źle, że się nic nie zmienia czy dobrze?
Źle, że zmienili na gorsze i nie umieją przyznać się do błędu, tylko brną w ślepą uliczkę!

Wersja 5.5.3 była sprawnym programem nawigacyjnym który działał w sposób przewidywalny. Teraz dodali LD, SR, blokady, antyblokady, sygnalizatory, i całą masę innych śmieci, które nie wprowadziły nic poza chaosem i popsuciem programu.

Aqrat jest jak socjalizm- wymyśla nikomu nieznane problemy(SR, LD), a potem próbuje bohatersko je naprawiać, tylko że z marnym skutkiem.

Gdyby nie mapy, które robi im zewnętrzna firma i POI, które w większości pozbierali im "wolontariusze" to o tym programie nikt by już nie pamiętał.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #382 dnia: Czerwiec 07, 2012, 18:10:16 »
Typowa polska mentalność: narzekać ile się da.
Jak się tak wam nie podoba to sobie kupcie co innego i skończcie to zrzedzenie bo się rzygać chce jak się czyta to marudzenie.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #383 dnia: Czerwiec 07, 2012, 19:18:00 »
vonski, ale to jest forum, a nie księga wpisów pochwalnych, helllouuuu :) Kolega tpiatal  ma 100% racji. Gdyby ten program nam zwisał, to nic zapewne nie pisałoby się (patrz Navmax itp badziewia). Takich jak tpiatal po prostu krew zalewa jak widzą jak ten program się stacza po równi pochyłej , by zniknąć z rynku, a wielka szkoda. Nie będę dalej rozwijał swojej myśli, bo kolega tpiatal już wszystko napisał.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2012, 19:21:17 wysłana przez SpokoKoko »

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #384 dnia: Czerwiec 07, 2012, 20:15:52 »
od roku jest wersja początkowa na Androida-i od roku nie tknięta, trzeci fakt.
Od pół roku - gwoli ścisłości.
Ile przed wydaniem bety1 aAM widniała na tapecie Aquratu nie jest istotne.

Połączone: [time]Czerwiec 07, 2012, 20:19:31[/time]
A ja nie czekając już dłużej na aAM właśnie sobie zainstalowałem naviexperta 8.0 i im dłużej się nim bawię, tym bardziej mi się podoba.
A ja mam problem, bo mi sie nie pododba. Skoki kursora, beznadziejny interfejs, praktycznie zero konfiguracji, beznadziejne zarządzanie jasnością ekranu.
A dobiło mnie kierowanie komunikatow nawigacyjnych do słuchawki BT podczas rozmowy telefonicznej.  :worried:
Myslałem, ze zgłupieje.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2012, 20:21:30 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #385 dnia: Czerwiec 07, 2012, 20:28:43 »
vonski, ale to jest forum, a nie księga wpisów pochwalnych, helllouuuu :) Kolega tpiatal  ma 100% racji. Gdyby ten program nam zwisał, to nic zapewne nie pisałoby się (patrz Navmax itp badziewia). Takich jak tpiatal po prostu krew zalewa jak widzą jak ten program się stacza po równi pochyłej , by zniknąć z rynku, a wielka szkoda. Nie będę dalej rozwijał swojej myśli, bo kolega tpiatal już wszystko napisał.
Ale jest różnica między krytyka a zrzedzeniem. Nie lubisz francuskich aut- kup sobie niemieckie. Nie podoba Ci się już AM- możesz sobie jeździć na czym innym. Demokracja jest i wolność wyboru. A z marudzenia jeszcze nic konstruktywnego nie wynikło...

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #386 dnia: Czerwiec 07, 2012, 20:29:38 »
Wersja 5.5.3 była sprawnym programem nawigacyjnym który działał w sposób przewidywalny. Teraz dodali LD, SR, blokady, antyblokady, sygnalizatory, i całą masę innych śmieci, które nie wprowadziły nic poza chaosem i popsuciem programu.

Juz gdzies tu pisałem, że przewidywalność i właściwe działanie nie będzie takie samo dla wszystkich.
Dla mnie przewidywalnośc routingu (w Twoim rozumieniu) jest o dupę potłuc.
I akurat dobrze (mimo wszystko) oceniam działanie SR (choc przyznaje, że dzieje się coraz gorzej).
Blokady i antyblokady (MiploTraffic) działały rewelacyjnie, dopóki nie przejęło jego funkcji LD (z kiepskim skutkiem). Także MT oceniam bardzo dobrze.
Tak samo nie uważam, zeby znak terenu zabudowanego, ograniczenia predkości czy Asystent Pasa Ruchu był kiepskim wdrożeniem i miał jakikolwiek wpływ na routing.
LD mi sie tez nie pododba (konkretnie wykonanie) więc korzystam jedynie poznawczo.
A sygnalizatory w wersji na Windowsa mozna sobie z poziomu manu wyłaczyć - więc nie przesadzajmy.

Także nie przesadzajmy, ze szystko jest do kitu i jedyna 5.5.3 była ok. Nieprawda - bo przy 5.5.3 na odblokowanie A2 czekałbys do kolejnego wydania map (miesiąc? dwa? trzy?) a teraz jest wielka dyskusja i niesmak, że 24h po otwarciu ostatniego odcinka osoby bez LD nie mają jak odblokowac autostrady.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2012, 20:31:17 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

« Odpowiedź #387 dnia: Czerwiec 08, 2012, 11:35:01 »
Musiałbym poczekać  z naniesieniem na mapę tej czy innej drogi, ale ile procent dróg w Polsce zmienia się w ciągu miesiąca czy max 2 miesięcy? Trzeba mieć pecha, żeby chcieć jechać akurat tym krótkim odcinkiem, który dopiero co oddali. W Zachodniopomorskim nie oddali chyba żadnego sensownego odcinka dróg w ciągu ostatnich paru miesięcy. W zamian za mapę aktualną "tylko" na kilkanaście/dziesiąt dni wstecz dostałbym program który prowadzi mnie tak samo o każdej porze dnia i nocy i jest przewidywalny.

Nie mam nic do SR, LD, Traffic'ków, margaryny i czworokątów z murzynami, ale do czasu, gdy mam wolną wolę i mogę sobie wybrać czy coś mi odpowiada czy nie. Tutaj pozbawili mnie wyboru tego, czy chcę być prowadzony "normalnie", czy z uwzględnieniem ruchu archiwalnego, danych o ruchu z 3 źródełek na odcinku 20km, przepowiedni Nostradamusa i fazy księżyca. O ten brak wyboru mam największy żal.

Może faktycznie istnieje możliwość stworzenia jakiegoś algorytmu, który jako tako by funkcjonował i usprawniał podróż, ale skoro giganci jak Tom Tom na razie nie czują się na siłach by coś takiego wprowadzić, to nie podejrzewam o takie zdolności  programisty Aqratu, który potrafi spierdzielić funkcję działającą poprawnie od 10 wersji nawet się do niej nie dotykając.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2012, 11:39:15 wysłana przez tpiatal »

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #388 dnia: Czerwiec 08, 2012, 12:36:04 »
ale skoro giganci jak Tom Tom na razie nie czują się na siłach by coś takiego wprowadzić...
Na co się nie czują?
Na routing oparty o historyczne dane o ruchu drogowym?
Jesli o to chodzi to w błedzie jesteś - poczytaj o IQ'Routes.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #389 dnia: Czerwiec 08, 2012, 13:01:35 »
Typowa polska mentalność: narzekać ile się da.
Jak się tak wam nie podoba to sobie kupcie co innego i skończcie to zrzędzenie bo się rzygać chce jak się czyta to marudzenie.
Już dostałem kiedyś od kol. vonski taka odpowiedź na krytykę i pogrózki o ewentualnych wymiotach (w tym pomoże tylko specjalista), faktem jest że Aqurat nie ma w ofercie programu na Androida i tu wybór jest prosty - chcesz nawigować na Androidzie to kup program w firmie która potrafi go napisać i sprzedawać.
Temat jest o AutoMapa Android - beta 2 mapa 1110 więc tylko dla tych co mają dobra pamięć, bo testowanie zakończyło się już dość dawno temu, sztuczki, cracki i inne sposoby na podtrzymywanie tego programu przy życiu są raczej dla koneserów i ślepych miłośników tej wycofanej z testów wersji.
Temat powinien być zamknięty lub czasowo zamrożony do czasu pojawienia się jakiejś nowej bety z AM.