Dzisiaj trasa Hel - Warszawa w srodku dnia zapewnila mi jak zwykle przezycia:
1. Slaby sygnal GPS NA otwartym terenie, ale tylko w AM. Inny GPS oraz monitor na Omni wyzwan nie mial
2. Dodanie punktu posredniego Rypin, Radzyn, Sierpc (jednego z nich) konczyla sie przeliczaniem trasy i bledem braku mozliwosci zaladowania danych mapy
3. Na odcinku Grudziadz - Sierpc AM pokazywala kursor na trasie, ale komunikat w gornym pasku caly czas pokazywal komunikat "Jestes poza trasa".
4. W dwoch miejscach AM probowala mnie przeciagnac do punktu posredniego dookola, zamiast najprostsza droga lub dojazdem. Typu skrec w prawo jedz 200 metrow zawroc i jedz 400 metrow prosto.
5. Na autostradzie kilkakrotnie probowala mnie przekonac, ze mam zawrocic pojechac sto metrow pod prad, zawrocic i jechac dalej tak jak jechalem.
6. Sciagala mnie z autostrady przed koncem w Nowej Marzy na wczesniejszych zjazdach i ciagnela do Grudziadza droga boczna, zamiast Nowe Marzy -> Grudziadz
To tyle. Przy okazji ostatnia mapa na nuvi cit navigator ma dosc dobre mapy i prowadzila mnie tak jak chcialem przy dokladnie tych samych punktach posrednich.