Obawiam się niestety, że to tylko niespełnialne życzenia.
pewnie tak, gdyby to dało sie zrobić, to pewnie by zostało zrobione. Już nie raz czytaliśmy tutaj, że problemem tego softu jest silnik, który już nie przystaje do dzisiejszych realiów, a potrzebą producenta i zapewne części użytkowników jest wrzucać różne nowinki i chwała mu za to, że rozwija jakoś ten soft, tyle , że na podgniłym gruncie i stąd te kwiatki, o których piszemy przy każdej kolejnej wersji 6.x . A z tym kasowaniem trasy, żeby zwolnić miejsce w pamieci na nową , to wcale bym się nie zdziwił, gdyby to właśnie tak działało. W kwestii wyświetlania trasy we wszystkich wariantach, to już chyba nikt tutaj ze stałych bywalców o tym nie pisze, gdyż wszyscy staliśmy się realistami. Ja też już np. zamykam się w kwestii "słynnego" porządku w słowniku, który dostarcza danych na dolną belkę, bo się postanowiłem urealnić na rzeczywistość.

Mam pytanie z innej beczki, w ustawieniach przycisków mamy: 121 (pobierz zdarzenia drogowe - cały kraj) oraz 122 (pobierz dane AMtraffic) . Czy jeżeli dodam sobie do mojego menu pozycję 122, to jednocześnie dostarczę sobie do urządzenia między innymi dane z pozycji 121 ?
w nawiązaniu do pytania: właśnie sobie dodałem do mojego menu przycisk 122. Włączyłem Live Drive, nawiasem mówiąc też za pomocą przycisku w moim menu. Po włączeniu LD dodany przycisk 122 się uaktywnił, co jest prawidłowe. No i teraz zonk ! Naciskam paluchem ten mój przycisk od pobierania danych Amtraffic i co się dzieje ? AutoMapa się wywala i zostaje mi podziwiać moją wypasioną manillę . Po dodaniu do mojego menu przycisku 121 jest dokładnie to samo

Dobra okey, już się nie czepiam

z ostatniej chwili: juz sobie naprawiłem, znowu potwierdziło sie , że AM lubi pamieć do oddychania. Po restarcie urządzenia przycisk z mojego menu zadziałał. Zaraz sobie dodam pamięci w ustawieniach programu.