AutoMapa 6.9 beta 2 juz na serwerze

• 368 Odpowiedzi
  • 128248 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AutoMapa 6.9 beta 2 juz na serwerze
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpień 30, 2011, 12:45:10 »
tylko potem program "w tle" powinien sprawdzić, czy "nowa trasa" się różni od aktualnej np , żeby było szybciej to niech sprawdzi po długości całej tej trasy, a nie wertuje ulica po ulicy. Jeżeli trasa się różni, to wtedy jak już musi , to niech się rozejrzy i wczyta trasę ale ZMIENIONĄ, natomiast jak po pobraniu nowych danych LD trasa wychodzi taka sama, to ekran powinien się zachowywać tak jakby nic się nie działo

Obawiam się niestety, że to tylko niespełnialne życzenia.
Wszyscy wiemy, że AM jest pamięciożerna. Sam jestem ciekaw,
czy przypadkiem nie jest tak, że po otrzymaniu nowych danych LD
AM  nie kasuje starej trasy (za wyjątkiem paru najbliższych manewrów
niezbędnych do kontynuowania nawigacji w czasie rekalkulacj trasy),
po to żeby zwolnić miejsce w pamieci, żeby w ogóle była w stanie
przeliczyć w sensownym czasie trasę od nowa.
A wy oczekujecie żeby pamiętała starą, błyskawicznie wyliczyła nową
(najlepiej jeszcze w kilku wariantach), porównała je ze sobą i w dodatku
żeby to wszystko robiła w tlenie przerywając płynnej nawigacji czyli bez
zmiejszania zasobów pamięci jakich na bieżąco potrzebuje do sprawnej pracy.
Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć żeby to było realne bez napisania programu
od nowa i to w taki sposób, by potrzebował kilka razy mniej pamięci niż obecnie.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #211 dnia: Sierpień 30, 2011, 12:51:24 »
Jednak po zaciągnięciu nowych danych LD! system musi przeliczyć od nowa trasę (rozglądam się).
A niechże się rozgląda do woli.
Tylko po co ten komunikat i stawianie nowego punktu start, nawet gdy pozostała trasa nie jest zmieniana!?  :-|
Jeśli ten komunikat ma coś wspólnego z szukaniem nowej, lepszej trasy(w co wątpię, bo występuje też gdy LD jest wyłączony), to nie jest on do niczego potrzebny. Niech sobie AM "rozgląda się" w tle i dopiero gdy zmieni trasę (lub czas dojazdu się zmieni) niech zawraca głowę użytkownikowi
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Konrad4x

« Odpowiedź #212 dnia: Sierpień 30, 2011, 13:06:39 »
pewnie tak, gdyby to dało sie zrobić, to pewnie by zostało zrobione. Już nie raz czytaliśmy tutaj, że problemem tego softu jest silnik, który już nie przystaje do dzisiejszych realiów, a potrzebą producenta i zapewne części użytkowników jest wrzucać różne nowinki i chwała mu za to, że rozwija jakoś ten soft, tyle , że na podgniłym gruncie i stąd te kwiatki, o których  piszemy przy każdej kolejnej wersji 6.x . A z tym kasowaniem trasy, żeby zwolnić miejsce w pamieci na nową , to wcale bym się nie zdziwił, gdyby to właśnie tak działało. W kwestii wyświetlania trasy we wszystkich wariantach, to już chyba nikt tutaj ze stałych bywalców o tym nie pisze, gdyż wszyscy staliśmy się realistami. Ja też już np. zamykam się w kwestii "słynnego" porządku w słowniku, który dostarcza danych na dolną belkę, bo się postanowiłem urealnić na rzeczywistość.  :(

Mam pytanie z innej beczki, w ustawieniach przycisków mamy: 121 (pobierz zdarzenia drogowe - cały kraj) oraz 122 (pobierz dane AMtraffic) . Czy jeżeli dodam sobie do mojego menu pozycję 122, to jednocześnie dostarczę sobie do urządzenia między innymi dane z pozycji 121 ?

w nawiązaniu do pytania: właśnie sobie dodałem do mojego menu przycisk 122. Włączyłem Live Drive, nawiasem mówiąc też za pomocą przycisku w moim menu. Po włączeniu LD dodany przycisk 122 się uaktywnił, co jest prawidłowe. No i teraz zonk ! Naciskam paluchem ten mój przycisk od pobierania danych Amtraffic i co się dzieje ? AutoMapa się wywala i zostaje mi podziwiać moją wypasioną manillę . Po dodaniu do mojego menu przycisku 121 jest dokładnie to samo  :-| Dobra okey, już się nie czepiam  :wink:

z ostatniej chwili: juz sobie naprawiłem, znowu potwierdziło sie , że AM lubi pamieć do oddychania. Po restarcie urządzenia przycisk z mojego menu zadziałał. Zaraz sobie dodam pamięci w ustawieniach programu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2011, 13:59:38 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #213 dnia: Sierpień 30, 2011, 15:32:55 »
Myślę że konkluzją dla problemów z ogólnie mówiąc "skakaniem kursora" jest stwierdzenie że problem najprawdopodobniej dotyczy urządzeń z systemem Windows Mobile.

...

Pod WinCE z włączonym LD! kursor w moim urządzeniu grzecznie "stoi" w miejscu.

Nie zawsze, na urządzeniach z CE na których ja testowałem również występowało to zjawisko, aczkolwiek nie w takim stopniu jak na smartfonach z WM.

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #214 dnia: Sierpień 30, 2011, 15:34:17 »
Na jakich modelach w takim razie prowadziłeś testy?

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
« Odpowiedź #215 dnia: Sierpień 30, 2011, 15:55:04 »
@JR.Nysa

Na moim NR560BF Skakanie kursora praktycznie nie występuje.

Jeżeli chodzi o "przeliczanie" i "rozglądam się" po pobraniu LD  występuje ale rzadko tzn. na ok 200km może dwa razy, no trzy. Ale w nawigacji mam ustawiony pulpit WinCE z pominięciem NR, dzięki temu mam więcej pamięci na operacje. Na mapy mam 10MB a na POI 2MB. Przy pamięci na mapy 7,5MB brak "przeliczania" i temu podobnych zjawisk. (RAM 64MB) Być może nie zwróciłem na to uwagi.
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #216 dnia: Sierpień 30, 2011, 17:12:55 »
To wiem. Ale wolałbym aby zapisywał krótsze pliki, np. po 2 lub 5 mb. Kończy się jeden i automatycznie zaczyna zapisywać kolejny.
Wydaje mi się że tak było w którejś z poprzednich wersji.
Może pomyliło Ci się z Igo. Bo jak zwykle w Igo jest to zrobione z sensem...
Nawet można wybrać co jaki czas ma zapisywać pozycję GPS (w końcu przy zapisywaniu trasy nie potrzebujemy 5 punktów na sekundę).
To nie tablica ogłoszeń !

*

Konrad4x

« Odpowiedź #217 dnia: Sierpień 30, 2011, 17:29:44 »
Myślę że konkluzją dla problemów z ogólnie mówiąc "skakaniem kursora" jest stwierdzenie że problem najprawdopodobniej dotyczy urządzeń z systemem Windows Mobile.
Pod WinCE z włączonym LD! kursor w moim urządzeniu grzecznie "stoi" w miejscu.
Ty i Maryszek generalnie podajecie, że AM, a w szczególności LD z systemem operacyjnym WinCE, chodzi bezproblemowo. Generalnie nie zauważacie objawów skakania kursora, rozglądania się, bezsensownego częstego przeliczania trasy itd. Jeżeli faktycznie tak jest, a nie ma powodu by nie dawać wiary temu co piszecie, to mamy kolejny dość namacalny dowód jak silnik AM jest archaiczny, kompatybilny do starszych systemów, które już przestały jakiś czas temu być rozwijane. Nie obraźcie się koledzy, ale z tego co pamiętam (jeżeli się mylę to poprawcie mnie), to WinCE jest systemem starszym od Windows Mobile w wersji 6.x zwłaszcza. Zobaczcie, u was na WinCE stabilność AM z LD okey, na WM 6.x są problemy. Może na stronie producenta powinna być informacja, że na urządzenia z systemem WinCE dajemy gwarancję poprawnego działania, natomiast na pozostałych systemach operacyjnych mogą pojawiać się "drobne" zakłucenia  :P  To tyle z mojej strony.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #218 dnia: Sierpień 30, 2011, 17:46:53 »
... ale z tego co pamiętam (jeżeli się mylę to poprawcie mnie), to WinCE jest systemem starszym od Windows Mobile w wersji 6.x
I tak i nie. Windows Mobile wyewaluował z Windowsa CE 5. A mamy też Windowsa CE 6 (może nawet i 7 będzie).
Zajrzyj sobie do informacji o systemie. Najnowszy w O2 Windows Mobile 6.5.3 (wiosna tego roku) to System CE 5.2.29022.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline piotrosek

• *
  • 58
  • Sprzęt: Omnia 2 (I8000NXXJJ1 Wall-E MSN 1.0)
« Odpowiedź #219 dnia: Sierpień 30, 2011, 18:26:03 »
[..]
Posta tego dedykuję OchKarolowi , który mnie zainspirował do przetestowania "na żywo" różnic w komforcie użytkowania AM z LD vs bez LD. Pojeździłem sobie sporo w weekend oraz dziś rano jadąc do pracy. Jeżeli chodzi o komfort użytkowania z LD, to już tego nie oceniałem przez ostatnie 2 dni, gdyż z LD jeżdżę (iłem) od dłuższego czasu i po poście OchKarola postanowiłem wyłączyć LD i porównać doznania estetyczne  :P. Słuchajcie Koledzy, różnica jest kolosalna na plus:

- zero skakania kursora, stoi jak za przeproszeniem.....
- ani razu nie miałem w trakcie postoju na skrzyżowaniu komunikatu " czekam na ruch"
- ani razu nie zmieniło mi punktu START, aż do dojechania do celu i tu uwaga, odkryłem, choć pewnie Wy zauważyliście to wcześniej ode mnie, że punkt START zmienia się na aktualne położenie w momencie gdy olejemy sugestię AM i pojedziemy np prosto zamiast skręcić w lewo.
[..]
- ani razu nie miałem w trakcie jazdy "rozglądam się" i przeliczenia trasy nie wiadomo z jakiego powodu, bo trasa się nie zmieniała po przeliczeniu (tak miałem z LD on)

Mój wniosek: Live Drive pomimo swoich ewentualnych zalet /wad routingowych wprowadza bardzo złą rzecz, a mianowicie zaburza funkcjonowanie fundamentalnych funkcjonalności programu oraz negatywnie ingeruje w stabilność tego softu.
[..]
Sprawdźcie sami, pojeździjcie sobie jeden dzień bez LD, a zobaczycie ogromną różnicę w podstawowym funkcjonowaniu AM (pomijam omijanie lub pakowanie w  korki i inne utrudnienia dodawane poprzez LD)
No to i ja dorzucę swoje 3gr...
Chociaż nie jestem beta testerem i nigdy nie chciałem być, AM niejako zmusza mnie do bycia nim... :(
Ale nie o tym...
Jak inni użytkownicy WM mam problemy z działaniem i "stabilnością" GPS'a. Support AM po wymianie informacji poddał się uznając Omnia 2 za niecertyfikowaną i koniec.
Od początku wydawało mi się, że przyczyną wyznaczania, co 2 minuty trasy był włączony LD. Wcześniej mając Mio P550 bez internetu nie doświadczałem takich wrażeń z jazdy jak na Omni2 z internetem.
Od czasu zmiany urządzenia i używania wcześniejszych wersji 6.8.x PL i EU cały czas miałem problem z pozycją GPS.
No i teraz faktycznie wyłączenie LD pomogło znacząco, bo AM nie robi sztucznych ruchów i prowadzi prawie idealnie, ale do jazdy tak jak z Mio jeszcze trochę zostaje.
Podejrzewam, że AM nic z tym nie zrobi, bo we wcześniejszych wersja było jak dla mnie identycznie jak przy 6.9.0 beta2.
AutoMapa 6.16.2 (2343)/EU 1406 6.638 - włączony LiveDrive!

*

Konrad4x

« Odpowiedź #220 dnia: Sierpień 30, 2011, 19:22:24 »
AM nie robi sztucznych ruchów i prowadzi prawie idealnie, ale do jazdy tak jak z Mio jeszcze trochę zostaje.
Podejrzewam, że AM nic z tym nie zrobi, bo we wcześniejszych wersja było jak dla mnie identycznie jak przy 6.9.0 beta2.
Co prawda to prawda, w obu kwestiach. Mam na stanie domowym też oprócz HTC-a MioP350 jeszcze z WM5.0. Potwierdzam Twoje spostrzeżenie, bo na chwile do zabawy wrzuciłem tam betę i zrobiłem kilka kółeczek po warszawie, ale już nie pisałem wcześniej o tym, żeby się nie denerwować, ale zgadza się na takim starusieńkim sprzęcie jeszcze chodzi stabilniej niż na tym moim głównym i kilka razy droższym  :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2011, 19:33:47 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline pR0SiAczek

• 286
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Neo V / BBZ10
« Odpowiedź #221 dnia: Sierpień 30, 2011, 19:37:31 »
AM nie robi sztucznych ruchów i prowadzi prawie idealnie, ale do jazdy tak jak z Mio jeszcze trochę zostaje.
Co prawda to prawda, w obu kwestiach. Mam na stanie domowym też oprócz HTC-a MioP350 jeszcze z WM5.0. Potwierdzam Twoje spostrzeżenie, bo na chwile do zabawy wrzuciłem tam betę i zrobiłem kilka kółeczek po warszawie, ale już nie pisałem wcześniej o tym, żeby się nie denerwować, ale zgadza się na takim strusieńkim sprzęcie jeszcze chodzi stabilniej niż na tym moim głównym i kilka razy droższym  :P

Panowie, nie wiem czy w tym wątku, czy w beta1 pisałem, że na P560 (mam też P360) chodzi jak marzenie ("szkoda", że bez LD jak się okazało niedawno nie była szkodą, a częściowym czynnikiem przewagi). Niestety nie mam kieszeni i schowków tylu żeby nosić 3 telefony i do tego jeszcze niemałe PDA... Myślałem, że dam radę, ale jeżdże trzema samochodami (który akurat wolny ten biorę) i rezygnacja z przenoszenia HTC nie wchodzi w grę :( jeszcze bardziej zakup 2 kolejnych licencji...

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #222 dnia: Sierpień 30, 2011, 20:31:58 »
Niestety wersja Beta 2 znowu lubi poprowadzić po stacjach benzynowych albo trasach lokalnych równoległych np. do dorgi ekspresowej.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #223 dnia: Sierpień 30, 2011, 20:38:21 »
u mnie nie robi takich sztuczek  :mrgreen:

BTW, z wyłączonym LD GPS jest niesamowicie stabilny, z włączonym LD b2 czasem lubi pokręcić, b1 była lepsza pod tym względem.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #224 dnia: Sierpień 30, 2011, 20:47:43 »
[...]
Wszyscy wiemy, że AM jest pamięciożerna. Sam jestem ciekaw,
czy przypadkiem nie jest tak, że po otrzymaniu nowych danych LD
AM  nie kasuje starej trasy (za wyjątkiem paru najbliższych manewrów
niezbędnych do kontynuowania nawigacji w czasie rekalkulacj trasy),
po to żeby zwolnić miejsce w pamieci, żeby w ogóle była w stanie
przeliczyć w sensownym czasie trasę od nowa.
A wy oczekujecie żeby pamiętała starą, błyskawicznie wyliczyła nową
(najlepiej jeszcze w kilku wariantach), porównała je ze sobą i w dodatku
żeby to wszystko robiła w tlenie przerywając płynnej nawigacji czyli bez
zmiejszania zasobów pamięci jakich na bieżąco potrzebuje do sprawnej pracy.
Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć żeby to było realne bez napisania programu
od nowa i to w taki sposób, by potrzebował kilka razy mniej pamięci niż obecnie.
Nie znam bebechów AM, ale ilość pamięci potrzebna do pamiętania trasy jest wielokrotnie mniejsza od potrzebnej do jej wyliczenia. Chyba, że AM pamięta wszystko...
Dodatkowo nie jest problemem nawigacja po starej trasie i w tle wyliczanie nowej. No ale silnik AM ma swoje lata, dodatkowo został wielokrotnie popsuty przez "poprawiaczy".

Jedynym sensownym rozwiązaniem (oby!) jest nowy silnik. Być może to będzie siódemka.

*

Offline rrudas

• **
  • 210
  • Sprzęt: Xiaomi Mi6, Modecom SX 7.1
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpień 30, 2011, 20:55:36 »
Wtrącę swoje pięć groszy o dyskusji o systemach.
Nie zgodzę się z tezą że urządzenia z WM = skakanie. Od lat używam PDA z WM i  nie notuję problemów jak koledzy.
Postawię za to inną "śmiałą" tezę. Problemy mają urządzenia wyposażone w A-GPS.
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

Uczcie się języków - curva dei pedali

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpień 30, 2011, 21:19:18 »
Zauważyłem dwa błędy, nie wiem czy to wina bety2 czy już wcześniej się to zdarzało. Telefon HTC HD2, w trakcie nawigacji wywołuję słuchawką (na mapie) moduł telefoniczny rozmawiam w trybie głośnomówiącym po skończeniu rozmowy powraca mapa ale równoczenie pojawia się info o błędzie z połączeniem internetowym (opcją przy włączonym LD)
Drugi, w trakcie nawigacji jak ktoś do mnie dzwoni to zdarza się że ów osoba w swoim telefonie usłyszy komunikat abonent czasowo wyłączony bądź poza zasięgiem. A ja za chwilę otrzymuję sms, że ów ktoś próbował się ze mną skontaktować
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpień 30, 2011, 21:29:38 »
Nie zgodzę się z tezą że urządzenia z WM = skakanie. Od lat używam PDA z WM i  nie notuję problemów jak koledzy.
Osobiscie uwazam ze ta teza jest wybitnie "niesmiała" i ma niewiele wspólnego z tym problemem.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpień 30, 2011, 21:33:04 »
Problemy mają urządzenia wyposażone w A-GPS.
Omnia (i900 oraz i8000) z systemu A-GPS ma tylko funkcję pobierania danych o satelitach z netu. Korzysta z tego tylko do łapania fixa i nazywa to się w Omniach XTRA.
Nie mają Omnie funkcji pobierania danych o położeniu z naziemnych stacji BTS.
HTC chyba tę funkcjonalność posiadają.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpień 30, 2011, 22:15:58 »

Śmiała teza, ale ja mam np. wyłączony A-GPS.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #230 dnia: Sierpień 31, 2011, 14:20:36 »
Fujitsu-Siemens Pocket Loox n560 - bardzo popularny swego czasu PDA - od zawsze mam skakanie pozycji gdy stoję...
Stawiałbym kolejną tezę - problemy mają urządzenia z chipem Sirfstar III - lub chip ten nie radzi sobie gdy jest słaba
antena - czyli taka wbudowana w PDA. Podobno n560 + zewnętrzna antena i problemy skakania się kończą.
Ja to jeszcze mogę sobie za ok 60 zł kupić taki kabelek na Allegro, ale pozostali "skakacze" pewnie nawet nie mają
wyjść antenowych...
--
twinsen

*

Konrad4x

« Odpowiedź #231 dnia: Sierpień 31, 2011, 14:27:46 »
Stawiałbym kolejną tezę - problemy mają urządzenia z chipem Sirfstar III - lub chip ten nie radzi sobie gdy jest słaba
obalam tezę, gdyż problemy występują nie tylko na tym gps-ie. HD2 ma innego chipa, nie pamiętam w tej chwili jego nazwy, ale na pewno nie jest to SirfStar III. Ja osobiście bardziej bym celował w tego windowsa mobile na którym problemy występują, a na WinCE juz nie lub sporadycznie. Ale tak naprawdę jakie to ma w ogóle znaczenie  :proud:

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #232 dnia: Sierpień 31, 2011, 15:26:31 »
AOW oddana do użytku i udostępniona dla kierowców.

Nowa mapa 1108 jest wręcz niezbędna dla Wrocławia i prawidłowo wyznaczanych tras w tym rejonie( że o innych rejonach kraju nie wspomnę).

Antyblokady niestety niewiele dały!

*

Konrad4x

« Odpowiedź #233 dnia: Sierpień 31, 2011, 15:32:37 »
AOW oddana do użytku i udostępniona dla kierowców.
Nowa mapa 1108 jest wręcz niezbędna dla Wrocławia i prawidłowo wyznaczanych tras w tym rejonie( że o innych rejonach kraju nie wspomnę).
A ja  jadę do Wrocka za niecałe dwa tygodnie. Oj będą gromy na forum ode mnie jak się coś w tej materii nie poprawi do 12 go września  :P :P :P :E Żartowałem tylko, nie będę taki niedobry  :wink:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 15:34:39 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #234 dnia: Sierpień 31, 2011, 16:40:59 »
Stawiałbym kolejną tezę - problemy mają urządzenia z chipem Sirfstar III...
Omnia2 ma inny chip GPS. Nie pamiętam nazwy.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #235 dnia: Sierpień 31, 2011, 18:42:28 »
 @Koledzy którym "skacze"  :E    Sprawdźcie jak się ma liczba odczytów pozycji do "skakania" (mnie nie skacze to nie sprawdzę) 
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #236 dnia: Sierpień 31, 2011, 18:46:44 »
Nijak
... jak się ma liczba odczytów pozycji do "skakania"
Nijak. Tak samo jak ustawienie "ignoruj odchylenia GPS...".
Po prostu żadnych zmian.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #237 dnia: Sierpień 31, 2011, 18:52:26 »
obalam tezę, gdyż problemy występują nie tylko na tym gps-ie. HD2 ma innego chipa, nie pamiętam w tej chwili jego nazwy, ale na pewno nie jest to SirfStar III. Ja osobiście bardziej bym celował w tego windowsa mobile na którym problemy występują, a na WinCE juz nie lub sporadycznie. Ale tak naprawdę jakie to ma w ogóle znaczenie  :proud:

HD2 ma wbudowany GPS w procesor i zwie się on qualcomm .... od wielu lat
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #238 dnia: Sierpień 31, 2011, 22:22:17 »
poważnie ten wrocław tak długo będą wgrywać?

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #239 dnia: Sierpień 31, 2011, 22:24:04 »
Na jakich modelach w takim razie prowadziłeś testy?

Dwa modele Navii z Biedronki, Manta, Acer (też dwa modele) - generalnie starsze urządzenia ze słabszymi prockami, ale także i roczny Goclever 5060 nie pracował stabilnie, wszędzie te same objawy złej pracy odbiornika GPS.