Problem w tym, że kiedy wsiądę z powrotem i odpalę ponownie Automapę, to chce ona mnie prowadzić nie bezpośrednio do C, ale najpierw każe się cofnąć do B.
Miał ktoś tak?
Tak było już na pewno w v.6.2. Już kiedyś też o tym pisałem.
Nawet nie trzeba wyłączyć AM. Wystarczy, że w PDA wyłączy się na chwilę wyświetlacz (nie wyłączając AM). Po ponownej jego aktywacji AM nie pamięta "zaliczonego" odcinka i trzeba niestety wykasować już zaliczone punkty, by prowadziła dalej. 
Chociaż starałem się bardzo nie udało mi się doprowadzić do wspomnianego błędu na AM 6.6.1 b1215.
Po włączeniu AM na ekranie można było odszukać zaliczony punkt PRZEZ, ale AM nie kazała do niego "wracać".
Jedynie na mapie nadal widnieje i można odszukać zaliczony punkt PRZEZ, ale moim zdaniem jest to prawidłowe.
Jedynie mogę sie czepić, że zanim złapiemy pomiar pozycji po przerwie w jeździe (tej po najedzeniu się do syta) to chwilowo na ekranie DO CELU mamy odległość policzoną od pierwotnego miejsca startu. Tu powinno być liczenie od "SAMOCHODZIKU ostatnia znana pozycja".
Jednak po złapaniu sygnału GPS i przejechaniu 10 metrów pomiar odległości już jest nowy.
O powrocie do zaliczonego PRZEZ nie ma mowy. "Mit obalony."