AutoMapa 6.6.0 beta 2

• 523 Odpowiedzi
  • 136300 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
Odp: AutoMapa 6.6.0 beta 2
« Odpowiedź #510 dnia: Sierpień 17, 2010, 12:31:56 »
A miał ktoś problem że (za granicą, dodam dla ułatwienia) Automapa nie startuje: pojawia się ekran ładowania, potem komunikat "The parameter is incorrect" i po kliknięciu ok dalej już tylko ekran ładowania?

Więcej szczegółów potem - chce wiedzieć czy komuś to wystąpiło i na jakim urządzeniu. (zgłoszone do AM swoją drogą)
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #511 dnia: Sierpień 17, 2010, 12:35:57 »
Wyjeżdżam z bramy, mam już złapany sygnał gps,  ustawiam punkt do pracy (40km od punktu start) i pojawia się błąd...
Mam dla Ciebie "małe pocieszenie", u mnie bez włączonego odbiornika GPS trasa się wyznacza.
Ustawłem START na ul. Mickiewicza 45, KONIEC na środek ul. Gdańska, trasa optymalna = 43 km.
Oczywiście z załączonym GPS nie sprawdzę, musiałbym się do Ciebie teleportować.
Wykluczam błędy mapowe. Zobacz czy bez włączonego odbiornika wyznacza trasę.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2010, 12:38:00 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
« Odpowiedź #512 dnia: Sierpień 17, 2010, 18:30:58 »
Ja aktualizowałem mapę w moim PNA na 6.5 a później do 6.6 beta 2 i załamuje ręce. Jedna i druga wersja jest gorsza od 6 jaka mam. Co chwile szuka sygnału GPS ( co 20 sek gubi zasięg i pojawia się klepsydra) poza tym wyraźnie dłużej szuka fixa.

No i błędy, co chwilę nieznany błąd !

Co się dzieje?

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #513 dnia: Sierpień 17, 2010, 19:29:21 »
Ja dziś miałem ciekawą przygodę z AM 6.6 b2 (standardowe ustawienia, SR +LD, omijaj promy).
Start: Kąty Rybackie ul. Morska
Koniec:  Gniew, Zamkowa 3
Wyjazd 17.08.2010 o 10tej.
Trasa miała być przez most w Tczewie.

Po około 15 minutach jazdy AM stwierdziła, iż na trasie znajduje się prom, którego nie da się ominąć...(Cały czas się zastanawiam skąd ta zmiana...)
Cóż miałem zrobić: jechałem dalej.. W Malborku, po zjeździe z drogi na Tczew włączyłem też TomToma (mapy 850) z wbudowanej nawigacji fabrycznej..
Tuż w samym Gniewie, TT kierował mnie na prom w Gniewie (http://www.miplo.pl/point.php?p=gXSJvc4f)  AM zas na ten w Korzeniewie (http://www.miplo.pl/point.php?p=Xe0HOVLM). Olałem więc instrukcje AM (ale zostawiłem ją działającą) i jechałem z TT..
Dojechałem do promu w Gniewie : funkcjonował.. Zaś AM : stałem tuż przed wjazdem na prom, a AM kazał mi nawrócić, pokonać Wislę w Korzeniewie i wrócić do Gniewa.. Dodałem więc POI (jako potwierdzenie istniejącego) , w AM dałem przelicz i.. nic się nie zmieniło. . Nie wiem o co chodziło..
Trasa powrotna już bez niespodzianek: przez most w Tczewie....
Jeśli AM ma mi fundować niespodzianki, to ja bardzo proszę by była możliwość stwierdzenia dlaczego routing się nagle zmienia...

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #514 dnia: Sierpień 17, 2010, 19:49:53 »
Jeśli AM ma mi fundować niespodzianki, to ja bardzo proszę by była możliwość stwierdzenia dlaczego routing się nagle zmienia...
Bo były różne godziny (SR). Wysłałeś zgłoszenie Twoich perypetii do supportu AM?
ISTQB Certified Tester

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #515 dnia: Sierpień 17, 2010, 21:00:50 »
Ja aktualizowałem mapę w moim PNA na 6.5 a później do 6.6 beta 2 i załamuje ręce. Jedna i druga wersja jest gorsza od 6 jaka mam. Co chwile szuka sygnału GPS ( co 20 sek gubi zasięg i pojawia się klepsydra) poza tym wyraźnie dłużej szuka fixa.

No i błędy, co chwilę nieznany błąd !

Co się dzieje?

Powinieneś przyjrzeć się swojemu PNA (może powinieneś ponownie zainstalować na sformatowanej karcie) z wersją 6.6beta2 na moim Cruserze przejechałem ponad 7tyś kilometrów i niestety nie mogę potwierdzić problemów z gubieniem zasięgu.
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

« Odpowiedź #516 dnia: Sierpień 17, 2010, 21:10:09 »
a może masz włączony trafic to automapa wtedy szaleja bo co pare minut pobiera dane

*

Offline pogar

• 266
« Odpowiedź #517 dnia: Sierpień 17, 2010, 21:18:46 »
Bo były różne godziny (SR). Wysłałeś zgłoszenie Twoich perypetii do supportu AM?
Tak wysłałem. Tyle że nie rozumiem, dlaczego AM stwierdziła iż most w Tczewie jest  całkowicie nieprzejezdny i muszę użyć promu : w opcjach trasy mam Prom:Omijaj....

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #518 dnia: Sierpień 17, 2010, 21:23:49 »
Wyjeżdżam z bramy, mam już złapany sygnał gps,  ustawiam punkt do pracy (40km od punktu start) i pojawia się błąd...

Mam dla Ciebie "małe pocieszenie", u mnie bez włączonego odbiornika GPS trasa się wyznacza.

nie dopisałem tego ale u mnie bez włączonego gps też się wyznacza
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline cichyq

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC HD2; AM EU; HTC Sensation XE
« Odpowiedź #519 dnia: Sierpień 18, 2010, 07:48:08 »
A miał ktoś problem że (za granicą, dodam dla ułatwienia) Automapa nie startuje: pojawia się ekran ładowania, potem komunikat "The parameter is incorrect" i po kliknięciu ok dalej już tylko ekran ładowania?

Więcej szczegółów potem - chce wiedzieć czy komuś to wystąpiło i na jakim urządzeniu. (zgłoszone do AM swoją drogą)

Mialem to samo jak bylem w Bulgarii.
Problem ten pojawial sie po zarejestrowaniu sie w tamtejszej sieci.
Musialem zrobic HR, bez podlaczenia sie do sieci (chyba GLOBUL, czy jakos tak) odpalic AM i dopiero pozniej podlaczyc sie do sieci telefonicznej.
Nie moglem wylaczac AM przez caly pobyt w Bulgarii, jak wylaczylem, to problem powracal i cala operacje musialem wykonac od nowa.

Pozdrawiam.
Nie kłóć się z głupim, bo zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #520 dnia: Sierpień 18, 2010, 23:56:28 »

Musialem zrobic HR, bez podlaczenia sie do sieci (chyba GLOBUL, czy jakos tak) odpalic AM i dopiero pozniej podlaczyc sie do sieci telefonicznej.
Nie moglem wylaczac AM przez caly pobyt w Bulgarii, jak wylaczylem, to problem powracal i cala operacje musialem wykonac od nowa.

Pozdrawiam.

Ja tkże miałem to w Rumunii.
Po powrocie do polski zadziałało więc też wywnioskowałem że to jakiś konflikt z tamtejszym operatorem GSM.
W poprzednich wersjach (5.X.X) tego nie było.
v. 4.1.2

*

Offline pogar

• 266
« Odpowiedź #521 dnia: Sierpień 19, 2010, 18:07:51 »
Dziś AM 6.6 b2 znów dała ciała:
start: Elbląg, Teatralna 5 (Zielone Tarasy, ok 16:45)
Koniec: Kąty RYbackie, ul Morska (koniec przy plaży).
Trasa szybka, OMIJAJ promy

Zamiast pokierować mnie na drogę 7, i dalej kazać z niej zjechać na Nowy Dwór Gdański, pokierowała mnie bocznymi drogami.. Wcale nie było krócej, było dużo mostków (w tym jakiś jeden dziwny i niski ) oraz PROM! . Miałem ustawione by Promy omijać, zas AM mnie wkierowała prosto na PROM. Bez pytania, bez informacji...... (ten Prom: http://www.miplo.pl/point.php?p=05B4y4Pu).

Dlaczego pokierowała mnie przez Prom? Skąd pomysł na taką trasę?

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #522 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:44:11 »
W związku z wydaniem finalnej wersji temat do zamknięcia  B)

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #523 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:03:51 »

Pozdrawiam.

Ja tkże miałem to w Rumunii.
Po powrocie do polski zadziałało więc też wywnioskowałem że to jakiś konflikt z tamtejszym operatorem GSM.
W poprzednich wersjach (5.X.X) tego nie było.

Czyli jednak nie odosobniony problem

A jakie urządzenia??

Ja miałem to na Litwie. A tak dokładnie to mieliśmy razem z kolegą ten problem w samochodzie, obaj HTC HD2, u niego AM 6.5 u mnie beta 6.6. W drugim samochodzie koledzy mieli Omnie Lite i działało dobrze. Próbowaliśmy wyłączać Manile, kolega zrobił hardreset. Pomogło ręczne przestawienie zegara z "Moja lokalizacja" na "Warszawa". W zasadzie działało dla każdego miasta z Polski lub na zachód (dojechałem do Nowego Jorku z próbami), nie działało dla niczego na wschód (dotarłem do Moskwy).

Pozdrawiam,
                              Montrala