Kilka moich spostrzeżeń po sobotnim nocnym wypadzie z "Oleśnica/Dolnośląskie" do "Zakopane"
Automapa 6.6 beta 2. Włączony dostęp do neta, LiveDrive i SmartRoutes działają. Do tego miplosync.
Przede wszystkim, za późno zdejmowane blokady dróg. Pomimo pobrania zdarzeń drogowych (i niezrozumiałych komunikatów "uwaga/teraz") i synchronizacji z miplo, wystąpiły problemy żeby dojechać do A4. Ktoś postawił w Miłoszycach blokadę i automapa wysypywała się w kółko.

Czyli Automapa zgłupiała, kiedy na jedynej trasie trafiła na blokadę, a zawracanie byłoby super-duper-hiper nieopłacalne.
Co dziwne, błąd ten nie występował przy wyznaczaniu trasy, tylko jakieś 10 km przed blokadą. Przez co co chwila trzeba było sięgać po Automapę i szukać zablokowanego odcinka aby go zdjąć. Usunąć mi się nie udało, więc do blokady jechałem z takim komunikatem.
Później było w miarę dobrze.
Na A4 APR działa super. Żadnych błędów, problemów, choć nie raz mówiłem, że póki mamy mało danych APR, to warto żeby był krótki sygnał dźwiękowy jak wyświetla się asystent. Na niewielkim odcinku APR radził sobie bardzo dobrze i co dziwne nie mam żadnych zastrzeżeń. Znikał za każdym wiaduktem i pojawiał się 1km przed tablicami o rozjazdach.
Po zjeździe z A4 pojawiły się kolejne problemy i był to komunikat dobrze znany czyli "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych". Niestety próby restartu nic nie dały i rozwiązaniem było wyznaczenie trasy 'Szybkiej' (wcześniej jechałem na optymalnej).
Często też pomimo dobrego połączenia z netem otrzymywałem komunikat:

Także zdziwiony byłem gdy odnalazłem coś takiego:

Ostatnie co udało mi się odkryć to pewnie wam znany sposób wybierania POI.

Moim pytaniem jest, czy udałoby się jednak zrobić system wielokrotnego filtru, ale już z możliwością wpisywania.
Czyli zamiast aktualnego MENU w "Prowadź do POI", wprowadzić dodatkowo pole tekstowe u góry i tylko argumenty i przełączniki poniżej.
Może inaczej: Chciałbym kliknąć w Prowadź do POI, po czym wpisywać co chcę znaleźć, a jeśli chcę użyć takich opcji jakie są na screenie powyżej, to wybierać te opcje poniżej jako filtry, a nie wchodzić do menu, po czym czytać co chcę zrobić i dopiero wpisywać