APR w końcu jest! Cieszy mnie to, ponieważ jest jakiś postęp i gonienie konkurencji.
Przyglądałem się miejscom świetnie mi znanym, błędów faktycznie jest sporo, braków i niedoprecyzowania interpretacji APR.
1. węzeł Murckowska, praktycznie nie ma tutaj APR-a, tylko przy zjazdach z A4 jest, w drugą stronę nie.
2. węzeł Sośnica, o dziwo jest i działa całkiem nieźle
3. DTŚ-ka (Katowice i dalej), jest, przyznam, że bardzo dobrze dopracowany
4. DK86 - tutaj baboli jest wiele, przy manewrach jeden za drugim dziwne wskazania APR-a, można się pogubić. Na rozgałęzieniu DK86 z DK94 APR-a brak, a dość kluczowe miejsce, 4 pasy ruchu i duże natężenie pojazdów
5. DK94 - przynajmniej na odcinku w woj. śląskim brak
6. DK1 - tutaj też braki się zdarzają, choćby na wysokości Dąbrowy Górniczej
7. na A4 fajnie działa, bogata ilość informacji o APR
8. wlot do Warszawy od Raszyna i przejazd Krakowską, Grójecką i trochę dalej - tutaj także niby jest, ale babole się zdarzają, albo w ogóle brak informacji
Mam zamiar w wolnej chwili przygotować osobny wątek z zestawieniem miejsc (autostrad i najważniejszych DK), na których owy APR jest.
Co do innych spraw: okienko z informacjami o utrudnieniach fajnie, że się pojawiło, tego mi brakowało. Ale wg mnie dane te powinny się same aktualizować/pobierać, a po drugie, być uporządkowane odległościowo, bo teraz jest niezły misz-masz.
Brakuje mi także jakiegoś dźwiękowego "din", że właśnie na ekranie wyskoczył APR. Byłbym też zadowolony z rozwiązania pozwalającego wyłączyć komunikaty głosowe o manewrach (wiem - jest to), ale z pozostawieniem włączonych komunikatów o utrudnieniach na drodze i nowej odległości/czasie do końca trasy.
PS. Jeszcze dodam, że Aqurat "coś" powinien zrobić z paskiem postępu trasy, bo nadal się zeruje po przeliczeniu trasy (pobraniu danych AM`Traffic)
PS2. Instalka działa na Win7, nie wiem, czemu komuś nie działa...