Myślę że wypisywanie błędów bety 6.5 jest bez sensu, bo jeśli producent nie widzi co jest spieprzone ......
Czytałem wyżej o problemach z sygnałem GPS w niektórych miejscach, też mi się to zdarzyło i natychmiast wyłączyłem AutoMape i uruchomiłem zainstalowaną org. na urządzeniu MapeMap – sygnał cudownie powrócił a pogoda i zachmurzenie niestety się nie zmieniło.
Biorąc pod uwagę to, co czytam w tym temacie, to wersja finalna napawa niepokojem.
Widać, że AM poszła w gadżety, zamiast w niezawodność. Specyficzne jest również to, że np. MapaMap nie ma gadżetów, wodotrysków, pomimo całej swojej "prostoty", jak wynika z opinii często się powtarzających - po prostu nie zawodzi.
Ileż to już razy były powtarzane sugestie, by program wrócił do fazy v.5.5.3 i umożliwić jedynie aktualizację map. Ale jak widać są ważniejsze rzeczy niż funkcjonalność, czy bezawaryjność. Napakowano nam dodatków, których działanie i wiarygodność informacji w nich zawartych, jest co najmniej wątpliwa. Mnóstwo użytkowników poszukuje informacji, jak te gadżety wyłączyć. I wcale mnie to nie dziwi, bo z okiełznaniem tego wszystkiego mają już problem nawet "nagminni" użytkownicy tego forum.
Dodam jeszcze, że nie wszyscy mają chęć i wiedzę, by grzebać w plikach konfiguracyjnych, by sobie to, lub tamto włączyć, wyłączyć, lub zmienić. Co do celowości odsłonięcia info zawartego w dolnym pasku na całą szerokość ekranu, chyba nikt z użytkowników AM nie ma wątpliwości. Ile razy już te kwestie były poruszane. I co ? AM nasze postulaty ma głęboko w d.... .
AM może się w ostatnim czasie poszczycić ściganiem piratów. Super. Tylko, że niedługo nie będzie chyba kogo ścigać, bo zainteresowanie AutoMapą może diametralnie się zmniejszyć. Może już nie pomóc uśmiechnięta buźka Hołka.