Wczoraj i dzisiaj trochę pokręciłem się po Warszawie i okolicach używając wersji Beta.
Kilka spostrzeżeń.
Sprzęt to Mio P550, WM5EN, karta Kingstona 2 GB. Program zainstalowany na czystą kartę.
1. Za każdym razem po wytyczeniu trasu skala przełącza mi się na maksymalne zbliżenie - 50m (w 2D).
2. W ustawieniach skali mam ustawioną: miasto 240, pośrednia 540 i poglądowa 540. Tej poglądowej nie mogę zmienić. Tzn. da się zmienić wartość, można nacisnąć OK, ale i tak skala pozostaje 540 i po ponownym wejściu w ustawienia jest 540.
3. O profilach już było pisane, u mnie również nie pamięta.
4. Błąd w mapie w Warszawie na Prym. Tysiąclecia w kierunku Marek. Już na "zakrętach" odchodzi odnoga która idzie 'dołem' do ul. Powązkowskiej. W rzeczywistości rozjazd jest jakieś 300 metrów dalej (ale w 6.2 też już chyba tak było).
5. Nie działa mi Traffic. Mam włączony i zaznaczone wysyłanie danych ale ikonka cały czas jest szara - i w czasie jazdy i podczas synchronizacji.
6. Denerwujące pikanie przy poruszaniu się po menu.
7. Ikonka terenu zabudowanego może ii fajny pomysł, dokładność danych tragiczna. Trasa Warszawa - Łomianki - Nowy Dwór fragmentami dopuszczalna prędkość 100km/h a ikonka cały czas się świeci. Tak samo Nowy Dwór - Jabłonna, prawie cały czas się świeci teren zabudowany.
8. Błędy podczas edycji punktów wbudowanych - podmienia się automatycznie nazwa pliku nazwą kategorii i dodatkowo pojawiają się duble.
9. Menu animowane u mnie działa dość dobrze i reaguje chyba minimalnie szybciej niż poprzednie.
To na razie tyle.