p.s. co ma fragmentacja karty do interfejsu który wczytany jest do ramu? Czy 'animacja' menu to odtwarzanie filmu zapisanego na karcie? No nie dajcie się zwariować... zaraz ktoś napisze, że najlepiej windowsa przeinstalować, żeby AM lepiej pracowała...
Nie bądź taki mądry, bo nie wiesz jak AM zarządza aplikacją i w którym momencie wczytuje pliki konfiguracyjne. Napisałem "np", a to znaczy, że nie wiem jaka jest przyczyna, może karta, może Wasze gotowane ROMy, a może jeszcze co innego. Fakt jest jeden - przejechałem już ok. 800km z AM6.5 i animowane menu działa u mnie znacznie sprawniej, niż poprzednio - bez żadnych zwisów i przycięć. I tą informacją chciałem się z Wami podzielić, oczywiście z tymi, którzy informacje używają do innych celów, niż atak na mnie.
Masz rację, nie mam pojęcia jak AM wczytuje zasoby, etc. Ale na chłopski rozum, jeśli raz otworzyłem menu - najprawdopodobniej już w ramie siedzi cała jego grafika. Nie sadze, aby renderowali je za każdym razem klikania w przycisk MENU, a zaraz po zamknięciu czyścili pamięć. Po prostu się tak nie robi. A chodzi właśnie o to, że po kilku godzinach używania wszystko pracuje tak samo... czasami zamula, czasami zatrzymuje się cała aplikacja na sekundę, etc. Wierzę mocno, że jest to beta i w wersji finalnej poprawią wszystkie te niedogodności.
Sam pisałem oprogramowanie dużo bardziej złożone od AM przez ostatnie kilka lat - śmiem twierdzić, że większość z Was może z niego na co dzień korzystać, niestety nie mogę napisać o jaki produkt chodzi

bo zaczęły by się pytania OT i uszczypliwe docinki, że też czegoś nie dopracowaliśmy

chcę tego uniknąć, bo z projektem rozstałem się w lutym ubiegłego roku... obecnie jeżdżę

Mój główny zarzut do funkcjonalności AM jest taki, że oni 'na siłę wciskają' funkcje, które większość (z tego co widzę na forum) chce wyłączyć i szuka sposobu, a to dopisanie czegoś w plikach ustawień, a to - jak wspomniał ochkarol - robienie protezy plikiem .bat, o zgrozo.
Skromnym zdaniem twierdzę, że jeśli 'coś wymyślają', powinni dać użytkownikowi wybór. Tak działa większość programów komputerowych/pda. I oczywiście niektóre opcje już da się z menu włączyć/wyłączyć, ale jak widać znaczną większość nie.