... Teraz w ostrzeganiu POI np nie mam kategorii fotoradary, a są tylko radary. Czy u Was też tak jest ? ...
A sory, bo było ok. Ja po instalacji miałem wszystko ok.
Ale teraz jak zajrzałem do POI/Ostrzeganie to też mam dziury (radarów nawet nie mam
).
Ostrzeganie u mnie działa ok, bo wcześniej ustawiłem.
POI są w Menu/Prowadź do-Szukaj/POI fotoradary są.
Może zrobiło się to po synchronizacji z Miplo? 
Potwierdzam, po pierwszej synchronizacji z Miplo mogłem wszystko ustawić, teraz też już nie mam takiej możliwości, gdy próbowałem coś zmienić zapisało mi już nową konfigurację i przestało ostrzegać o fotoradarach, dobrze, że wcześniej zabezpieczyłem pliki konfiguracyjne i mogłem je wrzucić do AM.
Oj daleka droga przed programistami z AM, na razie działa w dość nieoczekiwany sposób.
Ja sobie metodą prób doszedłem jak to teraz źle funkcjonuje, a mianowicie, jeżeli założycie sobie nowy plik do własnych punktów POI i ustawicie go jako domyślny, a wcześniej zrobicie synchronizację do tego nowego pliku za pomocą MiploSynca to odzyskacie prawie pełną władzę nad punktami użytkownika spod interfejsu AutoMapy. Są tylko dwa problemy:
1. jak wykonacie drugi raz synchronizację z poziomu AM to wywali Wam wszystkie własne punkty i pozostawi wbudowane i automatycznie tracimy zarządzanie własnymi kategoriami POI.
2. Nawet jeżeli wiemy jakie są konsekwencje po wykonaniu kolejnej synchronizacji z poziomu AM i nie zrobimy tego licząc , że przechytrzymy program to i tak niewiele nam to da, bo owszem poustawiacie sobie wyświetlanie, ostrzeganie własnych POI (wyłączając wbudowane) ale na trasie (lub na demie) punkty wasze się wam nie pokażą i nie zostaniecie ostrzeżeni we właściwym momencie o np fotoradarze.
I co mi pozostało przejść na razie tylko na punkty wbudowane odhaczając punkty użytkownika i na razie wszystko chyba działa poprawnie. To tyle moich wywodów doktorskich