AutoMapa 6.5 beta - testy już czas zacząć.

• 647 Odpowiedzi
  • 170641 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arczi_75

• 14
  • Sprzęt: HTC  HD2, HTC DESIRE HD, LG GT540 :)
Odp: AutoMapa 6.5 beta - testy już czas zacząć.
« Odpowiedź #150 dnia: Maj 01, 2010, 23:16:22 »
Komus udalo sie wyslac sms o pomoc? Oczywiscie próbuję na wlasny telefon:D

U mnie wysyła bez problemowo bez ustawień sam przypisał do numeru alarmowego osobę którą mam wpisaną w książce telefonicznej jako ICE G............, polecam sprawdzić.

Jak dla mnie AM 6,5 robi dobre wrażenie

Bardzo fajne bezproblemowe wyszukiwanie POI
Asystent pasa ruchu nareszcie się pojawił i jest w miarę czytelny
Ikona traffic lepsza i można podejrzeć ilośc wysłanych danych
Dymek z ulica mnie się akurat podoba a jak komuś nie to już wiadomo jak sie go pozbyć

co do minusów to brakuje mi w wersji pionowej następnego manewru takiego jak jest przy wybraniu panoramy a to wszystko na HTC HD2, a i po pierwszej konfiguracji nie zapamiętał ustawien dopiero za 2 razem. port com również oryginalnie ustawieony na 3 zmieniłem na auto i załapało po 2 razie, działa bez problemu szybko i bez wieszania, uważam że dużo dobrej pracy zostało wykonane a reszta jeszcze przed nami :)

Już mam następny manewr wystarczy kliknąc w panel u góry i wybrac jakie sie chce informacje takie proste a wcześniej na to nie wpadłem :)
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2010, 23:49:04 wysłana przez arczi_75 »

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #151 dnia: Maj 02, 2010, 09:38:08 »
Tylko później nie płacz, że "Miśki" wręczyły Ci przekaz, bo wg. Twojej kochanej i nieomylnej navi mogłeś w danym miejscu gnać 40 km szybciej, niż to określały znaki.

Czyli jak zmienię nawigację na hyper-extra-full-bajer i zaprzestane już korzystać z badziewnej Automapy to będę mógł tylko patrzeć na mapę i tam zawarte oznaczenia ?? :O
Super, o takie rozwiązanie mi chodziło  :ok: Od dziś zero patrzenia na drogę. Podpowiedz tylko jaką mam kupić, która jest taka wszystkowiedząca ??

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #152 dnia: Maj 02, 2010, 10:17:17 »
Dlaczego po synchronizacji w historii MIPLO wyświetla się nadal " wersja AutoMapy: 6.2.0.895;"?
W statusie synchronizacji mam

* wersja AutoMapy: 6.5.0.1013;
* nieznana wersja Mapy;
* wersja MiploSync: 1.7.0.8;

Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #153 dnia: Maj 02, 2010, 10:21:07 »
Dlaczego po synchronizacji w historii MIPLO wyświetla się nadal " wersja AutoMapy: 6.2.0.895;"?
W statusie synchronizacji mam

* wersja AutoMapy: 6.5.0.1013;
* nieznana wersja Mapy;
* wersja MiploSync: 1.7.0.8;

znalazlem na stronie miplo
Wersja Beta AM 6.5 wydana! Synchronizacja z Miplo na razie może działać nieprawidłowo. Pracujemy nad przystosowaniem MiploSynca do nowej AM

Połączone: Maj 02, 2010, 10:22:06
czyli z AM wszystko ok tylko Miplosync nie wspolpracuje
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #154 dnia: Maj 02, 2010, 10:28:55 »
Testowania ciąg dalszy...

Asystent pasa - bardzo słabiutki graficznie i pokazał się tylko raz - ale się zdziwiłem :)
Profil u mnie działa - nie muszę wybierać przy każdym włączaniu programu.
Ostrzeżenia POI nadal niekompletne - już o tym pisałem.
Blokady miplo trzeba importować z amb do sgm - już pisałem.
jednak brak TMC... niezrozumiałe  :(
Znaczek terenu zabudowanego - potrzeby jak dzwonek zającowi.

Ale żeby nie było że tylko marudzimy :)

Było kilka wątków i ankiet że tak ujmę uniwersalnie "na co liczymy w najnowszej wersji AM". Aktualnych map - takie oczekiwanie było zawsze w czubie... może nie na pierwszym miejscu, ale wysoko. No i proszę, mamy. Warszawa skrzyżowanie Ostrobramska/Marsa z Grochowską/Płowiecką już rondo! O wioskach w 3d nie wspomnę.

iceneon się nie odzywa - pewnie skórę montuje, wyeksponuje co ma wyeksponować i nie będzie dublował informacji... czekamy :)
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 21:20:49 wysłana przez jachraniak »

*

MarkNavi

« Odpowiedź #155 dnia: Maj 02, 2010, 10:31:50 »
Wersja Beta AM 6.5 wydana! Synchronizacja z Miplo na razie może działać nieprawidłowo. Pracujemy nad przystosowaniem MiploSynca do nowej AM

No to jak można wypuszczać program do testowania jak Miplo nie działa, normalna paranoja made in Poland. Czyli wiadomo , że testy potrwają pewnie dość długo i na pewno będziemy mieć betę 2.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #156 dnia: Maj 02, 2010, 10:32:54 »

Dobrze że podali przynajmniej taką uwagę na www  :ok:
Niestety miplo nie chce działać również z wersją 6.2 - nie aktualizuje pełnej bazy. Wysyłałem im już wczoraj zgłoszenie w tej sprawie.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #157 dnia: Maj 02, 2010, 10:39:20 »
zauważyłem, że AM bardzo stawia na bezpieczeństwo jazdy i to aż do przesady (helpy, wypadek, znak ograniczenia prędkości, znaczek terenu zabudowanego itd). To ja mam pomysł, jeżeli kierowca przekracza dopuszczalną prędkość na danej drodze to otrzymuje komunikat od Hołka, że jedzie z niedozwolona prędkością i że jeżeli nie zwolni to program za 15 sekund się automatycznie zamknie. Jeżeli kierowca posłucha ostrzeżenia i zwolni dostanie komunikat "dziękuję, bezpieczeństwo na drodze jest najważniejsze. Pozdrawiam Krzysztof Hołowczyc". Podoba się Wam ???? :P

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #158 dnia: Maj 02, 2010, 10:42:16 »
Mało skuteczne, proponuję elektrowstrząsy.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #159 dnia: Maj 02, 2010, 10:46:04 »

No to jak można wypuszczać program do testowania jak Miplo nie działa, normalna paranoja made in Poland. Czyli wiadomo , że testy potrwają pewnie dość długo i na pewno będziemy mieć betę 2.

Śmiem twierdzić że tego wcześniej nie sprawdzili i nie byli tego świadomi.
Po to są testy i wersja beta, aby wyłowić babole.

Każdy z nas klikał "Rozumiem i Akceptuję" po przeczytaniu "Zdaje sobie sprawę, że wersje Beta mogą zawierać poważne usterki, w tym również takie, które mogą prowadzić do utraty danych zarówno w AutoMapie, jak i innych aplikacjach"

*

MarkNavi

« Odpowiedź #160 dnia: Maj 02, 2010, 10:58:38 »

Śmiem twierdzić że tego wcześniej nie sprawdzili i nie byli tego świadomi.
Po to są testy i wersja beta, aby wyłowić babole.

Każdy z nas klikał "Rozumiem i Akceptuję" po przeczytaniu "Zdaje sobie sprawę, że wersje Beta mogą zawierać poważne usterki, w tym również takie, które mogą prowadzić do utraty danych zarówno w AutoMapie, jak i innych aplikacjach"

Zgadzam się z Kolegą. Mi tylko do głowy nie przyszło, że jeszcze we własnym gronie programistów nie zauważyli tak poważnego babola jak poprawność synchronizacji z Miplo. To wszystko.

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #161 dnia: Maj 02, 2010, 10:59:47 »
zauważyłem, że AM bardzo stawia na bezpieczeństwo jazdy i to aż do przesady (helpy, wypadek, znak ograniczenia prędkości, znaczek terenu zabudowanego itd). To ja mam pomysł, jeżeli kierowca przekracza dopuszczalną prędkość na danej drodze to otrzymuje komunikat od Hołka, że jedzie z niedozwolona prędkością i że jeżeli nie zwolni to program za 15 sekund się automatycznie zamknie. Jeżeli kierowca posłucha ostrzeżenia i zwolni dostanie komunikat "dziękuję, bezpieczeństwo na drodze jest najważniejsze. Pozdrawiam Krzysztof Hołowczyc". Podoba się Wam ???? :P

bardzo mi się podoba :)
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 11:01:47 wysłana przez jachraniak »

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #162 dnia: Maj 02, 2010, 11:03:27 »
"Miśki" wręczyły Ci przekaz, bo wg. Twojej kochanej i nieomylnej navi mogłeś w danym miejscu gnać 40 km szybciej, niż to określały znaki.

Znaczy, że w ustawie o ruchu drogowym jest zapis o znakach w nawigacji?
Naprawdę dziwi mnie podejście osób, którzy myślą że nawigacja będzie myśleć za nich.

Dziś gdzieś jest 70, juto może być 40, bo asfalt się rozleci...

Tak samo jak dziś można na jakimś skrzyżowaniu skręcić w lewo jutro już nie...

(Na TVN Turbo w "Uwaga wypadek" co jakiś czas pojawia się właśnie kolizja bo nawi kazała skręcić tutaj, a że pod prąd ?!)
--
Pozdrawiam
Maciej

*

MarkNavi

« Odpowiedź #163 dnia: Maj 02, 2010, 11:08:55 »

Naprawdę dziwi mnie podejście osób, którzy myślą że nawigacja będzie myśleć za nich.

No to co napisałeś jest dowodem na to, że ten znak prędkości na ekranie mapy jest zbędnym dodatkiem, bo może zdezorientować, a konsekwencje tego mogą być opłakane. MI ten znak nie przeszkadza w ogóle, tylko kurcze, żeby pokazywał to co faktycznie powinno być, a niestety w wielu miejscach tak nie jest i nie jest to z powodu przebudowy drogi , bo to akurat jest zrozumiałe.
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 11:11:27 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #164 dnia: Maj 02, 2010, 11:13:14 »

No to co napisałeś jest dowodem na to, że ten znak prędkości na ekranie mapy jest zbędnym dodatkiem, bo może zdezorientować, a konsekwencje tego mogą być opłakane. MI ten znak nie przeszkadza w ogóle, tylko kurcze, żeby pokazywał to co faktycznie powinno być, a niestety w wielu miejscach tak nie jest i nie jest to z powodu przebudowy drogi , bo to akurat jest zrozumiałe.

Tylko nie doczytałeś do końca...
Jeśli tak samo jest z manewrami to co ?? Nie powinno być nawigacji, czy nie powinna informować o nich bo może w błąd wprowadzić ???

Jak dla mnie EOT... Wracam do testów :D
--
Pozdrawiam
Maciej

*

MarkNavi

« Odpowiedź #165 dnia: Maj 02, 2010, 11:19:08 »
Tylko nie doczytałeś do końca...
Jeśli tak samo jest z manewrami to co ?? Nie powinno być nawigacji, czy nie powinna informować o nich bo może w błąd wprowadzić ???
Jak dla mnie EOT... Wracam do testów :D

aktualność prędkości dopuszczalnych to dla mnie nie dokładnie to samo co aktualność manewrów, ale okey rozumiem co masz na myśli. Wracamy do testów :)

*

Bilunia

« Odpowiedź #166 dnia: Maj 02, 2010, 11:37:37 »
Tylko później nie płacz, że "Miśki" wręczyły Ci przekaz, bo wg. Twojej kochanej i nieomylnej navi mogłeś w danym miejscu gnać 40 km szybciej, niż to określały znaki.

Czyli jak zmienię nawigację na hyper-extra-full-bajer i zaprzestane już korzystać z badziewnej Automapy to będę mógł tylko patrzeć na mapę i tam zawarte oznaczenia ?? :O
Super, o takie rozwiązanie mi chodziło  :ok: Od dziś zero patrzenia na drogę. Podpowiedz tylko jaką mam kupić, która jest taka wszystkowiedząca ??
Widzę, że czytanie ze zrozumieniem, to dla Ciebie problem.
Jak przeczytasz moje wypowiedzi jeszcze raz - powoli i uważnie, to zrozumiesz, że sugerowałem:
1- wyczyszczenie ekranu z "bajerów", które podają niewiarygodne informacje i na dodatek przysłaniają mapę (ograniczenie prędkości i teren zabudowany)
2- jazdę z uwzględnieniem sytuacji na drodze i znaków drogowych, by uniknąć m.in. kąpieli w zalewie.
3- to, że wyświetlane na ekranie w TT informacje są klarowne i w pełni wystarczające
Nigdzie w tym temacie nie pisałem, że AM jest badziewna (co sugerujesz). Nie pisałem też, by w czasie jazdy przedkładać to co na wyświetlaczu, nad tym co na drodze, a wręcz przeciwnie.
Natomiast uważam, że jeżeli już coś znalazło się na wyświetlaczu, to żeby to było wiarygodne i pokrywało się z rzeczywistością. Jeżeli tak nie jest, to powinno z wyświetlacza zniknąć, by nie wprowadzać w błąd.
Dodam jeszcze, że nie ma nic gorszego dla rozwoju AutoMapy niż bezkrytyczni klakierzy. Natomiast przekręcanie intencji wypowiedzi rozmówców stało się chyba chorobą niektórych "rycerzy".

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #167 dnia: Maj 02, 2010, 11:38:30 »
moje 3gr:

1. Wreszcie, wreszcie, wreszcie, automapa ma asystenta !
 grafika pasów ruchu ZDECYDOWANIE do poprawienia(np pod czerwonymi krzyżykami  wyszarzone strzałki a tło póprzeżroszyste) , ale cieszmy się że asystent już jest.
2. Ikonka obszaru zabudowanego u mnie cały czas włączona, nawet na autostradzie, a w trybie panorama mam puste pole.
3. Ostani grafik odszedł chyba z firmy 3 lata temu, ciągle te same TRAGICZNE i NIECZYTELNE ikonki POI
mnie wyprodukowaniem własnych i zamiana zajęła parę popołudni, więc chyba się da ;)
4. doskonały pomysł z profilami, szczególnie gdy automapę używa parę osób.

czego mi brakuje?

- opcji wyłączenia dymków z nazwami ulic, oraz zmiany ich wielkości
- po tapnięciu na mapę w Twoim Menu powinna był defoultowa wyszukiwarka POI wokół punktu
- możliwość umieszczenia asystenta na dole ekranu.(menu wyboru :dół, góra)
- znaki drogowe powinny być wyświetlane w jedym miejscu na ekranie  a nie jechać razem z drogą, już nie mówiąć o ich czytelności, patrz p3 ; dokładnie  tak jak to już jest ze znakiem ograniczenia prędkości

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 11:46:51 wysłana przez Teodoryk »

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #168 dnia: Maj 02, 2010, 13:52:21 »
Czy w mapach Polski jest w niektórych miejscach asystent? Nie udało mi się go jeszcze wywołać - może jak ktoś znalazł takie miejsce, to poda współrzędne.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline critu

• **
  • 240
  • REGULAMIN - AVATAR
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1
« Odpowiedź #169 dnia: Maj 02, 2010, 13:53:16 »
Dziś pierwsza trasa z AM6.5 beta.

Ten znaczek obszaru zabudowanego to całkowita póki co porażka. Zrobiłem 70 km z Bydgoszczy do Sępólna Kraj. i ciągle po obszarze zabudowanym, co ciekawsze to mogłem jechać 90 km/h.

Kolejna rzecz jaka mi się nie podoba to te pływające chmurki. Przy większym zagęszczeniu uliczek to na ekranie same chmurki i nic nie widać.

To tak na szybko. Wiem, że mogę sobie to powyłączać w plikach, ale chyba nie o to chodzi, żeby grzebać w strukturach plików. Jeśli wprowadzone są takie modyfikacje to user powinien mieć możliwość wyłączenia tego z poziomu ustawień a nie grzebania w plikach configuracyjnych.

Potwierdzam też wybór profilu. Pomimo zaptaszkowania kratki to i tak trzeba profil wybierać a mam WM 6.1 więc obalam mit, że to tylko w WM6.5

« Odpowiedź #170 dnia: Maj 02, 2010, 14:01:56 »
Darek_Foto

Skrzyżowanie Trasy Siekierkowskiej z Czerniakowska w wawie ma APR.
Tylko moim zdaniem za późno informuje użytkownika o wyborze pasa ruchu(ok 140m przed).

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 14:21:26 wysłana przez A/H24N2 »

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #171 dnia: Maj 02, 2010, 14:30:05 »
Niby jest postęp, ale rozczarowań nie brakuje :( spodziewałem się że w instalce będzie tak:
- czytnik kart pamięci
- urządzenie przenośne (windows mobile, pocket pc)
- pc/tablet pc
- apple iphone

czuję wewnętrzną potrzebę przeflancowania z WM... a bez AM tego nie zrobię :)
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 14:40:18 wysłana przez jachraniak »

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #172 dnia: Maj 02, 2010, 14:33:32 »
Dziś pierwsza trasa z AM6.5 beta.

Kolejna rzecz jaka mi się nie podoba to te pływające chmurki. Przy większym zagęszczeniu uliczek to na ekranie same chmurki i nic nie widać.

To tak na szybko. Wiem, że mogę sobie to powyłączać w plikach, ale chyba nie o to chodzi, żeby grzebać w strukturach plików. Jeśli wprowadzone są takie modyfikacje to user powinien mieć możliwość wyłączenia tego z poziomu ustawień a nie grzebania w plikach configuracyjnych.

no wlasnie Moga byc te chmurki ale zeby mozna bylo je wylaczyc bez grzebania w pliku Nie kazdy to potrafi  JA dzis probowalem i mi nie wyszlo NA PC nie potrafie otworzyc tego pliku wczesniej omawianego nie wiem jak i czym Tak jak wiekszosc szarych uzytkownikow

AutoMapa 6.10.0

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #173 dnia: Maj 02, 2010, 14:35:39 »

no wlasnie Moga byc te chmurki ale zeby mozna bylo je wylaczyc bez grzebania w pliku Nie kazdy to potrafi  JA dzis probowalem i mi nie wyszlo NA PC nie potrafie otworzyc tego pliku wczesniej omawianego nie wiem jak i czym Tak jak wiekszosc szarych uzytkownikow

Wystarczy notatnik. Prawy klawisz na pliku, wybierz "Otwórz za pomocą:" i z listy Notatnik.
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 14:41:54 wysłana przez daro.s »
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #174 dnia: Maj 02, 2010, 14:44:19 »

Wystarczy notatnik. Prawy klawisz na pliku, wybierz "Otwórz za pomocą:" i z listy Notatnik.

tego nie probowalem :) a tak sie glowilem :) pozniej sprobuje i dam znac czydalem rade :)

AutoMapa 6.10.0

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #175 dnia: Maj 02, 2010, 14:47:44 »
Tylko moim zdaniem za późno informuje użytkownika o wyborze pasa ruchu(ok 140m przed).

Dzięki.
Myślę, że poprawię te grafiki...
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline critu

• **
  • 240
  • REGULAMIN - AVATAR
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1
« Odpowiedź #176 dnia: Maj 02, 2010, 14:53:24 »
No i stało się. AM się wykrzaczyła tak jak jeszcze nigdy przedtem. Na karcie plik AutoMapaEU pusty, ponadto stworzył się nowy katalog AUTOMAPAEU również pusty. Powstały jakieś pliki poza katalogiem.

Jechałem z AM i normalnie wyłączyłem. A następni przy próbie włączenia w wyborze profili już tylko dwa profile, potem brak możliwości wczytania pliku ... i koniec. I już nie odpaliła.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #177 dnia: Maj 02, 2010, 18:00:05 »
Starter dla AM 6.5 beta eliminujący wyłączające się podświetlenie:

Automapa starter

To dla tych, co są leniwi i nie chce im się przełączać w opcjach urządzenia przed uruchomieniem tej wersji AM.

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 18:01:45 wysłana przez СП4УБВ »

*

MarkNavi

« Odpowiedź #178 dnia: Maj 02, 2010, 18:56:47 »
Starter dla AM 6.5 beta eliminujący wyłączające się podświetlenie:

Automapa starter

To dla tych, co są leniwi i nie chce im się przełączać w opcjach urządzenia przed uruchomieniem tej wersji AM.

co to jest za plik ? Tym plikiem mamy zastąpić dotychczasowy plik uruchomieniowy programu ?
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 18:58:55 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #179 dnia: Maj 02, 2010, 19:59:08 »
Darek_Foto

Też się na to natknąłem .Objechałem to skrzyżowanie z pięć razy  i to samo wrażenie  : Za późno!     :S
Miałem wyznaczoną trasę z  Gagarina na Konstancin ,przed skrzyżowaniem był komunikat : Za 400 m na rondzie prosto ,drugi  wyjazd" i to był by właściwy moment wyświetlenia asystenta pasa. Dość czasu na właściwe ustawienie się na pasie  te ok.100m to stanowczo za mało szczególnie gdy jest  normalny ruch (tzn. korek  :E )  poza tym komunikat informuje nas że "coś się dzieje" i rzucamy okiem na ekran  a tak jak teraz asystent pojawia się bezgłośnie i nawet jak wiemy że będzie to trzeba parę razy spojrzeć by trafić jak już będzie i to w momencie gdy jest się blisko manewru i trzeba patrzeć na drogę .

ps.  pewnie to dane umieszczone testowo i finalnie będzie dobrze    (mam nadzieję  :-| )
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)