AutoMapa 6.5 beta - testy już czas zacząć.

• 647 Odpowiedzi
  • 169727 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
AutoMapa 6.5 beta - testy już czas zacząć.
« dnia: Kwiecień 30, 2010, 11:02:19 »
Już jest !

Lista zmian w wersji beta

(wersja 6.5 beta 1, mapa 1011 -> wersja testowa jeszcze nie opublikowana)
Dodane:
W mapie Polski:

Plany nawigacyjne kolejnych 2.436 miejscowości (łącznie 13.148!)
Kształty budynków i adresy punktowe w kolejnych 267 miejscowościach (łącznie 3.099)
71 tys. dokładnych adresów punktowych (łącznie 2.7 mln)
77 tys budynków 2D i 3D (łącznie 2.9 mln, w tym 1.3 mln 3D)
20 tys. POI (łącznie 559 tys)
W programie:

Profile pozwalające zapamiętać komplet ustawień i łatwo przełączać się pomiędzy zapamiętanymi profilami (np. ustawienia do jazdy służbową ciężarówką i prywatnym samochodem osobowym).
Funkcja „Wypadek” z możliwością wysłania alarmowego SMS na numer ICE, szybkiego ustalenia „Gdzie jestem” i wybrania „Jedź po pomoc” oraz zestawem informacji „Niezbędnik kierowcy” opracowanym wspólnie z Gazetą Wyborczą.
Możliwość szybkiego wyszukiwania POI i kategorii POI po nazwie, również bez konieczności wyboru kategorii.
Asystent pasa ruchu. W wersji 6.5 dane niezbędne do jego użycia dostępne są dla mapy Europy poza terenem Polski. Dane obejmujące Polskę pojawią sie w kolejnej aktualizacji map.
Animacje menu ułatwiające orientację w systemie menu. Kliknięta opcja „rozwija się” z wybranego guzika a przy zamykaniu zwija sie do wybranego miejsca.
Sygnalizacja terenu zabudowanego ikoną wyświetlaną powyżej ikony dozwolonej prędkości
Możliwość  zmiany zawartości i miejsca obiektów POI wbudowanych w mapę (za wyjątkiem kilku kategorii wewnętrznych) oraz przesłanie propozycji zmian do serwisu http://www.miplo.pl/.
Kategorie „Podręczne” oraz „Ostatnio używane” ułatwiające szybki dostęp do wybranych POI. Można je tworzyć, usuwać i zmieniać kolejność w MENU | POI Wyszukiwanie.
Cienie pod ikonkami POI na mapie.
Możliwość wyboru wskazań dolnego panela ekranu (NPI) z informacją o ulicy i okolicy.
Możliwość blokowania segmentu przed manewrem poprzez wybór z listy manewrów w MENU |Trasa | Informacje.
Data generacji mapy pomagająca wybierać mapę przy wczytywaniu w sytuacji posiadania kilku wersji mapy.
Okno ze statusem włączenia i pracy systemu AutoMapa Traffic wraz z historią jego działania.
Możliwość blokowania jednocześnie wielu dróg przez zaznaczenie prostokątnego obszaru mapy w zbliżeniu.
Automatyczny komunikat przypominający o tym, że dane A-GPS są już nieaktualne i należy je uaktualnić dla poprawy pracy odbiornika GPS.
Możliwość automatycznego zapisu plików ze śladem GPS w każdej jeździe.
Automatyczne powiadomienie o wygaśnięciu subskrypcji na dostęp do aktualizacji map.
Automatyczne powiadomienie o korzystaniu ze zbyt starej wersji mapy.
Pomoc kontekstowa otwierana przyciskiem '?'  na większości ekranów programu.
Pełna treść pomocy (instrukcji obsługi programu) dostępna w MENU | Pomoc.
Zapamiętanie zgody użytkownika na umieszczenie punktu DOM/PRACA na odcinku drogi z zakazem ruchu.
Możliwość utworzenia i zapisania oraz wczytania własnych zestawów ustawień ostrzegania o POI w MENU | POI-Ostrzeganie.
Możliwość sprawdzenia treści umowy licencyjnej bezpośrednio z ekranu MENU | O programie.
Numeracja ułatwiająca orientację w liście funkcji możliwych do przypisania do przycisków sprzętowych i ekranowych (MENU | Ustawienia | Przyciski)
Automatyczne przełączanie trybu dzień/noc na podstawie czujnika światła wbudowanego w urządzenia HTC oraz Samsung Omnia.
Specjalna kategoria POI „Notes” pozwalająca, w połączeniu z funkcją "(BP) Dodaj do POI" w MENU | Ustawienia | Przyciski,  zapisać nowy punkt POI jednym kliknięciem w guzik sprzętowy lub ekranowy.
Poziome etykiety ulic „pływające” nad mapą w trybie jazdy z nawigacją z widokiem 3D.
Duże ikony informacyjne w komunikatach błędu oraz dialogach z pytaniem wymagającym odpowiedzi użytkownika.
Dodatkowy panel pilota w skórce Panorama (użyteczny na urządzeniach z dużym ekranem wysokiej rozdzielczości).

Zmiany:
Przyspieszenie wyznaczania tras w obszarach o gęstej sieci dróg.
Zmniejszenie zapotrzebowania na pamięć przy wyznaczaniu tras, zwłaszcza w gęstych obszarach mapy i przy bardzo długich trasach biegnących przez takie obszary.
W przypadku rekalkulacji trasy wywołanej otrzymaniem nowych danych Traffic, pierwotna trasa zostaje zmieniona jedynie, gdy nowa trasa daje znacząca poprawę czasu lub długości jazdy.
Poprawki w logice obliczania i prezentacji ETA (spodziewany czas dotarcia do celu).
Przyspieszone odrysowywanie mapy w trakcie liczenia trasy.
Usunięty problem duplikowania POI po imporcie POI z serwisu http://www.miplo.pl/.
Na liście wyników wyszukiwania adresów nadmiarowe ulice zostały oznaczone dodatkowo znakiem (!). Chodzi o ulice, które znajdują się w miastach sąsiadujących względem wybranego w wyszukiwaniu.
Maksymalny limit pamięci dla POI użytkownika został zwiększony do 8MB.
Przycisk zwijania i rozwijania kategorii POI w drzewie POI został mocniej oddzielony wizualnie od przycisku wybierania wskazanej kategorii.
Przyspieszenie otwierania i zamykania okien dialogów i MENU.
Panel informacji o miejscu (na dole ekranu) pomija miejsca o niskiej kategorii.
Poszczególne elementy panelu informacji o miejscu (na dole ekranu) zostały rozróżnione kolorami dla zwiększenia czytelności w trakcie jazdy.
Ujednolicenie przycisków powrotu do poprzedniego okna w systemie MENU i dialogów.
Dostosowanie dla nowych i wcześniejszych modeli urządzeń nawigacyjnych (m.in. Blow, Trak i HTC).
Poprawki dla urządzeń z WCE4.2, które pokazują błędną datę dla roku 2010 (błąd urządzenia podobny do problemu roku 2000).
Poprawione domyślne podpowiadanie instalacji pełnego obszaru mapy w programie instalacyjnym.
Opcja nie przekraczania granic zmieniona na „nie przekraczaj granic nadkładając ...” w ustawieniach tras.
Poprawki w zarządzaniu pamięcią zmniejszające zapotrzebowanie na pamięć.
Zmniejszona częstotliwość ostrzegania o POI - np. dla przypadku przejazdów kolejowych.
Poprawki w działaniu suwaka skali.
Poprawki w działaniu komunikatów głosowych (m.in. komunikatu „potem” przy małej prędkosści jazdy).
Poprawki w logice informowania o nazwie ulicy za manewrem (lub manewrami) m.in. na ślimakach zjazdowych.
Przyspieszenie importu blokad z http://www.miplo.pl/.
Poprawki obsługi znaków narodowych w nazwach dróg.
Poprawki działania przywracania ustawień domyślnych dla klawiszy sprzętowych.
Poprawki sortowania języków w dialogu wyboru języka.
Usunięty błąd znikającego adresu w dialogu wyszukiwania.
Poprawiony błąd ustawienia punktu Start/Koniec/Przez po zmianie daty startu trasy.
Usunięty problem braku pamięci przy wczytywaniu blokad z pliku.
Wczytywanie/wybór innej mapy przeniesiony z Menu na 6-tą stronę ustawień: MENU | Ustawienia | Inne

Znane problemy:
Zbyt wolny rendering mapy w maksymalnych zbliżeniach przy włączonym wyświetlaniu wszystkich POI.
Zbyt szybkie lub zbyt wolne tempo animacji na niektórych modelach urządzeń nawigacyjnych.
Brak spisu treści w MENU | Pomoc.
Okazjonalne problemy z wyświetlaniem niektórych znaków diakrytycznych przy wyszukiwaniu w niektórych krajach (np. Szwajcaria).
Jedź po pomoc nie uwzględnia User POI.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 21:25:01 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Automapa 6.5 beta , test już zacząć
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2010, 11:43:18 »
świetny początek - zainstalowałem na sdhc po wywaleniu całej automapy 6.2
jest - nowe menu - odpaliłem na początek synchronizację z miplo i wisi na 55% ładowania - HTC HD2 - aż się boję co będzie dalej w tej becie
ręczne odpalenie miplosync załatwiło sprawę - ciekaw jestem czy będzie się tak notorycznie wieszać jak poprzednia wersja
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 11:47:46 wysłana przez robix1999 »

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2010, 11:47:34 »
Zapowiada się bardzo ciekawe. I to akurat przed długim weekendem. Wpasowali się idealnie.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2010, 11:50:17 »
wreszcie dobre wiadomosci z obozu AM, bo przestalem jej uzywac na wersji 5 coś tam.
szczegolnie irytowaly mnie te rzeczy (na szczescie poprawione):
Możliwość szybkiego wyszukiwania POI i kategorii POI po nazwie, również bez konieczności wyboru kategorii.
Usunięty problem duplikowania POI po imporcie POI z serwisu http://www.miplo.pl/

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2010, 11:55:46 »
No i mam problem z poi, po synchronizacji i wczytaniu pliku wyskakuje info "Zbiór POI MIplo nie jest zgodny z wczytaną mapą. Proszę ponowić sunchronizację w MIploSync."
Po ponownej synchronizacji nadal to samo i nie mam żadnych POI oprócz wbudowanych :(

*

MarkNavi

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:03:46 »
Podziwiam odwagę testerów. Ja sobie spokojnie poczekam pijąc herbatkę, aż testerzy się "wykrwawią" i wtedy zainstaluję sobie wersję oficjalną. Tu jest za dużo zmian, żeby program się nie sypał co chwilę i to już na zaczytywaniu POI z MIplo. Szkoda czasu i nerwów. Nara

Pytanie, czy coś się zmieniło w oknie z pilotem ? Czy dalej taki archaizm jak dotąd ? Prośba o jakiś screen jeżeli oczywiście jest co pokazać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 12:08:14 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:15:18 »
A czy ktoś wie po co to komu??!!??

Lista zmian w wersji beta

Cienie pod ikonkami POI na mapie.

Zamiast cieni wolałbym żeby opracowali i udostępnili jako opcję wyboru przy instalacji nowe, duże ikony lepiej widoczne na ekranach urządzeń pracujących w dużej rozdzielczości (HD2).

Polecam Regulamin forum !!

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:18:50 »
- Możliwość wyboru wskazań dolnego panela ekranu (NPI) z informacją o ulicy i okolicy.
- Dodatkowy panel pilota w skórce Panorama (użyteczny na urządzeniach z dużym ekranem wysokiej rozdzielczości).
Postulaty uwzględnione  :ok:
Testy czas zacząć  :D

Na 100% moje skórki nie będą w pełni kompatybilne z tą wersją, więc czeka mnie trochę pracy. Dziś na pewno nie znajdę czasu na testy i analizę, za to jutro ostro biorę się do roboty i postaram się mniej więcej określić czas pojawienia się aktualizacji skórek.

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:33:28 »
Jakoś mało efektownie wygląda ten asystent pasa ruchu :)
http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2010-04/asystentpasaruchu_automapa2.png
http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2010-04/asystentpasaruchu_automapa1.png

Ale "etykiety nazw ulic - pływające" są całkiem fajne !

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:34:26 »
Wygląda na to, że po prostu poprawiali błędy i dopisywali ficzery w kolejności ich zgłaszania tu na forum  :ok:
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:48:41 »
tak wygląda okienko
Strasznie malutki ten asystent, na moim HTC to z lupą bedę jeździć

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 12:55:20 wysłana przez plesniak »
Paweł

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:51:04 »
No i mam problem z poi, po synchronizacji i wczytaniu pliku wyskakuje info "Zbiór POI MIplo nie jest zgodny z wczytaną mapą. Proszę ponowić sunchronizację w MIploSync."
Po ponownej synchronizacji nadal to samo i nie mam żadnych POI oprócz wbudowanych :(

Prawdopodobnie to z tego powodu, że wszystkie punkty z Miplo zostały aktualnie wbudowane i punkty zostały usunięte w celu uniknięcia dubli.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:04:11 »
szkoda, że nie zrobili drogowskazów na jaką miejscowość sie kierować. To by jeszcze bardziej usprawniło poruszanie się oprócz asystenta pasa, nawiasem mówiąc badziewnego strasznie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 15:43:15 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:16:29 »
W funkcji prowadź do (szpital, apteka,lekarz, policja) w rozdzielczości 640/480 przycina prawą część ekranu. Macie tak?
Paweł

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:25:41 »
a propos asystenta pasa. wlasnie wszedlem na ten watek z opery na hd2 i screenshot ustawil sie tak, ze zajmuje prawie caly ekran. oddalilem telefon od oczu i nadal dobrze widac ktorym pasem mam jechac. nie jest zle :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:27:07 »
na samsungu i780 dziwnie odpala za pierwszym razem. nadinstalowalem nad 6.2, uruchamiam, wyswietla sie dymek ze program jest w trakcie uruchamiania, po czym pojawia sie okienko z napisem "Automapa OK". pod spodem przycisk ok. klikam i dalej czekam, klepsydra lata. klepsydra znika, automapy brak. sprawdzam w taskmgr ale automapy brak. dopiero nastepne uruchomienie automapy wlacza ja.
asystenta nie jestem na razie w stanie sprawdzic, animacje dobrze ze sa, bo nie zwalniaja mi pracy AM a wygladaja w miare w porzadku. miplo poi takze mi nie dzialaja.
pozostale rzeczy sprawdze w najblizszym czasie
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline jrk999

• **
  • 149
  • Sprzęt: HP ipaq 316/AM EU 6.11, KIGSTON SD4/8GB
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:47:51 »
Ja nie mogę złapać fixa. Nie widzi żadnych satelit. W menu GPS/informacje DANE brak jakichkolwiek danych. Ma ktoś moze pomysł co może byc przyczyną?

*

Offline lucpo1

• *
  • 76
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:49:47 »
Ja nie miałem ustawionego comu GPS na auto tylko na 3. Po zmianie na auto działa.

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:50:54 »
No i tak.
Uczucia mieszane, choć nie wstrząśnięte.

Cieszę się z asystenta pasa ruchu, ale dlaczego on taki siermiężny graficznie?!?!? Mając tyle czasu nie można było zrobić czegoś dopracowanego, chociażby tak jak w TomTomie i dodać drogowskazy na rozjazdach??
No i niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego na asystenta na mapie PL trzeba czekać do następnej aktualizacji, a w części europejskiej już jest??

*

Offline jrk999

• **
  • 149
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:55:45 »
No i tak.
Uczucia mieszane, choć nie wstrząśnięte.

Cieszę się z asystenta pasa ruchu, ale dlaczego on taki siermiężny graficznie?!?!? Mając tyle czasu nie można było zrobić czegoś dopracowanego, chociażby tak jak w TomTomie i dodać drogowskazy na rozjazdach??
No i niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego na asystenta na mapie PL trzeba czekać do następnej aktualizacji, a w części europejskiej już jest??
Dzięki, już też do tego doszedłem.

Co mnie zdenerwowało na początek, to skasowanie moich ustawień programu. Trzeba "się bawić" od nowa. :S

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:58:23 »
Ja nie miałem ustawionego comu GPS na auto tylko na 3. Po zmianie na auto działa.

Na to wygląda że "fabrycznie" ustawili na 3.
Paweł

*

Offline jrk999

• **
  • 149
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:02:06 »
- Dodatkowy panel pilota w skórce Panorama (użyteczny na urządzeniach z dużym ekranem wysokiej rozdzielczości).

Ciekawe jak go uaktywnić?

*

Offline lucpo1

• *
  • 76
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:04:23 »
Nie mam ikony MiploSYnc i MiploLoc  :mysli: A wy macie?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:07:26 »
Tak. Masz menu proste?

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:10:42 »
Czy wy też macie że przywłaczeniu zawsze się pyta o profil, chociaż mam zaptaszkowane by się nie pytał ?

Z punktami poi sobie poradziłem trzeba było zrobić czystą instalacje a nie aktualizację.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:11:50 »
A dlaczego po zainstalowaniu 6.5 i po przeprowadzeniu synchronizacji pobrało mi ~8500 punktów, gdzie wcześniej ich miałem ~ 60k ??

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:15:58 »
Wreszcie jest statystyka systemu traffic, wiadomo co i kiedy i z kiedy prognozy
Paweł

*

Offline ELMUNIO

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:18:14 »
A dlaczego po zainstalowaniu 6.5 i po przeprowadzeniu synchronizacji pobrało mi ~8500 punktów, gdzie wcześniej ich miałem ~ 60k ??

Bo część z tych punktów POI, które miałeś zostały naniesione na mapę, a z miplo zostały pobrane te brakujące. W miplo masz zaznaczoną synchronizację przyrostową.
ROM: Plemnik v1.0 - 6.5.5 bulid 23563

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:20:50 »

Co mnie zdenerwowało na początek, to skasowanie moich ustawień programu. Trzeba "się bawić" od nowa. :S

A pewnie nie skopiowałeś sobie foldera settings i nie wgrałeś ponownie. Przy poprzednich wersjach to pozwalało na 100% zachować ustawienia. Ciekawe czy teraz to działa.

« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 30, 2010, 14:29:16 »
To mój pierwszy post na tym forum - zatem witam wszystkich. Śledzę dyskusje w dziale Automapy już od paru miesięcy i obserwuję jak Automapa ewoluuje i wprowadza kolejne funkcje do programu. Byłem ciekaw jak rozwiąże asystenta pasa ruchu, ponieważ często brakowało mi tego udogodnienia - szczególnie w dużym zakorkowanym mieście, gdzie często wysokie samochody ciężarowe i dostawcze przesłaniają tablice informujące o pasach ruchu w wyniku czego trudno określić prawidłowy pas do jazdy. Automapy używam na telefonie komórkowym (PDA, PocketPC - proszę wybrać sobie nazwę, jeżeli ktoś chce mnie poprawić) i interesowało mnie jak będzie z czytelnością właśnie asystenta pasa ruchu. Z tego co widzę na pierwszych załączonych zrzutach ekranowych rozwiązanie zaimplementowane przez AM, jest podobnie jak było wcześniej, tworzone przez inżynierów i dla inżynierów. Czy na pierwszy rzut oka dla osoby, która uruchomi AM będzie jasne, że asystent pasa ruchu to faktycznie asystent pasa ruchu, a nie dziwne pare czerwonych krzyżyków i jakaś strzałka sygnalizująca jazdę prosto? Choć dla mnie jako osoby mającej na co dzień styczność z komputerami i oprogramowaniem może wydawać się to jasne, to czy dla przeciętnego Kowalskiego też tak będzie? Zobaczcie jak to jest zrobione w przypadku konkurencji.

Na pierwszy rzut oka można się zorientować, że linia jest pasem ruchu i jest to bardzo czytelne
(być może dlatego, że mamy zawsze wyświetlone wszystkie linie bez względu, którą akurat musimy jechać i to bezpośrednio kojarzy się z tym co często widzimy na drogowskazach przy drogach).
Na ile czytelne jest to na małym ekranie telefonu? tego nie wiem, ale prezentuje się IMHO dużo
lepiej niż te linie zaprezentowane w tej becie. Szczególnie podoba mi się przejrzystość
w Navigonie - tablice u góry jasno wskazujące kierunek jazdy i pas z którego należy zjechać.
Całe clue mojego posta można uznać o apel aby tworzyć rozwiązania łatwe w użyciu dla przeciętnego
użytkownika szos.

Co Wy o tym sądzicie drodzy klubowicze?