Czy może ktoś sprawdzić, czy w 6.5 występuje błąd nawigowania do punktu "przez okolicę" po minięciu tego punktu ? W 6.2 miałem tak, że po zaliczeniu punktu "przez okolicę" i wyłączeniu urządzenia, ponowne włączenie powodowało, że AM koniecznie chciała wracać do tego punktu. Jedyna radą na to było wykasowanie punktu "przez okolicę".
Trenowałem dziś ten wariant na kolka sposobów,
wygląda na to że obecnie AM kasuje punkt przelotowy po zaliczeniu go.
Ustawiłem sobie długą trasę, wyznaczyłem 1 'przez punkt', przejechałem i go wyłaczyłem AM.
Gdy uruchomiłem ponownie przeliczyła trasę i prowadziła prosto do celu.
Dodałem 2 punkty 'przez okolicę', po zaliczeniu pierwszego wyłaczyłem sprzęt (bez wyłączania AM),
po załączeniu AM przeliczyła trasę prowadząc do drugiego 'via', a gdy mijałem ten punkt
miał on na ekranie numerek 1 a nie 2. Przed domem ponownie wyłączyłem AM (trasa prowadziła znacznie dalej),
uruchomiłem w domu po 2 godzinach i wyliczyła trasę od pierwotnego punktu startu
co celu bez żadnych punktów pośrednich, a po złapaniu fixa przeliczyła ją na trasę do celu z bieżącej pozycji.
O przeliczenie trasy nie byłem pytany.
ps. radoskur, szybka piątek, 15:15
i nie wiem jakim cudem 6.2 prowadziła przez Legnicę, nie potrafię uzyskać takiej trasy w żaden sposób.