AutoMapa 6.11 beta (mapa 1206)

• 157 Odpowiedzi
  • 58307 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: AutoMapa 6.11 beta (mapa 1206)
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 27, 2012, 01:23:34 »
A ja daję słowo że to dziwadło tam jest :mrgreen:
Stare zdjęcia wujka G. nie są żadnym argumentem, spójrz na nowsze z Geoportalu
Widać wyraźnie, że wycięto drzewa po obu stronach DK, a te boczne drogi są w budowie.
Nie wiem jak stare są te zdjęcia, ale sądząc po tym, że te drogi są w AM od mapy 1112,
mają przynajmniej rok, a 'zwykła odnoga, w kształcie litery Y' to już tylko historia.
Drogę dość znacznie poszerzono, pewnie dlatego wycięto drzewa.
Być może w trakcie poszerzania drogi maszyny drogowe i wywrotki korzystały z tych bocznych, gruntowych nitek.
Ja tych bocznych w ostatnich dniach nie widziałem. Pewnie rolnicy zrekultywowali.
A na zjeździe Y zawracałem w piątek, więc wiem jak teraz wygląda. Dziwadeł brak.
Wyjątkowo jechałem trzeźwy i pamiętam.  :E
Jaki byłby sens istnienia serwisówek obok drogi jednopasmowej? Nigdzie czegoś podobnego nie widziałem.

*

pliers

« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 27, 2012, 09:58:19 »
Cytat: pliers
Obwodnica Pabianic jest w całości przejezdna (nie licząc tymczasowego zjazdu który jak sama nazwa wskazuje był tymczasowy)
Piszesz o sytuacji w terenie?
Cytat: pliers
wyznaczyłem przed chwilą trasę na Targeo i wyznacza mi po obwodnicy.
A co to kogo obchodzi w wątku o becie 6.11? :ohreally:

Tak, piszę o sytuacji w terenie. Myślałem że obchodzi bo myślałem że beta 6.11 zaciąga dane LD takie same jakie są przedstawione w targeo.

@jetsf

blokady są na węźle tymczasowym a nie na obwodnicy. W targeo jest wszystko ok, ale kogo to obchodzi w tym wątku.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 27, 2012, 10:26:10 »
Jaki byłby sens istnienia serwisówek obok drogi jednopasmowej? Nigdzie czegoś podobnego nie widziałem.
Na trasie Piaski-Zamość są takowe.
Droga jest jednopasmowa ale z podwójną ciągłą na środku i pojazdy rolnicze mogą pomykać sobie bokiem nie wnerwiając kierowców pojazdów samochodowych ;)
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 27, 2012, 18:53:05 »
Cytat: Miami
Przy okazji: czy ktoś potrafi w tej wersji skasować dowolną całą kategorie POI.
U mnie "usuń" jest zawsze nie aktywne.
Nie potrafiłem ale już się nauczyłem  :proud:
'usuń' stanie się aktywne jak w ustawieniach Miplo odznaczysz opcję 'Dodawaj, edytuj ...'.
Jak skasujesz co chcesz możesz ją znowu zaznaczyć.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 27, 2012, 19:16:40 »
Na A2 asystent daje niezwykłe możliwości wyboru kierunku ruchu.

Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 28, 2012, 15:16:04 »
U mnie betatesty już się zakończyły.

Wnioski :

1. Totalnie zamulony program reagujący na dotyk z 4-5 sekundowym opóźnieniem.
2. Trasy wyznaczane przez program były chyba logiczniejsze niż w poprzedniczce 6.10.
3. Nowe funkcje: pomiary, namiary itp w zasadzie bezużyteczne - mogłyby być jako opcja dogrywane do programu.
4.Niewłaściwie działająca ikonka Traffic....

Ogólny marazm i tupanie w miejscu Producenta programu.

@ DarekFoto - czy wystrugasz skórki pod nową AM?

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 28, 2012, 16:06:33 »
Witam!
Dzisiaj wysłałem poniższe zgłoszenie:

"
Opis stanu konfiguracyjnego:
Chciałbym poruszyć problem, który występuje nie tylko w tej wersji ale generalnie w AM od dłuższego czasu (we wszystkich wersjach).
Chodzi o problem z odpowiedzią Am na kliknięcie opcji AM. Urządzenie jest skonfigurowane tak, ze klikając na ekran samo z siebie występuje dźwięk kliknięcie. Jednocześnie AM po wyborze opcji (np menu na ekranie głównym) także potwierdza wybór opcji (klawisza) kliknięciem (tzw tapnięciem). A więc Prawidłowy wybór opcji to podwójne kliknięcie (dźwięk podwójnego kliku) po czym operacjazostaje wykonana.

Opis problemu:
AM włączona, wybieram np opcję Menu ale następuje pojedyncze kliknięcie (dźwięk kliknięcia) ale AM nie reaguje - czasami trzeba naciskać przycisk 3-4x by była reakcja AM. Kiedyś myślałem, że przyczyna polega na tym, że procesor się nie wyrabia ale gdyby tak było to operacja powinna być wykonana z opóźnienie ale operacja nie zostaje wykonana w ogóle i trzeba ją powtarzać 3-4x - czasami lepiej jest gdy naciśnie się przycisk na ekranie dłużej czyli naciśnie i przytrzyma w nienaturalnie dłuższy czas.
Jest to cecha, która jest bardzo (sorry za określenie)  upierdliwa w obsłudze AM.
Uprzejmie proszę o analizę problemu a ze swojej strony deklaruję współpracę."

W związku z powyższym mam pytanie do szanownego Koleżeństwa - czy także zauważacie takie zachowanie?
ISTQB Certified Tester

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 28, 2012, 16:28:59 »
Puniek - lepiej bym tego nie ujął - dokładnie taki sam sprzęt - dokładnie takie same problemy....Też im wysłałem zgłoszenie w tej sprawie

Odpowiedź dostałem takiej treści:

Witamy,

Nie udalo nam sie wygenerowac zglaszanego przez Pan problemu, zalecamy ponowna instalacje na sformatowana karte pamieci.

---
AutoMapa Beta Team
beta@automapa.pl

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 28, 2012, 16:42:58 »
Rowniez potwierdzam ten "blad". Kiedys rowniez myslalem ze to moj poczciwy Asus juz nie wyrabia. Ale jak teraz przesiadlem sie na sprzet ktory ma 664Mhz i 128MB ramu to rowniez dochodze do wniosku ze cos jest nie tak z AM w tej kwestii i nalezy to poprawic bo jest to BARDZO uciazliwe podczas obslugi !

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #99 dnia: Sierpień 28, 2012, 16:46:04 »

...ciach..., zalecamy ponowna instalacje na sformatowana karte pamieci.

---
AutoMapa Beta Team
beta@automapa.pl

Swoją drogą to ciekaw jestem czy oni też za każdym razem instalują na sformatowaną kartę pamięci i zawsze po HR i SR  :ohreally:
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Smerfik

« Odpowiedź #100 dnia: Sierpień 28, 2012, 16:54:22 »
Potwierdzam występowanie błędu na Asusie A639 (WM6). Przy normalnym kliknięciu słychać tapnięcie, ale AM nie wchodzi do menu. Ciut dłuższe przytrzymanie, lub powtórne kliknięcie ale na samym dole przycisku Menu, rozwiązuje problem.
Tak było od dawna
Biorąc pod uwagę fakt, że odpowiedzi na zgłaszane błędy w stylu:
cyt.
Witamy,
Nie udalo nam sie wygenerowac zglaszanego przez Pan problemu, zalecamy ponowna instalacje na sformatowana karte pamieci.
---
AutoMapa Beta Team
beta@automapa.pl
są mi powszechnie znane, od jakiegoś już czasu nie zawracam sobie i im gitary na pisanie elaboratów opisujących występujące czy to w betach, czy też w finalnych wersjach, problemy.
Tutaj piszę, byście nie czuli się osamotnieni :proud:
Zawsze to raźniej wiedzieć, że babol występuje nie tylko "u mnie" :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2012, 17:10:16 wysłana przez Smerfik »

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpień 28, 2012, 17:07:34 »
Przeczytałem na stronie AM
Brak części POI na mapie Europy

A co jest z mapą PL ?? Bo dziś przejechałem trasę Warszawa-3miasto-Koszalin i połowy fotoradarów brakuje w AM  :O
Zaobserwowaliście też jakieś braki na mapie Polski ??

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpień 28, 2012, 17:25:55 »
Potwierdzam występowanie błędu na Asusie A639 (WM6). Przy normalnym kliknięciu słychać tapnięcie, ale AM nie wchodzi do menu. Ciut dłuższe przytrzymanie, lub powtórne kliknięcie ale na samym dole przycisku Menu, rozwiązuje problem.
Tak było od dawna
Idąc za odpowiedzią producenta, również nie wygenerowałem opisywanego problemu, co prawda na wersji 6.10, ale skoro @Smerfik wspomniał, że problem jest od dawna, to pozwoliłem sobie zabrać głos. Na HD2 chodzi płynnie i nie ma opóźnień lub braku reakcji na dotyk. Może mam takie czułe palce, że AM nie jest w stanie mi się oprzeć, w końcu to kobieta, nie dość, że automapa to jeszcze z Marzenką na pokładzie :P . Dźwięków tapnięć oraz koszmarnego dźwięku startowania programu u mnie nie ma, bo ja wywalam zawsze natychmiast tę przypadłości, które potrafiły mi obudzić domowników znienacka :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2012, 17:28:55 wysłana przez SpokoKoko »
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpień 28, 2012, 18:06:16 »
Cytat: Dolek
A co jest z mapą PL ?? Bo dziś przejechałem trasę Warszawa-3miasto-Koszalin i połowy fotoradarów brakuje w AM  :O
W AM są wszystkie, znikają (czyli są ukrywane) dopiero po synchronizacji z miplo.
(skasuj plik *.ampdel to się przekonasz)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline mariano52

• *
  • 63
  • Sprzęt: NavRoad AURO,Modecom MX4HD
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpień 28, 2012, 18:24:16 »
U mnie działa bez problemu nawet na skórkach Darka.Zniknął problem z ponownym szukaniem sygnału GPS.Instalacja na sformatowaną kartę.Miałem problem z zarejestrowaniem AM.Po ponownym przełożeniu do czytnika nie można było dokończyć instalacji.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpień 28, 2012, 19:33:58 »
W AM są wszystkie, znikają (czyli są ukrywane) dopiero po synchronizacji z miplo.
(skasuj plik *.ampdel to się przekonasz)

No faktycznie, po synchronizacji na weekendzie nie było wielu punktów, przed chwilą zsynchronizowałem i dalej to samo. Dopiero usunięcie powyższego pliku przywróciło POI.

Przydałaby się taka ikonka

Dodatkowo u mnie przy każdym wytyczeniu trasy (na pasku 100%) AM 'zamraża' ekran na ok. 1-2 minuty. Komunikaty głosowe mam a ekran dłuuuugo nie reaguje na żadne kliknięcie.
No i zamykanie AM - u mnie trwa ok. 5 minut. Po prostu tragicznie długo. Jestem w delegacji i dziś jak podjechałem pod hotel to nacisnąłem 'koniec'. Wysiadłem, z bagażnika wypakowałem torbę, podszedłem do śmietnika wyrzucić jakieś śmieci z drogi, pozbierałem telefon i portfel z samochodu i jeszcze musiałem czekać ze 2 minuty zanim się zamknie program.

Chyba ponownie wrzucę kartę z 6.10e - jestem na pomorzu a tu fotoradarów co wioska jak się jedzie. Lepiej nie ryzykować  :mrgreen:

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpień 28, 2012, 19:37:46 »
Skasowanie katalogu Profiles i ponowne ustawienie opcji w AM pomaga.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 28, 2012, 19:47:40 »
Instalowałem od nowa całą AM na inną kartę. Bez zmian niestety. Więc pewnie usunięcie profilu też nic nie pomoże  :(

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpień 28, 2012, 22:27:36 »
Puniek - lepiej bym tego nie ujął - dokładnie taki sam sprzęt - dokładnie takie same problemy....Też im wysłałem zgłoszenie w tej sprawie

Odpowiedź dostałem takiej treści:

Witamy,

---
AutoMapa Beta Team
beta@automapa.pl
No wiesz... mnie nie spławią bo wsiądę w autobus i pokażę im że trzeba po 3-4x naciskać na klawisz by była reakcja programu...
Na 100 kliknięć 95 jest właśnie takie...
A sprzęt jest sprawny bo np IGO chodził idealnie...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2012, 22:47:51 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpień 29, 2012, 06:54:51 »
Witam

No to ja po kilku dniach jazdy na becie dodam swoje:
Instalacja na nowo bez upgrade'u na wcześniejszą wersję.
1.  Instalacja EU - wydawało by się  czasowo tak jak poprzednie wersje.
2.  Wczytanie wcześniej zdefiniowanego pliku POI ( używanego od kilku wersji - aktualizowanego) - czasowo bardzo długie. Bardzo długi czas pobierania POI
Po wyłączeniu programu i włączeniu ponownie odbudowa blokad trwała ok. 10 minut.  We wcześniejszych wersjach też trochę to trwało ale nie tyle co teraz.
3. Program po wyznaczeniu trasy od razu gubi sygnał GPS ( 8 na 10 razy po mimo wcześniej złapanego sygnału i odzwierciedlenia tego podczas jazdy - nawigowanie bez wytyczenia trasy).
Pomaga tylko zamknięcie programu z wyznaczoną trasą i uruchomienie go od nowa. AM uruchamia się z wybraną wcześniej trasą i jest ok.
4. AM po jakimś czasie nawigowania gubi sygnał. Pomaga albo kilkukrotne wybranie nowej trasy "Prowadź do" albo restart programu.
5. Bardzo wolne działanie podglądu mapy - obszary wczytują się bardzo wolno i przeglądanie i  przewijanie mapy - masakrycznie wolne  (ustawienia tak jak w poprzednich wersjach a limity pamięci mapy na 70%) 
6. Kilkukrotnie informacja o braku parametru.
7. Duble POI nawet po pełnej aktualizacji.

Format karty i ponowna instalacja pomogły.  :ok:
2. załadowanie bardzo szybkie
3. do tej pory nie wystąpiło
4. nie występuje
5. szybkie działanie mapy
6. do te pory nie wystąpiło
7. z POI i blokadami dzieje się coś dziwnego. Występują duble i synchronizacja też jakby niepełna - sprawdzam to i weryfikuje.
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Smerfik

« Odpowiedź #110 dnia: Sierpień 29, 2012, 11:25:57 »
Format karty i ponowna instalacja pomogły.  :ok:
2. załadowanie bardzo szybkie
3. do tej pory nie wystąpiło
4. nie występuje
5. szybkie działanie mapy
6. do te pory nie wystąpiło
7. z POI i blokadami dzieje się coś dziwnego. Występują duble i synchronizacja też jakby niepełna - sprawdzam to i weryfikuje.
Jestem pod wrażeniem :ok:
Rozumiem, że 1 x tydzień wystarczy sformatować kartę, zainstalować od zera, później poustawiać wszystkie opcje od zera, pobawić się interfejsikiem i kolorkami, by to wszystko kupy się trzymało.
Żarty jakieś :D
Jak do tego dodać duble i spier-----ą synchronizację, mając na uwadze od dawna spie------e ostrzeganie (przy trasie), to mamy pełny obraz aktualnego poziomu AM.
W świetle powyższego.
Niektórzy z nadzieją czekają na 7-kę ... :worried:. Optymiści :worried:

« Odpowiedź #111 dnia: Sierpień 29, 2012, 14:16:59 »
AutoMapa to ewenement na rynku nawigacji  :shocked:  Jest to jedyny znany mi program nawigacyjny, który aby działał poprawnie wymaga formatu karty  :evil: :evil: Od wersji 5.X nadal pasmo niedociągnięć, strach się bać co wymyślą w ewentualnej siódemce  :mrgreen:

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 29, 2012, 19:03:43 »
Ludziska, co wy z tą 7ką w kółko. Niczego takiego na pewno nie będzie. Teraz są ważniejsze priorytety, np doprowadzić do normalnej używalności betę androidową, bo baty zbiera w komentarzach chociażby na google play :) Ewenementem też jest to, że pomimo tego, że oprogramowanie AM na jakąkolwiek platformę technicznie pozostawia wiele do życzenia, to jednak ma taką rzeszę wyznawców na dobre i na złe.
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Smerfik

« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:29:35 »
Ewenementem też jest to, że pomimo tego, że oprogramowanie AM na jakąkolwiek platformę technicznie pozostawia wiele do życzenia, to jednak ma taką rzeszę wyznawców na dobre i na złe.
Bungee jumping ...jest w modzie :D.

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpień 29, 2012, 21:53:44 »
Pojezdzilem dzisiaj z AM 6.11 po miescie i musze przyznac ze jest tragicznie. Tzn tak:
1) Bez zaznaczonej kompensacji i opoznienia na 1sek pokazywana pozycja kursora nie pokrywa sie z rzeczywistościa tak jak powinna
2) Mapa zamiast sie plynnie renderowac to skacze. Rowniez przy jej przegladaniu
3) Zauwazylem duble fotoradarów.

To tyle tak na szybko.

*

Offline pR0SiAczek

• 286
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Neo V / BBZ10
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:10:14 »
(...)Ewenementem też jest to, że pomimo tego, że oprogramowanie AM na jakąkolwiek platformę technicznie pozostawia wiele do życzenia, to jednak ma taką rzeszę wyznawców na dobre i na złe.
Nie wiem czy ewenementem, bo dla mnie AM jest najlepszą z najgorszych... Cała reszta to słabizna :( Nie ma w PL dobrej nawi. Niestety to rzutuje też na niski poziom AM. LD niby działa, ale czy pomaga? Kolejne podwersje niby wnoszą coś nowego, ale to bardziej ślamazarna ewolucja niż wyczekiwana z utęsknieniem rewolucja. Mi zabrakło już cierpliwości i wrzuciłem do Blackstona nowy ROM i radio, bo gubienie sygnału co parę minut to był jakiś cyrk... Teraz GPS chodzi miodzio :) Porada o odbudowanie POI pomogła, mam co trzeba. Logika tras faktycznie wydawałoby się uległa poprawie, gdyby nie dzisiejszy wypadek z przedziwnym "dojściem 4km na przełaj przez las z sąsiedniej wiosku" pod dom leżący przy ulicy... Niestety nadal mam wrażenie, że za moment urządzenie z prockiem 1Ghz i 512MB RAM może nie podołać wymaganiom silnika AM :(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2012, 22:20:46 wysłana przez pR0SiAczek »

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpień 29, 2012, 22:16:34 »
Niestety nadal mam wrażenie, że za moment urządzenie z prockiem 1Ghz i 512MB RAM może nie podołać wymaganiom silnika AM :(
Popieram w 100% !!!

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpień 29, 2012, 23:07:54 »
1) Bez zaznaczonej kompensacji i opoznienia na 1sek pokazywana pozycja kursora nie pokrywa sie z rzeczywistościa tak jak powinna
Jak na mój gust, to przy wyłączonej tej opcji, pozycja kursora nie powinna właśnie pokrywać się z rzeczywistością :mrgreen:
Czyli, że wcale się nie dziwię, że przy wyłączonej opcji kompensacji opóźnienia sygnału, pozycja kursora nie pokrywa się z rzeczywistością.

Po to się to zaznacza opcję kompensacji opóźnienia sygnału GPS, żeby miało szansę się mniej-więcej zgodzić   pozycja kursora miała szansę mniej-wiecej pokrywać się z rzeczywistością :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 00:10:41 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 29, 2012, 23:18:11 »
Karol napisz po "polsku". Jest juz pozno wiec nie mysle tak jak powinienem. Rozwin temat.

« Odpowiedź #119 dnia: Sierpień 30, 2012, 08:24:02 »
Ludziska, co wy z tą 7ką w kółko.
Ty jak widzę, najpierw piszesz odpowiedź, a dopiero później czytasz tekst, na który odpowiadałeś. Jak nie wyczułeś co autor miał na myśli, to się wstrzymaj z komentarzem. Tak samo poszedłeś swego czasu po bandzie w wątku AM dla Androida, gdzie ciskałeś odpowiedzi do mnie w stosunku do tekstu, który w ogóle do ciebie nie był skierowany.
Ta rzesza wyznawców AM, o której wspominasz topnieje, wystarczy obiektywnie spojrzeć na ilość pobrań, ocen i komentarzy dla każdej kolejnej wersji i platformy.