AutoMapa 6.0 beta 2

• 333 Odpowiedzi
  • 117054 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
Odp: AutoMapa 6.0 beta 2
« Odpowiedź #240 dnia: Listopad 26, 2009, 16:43:41 »
Chcę trafić na ulicę Poznańską 188 w Toruniu. Jak to zrobić, skoro wybór jest tak szeroki? :mysli: :O Podobnie z Szosą Chełmińską 220 i jak sądzę tysiącami innych adresów  :shock:

tak jest, to jest doskonaly przyklad na chore rozwiazanie w AM. Jezeli jade w nieznane miejsce, za cholere nie wiem co wybrac... Metoda prob i bledow wybieram poszczegolne ulice i sprawdzam, czy akurat w tym kawalku jest numer, ktorego potrzebuje. Beznadzieja, tylko frustracje rosna.

Nie narzekaj, AM podpowiada Ci jak szybciej znaleźć szukany adres - w dzielnicy : Piaski, Glinki czy Podgórz.  Jak nie znasz dzielnicy tak jak ja, to już gorzej.
Napisane: Listopad 26, 2009, 16:42:21
Jak stuknę z Poznańska3 też wisi, ale jak niżej to mogę wprowadzić nr 3  :shock:

U mnie też tak jest.

*

Offline Fit

• 24
« Odpowiedź #241 dnia: Listopad 26, 2009, 17:03:04 »
Szukał ktoś prowadź do POI i chcę wc żeby wyświetlił mi najbliższe toi toiki. W poprzedniej mapie wpisywałem WC i wszystko było ok, A tu nie można wpisać WC. Dziękuję Ci AUTOMAPO. Zlałem się w gacie.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #242 dnia: Listopad 26, 2009, 17:08:45 »
Nie narzekaj, AM podpowiada Ci jak szybciej znaleźć szukany adres - w dzielnicy : Piaski, Glinki czy Podgórz.  Jak nie znasz dzielnicy tak jak ja, to już gorzej.

Widzisz, problem w tym, że znam obie-trzy dzielnice doskonale. Tylko nie wiem jaka jest różnica między Piaski, a Piaski oraz Glinki, a Glinki.  :E

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #243 dnia: Listopad 26, 2009, 17:29:11 »
to samo np z Puławską w Warszawie. . Beznadziejny pomysł

*

Offline AdamMie

• 1033
« Odpowiedź #244 dnia: Listopad 26, 2009, 17:40:15 »

Widzisz, problem w tym, że znam obie-trzy dzielnice doskonale. Tylko nie wiem jaka jest różnica między Piaski, a Piaski oraz Glinki, a Glinki.  :E

Piaski są różne, Poznańska bez numeru drogi, z numerem 15 i z numerem E75;1.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #245 dnia: Listopad 26, 2009, 17:41:30 »
Na szczęście chyba w finalu się nie znajdzie  :ok:

Bardzo dziekujemy za zgloszenie. Usterka jest oczywiscie powazna, przekazujemy do pilnej poprawki.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen  
AutoMapa (mp)

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #246 dnia: Listopad 26, 2009, 17:49:43 »
Nie narzekaj, AM podpowiada Ci jak szybciej znaleźć szukany adres - w dzielnicy : Piaski, Glinki czy Podgórz.  Jak nie znasz dzielnicy tak jak ja, to już gorzej

Jezeli jedziesz pod jakis adres, interesuje Cie czy jest on w dzielnicy X czy Y ? Mnie nie, skoro musze tam jechac, bez znaczenia jest, ktory kawalek w jakiej dzielnicy sie znajduje

Zgodzilbym sie, gdyby zawsze pierwszym wyborem byla kompletna ulica ze wszystkimi adresami. Jezeli nie znam miasta, klikam ulice i szukam danego adresu. Jezeli wiem mniej wiecej, gdzie wypada adres, kilkam na ta czesc ulicy, ktora znajduje sie w wybranej dzielnicy. Tak to widze

Narzekam, poniewaz kilka razy klikalem na rozne kawalki ulicy, nie majac pojecia w ktorej dzielnicy jest szukany przeze mnie adres. Czy takie rozwiazanie poprawia funkcjonalnosc ?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #247 dnia: Listopad 26, 2009, 18:32:00 »
to jest doskonaly przyklad na chore rozwiazanie w AM.

Nie, to jest doskonały przykład na babola którego wykrycie należy zgłosić do supportu.
Wcześniejsze wersje miały całą ulicę w jednym kawałku i nie wierzę by to rozczłonkowanie było celowe.
Napisane: 26-11-2009, 18:15:38
O, widzę że support miał podobne zdanie  :ok:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #248 dnia: Listopad 26, 2009, 18:34:13 »
...
Wcześniejsze wersje miały całą ulicę w jednym kawałku i nie wierzę by to rozczłonkowanie było celowe.
Napisane: 26-11-2009,

Jesteś tego pewien ? Bo ja takie kwiatki widziałem już wcześniej.  :proud:

*

Offline profos

• 26
  • Sprzęt: HTC Desire, Go Clever
« Odpowiedź #249 dnia: Listopad 26, 2009, 18:39:15 »
nocnyMarek wie lepiej i lepiej nie dyskutowac.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #250 dnia: Listopad 26, 2009, 18:49:05 »
Sprawdziłem tą ulicę, a czy takie kwiatki były gdzie indziej - to już nie wiem.
A skoro były, to czemu nie zgłaszałeś baboli?

Szukał ktoś prowadź do POI i chcę wc żeby wyświetlił mi najbliższe toi toiki. W poprzedniej mapie wpisywałem WC i wszystko było ok, A tu nie można wpisać WC. Dziękuję Ci AUTOMAPO. Zlałem się w gacie.

Załóżmy, że byłeś wtedy w Białymstoku i na szczęście miałeś poprzednią wersję AM,
najbliższe WC wg AM to Łuków - 143km w linii prostej ...
Na przyszłość lepiej kup pampersy  :ok:
Napisane: 26-11-2009, 18:44:04

A coś w temacie i z sensem też napiszesz?
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 18:53:23 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #251 dnia: Listopad 26, 2009, 19:01:24 »

kolego nie przesadzaj. Rozumiem, że to taki żart z Twojej strony był

*

Offline profos

• 26
« Odpowiedź #252 dnia: Listopad 26, 2009, 19:08:50 »
Łodź ul Rzgowska , Pomorska , Dąbrowskiego , Jana Pawła II, itd. mogę mnożyć .

Napisane: Listopad 26, 2009, 19:05:16

kolego nie przesadzaj. Rozumiem, że to taki żart z Twojej strony był
nie żart a sarkazm, mam problemy z tolerancją dla wszystko-wiedzących.

*

Offline Fit

• 24
« Odpowiedź #253 dnia: Listopad 26, 2009, 19:17:34 »
Kolego Nocny. Ja piszę o Warszawie. W poprzedniej wersji pisałem WC i prowadziło mnie do najbliższego TOITOJA a w obecnej nie mogę wpisać WC. I nie rozumiem o co chodzi. Mogę Ci pokazać jak nie wierzysz o co chodzi jeżeli jesteś z Warszawy.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #254 dnia: Listopad 26, 2009, 19:21:40 »
Kolego Nocny. Ja piszę o Warszawie. W poprzedniej wersji pisałem WC i prowadziło mnie do najbliższego TOITOJA a w obecnej nie mogę wpisać WC. I nie rozumiem o co chodzi. Mogę Ci pokazać jak nie wierzysz o co chodzi jeżeli jesteś z Warszawy.

Ja wiem że jak ma się parcie na pęcherz, to można mieć problem z racjonalnym myśleniem, ale...
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #255 dnia: Listopad 26, 2009, 19:22:54 »

Bzdury pleciesz. Sprawdziłem, wszystkie te ulice wyświetlały się w wersji 5.5.3 poprawnie  :ohreally:

Czas może samemu coś wiedzieć, zamiast innym zazdrościć.

*

Offline profos

• 26
« Odpowiedź #256 dnia: Listopad 26, 2009, 19:34:57 »

Bzdury pleciesz. Sprawdziłem, wszystkie te ulice wyświetlały się w wersji 5.5.3 poprawnie  :ohreally:

To jakim sposobem znalazłem je w ciągu paru minut . W ten sposób pokazują sie od kilku wersji. Urzywam programu od paru lat , a że znam to miasto to mi to nie przeszkadzało.
Napisane: Listopad 26, 2009, 19:32:36
Co do zazdrości to nigdy nie miałem pieniędzy , strachu i zazdrosci.

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #257 dnia: Listopad 26, 2009, 19:42:28 »

Kolego, mi to przypomina niedawną sytuację, gdy trasa wyznaczona przeze mnie przebiegała w inny sposób niż ta sama trasa u NM, co udowadniałem załączonymi screenami. ja bym pochopnie nie pisał, że kolega bzdury plecie, bo zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest babol programu, że u jednego użytkownika działa tak, a u innego jeszcze inaczej. Szkoda, bo wykasowałem już wersję 5.5.3  i nie mogę udowodnić, że w poprzedniej wersji ulica też mogła być podzielona na trzy kawałki z odrębną numeracją w każdym z nich. NM napisał wcześniej dlaczego ja tego nie zgłaszałem jako babol do supportu. No nie zgłaszałem, bo nie sądziłem, że to babol tylko taka filozofia programu do której muszę się przyzwyczaić i tyle. Teraz wiemy, że to babol, który zostanie naprawiony.

*

Offline AdamMie

• 1033
« Odpowiedź #258 dnia: Listopad 26, 2009, 19:42:58 »
Mam zaznaczone wyświetlanie wbudowane POI "Przejazd kolejowy" i nie mam ikony, przy przejeździe kolejowym, natomiast ostrzeganie w tym miejscu działa z wyświetleniem ikony.

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #259 dnia: Listopad 26, 2009, 19:47:57 »
Ja od dwóch dni mam inny problem.

Zaczęło się w poniedziałek, kiedy chcąc wyznaczyć trasę miałem komunikat "nie można pobrać danych z hubnet"
i za żadne skarby nie mogłem zmusić AM do wyznaczenia trasy (tryb śledzenia - po wykasowaniu trasy działał)

po przejechaniu ok 50 km (rasa Piła - Gorzów) AM wyznaczyła trasę jakby nigdy nic.

Następnego dnia AM po uruchomieniu chodzi ok 5-15 min i wywala błąd aplikacji wmAM5.exe, który WM chce raportować do Microsoftu.

HR i ponowna instalacja ni epomogły, objawy dalej takie same.

Ustępują po wyłączeniu obcji pobierania danych online...

--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #260 dnia: Listopad 26, 2009, 19:52:23 »
Kolego, mi to przypomina niedawną sytuację, gdy trasa wyznaczona przeze mnie przebiegała w inny sposób niż ta sama trasa u NM, co udowadniałem załączonymi screenami. ja bym pochopnie nie pisał, że kolega bzdury plecie, bo zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest babol programu, że u jednego użytkownika działa tak, a u innego jeszcze inaczej. Szkoda, bo wykasowałem już wersję 5.5.3  i nie mogę udowodnić, że w poprzedniej wersji ulica też mogła być podzielona na trzy kawałki z odrębną numeracją w każdym z nich.

Kolego, tak się składa, że ja poprzednią wersję mam i sprawdziłem. I cudów nie ma.

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #261 dnia: Listopad 26, 2009, 19:53:16 »
Kolego, mi to przypomina niedawną sytuację, gdy trasa wyznaczona przeze mnie przebiegała w inny sposób niż ta sama trasa u NM, co udowadniałem załączonymi screenami. ja bym pochopnie nie pisał, że kolega bzdury plecie, bo zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest babol programu, że u jednego użytkownika działa tak, a u innego jeszcze inaczej. Szkoda, bo wykasowałem już wersję 5.5.3  i nie mogę udowodnić, że w poprzedniej wersji ulica też mogła być podzielona na trzy kawałki z odrębną numeracją w każdym z nich.

Kolego, tak się składa, że ja poprzednią wersję mam i sprawdziłem. I cudów nie ma.

jasne  :ok: :D

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #262 dnia: Listopad 26, 2009, 19:56:49 »
Ustępują po wyłączeniu obcji pobierania danych online...

I tu jest chyba pies pogrzebany. Ja też mam spore problemy ze stabilnością programu oraz z wyznaczaniem trasy w takim przypadku. U mnie objawai się to dodatkowo całkowitą zwiechą systemu WM.
Napisane: Listopad 26, 2009, 19:54:38

W 5.5.3 może i nie ma, nie chce mi się sprawdzać. Co nie zmienia faktu, że takie cuda były. Głupia ulica Nowoursynowska była podzielona na kilka fragmentów (Kabaty, Natolin, Mokotów i cHGW co jeszcze).

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #263 dnia: Listopad 26, 2009, 20:01:47 »
W 5.5.3 może i nie ma, nie chce mi się sprawdzać. Co nie zmienia faktu, że takie cuda były. Głupia ulica Nowoursynowska była podzielona na kilka fragmentów (Kabaty, Natolin, Mokotów i cHGW co jeszcze).

Dyskutujemy o konkretnych ulicach, a nie o tym co gdzieś tam było lub się komuś wydawało.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #264 dnia: Listopad 26, 2009, 20:17:00 »
Mam zaznaczone wyświetlanie wbudowane POI "Przejazd kolejowy" i nie mam ikony,
przy przejeździe kolejowym, natomiast ostrzeganie w tym miejscu działa z wyświetleniem ikony.
W którym miejscu?

Co nie zmienia faktu, że takie cuda były. Głupia ulica Nowoursynowska była podzielona na kilka fragmentów
(Kabaty, Natolin, Mokotów i cHGW co jeszcze).

W 5.5.3, 5.5.1, 5.1, 4.5 jest jedna, w 4.0 były dwie.

To jakim sposobem znalazłem je w ciągu paru minut . W ten sposób pokazują sie od kilku wersji.

Szukałeś w becie i wydaje Ci się że tak jest od dawna?
W 5.5.3 wszystkie wyswietlają sie poprawnie, Rzgowską sprawdziłem jeszcze w 5.5.1, 5.3, 5.1, i 4.5 - wszędzie jest jedna.
Więcej nie sprawdzam, to Ty chcesz coś udowodnić, więc to pokaż.
(Screeny poniżej są z 5.5.3)
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 20:19:06 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #265 dnia: Listopad 26, 2009, 20:17:18 »

Dyskutujemy o konkretnych ulicach, a nie o tym co gdzieś tam było lub się komuś wydawało.

z dedykacją dla Pana nieomylnego i NM . Zainstalowałem wersję 5.5.2 , bo nowsza instalka gdzieś mi się zapodziała i co tu mamy  :ohreally:

*

Offline profos

• 26
« Odpowiedź #266 dnia: Listopad 26, 2009, 20:18:48 »
Kolego akubit -konkretne  ulice , proszę ŁÓDŹ UNIEJOWSKA 1/3. są na mapie dwa takie adresy w promieniu 100 m. z czego 6.0 prowadzi pod niewłaściwy -5.5.3 prowadziła dobrze .problem zgłaszam od wersji 3.9.7. Dodatkowo tam gdzie pokazuje uniejowska 1 faktycznie jest 5. Takich kwiatków w samej łodzi jest więcej ,nie mówiąc o ulicach które od lat są a na mapie ich nie ma i odwrotnie, adresy które nie istnieją są na mapie. Chwilami z AM poznaję tajemnice mojego miasta.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #267 dnia: Listopad 26, 2009, 20:26:42 »
z dedykacją dla Pana nieomylnego i NM . Zainstalowałem wersję 5.5.2 , bo nowsza instalka gdzieś mi się zapodziała i co tu mamy  :ohreally:

Sprawdź tam jeszcze Nowoursynowską, jak możesz oczywiście.

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #268 dnia: Listopad 26, 2009, 20:33:15 »

Sprawdź tam jeszcze Nowoursynowską, jak możesz oczywiście.

Nowoursynowska jest okey

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #269 dnia: Listopad 26, 2009, 20:41:39 »
Kolego akubit -konkretne  ulice , proszę ŁÓDŹ UNIEJOWSKA 1/3. są na mapie dwa takie adresy w promieniu 100 m. z czego 6.0 prowadzi pod niewłaściwy -5.5.3 prowadziła dobrze .problem zgłaszam od wersji 3.9.7. Dodatkowo tam gdzie pokazuje uniejowska 1 faktycznie jest 5. Takich kwiatków w samej łodzi jest więcej ,nie mówiąc o ulicach które od lat są a na mapie ich nie ma i odwrotnie, adresy które nie istnieją są na mapie. Chwilami z AM poznaję tajemnice mojego miasta.

Nie mieszaj błędów pojedynczych, których w każdej mapie są tysiące, z błędem systemowym, który ujawnił się w obecnej becie i o nim tu dyskutujemy. W poprzedniej wersji tego błędu nie było i nie ma żadnego powodu (co niektórzy sugerują), że ma on zostać. Co zresztą support potwierdził natychmiast.
Mogę Ci w ciągu paru minut wskazać kilkanaście-dziesiąt błędów w adresach, restrykcjach, nazwach itp. Nie musisz mi udowadniać, że są, lepiej zgłoś je do supportu.