AutoMapa 6.0 beta 2

• 333 Odpowiedzi
  • 118210 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline critu

• **
  • 240
  • REGULAMIN - AVATAR
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1
Odp: AutoMapa 6.0 beta 2
« Odpowiedź #150 dnia: Listopad 23, 2009, 08:26:49 »
Puknij w ten punkt "dla sokołów" rysikiem a znak ci się powiększy.

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 23, 2009, 09:31:47 »
critu właśnie to chciałem pokazać.... :/
Ktoś wcześniej wspominał że znak ograniczenia prędkości jest duży, następnie ktoś mu podpowiedział żeby w niego kliknał, to zrobi się mniejszy.
Czemu więc u mnie są tylko takie dwie wersje ?
1 wersja - mały znak
2 wersja - kropka która jest chyba tylko żeby włączyć z powrotem wersję numer 1.

Ma ktoś jakąś większą wersję tego znaku ?

Albo inaczej zadam pytanie:
Czy są tylko takie dwie wersje, czy też ktoś ma trzy (duży znak, mały znak, brak znaku)?
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 23, 2009, 09:35:58 »
Wersje są 2, znak widoczny albo ukryty,
kółeczko jest po to żebyś wiedział gdzie stuknąć, żeby znak odkryć.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 23, 2009, 09:57:52 »
czyli tak jak myślałem, zmyliły mnie poprzednie wypowiedzi :)
wielkie dzięki
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #154 dnia: Listopad 23, 2009, 11:26:54 »
Czy ktoś z Was zauważył samoczynną zmianę typu trasy ?
W 95% jeżdżę na optymalnej, a tu niespodzianka bo typ zmienił się na szybką  :shock: Zdarzyło się już tak kilka razy.
Nie zorientowałem się od razu, bo kolory dróg mam jednakowe, a przed wyznaczaniem trasy mam wyłączone pytania.

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #155 dnia: Listopad 23, 2009, 11:54:34 »
AM 6 beta ciekawie mnie prowadzi: Sprobojcie sobie start ustawic na Woloska 80, a koniec na Daleka 6. (warszawa)

Raz ze w prawo kaze uciekac w rakowiecka (zamiast do konca woloska => batorego), a dwa kaze zawracac na pl zawiszy (zamiast w lewo w niemcewicza i dalej grojecka).

(ja zaś na skrzyzowanu woloskiej z rakowiecka skrecam w lewo na  biurowce a potem rostafinskich do Zwirki i Wigury. Moze sie kiedys doczekam ze AM mnie wlansie tamtedy pokieruje...)
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 11:58:31 wysłana przez pogar »

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 23, 2009, 12:05:46 »
AM 6 beta ciekawie mnie prowadzi: Sprobojcie sobie start ustawic na Woloska 80, a koniec na Daleka 6. (warszawa)

Raz ze w prawo kaze uciekac w rakowiecka (zamiast do konca woloska => batorego), a dwa kaze zawracac na pl zawiszy (zamiast w lewo w niemcewicza i dalej grojecka).

(ja zaś na skrzyzowanu woloskiej z rakowiecka skrecam w lewo na  biurowce a potem rostafinskich do Zwirki i Wigury. Moze sie kiedys doczekam ze AM mnie wlansie tamtedy pokieruje...)

kolego jak znasz trasę dojazdu do celu i ona ci odpowiada, to nie używaj nawigacji, bo to trochę bez sensu. Nawigacja pomaga nam w momencie gdy nie wiemy jak dojechać do pożądanego celu. Wykształć w sobie takie podejście (mi  to sporo zajęło czasu  :E ) , to wtedy nie będziesz zgłaszał podobnych uwag, tzn wyzwolisz się  :E :E :E . A tak na poważniej to widocznie AMtraffic uznał, że o tej porze w której jechałeś obciążenie Rakowieckiej jest mniejsze. Ja dziś jechałem tą samą trasą i też mnie zaskoczyło, że skręcam w Rakowiecką zamiast dalej jechać prosto. AMtraffic za rok na pewno będzie lepiej prowadził, bo teraz to zabawne kwiatki czasami wychodzą.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 12:07:23 wysłana przez Treker »

*

Offline potas7

• **
  • 206
  • Sprzęt: OMNIA 2
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 23, 2009, 13:15:38 »
Cieszę sie Twoim szczesciem, ale twoje wątki nic nie wnosza do sprawy. Omawialismy te sprawy juz kilka dni temu.

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 23, 2009, 13:21:16 »
A ja sie ciesze ze nie prowadzi w plaw przez Wisle  :mrgreen: he he ciekawe ile przypadkow by w gazetach opisali z wypowiedzia niedoszlego pletwonurka "no bo tak nawigacja prowadzila"  :mrgreen:

A i cos wniose do tematu - nie wiem jak by nie byl rozwiniety algorytm + system trafiic-u to nie zwalnia z myslenia i wkladania troche wlasnej inwencji w jazde samochodem.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 13:38:05 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 23, 2009, 14:32:16 »
Cieszę sie Twoim szczesciem, ale twoje wątki nic nie wnosza do sprawy. Omawialismy te sprawy juz kilka dni temu.

Całe to bicie piany (omawianie spraw jak to elegancko napisałeś) o AMtraffic niczego nie wnosi do sprawy. Ogólnie powiem i już więcej do tego nie wrócę obiecuję  :ok: , na dzień dzisiejszy ten cały traffic to badziewie jakich mało, ale dobrze rokujące na przyszłość, ponieważ jak danych od userów dużo spłynie do centrali AM to jest szansa, że routing będzie w miarę prawidłowy i przede wszystkim do praktycznego zastosowania.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 23, 2009, 14:35:02 »
... kolego jak znasz trasę dojazdu do celu i ona ci odpowiada, to nie używaj nawigacji, bo to trochę bez sensu. ...
Jak inaczej chcesz zweryfikować prawidłowość działania AMtraffic niż na znanej Ci trasie?  :O
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline ronald

• 27
  • Sprzęt: Mio P350
« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 23, 2009, 14:40:04 »
... kolego jak znasz trasę dojazdu do celu i ona ci odpowiada, to nie używaj nawigacji, bo to trochę bez sensu. ...
Jak inaczej chcesz zweryfikować prawidłowość działania AMtraffic niż na znanej Ci trasie?  :O

Nawet najbardziej oczywiste fakty i prawdy do pewnych wyznawców AM nie docierają. Jak coś nie działa to nie używaj, pewnie nie jest to CI potrzebne! :mrgreen:

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 23, 2009, 14:48:17 »
Jak inaczej chcesz zweryfikować prawidłowość działania AMtraffic niż na znanej Ci trasie?  :O

Hmm w Wawie to i ja nie wiem jak jechac, a co dopiero traffic :) Na czuja sie jedzie ze moze postoi sie troche krocej  :mrgreen:
Jak ktos znajdzie algorytm ktory poradzi sobie z tym w Wawie to go ozloce  :mrgreen:
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 23, 2009, 14:50:48 »
Cytat: pogar
Sprobojcie sobie ...
Skoro chcesz żeby inni spróbowali, to podaj parametry tej trasy, inaczej mogą nigdy nie uzyskać takiej samej.
Raz ze w prawo kaze uciekac w rakowiecka (zamiast do konca woloska => batorego),
To faktycznie dziwne, patrząc na dane traffic na Targeo,
 przejazd o dowolnej porze przez Batorego jest wyraźnie szybszy od przejazdu Rakowiecką.

a dwa kaze zawracac na pl zawiszy (zamiast w lewo w niemcewicza i dalej grojecka).
Nie podałeś istotnych danych, u mnie prowadzi właśnie tak jak chcesz ...

*

Offline pogar

• 266
« Odpowiedź #164 dnia: Listopad 23, 2009, 15:15:49 »
teraz bardziej konkretnie:
start: woloska 80
koniec: daleka 6
wyjazd: 23.XI.2009 (lub inny dzien roboczy); 16:30. trasa szybka, traffic wlaczony, uwzglednianie profili predkosci wylaczone.
AM 6 dalej chce bym uciekal w Rakowiecka i zawracal na Pl. Zawiszy..

Targeo nie kaze uciekać w Racławicką, ale nawrotkę na Pl. Zawiszy proponuje:

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 15:30:04 wysłana przez pogar »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #165 dnia: Listopad 23, 2009, 15:31:34 »
Ale rozmawiamy o trasach AM6beta2, czy o planowaniu tras na Targeo? :worried:  Bo to zupełnie co innego.

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #166 dnia: Listopad 23, 2009, 15:32:25 »
teraz bardziej konkretnie:
start: woloska 80
koniec: daleka 6
wyjazd: 23.XI.2009 (lub inny dzien roboczy); 16:30. trasa szybka, traffic wlaczony, uwzglednianie profili predkosci wylaczone.
AM 6 dalej chce bym uciekal w Rakowiecka i zawracal na Pl. Zawiszy..

Targeo nie kaze uciekać w Racławicką, ale nawrotkę na Pl. Zawiszy proponuje:

Ustawiłem twoje parametry wejściowe i co następuje:
Kolego program prowadzi tak jak ty właśnie jeździsz tzn, z Wołoskiej na wysokości Batorego każe skręcać na Rostafińskich i dalej w prawo w Żwirki i Wigury. Nie każe skręcać w Rakowiecką.

*

Offline pogar

• 266
« Odpowiedź #167 dnia: Listopad 23, 2009, 15:38:44 »
Ale rozmawiamy o trasach AM6beta2, czy o planowaniu tras na Targeo? :worried:  Bo to zupełnie co innego.

O AM6beta2 oczywiscie.

Kolego program prowadzi tak jak ty właśnie jeździsz tzn, z Wołoskiej na wysokości Batorego każe skręcać na Rostafińskich i dalej w prawo w Żwirki i Wigury. Nie każe skręcać w Rakowiecką.

To w takim razie ja nie rozumiem skad takie rozbieznosci...

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #168 dnia: Listopad 23, 2009, 15:40:35 »

O AM6beta2 oczywiscie.

To w takim razie ja nie rozumiem skad takie rozbieznosci...

Może z ustawień prędkości obliczania trasy szybkiej. Ja mam suwak maksymalnie przesunięty w lewo i dodatkowo , że ma pomijać drogi gruntowe utrzymane i gorsze.

*

Offline pogar

• 266
« Odpowiedź #169 dnia: Listopad 23, 2009, 15:47:06 »
suwak w lewo byl, zadne drogi maja byc nie pomijane. Po zmianie na gruntowe i gorsze nic sie nie zmienia

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #170 dnia: Listopad 23, 2009, 15:48:15 »

Jesteś pewien? Przejazd przez Batorego udaje mi sie uzyskać tylko przy WYŁączonym traffiku.
A jaką masz prędkość w profilu dla dróg typu miejska główna?

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #171 dnia: Listopad 23, 2009, 15:49:17 »

Ale jadąc od Wołoskiej  nie wolno skręcać w Rostafińskich. Tam jest zakaz skrętu.

*

Offline pogar

• 266
« Odpowiedź #172 dnia: Listopad 23, 2009, 15:51:49 »
Ale jadąc od Wołoskiej  nie wolno skręcać w Rostafińskich. Tam jest zakaz skrętu.

tak, ale mozna pojechac w lewo w Żarynę Stanisława i potem w prawo w Biały Kamień i następnie w lewo w Rostafinskich.

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #173 dnia: Listopad 23, 2009, 16:00:07 »

Jesteś pewien? Przejazd przez Batorego udaje mi sie uzyskać tylko przy WYŁączonym traffiku.
A jaką masz prędkość w profilu dla dróg typu miejska główna?

Mam ustawione 50 km/h . Tam na screenie widać, że jadą Wołoską , program przed skrętem w  Batorego każe mi zrobić zawrotkę (???) i potem w prawo w Rostafińskich i potem musisz mi na słowo uwierzyć, że jest skręt w prawo w Żwirki i Wigury.

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #174 dnia: Listopad 23, 2009, 16:05:53 »
Mam ustawione 50 km/h . Tam na screenie widać, że jadą Wołoską , program przed skrętem w  Batorego każe mi zrobić zawrotkę (???) i potem w prawo w Rostafińskich i potem musisz mi na słowo uwierzyć, że jest skręt w prawo w Żwirki i Wigury.

To jest bez sensu

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #175 dnia: Listopad 23, 2009, 16:15:31 »
Tam na screenie widać, że jadą Wołoską , program przed skrętem w  Batorego każe mi zrobić zawrotkę (???)
 i potem w prawo w Rostafińskich...

Po pierwsze sorry, za szybko przeczytałem poprzedni Twój post i zrozumiałem, że skręcasz w Batorego.
Po drugie trasę jak Twoja udaje mi się uzyskać tylko przy spełnieniu 2 dodatkowych warunków:
-wyłączone unikanie zawracania (0km)
-trasa optymalna

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #176 dnia: Listopad 23, 2009, 17:14:08 »
z unikaniem zawracania zgoda - 0 km ; trasa u mnie jest szybka, a nie optymalna. Jak przed chwilą wyznaczyłem trasę tę samą tylko juz z godzina startu 17:00 , to już routing jest zupełnie inny. Natomiast jak ustawiłem trasę ze startem na jutro i na godzinę 16:30 to trasa jeszcze inna  :grin:  (patrz załącznik) , coś ala trasa by pogar podana kilka postów wyżej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 17:19:44 wysłana przez Treker »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #177 dnia: Listopad 23, 2009, 17:21:13 »
Takie jaja to nie ze mną  :P to jest screen z trasy krótkiej   :S

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #178 dnia: Listopad 23, 2009, 17:26:46 »
Takie jaja to nie ze mną  :P to jest screen z trasy krótkiej   :S

nie denerwuj mnie proszę, jak piszę, że szybka to szybka. Podaj mi sposób jak to mogę ci udowodnić. To nie moja wina, że program jest niestabilny. Iceneon juz o tym dziś pisał, że program przełącza się mu na optymalną bez jego zgody. Jeszcze raz skasowałem trasę i wyznaczyłem ponownie (szybką) i przebieg jest identyczny jak ten z mojego poprzedniego postu (start dziś, o 17:27). Może wychwyciliśmy poważnego babola. Kolor trasy na demie jest niebieski, czyli jak do trasy szybkiej. Sprawdziłem dodatkowo i trasa szybka jest identyczna u mnie jak krótka, a optymalna ustawia się tak jak pokazywałem na początku, czyli z tym zawracaniem przed Batorego  :E
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 17:34:13 wysłana przez Treker »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #179 dnia: Listopad 23, 2009, 17:40:57 »
Nie wiem jak to możliwe, traffic zał/profil wył/zawracanie 0/szybkość mała, trasy na jutro 17:27,
moje są takie i inna być nie chcą:
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 17:49:24 wysłana przez nocnyMarek »