...
Nie bardzo wiem, jaką konkluzję wyprowadzasz ze swoich przemyśleń?
Dla mnie problemem jest to, że np. nie wiadomo (ja nie wiem) jakie są priorytety strategiczne AutoMapy.
Jaki jest procent userów korzystających wyłącznie z map PL? Jeśli 80% i więcej, to nie spodziewałbym się szybko funkcjonalności TMC. Skoro jej implementacja w Polsce nie jest w przewidywalnym czasie możliwa/zasadna.
Z drugiej strony, nie sądzę, żeby AM nad tym w ogóle nie pracowała i nie miała już jakichś "szymeli" pod TMC przygotowanych. Do zaimplementowania "na szybko". Coś tam wszak dłubie GDDKiA z Polskim Radiem przy systemie TMC. Choć projekt wydaje się bardziej tajny, niż cała ta tarcza antyrakietowa. I, w przeciwieństwie do sejmowych komisji śledczych, żadnych przecieków z projektu.
Jeśli chodzi o alternatywne metody radzenia sobie z korkami, zdarzeniami na drodze i czasowymi blokadami dróg, to rozwiązania są chyba trzy. Możliwe do stosowania współbieżnie.
Pierwsze - routing oparty na danych statystycznych o średnich prędkościach osiąganych historycznie przez userów, czyli analog np. IQ Routes w TomTomie czy Community Traffic z NaviExpercie. I to ma być AM Traffic.
Drugie, to okresowa synchronizacja z serwerem zawierającym dane o aktualnych utrudnieniach na drodze, via PC lub GPRS, czyli analog TomTom Traffic. I to jest MiploTraffic.
Trzecia, to kontakt on-line (via G3-G4) z takim serwerem, z którego pobierane w czasie jazdy informacje powodują ewentualny, automatyczny re-routing aktualnie pokonywanej trasy. Ta funkcjonalność też była bodaj wykorzystywana w TomTom Traffic. Sam nie miałem możliwości jej używania, bo koszty (abonament + roaming GPRS) wydawały mi się zbyt wysokie, jak na spodziewane efekty.
Czy AM wdroży to trzecie rozwiązanie? Sam jestem ciekaw. To już byłoby przybliżenie do funkcjonalności TMC/TPEG.
Inne pomysły na kwestię unikania utrudnień na drodze nie przychodzą mi do głowy. Przy obecnym stanie technologii.
Odrębną kwestią jest ewentualne zgłaszanie zdarzeń (on- czy off-line) przez userów.
Nie można wnosić pretensji o to, że ciągle podnoszone są kwestie problemów ze zbieraniem informacji niezbędnych do funkcjonowania różnych trafficów i TMC. Przecież to jeden z głównych kluczy do prawidłowego działania hipotetycznej "nawigacji bez korków". Ich prawidłowe wykorzystanie w aplikacji nawigacyjnej jest w/g mnie problemem prostszym. Szczególnie w Polsce, gdzie ze zbieraniem danych jest bardzo źle. I nie widać światełka w tunelu.