Wtrącę kilka linijek tekstu od siebie.
Ponieważ tydzień temu przedłużałem subskrypcję która wygasła pół roku temu

i miałem z tym troszke kłopotów i przez to kilkakratnie kontaktowałem się z supportem Automapy informuję, iż otrzymałem od nich potwierdzenie, że nie widzą przeciwwskazań do zainstalowania sobie wersji AM 5.3 BETA jeśli nawet nie zostałem przez nich wytypowany (czytaj ZAPROSZONY) do testowania najnowszej wersji.
Tak więc zainteresowanych zainstalowaniem AM 5.3 beta zachęcam do jej wgrania.
Wersja ta jest do pobrania w sieci - wystarczy poszukać.
I nie ma to nic wspólnego z piractwem przecież Wszyscy mamy wykupione licencje w przeciwnym wypadku nie udałoby się nam zainstalować nowej wersji a jeśli AM chciała uniemożliwić instalację BETY przez innych użytkowników mogła przypisać tylko te licencje które mogą zostać sparowane z nową AM, Ci co nie zostali zaproszeni nie mogliby dokonać instalacji nowej AM bo ich licencje nie byłyby przypisane do tej wersji podczas weryfikacji przy instalacji.
A teraz moje spostrzeżenia co do funkcjonalności.
1. Może ja coś robię źle ale we wcześniejszych wersjach jeśli chciałem dodać na trasie np. punkt przelotowy lub ustalić start bądź koniec czy punkt POI wystarczyło w danym - interesującym nas punkcie przytrzymać rysik i pojawiała się lista do wyboru, start, koniec, przez, POI teraz w wersji 5.3 trzeba kliknąć - postawić punkt w interesującym nas miejscu wybrać MENU/Prowadź do/strzałka w prawo do następnej strony menu/Punkt z mapy i dopiero pojawia się okno z kolejnymi funkcjami typu START, PRZEZ, KONIEC, Prowadź do itd.
Taki sposób jest czasochłonny. Nie można gdzieś w MENU AM zmienić żeby po przytrzymaniu dłużej w interesującym nas punkcie takie menu wyświetliło się od razu?
2. Ustawiłem trasę W-wa - Lądek Zdrój przez Częstochowę, Strzelce Opolskie, Nysę i AM prowadzi mnie ostatni odcinek trasy przez Czechy!
Reszta uwag z testów z mojej strony po Świętach i Nowym Roku bo ruszam w trasę - chyba że wcześniej pojawi się 5.3 już nie beta