AutoMapa 5.3. - BetaTESTY

• 318 Odpowiedzi
  • 90209 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Treker

• 756
Odp: AutoMapa 5.3. - BetaTESTY
« Odpowiedź #210 dnia: Grudzień 16, 2008, 12:30:01 »
Proponuję aby moderator wykasował wszystkie te zbędne posty typu "polskie piekiełko" i pozostawił tych parę, które dotyczą testu bety 5.3.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #211 dnia: Grudzień 16, 2008, 12:42:10 »
Proponuję aby moderator wykasował wszystkie te zbędne posty typu "polskie piekiełko" i pozostawił tych parę, które dotyczą testu bety 5.3.
Nie ma sprawy.. moje będące komentarzem do tej bzdurnej dyskusji też można wykasować....
Tylko czemu nikt nie szanuje pracy i czasu moderatora, który społecznie poświęca czas......?
ISTQB Certified Tester

*

Offline mattoid

• *
  • 59
  • Sprzęt: Asus A696 + WM5 + SDHC 4GB
« Odpowiedź #212 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:33:58 »
Całą Swoją wypowiedź odwróć i skieruj do Siebie - zastanów się i pomyśl jak się czujesz.
To WalZych ma rację - nie Ty.  Ogólną regułą, prawidłowością (standard to zbyt górnolotne określenie) - jest właśnie kompatybilność w dół. Dotyczy to również MS SQL - przynajmniej w wersjach od 2000 do 2005. Nie chce mi się wierzyć, że nowa wersja MS SQL nie czyta starej wersji bazy, ale wkrótce będę wiedział.
To jak się już dowiesz, do się doucz i wtedy zacznij zajmować stanowisko...
Swoje stanowisko wyraziłem i uzasadniłem... Nie zamierzam wdawać się w akademickie polemiki...

No to może jednak wdaj się w polemikę, bo MS SQL 2008 czyta bez problemów bazy utworzone w 2005, podobnie jak 2005 nie ma problemów z bazami utworzonymi w 2000. Wydaje mi się (aczlkowiek nie testowałem) że 2008 będzie w stanie również współpracować z bazą utworzoną w 2000. Ja osobiście też byłbym zadowolony gdybym mógł korzystać w starej wersji softu z nowych map. Jednakże w przeciwieństwie do wielu osób piszących na forum nie lamentuję z tego powodu i rozumiem, że producent może nie chcieć (czasem nie móc) pozwolić na taką funkcjonalność.

A tak przy okazji i nieco OT, to używam zawsze najnowszej wersji AM, nie mam z nią problemu i zastanawiam się skąd ludzie je mają. U mnie błąd w 5.2.0 pojawił się JEDEN raz. Nie marudzę, nie kombinuję, po prostu używam. Myślę, że jest to najrozsądniejsze podejście. Poza tym zawsze wychodziłem z założenia, że od 1989 r. jeśli komuś nie odpowiada jakiś produkt, to go nie kupuje, tylko idzie do konkurencji i kupuje inne rozwiązanie. Dlatego marudzenie, że iGO czy TT czy inna automapa (sformułowanie celowe, bo moim zdaniem pisane małymi literami nie jest wskazaniem konkretnego produktu) jest lepsze to nieporozumienie. Jeśli uznam, że bardziej mi odpowiada TT, to przestanę płacić i nie będę się publicznie żalił jaka ta AM jest be.

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #213 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:37:33 »
Nie? :) A co jest? :)
Wg Ciebie serwisu typu dobreprogramy.pl nie mają racji bytu? Przecież są tam tysiące instalatorów, a autorzy też nie wyrażali zgody na rozpowszechnianie ich.
Ale są to wersje "sprzedażne", użytkowe, czy tym podobne, a nie wersje Beta, czy Release Candidate...
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #214 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:40:44 »
Wg Ciebie serwisu typu dobreprogramy.pl nie mają racji bytu? Przecież są tam tysiące instalatorów, a autorzy też nie wyrażali zgody na rozpowszechnianie ich.
Skąd wiesz, że nie wyrazili zgody? Możesz wskazać konkretny program i jego licencję?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #215 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:42:19 »
No to może jednak wdaj się w polemikę, bo MS SQL 2008 czyta bez problemów bazy utworzone w 2005, podobnie jak 2005 nie ma problemów z bazami utworzonymi w 2000.
SQL 2005 i wyżej dokonują konwersji baz poprzednich wersji w taki sposób, że później, baza z SQL 2005 nie będzie chodziła na SQL 2000...
Potestuj sobie programy polskich producentów... Sam zobaczysz...
I to by było na tyle...
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #216 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:55:51 »
No to może jednak wdaj się w polemikę, bo MS SQL 2008 czyta bez problemów bazy utworzone w 2005, podobnie jak 2005 nie ma problemów z bazami utworzonymi w 2000. Wydaje mi się (aczlkowiek nie testowałem) że 2008 będzie w stanie również współpracować z bazą utworzoną w 2000. Ja osobiście też byłbym zadowolony gdybym mógł korzystać w starej wersji softu z nowych map. Jednakże w przeciwieństwie do wielu osób piszących na forum nie lamentuję z tego powodu i rozumiem, że producent może nie chcieć (czasem nie móc) pozwolić na taką funkcjonalność.
Mogę dać też przykład MySQL 4, a 5, aby bazy działały w 5 trzeba się nieźle nakombinować i sporo konwertować.

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #217 dnia: Grudzień 16, 2008, 14:04:12 »
Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie jak nowa wersja automapy wyznacza trasę z Gdańska - ulica Grunwaldzka 270 do Malborka ( nie ważne gdzie ).
Przy wyliczaniu trasy proszę użyć następujących parametrów: Trasa - szybka, Drogi Płatne - OK , Autostrady - OK, Promy - Omijaj.

Obecna mapa proponuje przejazd przez centrum Trójmiasta ?!! , kierując na E75 ,a następnie na obwodnicę na wysokości Pruszcza Gdańskiego. ( czas przejazdu wg Automapy - 57min / 73 km )
Hmm dziwna trochę ta szybka trasa ;-)

Dla porównania - ja zawsze staram się jak najszybciej wyjechać na obwodnicę - czyli w tym przypadku skręcić na ulicę Juliusza Słowackiego ( czas przejazdu wg Automapy - 59min / 77 km )
( tak samo zresztą podpowiada TomTom i Garmin moich znajomych... )

Pierwszy czas przejazdu - jest delikatnie mówiąc bardzo optymistyczny - ponieważ w centrum miasta jest raczej dużo skrzyżowań i świateł na których trzeba się zatrzymać...

Zawsze mi się wydawało - że trasa "szybka" powinna omijać miasta - jeżeli istnieją trasy szybkiego ruchu w okolicy.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #218 dnia: Grudzień 16, 2008, 16:23:32 »
Kolegom dyskutującym na tematy baz MS SQL proponuję przenieść dyskusję na inne (pod)forum. Sytuacja z mapami do AM jest jednak diametralnie inna. Nie może być tak, żeby mapy były kompatybilne z wszystkimi poprzednimi wersjami programu, ponieważ mechanizmy zabezpieczeń wcześniejszych wersji zostały złamane i poprzednie wersje programu nie mają zaimplementowanych nowych zabezpieczeń. Pretensje możecie mieć tylko do osób korzystających z oprogramowania i baz danych jakimi są mapy, bez zapłacenia za prawo do ich używania. Producent ma prawo zabezpieczać się przed piractwem, mapy zaś nie są jakąś tam ogólnie dostępną bazą, tylko stanowi jego dorobek intelektualny, który ma prawo chronić. Na nic tu Wasze lamenty, że Wam to nie pasuje, dopóki nie zmieni się mentalność społeczeństwa, takie działania będą uzasadnione, a to, że powoduje to utrudnienia dla legalnych użytkowników, może kiedyś zaowocuje ostracyzmem wobec piratów.
Proszę tu nie zamieszczać wyświechtanych argumentów o niewystarczającej jakości oprogramowania (jeżeli jest złe, to nie korzystaj!), posiadaniu, czy nie, kolekcji mp3, czy DVD (bo tu chodzi o to, czy producent ma prawo chronić się przed piratami - ma prawo!), bo są nudne jak flaki z olejem i świadczą o ograniczeniu intelektualnym autorów takich tekstów.

*

Offline cichy341

• *
  • 55
  • Sprzęt: Lark FreeBird 35.0 + AutoMapa 5.3
« Odpowiedź #219 dnia: Grudzień 16, 2008, 17:53:11 »
Witam,
Bardzo proszę o sprawdzenie jak nowa wersja automapy wyznacza trasę z Gdańska - ulica Grunwaldzka 270 do Malborka ( nie ważne gdzie ).
Przy wyliczaniu trasy proszę użyć następujących parametrów: Trasa - szybka, Drogi Płatne - OK , Autostrady - OK, Promy - Omijaj.

Obecna mapa proponuje przejazd przez centrum Trójmiasta ?!! , kierując na E75 ,a następnie na obwodnicę na wysokości Pruszcza Gdańskiego. ( czas przejazdu wg Automapy - 57min / 73 km )
Hmm dziwna trochę ta szybka trasa ;-)

Dla porównania - ja zawsze staram się jak najszybciej wyjechać na obwodnicę - czyli w tym przypadku skręcić na ulicę Juliusza Słowackiego ( czas przejazdu wg Automapy - 59min / 77 km )
( tak samo zresztą podpowiada TomTom i Garmin moich znajomych... )

Pierwszy czas przejazdu - jest delikatnie mówiąc bardzo optymistyczny - ponieważ w centrum miasta jest raczej dużo skrzyżowań i świateł na których trzeba się zatrzymać...

Zawsze mi się wydawało - że trasa "szybka" powinna omijać miasta - jeżeli istnieją trasy szybkiego ruchu w okolicy.

- E75 Okopowa
- 222 Starogardzka
- S6;E28;6 Obwodnica Pruszcz Gdański
- A1 Obwodnica Trójmiasta
- 22

więc chyba wytycza tak samo

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #220 dnia: Grudzień 16, 2008, 18:55:57 »
Ale są to wersje "sprzedażne", użytkowe, czy tym podobne, a nie wersje Beta, czy Release Candidate...

Takie też tam znajdziesz. Inna sprawa że pewnie są tam umieszczane za wiedzą i zgodą autorów.

Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #221 dnia: Grudzień 16, 2008, 19:36:30 »

- E75 Okopowa
- 222 Starogardzka
- S6;E28;6 Obwodnica Pruszcz Gdański
- A1 Obwodnica Trójmiasta
- 22

więc chyba wytycza tak samo

Dzięki - niestety tak samo :-(
Korzystając z okazji - czy jest tam jakaś opcja żeby nauczyć Automapę poruszania się po drogach szybkiego ruchu ?
Wiem że mogę używać punktów pośrednich - ale wolałbym po prostu polegać na "inteligencji" programu .

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #222 dnia: Grudzień 16, 2008, 19:45:46 »
Spróbuj przysunąć suwak "szybkości obliczania" w stronę mała.

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #223 dnia: Grudzień 16, 2008, 20:26:20 »
Spróbuj przysunąć suwak "szybkości obliczania" w stronę mała.

Dzięki za podpowiedź.
Przy okazji sprawdziłem jak to wygląda w dwóch skrajnych położeniach tego "suwaka".
W ustawieniu "duża szybkość" - mapa proponuje mi zwiedzenie kolejnego miasta :-).
W ustawieniu "mała szybkość" jest tak samo jak opisywałem.
Wygląda na to że algorytm bierze pod uwagę tylko teoretyczną szybkość przejazdu, nie uwzględniając niestety że centrum dużego miasta zwykle jest zapakowane samochodami i różnymi skrzyżowaniami  ... :-(

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #224 dnia: Grudzień 16, 2008, 20:27:56 »
Kolegom dyskutującym na tematy baz MS SQL proponuję przenieść dyskusję na inne (pod)forum. Sytuacja z mapami do AM jest jednak diametralnie inna. Nie może być tak, żeby mapy były kompatybilne z wszystkimi poprzednimi wersjami programu, ponieważ mechanizmy zabezpieczeń wcześniejszych wersji zostały złamane i poprzednie wersje programu nie mają zaimplementowanych nowych zabezpieczeń. Pretensje możecie mieć tylko do osób korzystających z oprogramowania i baz danych jakimi są mapy, bez zapłacenia za prawo do ich używania. Producent ma prawo zabezpieczać się przed piractwem, mapy zaś nie są jakąś tam ogólnie dostępną bazą, tylko stanowi jego dorobek intelektualny, który ma prawo chronić. Na nic tu Wasze lamenty, że Wam to nie pasuje, dopóki nie zmieni się mentalność społeczeństwa, takie działania będą uzasadnione, a to, że powoduje to utrudnienia dla legalnych użytkowników, może kiedyś zaowocuje ostracyzmem wobec piratów.
Proszę tu nie zamieszczać wyświechtanych argumentów o niewystarczającej jakości oprogramowania (jeżeli jest złe, to nie korzystaj!), posiadaniu, czy nie, kolekcji mp3, czy DVD (bo tu chodzi o to, czy producent ma prawo chronić się przed piratami - ma prawo!), bo są nudne jak flaki z olejem i świadczą o ograniczeniu intelektualnym autorów takich tekstów.

Tak ma Pan rację..
Ale kupiłem program, podczas trwania subskrypcji aktualizowałem program i mapy. Wyszła wersja z błędem i co albo wracam do starej albo wykupuje na następny rok bo roczek minął.
Mam płacić za MAPĘ  a nie za poprawki programu.
Podsumowując program to program kupiłem i coś mi za to się należy a aktualizacja map to co innego  i za to mogę płacić nawet co miesiąc byle było za co.

Nie chcę być wredny ale po zainstalowaniu nowej wersji niechaj wam skończy się subskrypcja. Trza zapłacić za nową. np wersja chyba pierwsza 5.1   
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 20:32:41 wysłana przez al41 »

*

Offline cichy341

• *
  • 55
« Odpowiedź #225 dnia: Grudzień 16, 2008, 20:58:06 »
Dziś pojeździłem troszkę na becie, zrobiłem coś ponad 400km i powiem szczerze jestem zadowolony z kolejnego manewru - chodzi elegancko, nie zauważyłem żadnych błędów pod drodze, jeśli koledzy z AM poprawią ten błąd z polskimi znakami i dodadzą kody pocztowe i niczego przy tym nie schrzanią to szykuje nam się najlepsza dotychczas wersja! Teraz tylko pozostało czekać...

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #226 dnia: Grudzień 16, 2008, 21:31:23 »
Ja dzisiaj zrobiłem ponad 800 kilometrów. Poza błędem (?) w polu następny manewr (wyżej) zauważyłem jeden błąd na mapie - znowu pojawiło się rondo w Tarnowskich Górach. Rondo, którego nie ma w rzeczywistości - Obwodowa/Gliwicka.

Dziś pojeździłem troszkę na becie, zrobiłem coś ponad 400km i powiem szczerze jestem zadowolony z kolejnego manewru - chodzi elegancko, nie zauważyłem żadnych błędów pod drodze

A czegoś takiego nie zauważyłeś?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 21:37:34 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #227 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:33:48 »
Tak ma Pan rację..
Ale kupiłem program, podczas trwania subskrypcji aktualizowałem program i mapy. Wyszła wersja z błędem i co albo wracam do starej albo wykupuje na następny rok bo roczek minął.
Podsumowując program to program kupiłem i coś mi za to się należy a aktualizacja map to co innego  i za to mogę płacić nawet co miesiąc byle było za co.

Muszę przyznać, że chyba po raz pierwszy nie ukazała się skorygowana wersja programu do map (w tym przypadku 0809). Zwykle po pierwszej edycji dla danej wersji map, wypuszczano wersję poprawioną, która rażących błędów nie posiadała. Tak było z 3.9.7, 4.0.5, 4.2.1, 4.5.1, 5.0.7(9), 5.1.1. Teraz zanosi się na 5.3 z nowymi mapami... Choć z drugiej strony u mnie błędy się nie pokazały w trakcie używania 5.2.
Myślę, że gdyby napisać do AM maila z podaniem logicznego uzasadnienia niezadowolenia z wersji 5.2, to przyznaliby możliwość dodatkowego zainstalowania nowszej, pozbawionej błędów wersji. Ale to tylko moje spekulacje...

Nie chcę być wredny ale po zainstalowaniu nowej wersji niechaj wam skończy się subskrypcja. Trza zapłacić za nową. np wersja chyba pierwsza 5.1   

Tego ostatniego zdania nie rozumiem, ale IMHO warto dać 89zł za cały rok subskrypcji (map i ulepszeń programu).

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
« Odpowiedź #228 dnia: Grudzień 17, 2008, 01:02:33 »
Tak ma Pan rację..

Nie do końca rozumiem wypowiedź. Jeśli ma Pan subskrypcje, to może Pan ściągać dowolną ilość razy najnowszy program (w czasie trwania licencji).
Przy aktualizacji z 4.x do 5.x nie trzeba za nic płacić, wystarczy wpisać posiadaną licencję.

Jeśli minęła subskrypcja, to i tak nie można używać legalnie AM (przynajmniej tak mi się wydaje).

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #229 dnia: Grudzień 17, 2008, 01:29:31 »
Jeśli minęła subskrypcja, to i tak nie można używać legalnie AM (przynajmniej tak mi się wydaje).

Ależ, nie! Jeżeli zakupiło się program, to jak najbardziej legalnie można używać najnowszej wersji programu, który działa z najnowszymi mapami dostępnymi w czasie obowiązywania subskrypcji. Do końca świata. I o jeden dzień dłużej! :grin:

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #230 dnia: Grudzień 17, 2008, 01:30:44 »
Nie do końca rozumiem wypowiedź. Jeśli ma Pan subskrypcje, to może Pan ściągać dowolną ilość razy najnowszy program (w czasie trwania licencji).
Przy aktualizacji z 4.x do 5.x nie trzeba za nic płacić, wystarczy wpisać posiadaną licencję.

Źle Ci Kolego się wydaje, nie możesz aktualizować ale za program zapłaciłeś i używasz.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 01:39:28 wysłana przez 1wal1 »

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
« Odpowiedź #231 dnia: Grudzień 17, 2008, 01:38:39 »

Źle Ci Kolego się wydaje, nie możesz aktualizować ale za program zapłaciłeś i używasz.
THX za wyprostowanie mojego błędnego rozumowania :)

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #232 dnia: Grudzień 17, 2008, 13:59:14 »
Chodzi o to, że podczas trwania subskrypcji aktualizuje program i mapy do wersji najnowszej. program posiada błąd, wychodzi poprawiona wersja a mi skończyła się subskrypcja i jestem zmuszony zapłacić te 90zeta (choć i tak płacę) albo używać wersji programu z błędem.

*

Offline promil

• **
  • 137
  • Sprzęt: F-S n560 + AM
« Odpowiedź #233 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:03:52 »
i to jest właśnie chamskie w tym programie. Czasem wychodzi aktualizacja programu nie zawierająca aktualizacji map, więc powinna być za darmo dla wszystkich osób posiadających legalna wersje z błędem (mimo iż nie maja juz subskrypcji). Nawet micro$oft daje poprawki za darmo :P - taki mały offtop.

A tak na temat to po ilości postów widać ze to chyba będzie naprawdę porządna wersja automapy.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 14:05:29 wysłana przez promil »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #234 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:42:21 »
Nawet micro$oft daje poprawki za darmo :P - taki mały offtop.
A teraz namawia do korzystania z przeglądarek konkurencji... :P - taki mały offtop.
ISTQB Certified Tester

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #235 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:55:03 »
Chodzi o to, że podczas trwania subskrypcji aktualizuje program i mapy do wersji najnowszej. program posiada błąd, wychodzi poprawiona wersja a mi skończyła się subskrypcja i jestem zmuszony zapłacić te 90zeta (choć i tak płacę) albo używać wersji programu z błędem.
Niezbyt - przecież support podsyłał właśnie pojedyncze poprawki (a nie całe nowe wersje programu) ludziom którzy się zgłosili z pojedynczym błędem - może i Tobie podeślą poza subskrybcją?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #236 dnia: Grudzień 17, 2008, 15:04:50 »
Zauważyłem dziwną rzecz .....i to już w poprzednich wersjach.
Napiszę to na przykładzie trasy, która dzisiaj przejechałem.
Jadąc z domu do pracy przez całą Warszawę zauważyłem , że po dłuższej
jeździe w mieście pojawił się brak płynności w zoomowaniu co przejawiało
się tym, że zbliżając się do manewru zbliżanie następowało nie płynnie
ale skokowo. Znajdując się blisko pracy przyciskiem "rączki" włączyłem
półprzezroczyste klawisze na ekranie. Ta czynność przywróciła płynność
zoomowania. Zjawisko problemu z płynnością zoomowania gdy wyłączone są
półprzezroczyste klawisze i poprawnej pracy przy włączonych zaobserwowałem już jakiś
czas temu. Nie byłem tego pewien ale ponieważ moja obserwacja w dłuższym
czasie potwierdza moje odczucie to postanowiłem się z tym podzielić.
Czy zauważył to ktoś oprócz mnie?

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #237 dnia: Grudzień 17, 2008, 15:43:32 »
i to jest właśnie chamskie w tym programie. Czasem wychodzi aktualizacja programu nie zawierająca aktualizacji map, więc powinna być za darmo dla wszystkich osób posiadających legalna wersje z błędem (mimo iż nie maja juz subskrypcji). Nawet micro$oft daje poprawki za darmo :P - taki mały offtop.

Z tego co wiem to właśnie można zainstalować nową wersję programu po wygaśnięciu subskrypcji, byle obsługiwał mapy z czasu ważności subskrypcji.

*

Offline cichy341

• *
  • 55
« Odpowiedź #238 dnia: Grudzień 17, 2008, 16:01:35 »
Ja dzisiaj zrobiłem ponad 800 kilometrów. Poza błędem (?) w polu następny manewr (wyżej) zauważyłem jeden błąd na mapie - znowu pojawiło się rondo w Tarnowskich Górach. Rondo, którego nie ma w rzeczywistości - Obwodowa/Gliwicka.

Dziś pojeździłem troszkę na becie, zrobiłem coś ponad 400km i powiem szczerze jestem zadowolony z kolejnego manewru - chodzi elegancko, nie zauważyłem żadnych błędów pod drodze

A czegoś takiego nie zauważyłeś?

Zauważyłem, że AM nie wyświetla następnego manewru kiedy pokazane jest prosto w aktualnym manewrze i kolejny manewr też jest prosto, to chyba nie jest błąd a co do ronda to zgłoś do supportu. A co subskrypcji w poprzednich tematach to załóżcie oddzielny topic bo zaśmiecacie tylko!  :mad:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 16:07:02 wysłana przez cichy341 »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #239 dnia: Grudzień 17, 2008, 16:10:12 »

Zauważyłem, że AM nie wyświetla następnego manewru kiedy pokazane jest prosto w aktualnym manewrze i kolejny manewr też jest prosto, to chyba nie jest błąd
Ale dlaczego nie wyświetla.... czy jest logiczne uzasadnienie?

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester