Cytat: WalZych Wczoraj o 08:28:33Jak zwykle nie czyta wstecz. Dla mnie jest to w AM trochę upierdliwe, że wyższy soft nie czyta starszych map. To odbiega od ogólnych standardów softwerowych.Cytat: Yako Wczoraj o 16:55:51Pisałem o przykładzie Upgradu bazy MS SQL - nowsza wersja programu nie czyta starszej wersji bazy...
Więc nie wiem, czemu się dziwisz...
Świadczy to tylko o tym, jak mało jesteś zorientowany w temacie...
Napisane: Grudzień 15, 2008, 16:52:18Całą Swoją wypowiedź odwróć i skieruj do Siebie - zastanów się i pomyśl jak się czujesz.
To WalZych ma rację - nie Ty. Ogólną regułą, prawidłowością (standard to zbyt górnolotne określenie) - jest właśnie kompatybilność w dół. Dotyczy to również MS SQL - przynajmniej w wersjach od 2000 do 2005. Nie chce mi się wierzyć, że nowa wersja MS SQL nie czyta starej wersji bazy, ale wkrótce będę wiedział. Regułę potwierdzają choćby wszystkie wersje MS Office, a z innych np. Visual Fox Pro.
To, że AM nie jest kompatybilna w dół wynika tylko i wyłącznie z polityki Producenta, który w/w reguły nie stosuje. Ma do tego prawo i z niego korzysta. Mogę jedynie domyślać się, że być może wynika to z potrzeby minimalizacji objętości kodu z uwagi na sprzęt, na którym AM ma pracować.
Cytat: WalZych Wczoraj o 09:44:07Chcę tylko powiedzieć, że np. w tych dniach testujemy 5.3 PL, więc jak przekraczam granicę, to muszę wchodzić w menedżera plików i zmieniać nazwy katalogów (w sumie 3 do 5 minut postoju i zabawy na granicy) i dopiero mogę uruchomić AM5.2 i korzystać z mapy EU 5.2. Prościej i dużo szybciej byłoby z poziomu AM wczytać wcześniejszą mapę EU 5.2Cytat: Yako Wczoraj o 16:55:51Dobrze powiadasz... TESTUJEMY 
Więc roszczenia zostaw na boku...
Albo bierzesz udział w BetaTestach i rozumiesz, że nie będzie wszystko grało, bo to przecież Beta, albo używasz wersji "produkcyjnej" i masz z głowy "użeranie się" z aplikacją...Niby dlaczego WalZych ma zostawić roszczenia na boku - bo jest BetaTesterem? Jeśli nim został, to widocznie w jakiś sposób został zauważony i ma prawo zgłaszać uwagi co Jemu, jako BetaTesterowi ułatwiłoby pracę. Uwagę zgłosił grzecznie - "prawie na kolanach", a Ty jeszcze na niego napadasz - dlaczego?
Propozycja wg mnie jest sensowna i bardzo prosta do zrealizowania przez producenta - nie teraz, bo już zbyt późno, ale w przyszłości jak najbardziej.
Przepraszam, wiem, że nie na temat, ale puściły mi nerwy - musiałem to napisać.
Co do meritum. Nie znam systemu Windows Mobile, ale na tym forum zapewne tacy są. Może "załatwiony" na starcie WalZych doczeka się pomocy. Ze swej strony mogę tylko podpowiedzieć, że jeśli "menadżer plików", o którym pisze to systemowy Eksplorator Plików, to chyba szybciej uzyska zamierzony cel używając do tego Total Commandera. W opisie tego ostatniego widziałem, że stosuje znane od czasów DOS-a operatory plików typu Rename, Delete, Mkdir itp. więc sądzę, że może istnieje jakiś odpowiednik pliku .bat z dużej wersji Windows. Przychodzi mi do głowy pomysł, którego nie sprawdzałem. Może da się osiągnąć cel definiując zadanie?