Ups..., wydawało mi się, że odpisałem - tak jest że dla części manewrów informacja o odległości do kolejnego manewru jest stała (np. 40m), a dla innych wartość ta maleje wraz z postępem trasy (czyli zmniejsza się wartość do bieżącego i kolejnego manewru - w tym samym tempie rzecz jasna).
To jest bez sensu. Przecież odległość pomiędzy kolejnymi manewrami jest stała. U mnie takiego czegoś nie zauważyłrm. Za to czasami jest tak że w polu pokazującym następny manewr są dwie poziome kreski.
Napisane: Grudzień 13, 2008, 10:34:00
Dziś sprawdziłem poprawki map, które wysyłałem pod koniec października i wszystkie są ujęte 
Nie obijają się jak widać i nie ignorują zgłoszeń.
Sprawa z kolejnym manewrem wydaje się oczywista:
W ustawieniach/komunikaty jest opcja "Pokazuj prosto gdy do manewru:" Załóżmy, że ustawiliśmy tam 1000 m.
W takim przypadku jeśli do najbliższego manewru jest ponad 1000 m to najbliższy manewr pokazywany jest "prosto" i następuje odliczanie odległości do tego manewru, w polu "następny manewr" pokazywany jest też najbliższy manewr tylko z prawidłowym symbolem oraz odliczana jest ta sama odległość. W chwili gdy odległość zmniejszy się do <1000 m - najbliższy manewr będzie pokazywany z prawidłowym symbolem, będzie odliczana w dalszym ciągu odległość do tego manewru natomiast "następny manewr" przełączy się na pokazywanie następnego manewru ze stałą odległością między najbliższym a następnym manewrem.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiały sposób wytłumaczyłem jak rozumiem fakt, że czasami "następny manewr" pokazuje stałą odległość a innym razem zmienną.
Pozdrawiam
Zbyszek Makowski
poprawiłem cytowanie, nM.