AM 6.5 Beta 2

• 311 Odpowiedzi
  • 80018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AM 6.5 Beta 2
« Odpowiedź #210 dnia: Maj 27, 2010, 18:19:00 »
wyznaczanie trasy ...
Jakiejkolwiek ?  :worried:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #211 dnia: Maj 27, 2010, 18:20:59 »
wyznaczanie trasy

0%... 5%... i nic dalej

To 5% u mnie jest też jakieś magiczne, ale inaczej. Przy wyznaczania/rekalkulacji trasy pojawia się od razu 5%, jest dłuższą chwilę a potem od razu pokazuje się 100%.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #212 dnia: Maj 27, 2010, 18:35:59 »
wyznacza trasę... jadę... gdy przestaje gadać spoglądam na to co się dzieje, i widzę
wyznaczanie trasy

0%... 5%... i nic dalej

tak w kółko - aż do resetu

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #213 dnia: Maj 27, 2010, 18:42:30 »
wyznaczanie trasy

0%... 5%... i nic dalej

tak w kółko - aż do resetu

dziś też to miałem

Doszedłem kiedy się to dzieje...
Ma to związek z AMTraffic, znów miałem ten błąd podczas aktualizacji AMTraff
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2010, 18:38:36 wysłana przez matthiasgor »
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #214 dnia: Maj 27, 2010, 18:46:40 »
Odnośnie błędu połączenia z trafficiem powiem krótko. HardReset system na nowo, instalacja na nowo AM 6.5 beta2 i w końcu działa. Czemu nie działało, pewnie nigdy się nie dowiem

U mnie nie działa. To znaczy raz działa, raz nie.

Połączone: Maj 27, 2010, 18:50:37
wyznaczanie trasy ...
Jakiejkolwiek ?  :worried:

Pisałem o tym: http://pdaclub.pl/forum/automapa/am-6-5-beta-2/msg1303906/#msg1303906

P.S. Widziałem tego drugiego żubra wczoraj  :wink:
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2010, 18:50:37 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #215 dnia: Maj 27, 2010, 20:18:36 »
......... niektórym się poczytać nie chciało przy ściąganiu :)
Chciało ,chciało tylko skleroza dopadła  :mrgreen:

odpowiedzcie czy działa Wam "Włącz/wyłącz wyświetlanie POI"   bo nie wiem czy ja coś skwasiłem czy zgłosić błąd
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2010, 20:21:07 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #216 dnia: Maj 27, 2010, 20:26:38 »
dziś 5% o mało do szału mnie nie doprowadziło... znane jest lekarstwo?
Jeden yze sposobow to restart AM. Nie da sie tego zrobic tak po prostu, wiec podczas nawigacji przesuwasz AM tak by sie pojawila zielona strzalka i przechodzisz wtedy do zamkniecia alipkacji - zyskujesz dluzszy czas, bo te 5& pojawia sie co kilka senkund i zamyka menu.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #217 dnia: Maj 27, 2010, 20:27:33 »
odpowiedzcie czy działa Wam "Włącz/wyłącz wyświetlanie POI"   bo nie wiem czy ja coś skwasiłem czy zgłosić błąd

Nie działa - wyszarzone  :S

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #218 dnia: Maj 27, 2010, 20:47:28 »
(...)Nie da sie tego zrobic tak po prostu, wiec podczas nawigacji przesuwasz AM tak by sie pojawila zielona strzalka i przechodzisz wtedy do zamkniecia alipkacji - zyskujesz dluzszy czas, bo te 5& pojawia sie co kilka senkund i zamyka menu.

jak mam prowadzić i do jakiej zielonej strzałki?

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #219 dnia: Maj 27, 2010, 22:00:50 »
Chodzi o tryb przeglądania mapy , Wtedy na klawiszu ekranowym "kursor " pojawia się zielona strzałka  B)

« Odpowiedź #220 dnia: Maj 27, 2010, 22:24:31 »
u mnie natomiast beta2 nie zawsze ostrzega o wszystkich POI...
pierwszy raz cos takiego mam...
wgrana na czysty sprzet, karta formatowana...

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #221 dnia: Maj 27, 2010, 22:41:55 »
Nie uważasz, że taka informacja nic nikomu nie daje, oprócz domyślnego założenia, że masz źle skonfigurowane ostrzeganie  :mysli:

*

Offline ArKo74

• 42
  • Sprzęt: MODECOM FREEWAY MX2HD
« Odpowiedź #222 dnia: Maj 27, 2010, 23:16:43 »
A ja mam pytanie dot. profili i wskaźnika GPS, a mianowicie czy jest możliwość aby w różnych profilach były inne wskaźniki GPS? Krótko mówiąc aby np. w profilu osobowym wskaźnikiem było autko osobowe, a w ciężarowym ciężarowe...

Pozdr.

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #223 dnia: Maj 28, 2010, 00:00:22 »
A ja mam pytanie dot. profili i wskaźnika GPS, a mianowicie czy jest możliwość aby w różnych profilach były inne wskaźniki GPS? Krótko mówiąc aby np. w profilu osobowym wskaźnikiem było autko osobowe, a w ciężarowym ciężarowe...

Pozdr.
Profile nie są jeszcze dopracowane (wiadomo to jeszcze beta). Trochę się nimi bawiłem zakładając trzy dodatkowe swoje. Stwierdziłem  niedokładne zapamiętywanie. Niektóre ustawienia np. ostrzeganie edytowane w jednym z profili np. zmiany w ustawieniach o ostrzeganiu przenosi się do innych profili, a innym razem nie - nie udało mi się wyczaić co jest przyczyną.
Opcja [Inne -> Obróć ekran] u mnie ma oddziaływanie globalne tzn. jeśli w jednym z profili jej użyję to zmiana dotyczy wszystkich, choć w pozostałych ustawienia były odwrotne.

Brakuje mi bardzo opcji [Zapisz profil] (ze wskazaniem pełnej ścieżki) i denerwuje to, że foldery na karcie nie odpowiadają nazwie utworzonego właśnie profilu (nazwy są generowane losowo).  Po utworzeniu 3 własnych profili musiałem grzebać w plikach, aby rozszyfrowywać który jest który.
Wg mnie folder/katalog profilu powinien otrzymać taką samą nazwę jak nazwa profilu - jak to jest z wbudowanymi.

*

Offline tomek1970

• **
  • 116
  • Sprzęt: MIO P560 + WM6.0
« Odpowiedź #224 dnia: Maj 28, 2010, 00:58:55 »
Zauważyłem pewną dziwną sytuację jeżeli chodzi o ostrzeganie o punkcie POI (fotoradarze), mam zaznaczone w opcjach: komunikat dźwiękowy, informuj o odległości do punktu, pokazuj ramkę ostrzegawczą i wyświetlaj informacje. Przykład:
wyznaczam trasę w Bydgoszczy z ulicy Szancera na ulicę Fordońską skrzyżowanie z Kaliskiego, po drodze przy Fordońskiej po lewej stronie jest fotoradar, Jadźka po wyjechaniu z ulicy Brzechwy na Fordońską po kilku sekundach ostrzega: "fotoradar 50 km/h" i pokazuje się ramka z odległością 500 m zmniejszającą się do 0 m w miarę zbliżania  do punktu (ramka jest widoczna cały czas, komunikat jest wypowiadany tylko raz a Jadźka milczy o odległości), po wyznaczeniu trasy z ulicy Brzechwy na Fordońską Jadźka w tym samym miejscu co poprzednio ostrzega: "fotoradar 50 km/h" i podaje odległość 500 m, po ośmiu sekundach (zgodnie z ustawieniami) powtarza komunikat ze stosowną odległością, ramka w tym przypadku pokazuje się tylko na kilka sekund. Czy ktoś zauważył coś podobnego w innych miejscach, poprzednie wersje działały tutaj prawidłowo.

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #225 dnia: Maj 28, 2010, 01:29:31 »
Dla jakiej ulicy "przypisany" jest fotoradar na zrzucie ekranu ?

Przy ustawieniach ostrzegania ustawionych:
Str. 2/3
Max z lewej 10 m
Max z prawej 50 m
Odległość 500 m
zrobiłem test wyznaczając pkt startowy  na N 52st.17'39.91 E 20st.50'24.10
                                           pkt końcowy na  N52st17'21.04   E 20st.50'24.21
Ostrzeganie o fotoradarze jest.

Natomiast wyznaczenie jakiejkolwiek trasy wzdłuż ulicy 3 Maja  z punktami przed i za fotoradarem - ostrzeżenie nie występuje (ustawienia ostrzegania bez zmian).
Czy u Was jest tak samo?

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #226 dnia: Maj 28, 2010, 04:46:34 »
Zauważyłem pewną dziwną sytuację jeżeli chodzi o ostrzeganie o punkcie POI (fotoradarze), mam zaznaczone w opcjach: komunikat dźwiękowy, informuj o odległości do punktu, pokazuj ramkę ostrzegawczą i wyświetlaj informacje. Przykład:
wyznaczam trasę w Bydgoszczy z ulicy Szancera na ulicę Fordońską skrzyżowanie z Kaliskiego, po drodze przy Fordońskiej po lewej stronie jest fotoradar, Jadźka po wyjechaniu z ulicy Brzechwy na Fordońską po kilku sekundach ostrzega: "fotoradar 50 km/h" i pokazuje się ramka z odległością 500 m zmniejszającą się do 0 m w miarę zbliżania  do punktu (ramka jest widoczna cały czas, komunikat jest wypowiadany tylko raz a Jadźka milczy o odległości), po wyznaczeniu trasy z ulicy Brzechwy na Fordońską Jadźka w tym samym miejscu co poprzednio ostrzega: "fotoradar 50 km/h" i podaje odległość 500 m, po ośmiu sekundach (zgodnie z ustawieniami) powtarza komunikat ze stosowną odległością, ramka w tym przypadku pokazuje się tylko na kilka sekund. Czy ktoś zauważył coś podobnego w innych miejscach, poprzednie wersje działały tutaj prawidłowo.

Tak. Coś jest nie tak z tym ostrzeganiem. Pisałem o tym wcześniej w tym wątku.

*

Bilunia

« Odpowiedź #227 dnia: Maj 28, 2010, 06:53:13 »
Dla jakiej ulicy "przypisany" jest fotoradar na zrzucie ekranu ?

Przy ustawieniach ostrzegania ustawionych:
Str. 2/3
Max z lewej 10 m
Max z prawej 50 m
Odległość 500 m
zrobiłem test wyznaczając pkt startowy  na N 52st.17'39.91 E 20st.50'24.10
                                           pkt końcowy na  N52st17'21.04   E 20st.50'24.21
Ostrzeganie o fotoradarze jest.

Natomiast wyznaczenie jakiejkolwiek trasy wzdłuż ulicy 3 Maja  z punktami przed i za fotoradarem - ostrzeżenie nie występuje (ustawienia ostrzegania bez zmian).
Czy u Was jest tak samo?
Istotne dla Twoich pytań jest to, czy ustawiłeś "Przy trasie", Czy w "Kierunku jazdy" - o czym nie piszesz.
Ja używam opcji "Przy trasie", po 50 m z każdej strony i nie mam problemów, czy oczko patrzy w tą, czy tamtą stronę. Wolę o jedno ostrzeżenie więcej, niż 200 zł w portfelu mniej :wink:
Odnośnie anomalii w ostrzeganiu, to niestety niektóre Fotoradary już w poprzednich wersjach AM tak miały, że jadąc w jednym kierunku - ostrzegało, natomiast jadąc w przeciwnym - już nie.
Przy moich w/w ustawieniach i szerokości drogi poniżej 10 m, nie powinno się to zdarzyć. A jednak.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #228 dnia: Maj 28, 2010, 07:06:39 »
... Natomiast wyznaczenie jakiejkolwiek trasy wzdłuż ulicy 3 Maja  z punktami przed i za fotoradarem - ostrzeżenie nie występuje (ustawienia ostrzegania bez zmian).
Czy u Was jest tak samo?
Nie. Ja mam 4 ostrzeżenia (500m, 300m, 200m, w punkcie POI)
Ustawienia:
- przy trasie
- 50m z prawej
- 20m z lewej
- 500m
Pozdrawiam
Karol

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #229 dnia: Maj 28, 2010, 08:35:09 »
... Natomiast wyznaczenie jakiejkolwiek trasy wzdłuż ulicy 3 Maja  z punktami przed i za fotoradarem - ostrzeżenie nie występuje (ustawienia ostrzegania bez zmian).
Czy u Was jest tak samo?
Nie. Ja mam 4 ostrzeżenia (500m, 300m, 200m, w punkcie POI)
Ustawienia:
- przy trasie
- 50m z prawej
- 20m z lewej
- 500m
A swoją drogą to do "duszy" te ikony bo jak dojrzeć w trzęsącym sie aucie na naszych drogach i przeczytać jaka tam jest szybkość... naprawdę nie ma sposobu na to by to powiększyć?
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #230 dnia: Maj 28, 2010, 09:12:00 »
Nie uważasz, że taka informacja nic nikomu nie daje, oprócz domyślnego założenia, że masz źle skonfigurowane ostrzeganie  :mysli:
chyba jednak daje bo widze ze sporo ludzi ma z tym problem
ustawienia mam na pewno dobre automape mam prawie od samego jej poczatku ;)

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #231 dnia: Maj 28, 2010, 09:24:34 »
... A swoją drogą to do "duszy" te ikony bo jak dojrzeć w trzęsącym sie aucie na naszych drogach i przeczytać jaka tam jest szybkość... naprawdę nie ma sposobu na to by to powiększyć?
Jest - swoje ikony. Pliki własnych, wiekszych ikon trzeba powklejać do folderu/ów z ikonkami.
Pozdrawiam
Karol

*

Bilunia

« Odpowiedź #232 dnia: Maj 28, 2010, 11:03:59 »
A swoją drogą to do "duszy" te ikony bo jak dojrzeć w trzęsącym sie aucie na naszych drogach i przeczytać jaka tam jest szybkość... naprawdę nie ma sposobu na to by to powiększyć?
Większe, to masz przy drodze - na takich tyczkach  :wink:. Po co Ci większe śmieci przysłaniające mapę ?
Równie dobrze, możesz sobie podmienić dźwięki na informujące o prędkości - będzie prościej i funkcjonalniej.
Ja osobiście podmieniłem wspólną ikonę i wspólny dźwięk, dla wszystkich stacjonarnych. Resztę mam na drodze. :proud:

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #233 dnia: Maj 28, 2010, 11:17:44 »
Po co Ci większe śmieci przysłaniające mapę ?
Widać potrzebne. Że Tobie nie, to nie znaczy, że komuś innemu też nie.
A nie zapomniałeś o urządzeniach z 5" ekranem i duzej rozdzielczości, gdzie ikony 16x16 mozna sobie w buty wsadzić?
Równie dobrze, możesz sobie podmienić dźwięki na informujące o prędkości - będzie prościej i funkcjonalniej.
A jak będzie i to i to dla mnie bedzie jeszcze funkcjonalniej.
Ja osobiście podmieniłem wspólną ikonę i wspólny dźwięk, dla wszystkich stacjonarnych. ...
A ja nie  :proud:

I proszę, nie toczmy dyskusji o wyższości Świat Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia, bo idealny interface dla każdego z nas wyglądałby zupełnie inaczej.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #234 dnia: Maj 28, 2010, 11:20:14 »
u mnie natomiast beta2 nie zawsze ostrzega o wszystkich POI...
pierwszy raz cos takiego mam...
wgrana na czysty sprzet, karta formatowana...

Coś jest nie tak. W tej samej kategorii o jednych ostrzega o innych nie?

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #235 dnia: Maj 28, 2010, 11:23:24 »
Domyślnie ostrzeganie jest ustawione tak że zaczyna ostrzegać o radarach po przekroczeniu ograniczenia prędkość na której stoi radar, czyli jak Jadźka pyszczy tzn jedziesz za szybko jak jedziesz poniżej limitu to ostrzegania nie ma. Jkonki są średnio potrzebne więc po co mają zasłaniać :-? 

@altroch  . Może właśnie dlatego raz ostrzega a raz nie  bo raz pędzisz a raz jedziesz grzecznie  :E
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2010, 11:27:25 wysłana przez RUKAT »

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #236 dnia: Maj 28, 2010, 11:25:14 »
O tym nie pomyślałem, dzięki  :ok:

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 28, 2010, 11:27:19 »
Może to efekt placebo, ale wydaje mi się, ze 6.5b2 dużo stabilniej "trzyma" pozycje po zatrzymaniu w HTC HD2. Ktoś może potwierdzić?

Zniknął też błąd "nie można wyznaczyć trasy dla żądanej klasy dróg" przy przeliczaniu trasy blisko punktu docelowego (zgłoszony i potwierdzony przez support). Ale pojawił mi się ponownie podczas objazdu robót drogowych na Słomińskiego w Warszawie - ale po kliknięciu w zieloną strzałkę ponownie wyznaczył trasę - więc bez dramatu.

Niestety dalej 6.5b2z mienia mi profil dzwiękowy na "wyciszony". Dzieje się to jeżeli były jakieś komunikaty nawigacyjne. Jeżeli tylko wejdę do programu i wyjdę (bez gadania) to profil pozostaje niezmieniony.
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #238 dnia: Maj 28, 2010, 11:41:52 »
chyba jednak daje bo widze ze sporo ludzi ma z tym problem
ustawienia mam na pewno dobre automape mam prawie od samego jej poczatku ;)

Póki co nie daje, bo na razie nikt nie udowodnił, że cokolwiek jest na rzeczy, czego nie było w poprzednich wersjach. Poprzednio też zdarzało się, że komunikat nie pojawił się, bo został prawdopodobnie "zagłuszony" przez inne ostrzeżenie lub komunikat o manewrze. Niestety na podstawie Twojego poprzedniego postu, nic nie da się ustalić, oprócz tego, że Ci się wydaje, że coś nie ostrzega. Ja nie trafiłem jeszcze na brak ostrzeżenia w wersji 6.5 beta2, ale chętnie bym coś takiego potestował. I to raczej nie na demie, bo tam rzeczywiście takie kwiatki się zdarzały.
Co do ludzi twierdzących, że na pewno mają dobre ustawienia, to było już tutaj takich dziesiątki i też im się wydawało, że potrafią  :P

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #239 dnia: Maj 28, 2010, 11:48:08 »
... Ja nie trafiłem jeszcze na brak ostrzeżenia w wersji 6.5 beta2, ...
Ja też.
Pozdrawiam
Karol