Panowie

Cała "zadyma" wzięła się z tego, że kolega Adam dał d..y, zamieszczając zrzut z wykorzystaniem Traffica.
To, że Traffic potrafi wyczyniać różne cuda, to chyba powszechnie wiadomo - dlatego z niego nie korzystam. Nie jeżdżę ciężarówką, ani dostawczakiem, jednak przy dłuższych trasach wolę się trzymać dróg "przewidywalnych".
Dlatego sposób przedstawiony na zrzucie AdamMie, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Znam kilka alternatywnych odcinków możliwych do uwzględnienia dla trasy Poznań - Mielno, ale to co jest na tym zrzucie, to już trasa dla masochisty.
Pocieszeniem jest fakt, że zrzuty przedstawione przez kolegów, wykonane bez Traffika, wyglądają tak, jak standardowo ta trasa powinna wyglądać. Wygląda na to, że jednak ten element się poprawił w stosunku do poprzedniej wersji (6.2)
Nie mam nic przeciwko temu, by korzystać z dróg lokalnych - często z nich korzystam, o czym tu kilkakrotnie pisałem. Jednak co innego - świadomy wybór, a co innego, kiedy program mi wmawia, że opłotkami zrobić kilkaset kilometrów, będzie szybciej niż po DK.
Na przyszłość.
Jak ktoś chce ocenić sposób wyznaczania tras przez program, niech wyłączy Traffica, bo co chwilę będzie miał na ekranie inny obraz.
Natomiast jeżeli ktoś tego nie zrobi, a zacznie dostosowywać program do swoich preferencji, grzebiąc w "Profilu" - co większość z nas robi, to nie będzie to już niewiedza, ale głupota.
Pozdrawiam wszystkich rozmówców i proponuję wypuścić "gołąbka pokoju"