Jestem za z tym, że do klawisza 1 przypisał bym zdecydowanie "Restauracje" 
Dla mnie możliwość przypisania funkcji do przycisków jest jedną z ważniejszych zalet AM. TT nie ma w ogóle takiej funkcji, a o iGo to nic nie wiem.
W tej chwili mam przypisane do dżojstika przesuwanie mapy we wszystkich 4 kierunkach, do kółka mam nadzieję przypiszę sobie powiększanie/pomniejszanie, jak tylko serwis upora się z odróżnianiem kółka od dżojstika.
Pod lewym przyciskiem aplikacyjnym mam wywoływanie menu (mogłem więc z ekranu usunąć przycisk menu), pod prawym przyciskiem aplikacyjnym mam przypisane zmienianie skali widoku (miasto, trasa, widok), również dzięki temu mogłem usunąć ten przycisk z ekranu.
Pod przyciskiem przełączania aplikacji mam przypisaną funkcję prowadzenia do celu lub punktu trasy. Pod przyciskiem "C" mam przypisaną funkcję pokazywania _c_ałej trasy.
Pod "*" mam przypisane obliczanie trasy szybkiej, pod "0" trasy optymalnej, a pod "#" trasy krótkiej.
Pod "5" mam przypisane centrowanie mapy, pod 8 wyświetlanie punktów trasy.
Pod przyciski 1-3 podpiąłbym wyszukiwanie POI, jeśli będzie taka możliwość (stacje paliw, parkingi, miejsce odpoczynku).
Mam jeszcze w zapasie przyciski 4, 6, 7, 9 oraz Enter
Sporo restauracji do przypisania