Jednak co mnie zaskoczyło, jeśli w następnym kroku wyłączymy demo, to trasa znów jest aktywna.
Poza tym odtwarzanie dema zmienia też "ostatnią zapamiętaną pozycję auta".
Nie mam pojecia jak to zrobiłeś, żadnym sposobem nie udało mi sie 'odzyskać' skasowanej trasy po kolejnym uruchomieniu dema.
Jak opisałem, właczyłem demo ale jak sprawdziłęm co chciałem, to zamiast wyłączyć demo, to skasowałem trasę. Mimo to demo dalej biegło (tak jak pisałeś o osobnym pliku na potrzeby demo), choć na ekranie nie było już widać zaplanowanej trasy i umilkły komunikaty głosowe - autko jednak "jechało" dalej. Więc kliknąłem i wyłączyłem demo. Ku mojemu zdziwieniu, na ekranie ukazał się ślad zaplanowanej trasy i nawigacja był gotowa do prowadzenia. Dopiero ponowne skasowanie trasy ją usunęło definitywnie. Przydarzyło mi się to 2 razy na 5 prób.
Nie potwierdzam, obwodnica ma status drogi ekspresowej i AM b. często z niej korzysta,
...
Co to znaczy chętnie? Na 4 trasy Piła-Toruń (szybka, optymalna + powrotne) tylko jedną prowadzi przez miasto.
10-tka i 80-tka to drogi tej samej klasy, więc o wyborze trasy decydują inne czynniki.
Ja mieszkam na zachodnim skraju Bydgoszczy, 2 km od początku obwodnicy i każda trasa na zachód, czy południe ("jedynką") zaczyna się od jechania przez centrum (co oczywiście ignoruję). Choć muszę przyznać, że na starych mapach było jeszcze gorzej, bo całą trasę planowało "80" z zaliczeniem takze centrum Torunia, które lubię, ale akurat nie wtedy gdy mam jechać dużo dalej.
Teraz dla trasy Bydgoszcz-Morsko (okolice Zawiercia) dla trasy krótkiej i optymalnej prowadzi mnie przez centrum Bydgoszczy i potem "10" i obwodnicą Torunia na "jedynkę". Wybranie "szybkiej" daje trasę na Konin i tam na A2 (jeszcze nie płatną) i przed Strykowem wjazd na "1".
Niestety z dziwnym upodobaniem AM wygania mnie z "gierkówki" przed Częstochową (na wysokości Kamieńska) i prowadzi "opłotkami" dobre 100 km, choć kontynuując jazdę Gierkówką do Koziegłów, potem mam tylko ok. 25 km drogami powiatowymi.
Jeszcze jedna uwaga do map. W AM mamy widoki 3D, ale brak jest wielu drobnych dróg osiedlowych. Niedawno porównywałem AM ze szczegółowością MioMap, która opiera się na mapach TeleAtlasu (jak TomTom) i tam przewaga jest powalajaca - są nawet nazwy alejek na ogródkach działkowych czy schemat uliczek na rozległych terenach pofabrycznych (sprawdzałem na przykładzie Cegielskiego w Poznaniu i jednego z terenów na Psim Polu we Wrocławiu. AM w tym miejscu ma białą plamę lub tylko większą drogę obok.