AM 5.1 beta - testy rozpoczęte

• 405 Odpowiedzi
  • 104872 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
Odp: AM 5.1 beta - testy rozpoczęte
« Odpowiedź #180 dnia: Lipiec 14, 2008, 20:36:34 »
Cytat: emisiu
2. Pokrycie map jest nieco lepsze jeśli chodzi o siatkę dróg (5.1 vs 5.0), jednak jeszcze dalekie od tego co oferuje mapa TA w TT lub iGo

Nie bardzo rozumiem, piszesz że siatka dróg w AM jest generalnie dużo słabsza od tej w najnowszych TT i iGO?
Możesz wskazać trochę przykładów z różnych rejonów?

Zobacz przykład z mojej okolicy:

AM

TT(720_1803)

Takich mniejszych miejscowości/wiosek, które są lepiej/poprawniej odwzorowane w nowym TT jest dużo więcej.
Zobacz sobie np. miejcowości: Kurozwęki (Staszów), czy Sromowce NIżne nad Dunajcem. To tylko to, co odwiedziłem w tym tygodniu i niestety musiałem wywalić AM i szukać ulic według TT. Wydaje mi się, że w tej chwili TT dogonił i przegonił AM jeśli chodzi o sieć dróg, szczególnie małych, gminnych, a za to jest sporo w tyle jeśli chodzi o numerację itp w większych i dużych miastach. Co będzie dalej, czas pokaże ale widząc różnicę w mapach TT wersji 6 i 7, strach pomyśleć co będzie w następnych.

Napisane: 14-07-2008, 11:56:54
Cytat: Wiceq
Zrób ślady i zgłoś wszystko do suportu, inaczej się nigdy nie doczekasz tych uliczek ...

Dokładnie tak, tym bardziej że przecież wszystkie te uliczki są na mapie, jedyne czego brak
to dojazdy do do poszczególnych budynków czy klatek schodowych.
Przy adresach punktowych te kilkunasto-kilkudziesieciometrowe odcinki mają naprawdę marginalne znaczenie dla nawigacji.

Niestety poza uliczkami osiedlowymi o mniejszym zanczeniu, brakuje też bardzo dużo dróg gminnych, ulic w mniejszych miejscowościach. Ja i tak tam trafię, bo jak wieś ma 3 ulice, to wszystkie sie zaczynaja w rynku ale .... wolałby jednak jako na co dzień użytkownik Automapy te ulice widzieć na mapie AM zamiast TT :)
A co do wysyłania do supportu to wszystko jest fajnie, szybko zmiany są wprowadzane itp. ale dlaczego poprawki, czy nowe drogi ulice są wprowadzane do AM dopiero jak ktoś wyśle ślad ? Ktoś odda nam, cierpliwie jeżdżącym nowymi uliczkami forsę za paliwo ? Jakoś konkurencja się udaje bez tego aktualizować mapy i są one naprawdę coraz lepsze, także w PL.

W.

MI osobiscie wyglad TT sie nie podba. Te drogi wskazuja, ze chyba sa utwardzone a w AM to jakies lesne. POza tym w AM sa zabudowania i lasy bardziej zielone a nie jakies takie g.. zielen. Moja pierwsza nawigacja to TT chyba 700 i jedynie co dobrze wspominam to tryb glosnomowiacy...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #181 dnia: Lipiec 14, 2008, 21:27:59 »
Żeby było wiadomo, o jakim obszarze mówimy (nie jestem pewien, czy priorytetowym):

Nie wygląda to na teren bardzo zurbanizowany...
Zaś ze statystyki map nie wynika, że TT/TA przeskoczył AM w pokryciu. Jeśli gdzieś jest w TT lepiej, to gdzie indziej musi być gorzej.
Choć jestem pod wrażeniem.

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #182 dnia: Lipiec 14, 2008, 21:52:41 »
No też jestem pod wrażeniem TT.
Jak w zeszłym roku kupowałem nawigacje, to mapy TT były dość pustawe poza głównymi szlakami i dlatego zrezygnowałem, chociaż sam sprzęt TT był bardzo atrakcyjny.
Chyba faktycznie pod względem map i sieci dróg AM zrobiła najmniejsze postępy (dobrze, że na starcie miała sporą przewagę  :mrgreen: )
Chyba twórcy AM  za bardzo skupili się na "wodotryskach" w postaci 3D, a za mało na tym co najistotniejsze, czyli mapach i algorytmach wyznaczania tras. Niech może odpuszczą sobie 3D w kolejnych miastach, a dokończą numeracje budynków i uzupełnią dojazdy do obiektów i sieć dróg. W Żorach braki w poprzedniej wersji mapy (znaczy się tej obowiązującej :mrgreen: ) są spore (do wielu obiektów nie ma dojazdu), są pomyłki w nazwach osiedli, a algorytm wyznaczania tras nakazujące zawracanie na skrzyżowaniach na których jest to niedozwolone, na porządku dziennym.
Ale i tak wykupiłem subskrypcję na następny rok, bo mam nadzieję, że konkurencja wymusi szybszy rozwój programu i lepsze pokrycie map.

P.S. Czy w testowej wersji programu (a właściwie map) Żory mają już numerację i obrysy budynków?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2008, 21:58:06 wysłana przez MarcinM. »
NavRoad NR430 BT

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #183 dnia: Lipiec 14, 2008, 21:58:34 »
[...]P.S. Czy w testowej wersji programu Żory mają już numerację i obrysy budynków?
Mają nawet 3D tylko wysokość budynków sięga kosmosu.

*

Offline matmic

• 583
    • Mateusz Miciński
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S21 Ultra
« Odpowiedź #184 dnia: Lipiec 14, 2008, 22:21:35 »
No w Żorach przesadzili...

A ja im raportowałem pojedyncze budynki w Sosnowcu, bo też sięgały nieba...

Faktycznie, konkurencja przyspieszyła, AM zwolniła, co raz to większe braki się zauważa.
Brakuje dojazdówek, zmian w po remontowanych drogach, małych osiedli... itd

PS. co do małych osiedli, wysłałem im dokładnie rozrysowane malutkie nowe osiedle, nawet z numeracją i ilością kondygnacji - nie uwzględnili w mapach 0806 a wszystko inne ode mnie poprawili. Jak dobrze pamiętam kolega z forum też raportował osiedle w Będzinie - nie uwzględnili.
Samsung Galaxy S21 Ultra
Microsoft Surface Pro 6

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #185 dnia: Lipiec 14, 2008, 22:32:35 »
Żeby było wiadomo, o jakim obszarze mówimy (nie jestem pewien, czy priorytetowym)
(...)

A jaka jest definicja obszaru priorytetowego? Np. Olkusz - miasto ponad 50tyś a siatka dróg w paru miejscach /np. w centrum/ jest hmmm.. zagadkowa - np prowadzenie nieistniejącymi drogami ale za to brak kilku ważnych odcinków czy trasa pod prąd drogą jednokierunkową. Nie żebym utyskiwał bo używam i nie zamierzam na razie rezygnować ale osobiście podzielam opinię że zamiast nad pojawiającym się jak bumerang biadoleniem nad paskiem postępu powinni raczej popracować nad odwzorowaniem sieci dróg w Polsce w czym jak wynika z kilku obserwacji konkurencja zaczyna być lepszą.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #186 dnia: Lipiec 14, 2008, 22:58:04 »
Zdaje się, że koledzy zapominacie o tym, że AM jest produktem firm Aqurat i Geosystems,
zupełnie kto inny zajmuje się paskiem postępu czy wizualizacją 3D, a kto inny realizacją map.
Tymczasem Wasze głosy sugerują, żeby wysłać programistów Aquratu w teren,
żeby zbierali dane dla Geosystems :mrgreen:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #187 dnia: Lipiec 14, 2008, 23:00:28 »
No bo wreszcie ktoś kogoś powinien tu kupić i byłoby po sprawie. Nie bez powodu TT kupił TA.  :grin:

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #188 dnia: Lipiec 14, 2008, 23:38:52 »
No to jak? Kupujemy?  :ok: Którą najpierw?   B)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #189 dnia: Lipiec 14, 2008, 23:57:21 »
No to jak? Kupujemy?  :ok: Którą najpierw?   B)

Ty kup jedna firmę ja drugą, a później jakoś się dogadamy. Ja się troszkę na geodezji znam to mogę kupić Geosystems, ale upierał się nie będę.  :)

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #190 dnia: Lipiec 15, 2008, 07:35:54 »
No w Żorach przesadzili...

A ja im raportowałem pojedyncze budynki w Sosnowcu, bo też sięgały nieba...

Faktycznie, konkurencja przyspieszyła, AM zwolniła, co raz to większe braki się zauważa.
Brakuje dojazdówek, zmian w po remontowanych drogach, małych osiedli... itd

PS. co do małych osiedli, wysłałem im dokładnie rozrysowane malutkie nowe osiedle, nawet z numeracją i ilością kondygnacji - nie uwzględnili w mapach 0806 a wszystko inne ode mnie poprawili. Jak dobrze pamiętam kolega z forum też raportował osiedle w Będzinie - nie uwzględnili.

Fakt, że w Żorach jest sporo wieżowców, ale zaledwie 10-cio piętrowych, a te na fotce, to mają przynajmniej po 150 m. wysokości  :mrgreen:
W dodatku te widoczne na mapie, to w większości domy jednorodzinne   B)
Ale widzę, że wreszcie pojawiła się numeracja  :ok:.
Ciekawe tylko czy wraz z drogami dojazdowymi do tych budynków - niebawem się przekonam.
NavRoad NR430 BT

*

Offline gps_am

• *
  • 80
« Odpowiedź #191 dnia: Lipiec 15, 2008, 10:51:31 »
Zdaje się, że koledzy zapominacie o tym, że AM jest produktem firm Aqurat i Geosystems,
Tymczasem dla TT mapy przygotowuje TeleAtlas. Miałem okazję porównać oba produkty i szczegółowość TeleAtlasu jest o wiele większa. Nie ma tam wielu wodotrysków, ale można znaleźć nawet drogi wewnątrzzakładowe, czy drogi (z nazwami) na ogródkach działkowych. Teren Polski ma sporo białych plam, ale to obszar dopiero wprowadzany do systemu. Podobną szczegółowość jak TT ma Garmin, choć korzysta z innego dostawcy map. Już nawet MioMap ma więcej danych teleadresowych i wprowadzonych dróg, niż AM.
Oczywiście, można powiedzieć, że czasem wstarczy dotrzeć w określony (mały) rejon, a potem dopytać. Tylko po co nam wtedy nawigacja?

zupełnie kto inny zajmuje się paskiem postępu czy wizualizacją 3D, a kto inny realizacją map
Nie do końca. By oprogramowanie AM mogło zwizualizować wysokość budynków, to te dane muszą się znaleźć na mapie. O ile wyświetlanie budynku, to kilka/naście linijek kodu programu, to na mapę muszą zostać przeniesione tysiące informacji z podkładów geodezyjnych, gdzie zapisywana jest ilość kondygnacji budynku.
Moim zdaniem, to za niedoróbki mapy odpowiada Geosystem, który część mocy przerobowych przeznaczył na uszczegóławianie danych już wprowadzonych, a nie wprowadzanie nowych. Być może wynika to z profilu i zapotrzebowania, bo produkt Geosystemu wcale nie musi być wykonywany pod kątem nawigacji drogowej.

*

Offline jaz99

• *
  • 50
  • Sprzęt: HX4700/Asus P750
« Odpowiedź #192 dnia: Lipiec 15, 2008, 16:43:16 »
Właśnie otrzymałem takiego oto maila....

[pozostawiłem niepoprawione błędy orto ;)]

Zapraszamy do udzialu w testach beta 2 oprogramowania AutoMapa 5.1.

Glowne zmiany w programie w stosunku do wersji 5.1 beta 1 to:

* Poprawki w logice wyznaczania tras dlugich zwiekszajace precyzje tras dlugich i powrotnych
 * Poprawki w logice wyznaczania trasy powrotnej na dlugich trasach.
 * Poprawki w wyszukiwaniu POI przy uzyciu fragmentow nazw
 * Poprawiony blad zbednej rekalkulacji trasy przy predkosciach ponad 200km/h
 * Usuniety problem zapominania o zaliczeniu punktow PRZEZ po restracie programu
 * Poprawiony blad w wybieraniu celu z Menu/Prowadz do/Historia
 * Poprawione ostrzeganie o POI z kategorii utworzonych przez uzytkownika
 * Zwiekszona skala domyslna auto-zoom przy manewrach
 * Poprawiony blad wybierania odstepu czasu pomiedzy powiadomieniami o szukaniu sygnalu GPS
 * Drobne poprawki renderingu

Znane problemy, ktorych rozwiazanie nie jeszcze zostalo zawarte w wersji 5.1 beta 2:

* Problem wyszukiwania ulic w przypadku gdy dwie ulice z taka sama nazwa znajduja sie w jednym sektorze mapy
 * Problem z nawigowaniem do celu wybranego z listy kontaktow jesli adres celu zawiera znaki diakrytyczne
 * Wyszukiwanie na mapie Francji i Wloch moze skutkowac zawieszeniem dzialania programu. Usterka jest juz poprawiona ale poprawka nie zdarzyla wejsc do beta 2. Mimo to prosimy o sygnalizowanie przypadkow zawieszen dla pewnosci, ze poprawki usuwaja problem kompletnie.
 * Wyszukiwanie w Polsce w strefie przygranicznej moze dzialac blednie
 * Przerwy w ciaglosci niektorych promow (Swinoujscie, Kreta)
 * Mapa Serbi w duzym oddaleniu ma niejednolite tlo
 * Problemy wyznaczania tras na przejsciu granicznym pomiedzy Polska-Litwa
 * Bledne wyznaczanie tras zawierajacych rownoczesnie zwykle i inteligentne punkty PRZEZ

***** UWAGA *****
*
*  AutoMapa 5.1 beta 2 dziala wylacznie z nowymi mapami.
*
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 16:45:49 wysłana przez jaz99 »

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
AM 5.1 beta 2
« Odpowiedź #193 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:04:36 »
Zapraszamy do udzialu w testach beta 2 oprogramowania AutoMapa 5.1.

Glowne zmiany w programie w stosunku do wersji 5.1 beta 1 to:

* Poprawki w logice wyznaczania tras dlugich zwiekszajace precyzje tras dlugich i powrotnych

* Poprawki w logice wyznaczania trasy powrotnej na dlugich trasach.

* Poprawki w wyszukiwaniu POI przy uzyciu fragmentow nazw

* Poprawiony blad zbednej rekalkulacji trasy przy predkosciach ponad 200km/h

* Usuniety problem zapominania o zaliczeniu punktow PRZEZ po restarcie programu

* Poprawiony blad w wybieraniu celu z Menu/Prowadz do/Historia

* Poprawione ostrzeganie o POI z kategorii utworzonych przez uzytkownika

* Zwiekszona skala domyslna auto-zoom przy manewrach

* Poprawiony blad wybierania odstepu czasu pomiedzy powiadomieniami o szukaniu sygnalu GPS

* Drobne poprawki renderingu

Znane problemy, ktorych rozwiazanie nie jeszcze zostalo zawarte w wersji 5.1beta 2:

* Problem wyszukiwania ulic w przypadku gdy dwie ulice z taka sama nazwa znajduja sie w jednym sektorze mapy

* Problem z nawigowaniem do celu wybranego z listy kontaktow jesli adres celu zawiera znaki diakrytyczne

* Wyszukiwanie na mapie Francji i Wloch moze skutkowac zawieszeniem dzialania programu.
Usterka jest juz poprawiona ale poprawka nie zdazyla wejsc do beta 2. Mimo to prosimy
o sygnalizowanie przypadkow zawieszen dla pewnosci, ze poprawki usuwaja problem kompletnie.

* Wyszukiwanie w Polsce w strefie przygranicznej moze dzialac blednie

* Przerwy w ciaglosci niektorych promow (Swinoujscie, Kreta)

* Mapa Serbi w duzym oddaleniu ma niejednolite tlo

* Problemy wyznaczania tras na przejsciu granicznym pomiedzy Polska-Litwa

* Bledne wyznaczanie tras zawierajacych rownoczesnie zwykle i inteligentne punkty PRZEZ

/wyciąłem szczątkowe linki, żeby się coniektórzy niepotrzebnie nie napalali na nową wersję. nM./
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2008, 00:18:45 wysłana przez nocnyMarek »
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
Odp: AM 5.1 beta 2
« Odpowiedź #194 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:08:45 »
No i pojawił się osobny watek, no i może niech tak zostanie.
Napisane: Lipiec 15, 2008, 17:06:51
U mnie transfer ok 150KB/s, czyli znośnie.  :smile:

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #195 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:11:40 »
U mnie Europa prawie maksem co moge - 1,12MB/s [mam 10Mbits]

Niezle lacza sobie zapewnili :-) W koncu nie tylko ja pewnie w tej chwili sciagam.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #196 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:14:42 »
U mnie Europa prawie maksem co moge - 1,12MB/s [mam 10Mbits]

Niezle lacza sobie zapewnili :-) W koncu nie tylko ja pewnie w tej chwili sciagam.

A co to za problem, za 300PLN rocznie masz we Francji maszynkę z 1Gb/s.

*

Offline matmic

• 583
    • Mateusz Miciński
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S21 Ultra
« Odpowiedź #197 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:25:27 »
Również ciągnę z prędkością 240KB/s.
Ja jestem ciekaw, czy w wersji finalnej będzie jeszcze nowsza wersja map, tzn. czy błędy, które wysyłamy odnośnie 0806 zostaną wzięte pod uwagę.
Samsung Galaxy S21 Ultra
Microsoft Surface Pro 6

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #198 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:28:21 »
Wygląda na to, że POI przestały znikać, działa już wyszukiwanie jezior, ale w 'menu lornetka' dalej dzieją się cuda,
po zaznaczeniu 'najbliższe' wyszukiwane są te ... najdalsze  :shock: :ohreally:
Napisane: 15-07-2008, 17:26:21
Cytat: matmic
Ja jestem ciekaw, czy w wersji finalnej będzie jeszcze nowsza wersja map, tzn. czy błędy, które wysyłamy odnośnie 0806 zostaną wzięte pod uwagę.

Na to bym nie liczył, dotąd jeszcze nigdy tak nie było,
ale część plików map ulegla zmianom więc mapy trzeba też instalować od nowa.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 17:39:50 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline Wiceq

• **
  • 121
  • Sprzęt: iPhone 6S PLUS (iAM)
« Odpowiedź #199 dnia: Lipiec 15, 2008, 19:53:53 »
Wygląda na to, że POI przestały znikać, działa już wyszukiwanie jezior, ale w 'menu lornetka' dalej dzieją się cuda,
po zaznaczeniu 'najbliższe' wyszukiwane są te ... najdalsze  :shock: :ohreally:
Napisane: 15-07-2008, 17:26:21
Cytat: matmic

Na to bym nie liczył, dotąd jeszcze nigdy tak nie było,
ale część plików map ulegla zmianom więc mapy trzeba też instalować od nowa.

Też sądziłem, że mapy będą te same, ale obaj się przeliczyliśmy. :shock: Poprawiony został m.in. brak 200m pasa ruchu na nowej obwodnicy Grójca jadąc w kierunku Warszawy. W beta1, gdzie była już nowa obwodnica (notabene jeszcze nie oddana w pełni do ruchu) ktoś "ukradł" 200m jezdni, co dawało dość ciekawe efekty nawigacyjne, w beta2 już jest wszystko OK. Pomniejsze błędy, które wysłałem razem z "dziurą" nie zostały jeszcze poprawione widać, że poprawili jedynie błędy o dużym znaczeniu.
W każdym razie bezwzględnie należy instalować od nowa mapy.

Pozdrawiam
W.

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #200 dnia: Lipiec 15, 2008, 19:58:01 »
Sorki albo nie kumam albo...? co jest z tym adresem do bety2 gdzie wpisać nr. licencji, wklejam adres i co dalej moż ktoś pomoże....
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline jachu77

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #201 dnia: Lipiec 15, 2008, 20:01:47 »
Sorki albo nie kumam albo...? co jest z tym adresem do bety2 gdzie wpisać nr. licencji, wklejam adres i co dalej moż ktoś pomoże....
Niestety to tylko dla wybrańców pomimo, że masz aktualną licencję. Podany w tym wątku adres jest celowo niekompletny!

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #202 dnia: Lipiec 15, 2008, 20:05:10 »
bo adres specjalnie jest ukryty
Napisane: Lipiec 15, 2008, 20:04:03
u mnie nie chce sie zainstalowac, kaze wylaczyc automape na urzedzienu a jest niewlaczona

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #203 dnia: Lipiec 15, 2008, 20:06:48 »
A ja klepię w klawiaturę numer licencji i już nerwy mnie ponoszą!@# że coś nie tak... Dzięki za wyjaśnienie heheh a co mam zrobić aby zostać tym Wybrańcem AutoMapy?
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #204 dnia: Lipiec 15, 2008, 21:12:46 »
Próba wyznaczenia trasy optymalnej z Łodzi do Międzyzdrojów (z pominięciem odcinków płatnych) spowodowała nieoczekiwane zakończenie programu – bez jakiegokolwiek komunikatu o błędzie. Na 6 moich prób nieoczekiwany efekt pojawił się 2 razy.

*

Offline opi

• 12
« Odpowiedź #205 dnia: Lipiec 15, 2008, 23:41:14 »
Może ktoś potwierdzić, czy obwodnica i nowy most w Puławach przez Wisłę jest na nowej mapie z AM5.1b2 ?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #206 dnia: Lipiec 16, 2008, 00:41:50 »
Jest most i pierwszy etap obwodnicy, ale sklasyfikowany niższą kategorią drogi (żółta-wojewódzka) 
niż docelowa DK (która nb. ma w końcu zostać S-ką) i na razie AM używa jej jako trasy alternatywnej.

*

Offline jaz99

• *
  • 50
  • Sprzęt: HX4700/Asus P750
« Odpowiedź #207 dnia: Lipiec 16, 2008, 09:44:39 »
Zauważyłem u siebie, że poziom głośności komunikatów Hołowczyca jest różny dla różnych komunikatów.

EDIT: Komunikat "Zjedź w prawo" jest wyraźnie głośniejszy od innych.

Zauważyłem też, że w szczególnych warunkach podczas odtwarzania demo trasy automapa nie zawsze jedzie
wytyczoną przez siebie trasą  :lol:

EDIT: Efekt jest zabawny, występuje tylko wtedy, gdy podczas odtwarzania demo trasy automapa zacznie się rozglądać akurat tuż przed wykonaniem skrętu, w wyniku czego przegapi zjazd i musi wytyczać nową trasę.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2008, 12:00:42 wysłana przez jaz99 »

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #208 dnia: Lipiec 16, 2008, 10:09:29 »
Zauważyłem też, że w szczególnych warunkach podczas odtwarzania demo trasy automapa nie zawsze jedzie
wytyczoną przez siebie trasą  :lol:

A jakie to szczególne warunki - możesz podać przykład?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #209 dnia: Lipiec 16, 2008, 10:15:57 »
Najprościej uruchomić demo i zmienić typ trasy :wink: ale nie mam pojęcia co miał na myśli jaz.